Selamlar herkese. Bir türlü servisten çıkamayan bizim meşhur Dominar’ı teslim almama sayılı günler kala, sarı sitenin bağımlısı olma durumuna yavaştan geçiş yaptık
Bajaj gibi bir Hint’liyle yaşadığım çok tatsız servis durumlarından sonra büyük konuştum ve “asla ama asla Japon’dan başka bir şey almayacağım” durumuna girdim. Hala daha öyleyim ama kafamı karıştıran tek bir İtalyan var: 2022 model Benelli Leoncino 500.
Malum, piyasanın durumu ortada. Sıfır motor bayiide yok, olana çok fazla ekliyorlar vs. telaşları; bir yandan vaktimin çoğunu uzun yolla geçirmek istediğimden en azından 600cc klasmanında bir motor arayışları derken aklımda kalan 2-3 model oldu.
-2015 Kawasaki Versys 650 ABS, minimum 45bin km.
-2014-2015 Honda NC750S, 50-55bin km.
-2016 Honda CB500F, tarz olarak farklı olsa da uzun yola rahatça gelebileceğini düşündüğüm bir makine.
Ve bir de gönlümün efendisi, her şeyiyle bayıldığım Leoncino 500…
Malum ekonomik şartlarda 200bin liranın üzerine kolaylıkla çıkamıyorum. Baktığım tüm motorlar en kötü 6-7 yaşını devirmiş motorlar olduğu için kenarda köşede bir 15bin lira bulundurmak istiyorum. Durum böyle olunca 2022 model sıfır km bir Benelli 190 bin liralık fiyatıyla kafama fazlasıyla yatıyor; bir yandan da Japon sorunsuzluğu, sorun çıkarsa bile dünyanın her köşesinde ustasını Benelli’ye göre kolayca bulabileceğim markalara güvenim çok daha fazla.
Bir yandan panik frenime güvenmediğim için ABS’nin mutlaka oldupu, bir yandan otoban hızları içerisinde giderken bloğun “yardım eeeeet” diye çığlık atmadığı, diğer yandan ise şehir içinde günlük minimum 60km yol yapmamın beni yormayacağı bir motosiklet arıyorum.
Bu hususta bana önereceklerinizi, belki 500cc’nin geçiş motoru olabileceği ve hemen sıkılabileceğim gibi fikirlerinizi merakla bekliyorum. Agresif sürücü değilimdir, 25 yaşındayım ancak altıma 1000cc motor geldiğinde bile gaz açmak gibi bir derdim yoktur. Yapacaklarım ve hayallerim var herkes gibi
Hız sınırları içerisinde sürerim, akrobasiyle yakından uzaktan ilgim alakam yoktur.
Dipnot: Tek kırmızı çizgim racing’e binmeyi düşünmedim, düşünmüyorum
Herkese sevgiler selamlar.