Motoru hayırlısı ile dün almış bulunuyorum. Konuya cevap yazan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Arora bayi sahibi bir arkadaştan 40 bin TL civarına 2022 model sıfır bir şekilde kahverengi olanı aldım. Çantası ise 2 hafta sonra gelecekmiş. Evimin karşısında açık otopark var, oraya bırakacağım.
Yalnız motoru alırken şöyle bir talihsizlik oldu, bayi sahibi arkadaş ön çamurluğun üstündeki yapışkanı söktü ama altında yapışkan parçaları kaldı hali ile, sorduğumda arkadaş "
Motor adana sıcağından geliyor, olacak o kadar, çıkar bir şey olmaz" dedi ve benzin bidonunun dibindeki benzini buraya döküp ovaladı ama çıkmadı, benzin döktüğü yerlerde hafif bir sönüklük oluştu ama ben geçer diye önemsemedim. Sonra bana "
Benzin çıkarmıyor, sen benzin almaya gittiğinde pompacıya rica et biraz mazot döksün buraya, ovala çıkar" dedi, ben de tamam dedim ama yapmadım, çalıştığım yerin karşısındaki oto yıkamacının önünden geçerken oraya girip rica ettim, adam gaz ile 2dk da yapışkanları pamuk gibi bir bezle ovalayarak çıkarttı ama çamurluğun üstünde o benzinin döküldüğü yerlerdeki beyazlık daha belirgin bir hâl aldı, yıkamacı usta "
Abi bu motor mat parlak bir renk, hiç benzin dökülür mü bu boyaya, bak matlığını yakmış, sıfır motor yazık günah, daha düzelmez bu renk, git çamurluğu değiştirsin" dedi. Ben de Bayi sahibi arkadaşı aradım o da şaşkın bir şekilde "
Getir abi yenisi ile değiştiririz artık ne yapalım" dedi. Yani arkadaş, zaten bana indirim yaparak motoru sattı, ararken de utandım ama kendisi koskoca bir Arora bayisi olarak bu gibi yapışkan lekelerinin benzin ile çıkarılmaması gerektiğini bilmiyor mu, sonuçta bu işi yeni yapmıyor, anlamadım. Sizce arkadaşın yanına gitmeden kendim bir oto yıkamacıda bir pasta cila yaptırsam mı çamurluğun bu kısmına? Yoksa hiç uğraşma, değiştirsin mi dersiniz. Yani bu beyazlık gerçekten mat parlak boyanın yandığının ve bir daha düzelmeyeceğinin göstergesi mi? Eğer pasta cila ile gerçekten eski haline gelirse arkadaşı da çamurluğu değiştirme külfetinden kurtarayım dedim. Zira sanki motorun orijinalliği, hemen ertesi gün 1 parça değişimi ile bozulacak gibi bir durum oluşuyor ama değişmez de bu renk de böyle beyaz kalırsa yine orijinalliği 1 gün sonra bozulmuş olacak. Sakınan göze çöp batar da, alır almaz da bu olur mu, nasıl bir talihsizlik anlamadım
https://i.hizliresim.com/1fap8qg.jpg
İkinci olarak motorun farı yetersiz geldi, özellikle uzunlarını yaktığımda, kısa farın sadece 3 metre daha önünü aydınlattığını fark ettim, aşağı doğru aydınlatıyor, bu scooter'ın yuvarlak mavi farının aşağı yukarı ayarı var mı bilmiyorum. Yani bu kadar aşağı bakan ve kısıtlı dar bir aydınlatma normal mi sizce yoksa bir gariplik mi var? Zira arkadaşımın Mondial Ritmica 100 scooterı ile yan yana gittik ve o uzunlarını açtığında, bırakın önünü, 200 metre uzaklıktaki tabelalarda bile bir parlama oluyor. Onun ışığı sarı. Arora'ların far performansı bu kadar mı yoksa bunda bir sorun mu var onu da sormak istedim.
https://i.hizliresim.com/3tp5boy.jpg
Motorun genel görünümü bu
https://i.hizliresim.com/as9t6jy.jpg
Bayi sahibi arkadaş "
Bu motorda düzgün bir Rodaj için 500km'ye kadar şunları sakın yapma: 50 km'yi geçme, 2 kişi binme, binersen de dik yokuşları çıkma, sürekli gaz verip çekme, bi kere ver, sahip hızda gitmeye çalış, firenleri sürekli sıkma, pompalayarak sık" vs şeklinde uyarılarda bulundu, dünden beri 60km yaptım, bu söylediklerine uymaya çalışıyorum.
Ayrıca bu fabrikasyon lastiklerle sürmememi, özellikle ıslak yerden geçerken firen yapmamamı, bunları satıp Anlas lastik almamı söyledi. Bu konuya cevap yazan @Kural [ Z ] hocam da Anlas Winter Grip 2 lastik önermişti ama bu lastik kışlık değil mi, yani yazın asfaltta erimez mi, deforme olmaz mı ya da 4 mevsim de aynı lastik ile gezince yakıt tüketimi vs artırmaz mı? Lastik ölçüleri 120 70 12 ve gerçekten bu motoru fabrikasyon lastiği ile kullanmamalı mıyım, kesin olarak Anlat Winter Grup 2 alıp sadece onun ile mi kullanmalıyım?
Tabi rüzgarı kesmek için siperlik bakayım dedim ve GP Kompozit ön cam füme renk hoşuma gitti, 700 TL'ye yakın bir fiyatı var yalnız, bu fiyata değer mi bilemiyorum, güzel bir telefon tutacağı da almayı düşünüyorum onda da model araştırıyorum, bunların montajlarını kendim yapabilir miyim bilmiyorum. Ya da bu ürünleri hem uyguna satıp hem montajını yapan yerleri biliyorsanız söyleyin lütfen. Hatta İstanbul Avrupa yakasında Arora Scooter'larda uzmanlaşmış ve fiyat konusunda müşterilerini sömürmeyen işinin erbabı bir teknik servis biliyorsanız lütfen söyleyin, 500km olduğunda ilk bakıma oraya gideyim, siparlik, kask, kilit vs gibi şeyleri de ondan alır, takılacak şeyleri ona taktırırım zira internette Avrupa yakasında hangi Arora teknik servis yorumlarına denk gelip okusam, millet ustalara "
Ya fiyattan geçiriyor ya işçilik bilmiyor, oyalıyor" vs şeklinde yorumlar yaptığı için gözüm korktu, kime gideceğimi araştırıyorum. Avrupa yakasında aklınızda önereceğiniz bir usta var ise lütfen onu da söyleyin ki bari sıfır motor aldık, düzgün de bir usta ile yolumuza devam edelim. Herkese hayırlı hafta sonları dilerim.