Ktm Duke 390 vs Honda Cbr500R
Reklamlar
-
Arkadaşlar bu iki motordan(duke390 vs cbr500r) birini alacağım, size de sormak istedim görüşleriniz nelerdir sizce hangisini almalıyım?
Reklamlar
-
Elmayla armutu karşılaştırmamızı istemişsiniz. Cbr500r torku yüksek duke 390'dan daha güçlü karenajlı bir motosiklet rüzgardan korunduğu içinde yüksek hızlarda daha rahat seyahat edebilirsiniz oturuş pozisyonu da rahat sport-touring ayarında bir motosiklet. uzun yolda bütün isteklerinize cevap verir. Duke390 daha şehiriçinde kıvrak seri bir motosiklet. Ben a2 ehliyetim olduğu için alınabilecek en güçlü motosiklet cbr500r dı görünüşünü de çok beğendiğimden tercihim bu yönde oldu. Motorla ilgili sorularınız olursa cevaplarım.
-
Erenk34 adlı üyeden alıntı
Elmayla armutu karşılaştırmamızı istemişsiniz. Cbr500r torku yüksek duke 390'dan daha güçlü karenajlı bir motosiklet rüzgardan korunduğu içinde yüksek hızlarda daha rahat seyahat edebilirsiniz oturuş pozisyonu da rahat sport-touring ayarında bir motosiklet. uzun yolda bütün isteklerinize cevap verir. Duke390 daha şehiriçinde kıvrak seri bir motosiklet. Ben a2 ehliyetim olduğu için alınabilecek en güçlü motosiklet cbr500r dı görünüşünü de çok beğendiğimden tercihim bu yönde oldu. Motorla ilgili sorularınız olursa cevaplarım.
Naked ve racing kıyası biraz saçma olmuş evet ama güç açısından abarttiginiz gibi bir fark yok hatta kalkışlarda belli hıza kadar Duke 390'in önde olacağını düşünüyorum ,390i olan tanıdığınız varsa bir roll-drag bekleriz ; )
-
Bu iki motor tarz olarak farklı olabilir, farklı ihtiyaçlara cevap veriyor olabilir yinede kıyaslama yapılabilecek orta segment yakın güç ve fiyat bandındalar. Benim tercihim cbr dan yana olurdu.
-
Ben olsam şehiriçi için Duke alırdım . Benim asıl merak ettiğim aynı başlıkla neden 2 farklı konu actin ?
-
[/COLOR]
gogozh adlı üyeden alıntı
Ben olsam şehiriçi için Duke alırdım . Benim asıl merak ettiğim aynı başlıkla neden 2 farklı konu actin ?
Hocam ilk konuyu açarken birden kapandı ben de açılmadı sandım tekrar açtım meğersem açılmış kaldıramıyorum da :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------
Erenk34 adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim açıklamanız ve görüşleriniz için ancak benim bir sorum daha olacak, daha önce hiç cbr500r’a binmedim boyum 1.65 kullanabilir miyim? Sıkıntı olur mu?
-
kygsz adlı üyeden alıntı
Naked ve racing kıyası biraz saçma olmuş evet ama güç açısından abarttiginiz gibi bir fark yok hatta kalkışlarda belli hıza kadar Duke 390'in önde olacağını düşünüyorum ,390i olan tanıdığınız varsa bir roll-drag bekleriz ; )
Olsa mutlaka yapardık. Kalkışlar biraz sürücülere de bağlı ama cbr'ın 0-100 değerleri daha iyi 100 den sonra da 390lara ihtimal vermiyorum. Ayrıca duke un vites aralıkları daha kısa.
-
İkisinide kullanmış biri olarak cbrı tercih ederdim. Hatta şehir içi ağırlıklı kullanıcaksam cb500f olurdu seçimim.
-
Birde ktm e çanta takılmıyor mu hiç görmedim çanta takan
-
28 Temmuz 2018, 20:40
Armonras adlı üyeden alıntı
[/COLOR]
Hocam ilk konuyu açarken birden kapandı ben de açılmadı sandım tekrar açtım meğersem açılmış kaldıramıyorum da :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------
Çok teşekkür ederim açıklamanız ve görüşleriniz için ancak benim bir sorum daha olacak, daha önce hiç cbr500r’a binmedim boyum 1.65 kullanabilir miyim? Sıkıntı olur mu?
Bayilerde ikisinede oturup bakmanızda fayda var sonra sıkıntıya girmenizi istemem cbr yaklaşık 200 kilo ama ilk motorunuz filan olucaksa kesinlikle ikisinide önermem veya dikkatli kullanmanızı öneririm pahalı motorlar sonuçta hor kullanmaya gelmez.
-
28 Temmuz 2018, 22:12
@zaferce'nin karşılaştırması:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ilastirma.html
CB500F, CBR500R aynı motor sayılır zaten.
-
29 Temmuz 2018, 03:52
Cbr 500 var 168 boy sorun yaşamıyorum ama bildiğim kadarıyla 390 ların sele 3 santim daha büyük.
-
29 Temmuz 2018, 06:32
kıyas kabul etmeyen karşılaştırma. +1 duke 390
-
29 Temmuz 2018, 10:29
Beklentin nedir ,
Senin süreçten geçtim CBR 500 r aldım iki sene önce . Bu süre zarfında beş altı adet de Duke görmeye gittim.
Uzun yolda kulanacagım diyor isen Duke e göre cbr500 daha iyi biri çift silindir dıgerı tek silindir .
Şehir içi apachilk yaoacagım şehir içi hep
kulanacagım diyor isen bariz tartışılmasız dük daha iyi daha hafif .
Cbr almam da iki sebep var Duke alıp piyango almak istemedim sorunlu bir motor blogu var ne zaman patlayacıgı belli olmayan birde ben CBR iki kez yurtdışı yaptım anlayacağın uzun mesafe kulanıcısıyım haftaya kuş adasına gideceğim motor ile
-
29 Temmuz 2018, 14:31
serif abi adlı üyeden alıntı
Beklentin nedir ,
Senin süreçten geçtim CBR 500 r aldım iki sene önce . Bu süre zarfında beş altı adet de Duke görmeye gittim.
Uzun yolda kulanacagım diyor isen Duke e göre cbr500 daha iyi biri çift silindir dıgerı tek silindir .
Şehir içi apachilk yaoacagım şehir içi hep
kulanacagım diyor isen bariz tartışılmasız dük daha iyi daha hafif .
Cbr almam da iki sebep var Duke alıp piyango almak istemedim sorunlu bir motor blogu var ne zaman patlayacıgı belli olmayan birde ben CBR iki kez yurtdışı yaptım anlayacağın uzun mesafe kulanıcısıyım haftaya kuş adasına gideceğim motor ile
Hocam peki boy sorunu yaşar mıyım? duke 390 biraz daha küçük bir makine olduğu için onda yaşamam gibi geliyor ama cbr500r bilmiyorum
-
29 Temmuz 2018, 14:53
390 küçük olmasına rağmen selesi yüksektir. 500'lerin sele alçak.
-
30 Temmuz 2018, 08:30
Armonras adlı üyeden alıntı
Hocam peki boy sorunu yaşar mıyım? duke 390 biraz daha küçük bir makine olduğu için onda yaşamam gibi geliyor ama cbr500r bilmiyorum
Boyun kaç cm bilmiyorum ben 170 im hiç bir sorun yok
İtlik mesai ili bir iştir , sabah erken kalkmak gerek.
If you try and fail, congratulations. Most people don't even try.
-
30 Temmuz 2018, 09:18
Orange_ adlı üyeden alıntı
kıyas kabul etmeyen karşılaştırma. +1 duke 390
Kesinlikle. Honda, tamamen boşuna imal etmiş CBR500'ü. Hem çok yakıyor, hem oturuş pozisyonu gereği uzun yolda çok yorucu, hem ataleti yok, hem servisi pahalı, hele ki yedek parça fiyatları ateş pahası, doğru düzgün aksesuar bulamıyorsun turlara çıkmaya imkan sağlayacak.
Halbuki Duke 390 öyle mi? Tasarımı gereği uzun yolda çok başarılı; sürücü neredeyse hiç rüzgar almıyor, yakıt tüketimi çok düşük, bakımları oldukça makul fiyatta, yedek parça dedin mi neredeyse şarküteride dahi bulabiliyorsun üstelik uygun da fiyatlarla. Ebatları da 1.50 boydan 1.90'a kadar herkesin rahatça kullanabileceği ölçüde optimal. Efsane yani.
Hıh, CBR imiş.
-
30 Temmuz 2018, 09:48
Yeni kasa Duke 390 değilse alınmaz.Eski kasasının motor bloğu çok sıkıntılı.Forumda bi RC390 kullanan arkadaşın ki kol çıkarmıştı ayrıca çok fazla yağ yakıyorlar diye duydum.
-
30 Temmuz 2018, 10:59
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Yeni kasa Duke 390 değilse alınmaz.Eski kasasının motor bloğu çok sıkıntılı.Forumda bi RC390 kullanan arkadaşın ki kol çıkarmıştı ayrıca çok fazla yağ yakıyorlar diye duydum.
Duke 390 ve RC 390 yurtdışı forumlarda, sosyal mecralarda blok patlatmasıyla ve sağlamlılığın düşük olmasıyla biliniyor. Yeni kasası da performans olarak daha kötü 160 a gelmeden tıkanmaya başlıyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)