Yedek parçası pahalı olmayan scooter tavsiye
Reklamlar
-
Merhabalar,
Aradığım ölçütler:
100-150 cc aralığında, enjeksiyonlu, iki tekerde de disk fren, yedek parçası pahalı olmayan (bakımını ben yapacağım)
6000₺ civarında bütçem var, 2. el olabilir.
Biliyorum bütçe az fakat 13000-20000₺ beni aşıyor maalesef; bende isterim Honda, Yamaha ama hem kendi hem de yedek parçaları pahalı.
Tavsiye rica ediyorum.
Reklamlar
-
kymco agility sıfır ? + abs
-
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
adam abs istemiyor daha ne diye zorluyorsun? lütfen tercihlere saygı duyalım.
-
Teşekkür ederim, sanırım agility karbüratörlü. Birde parçaları pahalı diye hatırlıyorum: Daha önce bakmıştım; karbüratörün 1000₺'ye yakın fiyatı vardı, gerçi kolay bozulmazlar sanırım.
Teşekkür ederim, sağ olun.
hokahey adlı üyeden alıntı
adam abs istemiyor daha ne diye zorluyorsun? lütfen tercihlere saygı duyalım.
Yazmadıysam istemediğim anlamına mı geliyor? İşiniz gücünüz gırgır :-)
ABS iyidir olsun tabi.
Teşekkür ederim.
-
disk olayına takılmazsan yapıştır bitane spacy... geçen ayna kırıldı servise götürdük adam poşetten çıkardı yenisini taktı para bile almadı... valla doğru söylüyorum... bana da ilginç geldi...
-
karşıyaka adlı üyeden alıntı
Merhabalar,
Aradığım ölçütler:
100-150 cc aralığında, enjeksiyonlu, iki tekerde de disk fren, yedek parçası pahalı olmayan (bakımını ben yapacağım)
Biliyorum bütçe az fakat 13000-20000₺ beni aşıyor maalesef; bende isterim Honda, Yamaha ama hem kendi hem de yedek parçaları pahalı.
Tavsiye rica ediyorum.
Hacı ben de o ayarda bir scooter arıyorum ama iki tekerde disk olan 125-150 cc civarında pek seçenek yok.
Arkadaşın dediği gibi kymco var bir de nmax filan var, o da çok pahalı.
-
Teşekkür ederim, sanırım agility karbüratörlü. Birde parçaları pahalı diye hatırlıyorum: Daha önce bakmıştım; karbüratörün 1000₺'ye yakın fiyatı vardı, gerçi kolay bozulmazlar sanırım.
Yazmadıysam istemediğim anlamına mı geliyor? İşiniz gücünüz gırgır :-)
ABS iyidir olsun tabi.
Teşekkür ederim.
HOcam ne içiyorsun euro 4 motorda karbürator ne arar enjeksiyonlu :D
https://www.kymco.com.tr/urunler/100...y-16-150i.aspx
açıkçası fiyat bana da pahalı geldi ama hem büyük tekerli hem abs li başka alternatif yok kymco yamaha suziki gibi markaların parçalarını yapıyor, çin motoru değil baya kaliteli parçaları gıcırtı vs yok benim hoşuma giden artısı arka 32 litre sepet fiyata dahil, şu an bir arıza yaşamadım 1500 km oldu,
(bütçen müsaitse tabiki nmax ben 11.500 olduğu zaman alamadım ve çok pişman oldum bunada şükür)
sele oturuş pozisyonu italyanlar gibi xenter symhd2 gibi onuda motobe deri döşemeden görüştüm 150-200 lira arası fiyatla popo yu daha rahat saracak bir şekle getirecekler vakit olsa hemen yaptırıcam,
Motor Tipi
Tek Silindir, 4 zamanlı, 2 Supaplı SOHC, Hava Soğutma
Motor Hacmi
149
Silindir Çapı x Stork
57.40 x 57.80
Sıkıştırma Oranı
10.3 ±0.2:1
Yakıt Sistemi
EFI
Maks. Güç
7.50KW at 6750min-1
Maks. Tork
11.0Nm at 5500min-1
Ateşleme Tipi
ECU
Şanzıman
CVT
Güç Aktarımı
Kayış
Boyutlar (UxGxY)
2050 x 735 x 1210
Tekerlekler Arası Mesafe
1340
Yakıt Kapasitesi
7.0 ±0.5
Ağırlık
131
Frenler Ön/Arka
ABS Disk / ABS Disk
Tekerlek Ölçüsü Ön
100/80-16
Tekerlek Ölçüsü Arka
120/80-14
-
Emre ERTÜRK adlı üyeden alıntı
Hacı ben de o ayarda bir scooter arıyorum ama iki tekerde disk olan 125-150 cc civarında pek seçenek yok.
Arkadaşın dediği gibi kymco var bir de nmax filan var, o da çok pahalı.
Hemfikirim sizinle; ben de ufak bir araştırma yapmıştım, aradığım özelliklerde: İki tekerde de disk bulamamıştım. Hani dedim belki gözümden kaçan bir model vardır da arkadaşlardan yardım almak için bir danışayım dedim.
HOcam ne içiyorsun euro 4 motorda karbürator ne arar enjeksiyonlu :D
Öncelikler paylaşımınız için teşekkür derim.
Ben yedek parça fiyatlarına önem verdiğim için, yedek parça bölümünden bakmıştım o da üstün körü yukarıda da yazdığım gibi: "sanırım agility karbüratörlü"
O bölümde karbüratörü görünce, karbüratörlü model sanmıştım,
Gönül ister en iyisi, en konforlusu fakat bütçe ve olanaklar maalesef ki el vermiyor.
Sizin scooterda yeni; hayırlı olsun,kazasız, belasız sürüşler dilerim.
Sağ olun.
-
gönlünüzdeki motora kavuşmanızı isterim tabiki takdir edersiniz hem kalite olucak hem ucuz olucak malesef kymco sym gibi yedek parça üreticisi olan firmaların malları kaliteli ve ucuz değil,
ucuz olan mondial 2 kez aldım ikisindede rezilk rüsva oldum nasıl mı rezil oldum birinde kayış koptu mondial turkuaz da kışın soğuklarda çalışmıordu hava sogutmalı olması beni düşündürdü ama nereye gidiyorumki zaten dediğim için dert etmedim ama enjeksiyon olmazsa olmaz kışın çalışmıyor....
-
Dediğiniz gibi hem kaliteli, hem ucuz olmuyor maalesef.
Bende 2008'den beri kullandığım, Bianchi Falcon 125 var. Bakımlarını kendim yapıyorum. Hiç yolda bırakmadı beni: İzmir'den Ayvalık' gittim defalarca, Manisa, Gümüldür, Foça, Burhaniye, Ören, Edremit (Hasanboğuldu)
Fakat tipini sevmiyorum; grenajlar basit ve sağlam değil, teker boyutu küçük. Eeee tabi ucuz olunca böyle olacak tabi, fakat hakkını ödeyemem hiç yolda bırakmadı beni, bir parçam gibi bakıyorum ona o da karşılığını veriyor.
Sağ olun.
-
Size onerecegim tek scooter ikinci el Kymco Agility 200i. Sizin aradığınız kriterlerde yedek parçası ucuz bir model yok. Birde çok pahalı bazı parçalar zaten çokta ihtiyaç duyulan malzemeler değil. Kymco nun en çok lazım olacak sarf malzemeleri ve karenaj parçaları mudilerine göre makul fiyatta.
-
Merhabalar,
Aradığım ölçütler:
Tavsiye rica ediyorum.
Yamaha BW's 100
-
adm12 adlı üyeden alıntı
Size onerecegim tek scooter ikinci el Kymco Agility 200i. Sizin aradığınız kriterlerde yedek parçası ucuz bir model yok. Birde çok pahalı bazı parçalar zaten çokta ihtiyaç duyulan malzemeler değil. Kymco nun en çok lazım olacak sarf malzemeleri ve karenaj parçaları mudilerine göre makul fiyatta.
Teşekkür ederim, seçeneklere ekledim tavsiye ettiğiniz modeli. Benim tek çekindiğim, bir parça bozuldu mu 1000-2000₺ vermek, kolay bozulmazlar ama ileriyi düşünmek gerek gene de.
Sağ olun.
peugeotcu103 adlı üyeden alıntı
Yamaha BW's 100
2 zamanlı ve çok yakıyor deniliyor, ayrıca çok sağlam da deniyor. Neden olmasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------
2011 model Kymco agility 200i buldum, 40000'lerde, başımı ağrıtır mı?
-
adm12 adlı üyeden alıntı
Tekrardan merhabalar cümleten,
Sizin önerdiğiniz modele biraz baktımda, aradığım özelliklerde fakat fiyatları 4 küsur binlerden, 7 küsur binlere kadar çıkıyor.
İzmir'de de 5750-6500₺ arası. Yanlış anlaşılmasın fakat bana bu fiyatlar çok geldi. 2011-2015 model, binlerce km yapmış, temiz olabilir ama sonuçta kullanılmış bir araç.
3500 ₺ daha verilip; 0 km, sayın istanbu_gezg arkadaşımızın tavsiye ettiği modeli satın almak arasında gidiyorum. Taksitte var 30 Nisan'a kadar.
Düşünüyorum.
-
Scooter denince ilk aklıma gilera runner 180 gelir. İki zamanlı çok güçlü. Polini kit vs takınca uçak oluyor.
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Scooter denince ilk aklıma gilera runner 180 gelir. İki zamanlı çok güçlü. Polini kit vs takınca uçak oluyor.
Teşekkür ederim.
Bu modeli bilmiyordum; görmemiştim, sağ olun.
-
İkinci el liberty 150 veya carnaby 200 diyorum. Ps150i de çok iyi bir motor.
-
Mikuni adlı üyeden alıntı
İkinci el liberty 150 veya carnaby 200 diyorum. Ps150i de çok iyi bir motor.
Piaggio liberty güzelmiş, 3'ü de güzel. Teşekkür ederim, sağ olun.
-
Spacy-Mondial Turkuaz 150 diye biliyorum Piaggio'lar-Kymcolar yedek parçası uçuk fiyatlıdır. Ama dediğim motorlarda çift disk ki aramanızıda önermem.
-
alikagan adlı üyeden alıntı
Spacy-Mondial Turkuaz 150 diye biliyorum Piaggio'lar-Kymcolar yedek parçası uçuk fiyatlıdır. Ama dediğim motorlarda çift disk ki aramanızıda önermem.
İnceledim sele, varyatör fiyatlarına bakmıştım dediğiniz gibi 'bana göre de' uçuk
Kolay bozulmazlar ama ömürleri var, illaki bir gün değişecek.
Birde Hero hakkında bilginiz, bilgisi olan var mı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)