Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 78910 SonuncuSonuncu

Kawasaki Er 5 Mi Honda Cbf 500 Mu

REKLAM ALANI
    adasel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF1000
    bende onu diyorum işte. yok. 2005-2004 model, 30000 km ye gelmiş er5 fiyatlrı 6.000 tl nin yukarısında. demek istediğim bu. bu makine için kusura kimse bakmasın ama bu fiyat çok. er6n ya da cbf 500 tercih ederim az daha bütçe arttırarak.
    Keway SS250 - Honda CBF250 - Honda CBF500 - Honda CBF600SA (Enj) - Honda XL650 Transalp - BMW F800GS - CBF1000

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı adasel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende onu diyorum işte. yok. 2005-2004 model, 30000 km ye gelmiş er5 fiyatlrı 6.000 tl nin yukarısında. demek istediğim bu. bu makine için kusura kimse bakmasın ama bu fiyat çok. er6n ya da cbf 500 tercih ederim az daha bütçe arttırarak.

haklısın ....
    bu fiyat ta çok....
    er-5 ler teneke.........
    sahipleri keriz ...........
    malları sebil....................

ben er 5 derim cbf 500 e verilen paralara suzuki bandit 600 s alınır.

omersirin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gara Yılan, Nam-ı Diğer Bandit 650 SA ve F 800 S
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben er 5 derim cbf 500 e verilen paralara suzuki bandit 600 s alınır.
    Aynı fikirdeyim sizinle. Bandit kullanmış biri olarak söylüyorum, hem dört silindir hem de 72 beygir, üstelik üç aşağı beş yukarı onlar kadar yakıyor. Tipi onlardan daha düzgün. Onlar tam naked, 600 ise yarı naked. Kafa, çok işe yarıyor.
    Türkiye köylüsü çalışkandır ve kafasının değerini bilir! Rüya dediğin şey de bizden oluşur işte / Ve minicik ömrümüzü yine bir uyku noktalar. (We are such stuff. As dreams are made on; and our little life. Is rounded with a sleep)

millet 2 silindirlere çok para veriyor . neylerim cbf 500 ü

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus

[/COLOR]ama şu da varki, örneğin 2005 model, 20-30 bin km aralığında bir er5 5000 tl bütçeyle binilebilecek en güzel naked modelidir derim.
    Bende istiyorum.... Bulursan hemen alacağım o paraya....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:36 ----------

Alıntı absolit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf tabiki... er5 ile kıyaslanacak modeller gs500, twister, cbf 250'dir ancak...

Honda teknolojik olarak daha üstün, daha yakışıklı, daha güçlü... Kawasaki Türkiye'de yaygın değil. Bu konuda hondanın yanında bile geçemez. cbf500'ün 2.el piyasası da çok iyi...;)
    Hiç ER5 gördün mü?..Gördüysen binip dolaştın mı?....
    Cevabın hayırsa hiç konuşmayalım.....
    Kimseyi bilmediğimiz konularda yanıltmayalım....
    Sana göre cbf yakışıklı bana göre er5..
    Her yiğide yoğurt başka tatlı gelir..

Ama nedense kimse yoğurdum ekşi demez...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:39 ----------

Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    millet 2 silindirlere çok para veriyor . neylerim cbf 500 ü
    İşte bizde onu diyoruz taa en başından beri....
    1-2 daha koysunlar 4 silindir 600 lük alsınlar...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    bence bu er 5'i beğenmeyen arkdaş hayatında hiç er 5 kullanmamıştır . Kulaktan duyma bilgilerle yorumluyor işte aynı japon malı yamahanın 100 km'de şişeceğini söyleyen arkdaş gibi..

arnold - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600
    yazılanları okuyunca açıkçası biraz üzüldüm.
    hayatımda hiç er 5 kullanmadım. ortalama 20.000 km CBF 500 kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum. motosikletimi almadan önce bu tarz makina almak isteyen birçok kişi gibi bende er 5, gs 500, ve cbf 500 karşılaştırması yaptım. bana cbf 500 mantıklı geldi ve aldım. şu ana kadarda hiç bir memnuniyetsizlik yaşamadım. bana her anlamda yeterli geliyor. kendimi çok mutlu hissediyorum onun üstündeyken. önemli olanda bu değil mi?

ps.. arjantinli69 arkadaşımız yedek parça konusunda yurtdışı siteleri sayesinde bir problem yaşamadıklarını belirtmiş. işin içine uluslararası satış yapan siteler girdiğinde üretimi durmuş birçok motosiklet için parça problem olmuyor. ama istediğimiz parçayı servise gidip hemen taktırmakla, yurt dışından sipariş verip 2-3-4 hafta kadar bekleyip takmak arasında fark olduğunu düşünüyorum. tabi bu durum sadece distribütör firmayla alakalı. honda'yı z-motor, kawasaki'yi de kawasaki Türkiye getirseydi belki aynı sıkıntıları biz honda kullanacıları olarak yaşayacaktık.
    CBF 150-->CBF 250-->CBF 500-->CBF 600-->...?

Motosikleti
    Honda CBF1000
    1. ben kimseye keriz demedim
    2. ben kimsenin malını kötülemedim
    3. üzerine basa basa görüntüsünü beğenmenin parantez içinde tamamen göreceli olduğunu yazmıştım!!!
    4. evet sahibinden'de bakıyorum, 30000 km de 2004 model makineye 7000 tl istiyolar. bence değerinin üzerinde. gerçi pazarlık payıda vardır o da ayrı.
    5.evet er5 gördüm. hatta 3 yıl önce epey incelemiştim. almaya da niyet etmiş ama birkaç kullanan arkadaşımın tavsiyesi üzerine ve kendi beğenime de çok hitap etmediği için o paraları vermek istemedim. benim baktığım zamanlarda cbf500 ler daha pahalıydı yoksa zaten cbf'e yönelirdim. yani işin aslı araştırdım, bindim oturdum, kullananlarla pazarlık yaptım v.b. birde üstüne üstelik çok düşük km sadece 3 aylık bir cbf250 çok kelepir fiyata gelince elime cbf250 almıştım. onu da 1 yıl kullanıp satıp cbf500 almıştım. cbf500 alırken er6n ile hemen hemen aynı fiyatlardaydılar. er6n ve cbf500 arasında çok fazla gidip gelmiştim. Ama Honda'nın servis ve yedek parçada sıkıntı yaşatmayacağını düşünmem ve motoru uzun yol ağırlıklı kullanmayı düşünmem sebebiyle cbf500 almıştım (cbfin ouruşu bana er6n den daha rahat gelmişti. birde ben yuvarlak far hastasıyım).
    6.benimki yoğurdum ekşi dememek değil. Benim yoğurdum zaten ekşi değil. Cbf500 ile ilgili istediğiniz yerde istediğiniz yazılan, çizilen ne varsa okuyun. Hiçbir kronik sorunu olmayan nadir modellerden biridir. Kolay kolay arıza yapmaz. Açıkçası ben ağrıza yapanını şimdiye kadar görmedim. Biri çıksın bana desin ki cbf500 ün şusu kötü tamam diyeyim haklısınız sonuna kadar. Gerçi er5 içinde kronik problem var demedim. Duymadım da. Ama kullanımla alakalı bağzı şeyler hoşuma gitmedi.
    acun, sen ne alem adamsın ya . hatırlarsın sen eski topikleri Sendeki nedir bu Honda düşmanlığı anlamadım. Gerçi aman sen binme boşver. Alamadın gitti şu Bandit'i Alda sende kurtul bizde kurtulalım her konu altında Bandit diye yırtık cepten çıkan parmak gibi fırlıyosun Bu arada kafa grenajlı makine tamamen keyif meselesi. Evet kafa grenajı çoook işe yarıyor. Ama rüzgar yemeği göze almayan naked kullanmasın derim. Benim şahsi fikrim budur. Kafa grenajlı makinelere itirazım yok ama onlarda tam naked değil.

Yinede sizin dediğiniz gibi olsun. Er5 daha iyi, fiyatı daha düşük, görüntüsü daha güzel. Hem yakıt göstergesi bile var CBF500 ün yakıt göstergesi bile yok. Sürekli yolda kalıyoruz benzinimiz bitip
    Keway SS250 - Honda CBF250 - Honda CBF500 - Honda CBF600SA (Enj) - Honda XL650 Transalp - BMW F800GS - CBF1000

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Yakıt göstergesiylemi teknolojik olunuyor Çok güldüm.
    Şunu kabul edin, sadece dış görünüş bile aradaki farkı anlatıyor. er5 kötü makine demiyorum ama cbf500'ün kawasaki de kıyasladığım modeli er6n'dir. er6n de teknolojik olarak cbf500 den üstün olmasına karşın ben yine de cbf500 ü tercih ettim. er6n ile cbf500 fiyatları neredeyse aynı diyebiliriz.
    peki ben neden er6n yerine cbf500 aldım? çünkü görüntüsü (tamamen görecelidir) cbf in daha heybetli ve güzel. cbf oturuş pozisyonu açısından daha rahat ve uzun yolculuklara elverişli. ayrıca kim ne derse desin Türkiye'de Honda'nın Kawasaki'den servis ve yedek parça üstünlüğü var. Cbf 500 sadece er5 ya da er6n le kıyaslandığında değil, onlarca motor modeli arasında en dengeli makinedir. Bunu yavaş (hatta yürüyüş hızında) sürüşlerde daha iyi anlarsınız. virajlarda muhteşemdir.

ama illa da daha teknik üstünlük derseniz en basiti arka amortisörlerdir. er 5 de çift yaylı amortisör, cbf500 de tek ve daha üstün performanslı bir amortisör vardır. arka amortisör tamamen virajı etkiler. tek amortisörler virajlarda çok daha üstündür. örneğin tüm marka ve model süper sportlara bakabilirsiniz.

jantları kıyasladığınızda biri üç kollu diğeri 6 çift kolludur. cbf600 ve cbf1000 de aynı jantı kullanıyorsa demek cbf500 jantlarda da daha üstün.

cbf500 7hp daha güçlüdür.

son olarak bazı arkadaşlar ikisininde 500 cc oluşunu baz alarak aynı özelliklerde motorlar demişler. motor hacmi, özellikleri aynı yapıyorsa zzr250 neredeyse cbf500 le aynı hızlara nasıl çıkıyor öyleyse. er5, kawasakinin çift silindir naked klasmanında ara bir modeli. çift silindir kawasaki alacaksam bu er6n olacaktır. kesinlikle er5 değil. dış görüntüsü ybr 250 ya da cbf250 ye çok benziyor.

bu yazdıklarım tamamen benim kişisel görüşüm. ayrıca bende 5 yıldır motora biniyorum ve neredeyse test etmediğim model de kalmadı. epey uzun yol tecrübem vardır. boş yere konuşmamaya çalışıyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:30 ----------

ama şu da varki, örneğin 2005 model, 20-30 bin km aralığında bir er5 5000 tl bütçeyle binilebilecek en güzel naked modelidir derim.
    arkadaşım kusura bakma ama teknolojiden bahseden hondacılar yakıt göstergesinin olmamasına çok kızıyor tıpkı cbf 150 de devir göstergesi olmaması gibi ama öylede mutlu olunabilir,hiç gösterge olmasa ne olur motorcu dediğin öylede kullanır diye avuturum kendimi.
    hayla dış görüntüsü güzel ondan diyorsunuz ! O göreceli kavramdır kimsenin keyfine kimse karışmaz ister naked alır ister grenajlı
    biz motorların teknik verilerinden,yakıt durumundan,kronik sorunu varmı ondan bahsediyoruz gerisi zevk meselesi.
    cbf 500 dediğimiz motor kesinlikle ER 6 nın yanına bile yaklaşamaz hiç bir bakımdan benim görüşüm teknik veriler'de o yönde.
    amortisör meselesini geçtim zaten senin cbf viraj'da yattıgın kadar ER 5 'te yatıyor sıkıntı yok merak etmeyin.
    5 yılda kendinizi yeterli görüyorsanız bravo size derim
    ben 23 senedir motosiklet kullanırım ama kendimi hayla yeterli görmüyorum ve ufak tefek sebeplerden arada dağlar var demiyorum,ilginç kıyaslar yapmıyorum.
    aslında bu olay model kıyaslama hiç bir zaman olmamıştır her zaman marka kıyaslaması olmuştur.GS 500 mü ER5 mi-GS 500 mü-CBF 500 mü-ER 5 mi-CBF 500 mü diye devam ediyor.aslında hepsi yakın verilere sahip motorlar gerişi ufak tefek ayrıntı.hava sogutmalı olmasa GS 500 hepsinden güzel
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

http://translate.google.com.tr/trans...53%26prmd%3Dfd
    Karşılaştırmalı tesi yapılmış,
    Honda_CBF_500_Kawasaki_ER_5_Suzuki_GS_500

Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://translate.google.com.tr/trans...53%26prmd%3Dfd
    Karşılaştırmalı tesi yapılmış,
    Honda_CBF_500_Kawasaki_ER_5_Suzuki_GS_500
    valla Gökhan hoca ben kendim bilhassa test yaptım hepsini pek farkları yok
    temiz GS 500 bulamadım almaya (2005 model 20.000 km de 6250 tl idi fiyatlar ortalama )
    cbf 500 güzel ama pahalı (2007 model 38.000 km de 7.500 tl arasındaydı fiyatlar ve masraflı )
    temiz ve güzel aynı zamanda uygun fiyata ER 5 imi aldım (2005 model 2007 çıkışlı 23.000 km de 6.500 tl ye aldım )
    kısmetse niyet yine 2 silindir ama enjeksiyonlu ER 6 F modeli ( 2009 model ve üzeri 9.500-11.000 tl fiyatlar )
    şimdiden araştırıyorum bile temiz,az km,yüksek model,masrafsız,üzülmemiş bir ER 6 F Allah kısmet ederse tabiki.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

mandarake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-650
    Ben Honda cbf 250 kullanıcısıyım ama motor yüseltmek istediğimde cbf 500 den ziyade Er5,en çok da gs500 ü tercih ederim.
    Hondamdan mutsuzmuyum, yoooo tam aksine çok seri bir ve beni hiç yolda bırakmadı...bu tamamen kişisel beğeniyle ilgili...Er5 ve gs500 cbf500 den daha güzel gözüküyolar gözüme.
    İşin özü bence bu işi markacılığa dönüştürmeyelim,birbirimzin motorlarına bok atıp bu markaları kullananları rencide etmeyelim...takdir edersinizki dişimizden tırnağımızdan artırarak alıyoruz bu motorları(genelde)
    Haaa ben gs500 hayaliyle yaşıyorum oda ayrı...

Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Alıntı mandarake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Honda cbf 250 kullanıcısıyım ama motor yüseltmek istediğimde cbf 500 den ziyade Er5,en çok da gs500 ü tercih ederim.
    Hondamdan mutsuzmuyum, yoooo tam aksine çok seri bir ve beni hiç yolda bırakmadı...bu tamamen kişisel beğeniyle ilgili...Er5 ve gs500 cbf500 den daha güzel gözüküyolar gözüme.
    İşin özü bence bu işi markacılığa dönüştürmeyelim,birbirimzin motorlarına bok atıp bu markaları kullananları rencide etmeyelim...takdir edersinizki dişimizden tırnağımızdan artırarak alıyoruz bu motorları(genelde)
    Haaa ben gs500 hayaliyle yaşıyorum oda ayrı...
    kullandığınız motor sınıfında güzel bir motor.cbf 250 ile ER 5 yakıtı arasında pek bir fark yok.
    bende eskiden GS 500 hayranıydım ama alacak temiz bir motor bulamadım ve tavsiye üzeri ER 5'e yöneldim iyide yapmışım almakta,yağ-benzin yola devam
    hondaya gelince 4 silindirler favorim 600 F gibi ama niyet yine 2 silindirden yana ER 6 F

Motosikleti
    Honda CBF1000
    http://www.motocykl-online.pl/testy/...uzuki_GS_500_F

Yukarıdaki linke tıklayarak detaylı bir kıyaslama görebilirsiniz. Yabancı diliniz yoksa google amcadan faydalanabilirsiniz. Ama Bu detaylı testin altında zaten testin 1. sinin CBF500 olduğunu göreceksiniz bir kez daha arkadaşlar.

delicoban08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250
    http://www.motocykl-online.pl/testy/...uzuki_GS_500_F

Yukarıdaki linke tıklayarak detaylı bir kıyaslama görebilirsiniz. Yabancı diliniz yoksa google amcadan faydalanabilirsiniz. Ama Bu detaylı testin altında zaten testin 1. sinin CBF500 olduğunu göreceksiniz bir kez daha arkadaşlar.

Grafikte ER5 'in tork çizgisine bakın.

bende er 5 var arkadaşlar yeni aldım yağ değişiminden sonra kaç km yapmak lazım birdahaki değişime kadar.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Motorlar piyasadan kalktı..Sağlam yürüyeni bile zor bulunuyor siz hala hangisi tartışıyonuz yahu )))
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

frantisec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı nankör adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haklısın ....
    bu fiyat ta çok....
    er-5 ler teneke.........
    sahipleri keriz ...........
    malları sebil....................
    er 5 olsun 2005 olsun fiyatı 3500 falan olsun istiyorlar.ybr fiyatına.

suziki bandit 600 ü bir düşünün.

9. sayfa BirinciBirinci ... 78910 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler