Suzuki Address mi ? Yamaha Ybr 125 mi ?
Reklamlar
-
Meraba Siteye yeni üye oldum. Üye adımdan da anlaşılacağı üzere motor konusunda oldukça acemiyim ? Burada epey tecrübeli kişiler olduğunu gördüğüm için üye olup bir sorayım dedim. Almayı düşündüğüm bu iki motor arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz ? Şehir içinde gezeceğim öyle hız yapmasını filan sevmem keyifçiyimdir Az yaksın gideceğim yere ulaştırsın yeter benim için. Bu arada boy 1.67 kilo 60. Değerli görüşleriniz bekliyorum. Başka motorlarda önerebilirsiniz ama mümkünse çin malı olmasın
Reklamlar
-
-
Keyifçiyim diyorsun vitesli diyorsun 4 uzvun devamlı şehir içinde çalışcak diyorsun olmadı bu yanış seçim
Dediklerine uyan scooter dır bi gazlarsın bi firenlersin gerisi yolun keyfine tadına bakarsın ortası boş olanı bacak aranda birşeyler taşımana koltuk altı bagajınada birşeyler atman demektir arkana kask mont eldiven içinde bir topcase çiçek olur he scooter modelinide ihtiyacına göre sen seç
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
-
Motordan önce ehliyet almalısın.
Ehliyet çıkana kadar da korumalı giysi ve kask seçimlerini yapıp aldıktan sonra bütçeni çıkar.
Yukardaki işleri hallederken de forumda kafana takılan her türlü soru için forum içi arama motorunu kullan ya da raskelere topicler açarak içeriklerine bak oku oku oku.
-
Suzuki adrese 2015 model 5900--2016 modeli 6360tl
Enjeksiyon var alınabilir yalnız boyunuza göre denemenizi gerek mesela ben oturdum dizlerin direksiyon. (Gidon) altına geliyordu adam abi koltuga biraz geri otursan sorun kalmaz dedi
bende boy 1.83 kilo 86 bende tekerleri 14 jant olup diğerleri gibi ufak el arabası gibi değil güzel secim olur
YBR piyasası olan ama vites göstergesi dahi olmayan (devir göstergesi olan) motor bende Honda CB125e var vites göstergesi var devir göstergesi yok
-
Acemi141 adlı üyeden alıntı
çok teşekkür ederim dostum gayet yararlı bir yorum yapmışsın
bir şey daha soracağım 125 cc vitesli motorla 125 cc scooter arasında güç farkı olur mu ben baktığım zaman sanki vitesli motorlar daha güçlüymüş gibi geliyor biri kayışlı diğeri zincirli diye mi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:41 ----------
yorumun için çok teşekkür ederim
ya bide lise arkadaşıma sormuştum o vitesli al demişti gerçi pek fazla konuşamamıştık .. bide aklıma takılan bişey daha var mesela 125 cc vitesli motorla 125 cc scooter arasında güç farkı olur mu ? birisi zincirli diğeri kayışlı olduğundan dolayı ?
Ben mesala kymco super 8 125cc kulanıyorum senin düşündüğün modele arasında sadece enjeksiyon farkı var ben stabil düz yolsa 100 tam gaz 110 görüyorum yokuş çıkarken sakin 60 basarsan 80 az eğimli yokuş aşağı geçenlerde deli merakım geldi kadranda 130 tam gaz vererek gördüm ve şaşırdım birdahada denemem saten ufak cc sonuçta o kadar zorlamaya gerek yok motorun ömrü ve sağlığı için fazla zorlamamak daha makbuldur ben çoğu zaman 60 80 araç solicağım zaman 100 km reye çıkıyorum veya güzel temiz yol bulursam basarım malum memlekete kasap sürücüler çok ne kadar sakin o kadar makbul ben şehir içi kulanımda 100 km rde 3.5 geçemedim stabil ama tek kontakta uzun yolda bu yakıt tüketimi değişir bi 100 km rede 20 veya 30 kere kontak veya 1.2 kerede 100 km reyi yapmak arasında sıkışık tirafikte dur kalk arasında her zaman yakıt sarfiyatı sakin tapagaz deli gibi kulanımda yakıt 3 3.5 4 arasında değişir viteslide 500 km rede bi zincir temizliği yapmak makbuldür scooter da yağ suyuna bakım yaparken varyötör kayışınada havayla temizlemek kayış ömrünü hem uzatır hem kayıştan olan toz topraktan gelme ihtimali olan gereksiz gıcırtılardan kurtulmuş olursun
-
-
Acemi141 adlı üyeden alıntı
ehliyetim var(ehliyetim var ama motor konusunda teknik bilgim yok çok cahilim keşke ölsem
) kaskda aldım ama kıyafete henüz bakmadım hatırlattığınız iyi oldu ona da bakayım bir ara. Yorumunuz için çok teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:12 ----------
yorumun için çok teşekkür ederim dostum
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------
benim boyum 1.67 acaba ayaklarım yere değecek mi
olmadı küçük tekerlekli bir scooter bakarım
büyük tekerleklilerin yol tutuşunun daha iyi olduğu ve çukurlara düşmede pek sıkıntı yaratmadığını bu sitede bazı yerlerde okuduğum için address cazip geldi bir ara gider bi deneme yaparım yorumunuz için çok teşekkür ederim
Peki motorunuzdan memnun musunuz ? İyi kötü yanlarıyla anlatırsanız sevinirim. az önce baktım motor baya güzel duruyor onuda almayı düşünebilirim
Ben 2015 model 11 ayında çıkışlı 3.800 km rede 4.500 aldım bir öğretmenden 5 bin isteyende var velhasıl bakımlarını ilk sahibi yetkili servisinden yaptırmış garantiside devam ediyor ben 1 ay dav750 km yaptım ben ekipmanla 100 kiloyum arkamda 60 kiloya kadar artçıda sıkıntı yok 70 90 arası veya fazlası arkanızda artçı varsa köstebek yuvası gibi yolarda hızlı gidlirse rasız ediyor yavaş gitmek ve çukurlardan kaçınmak gerekiyor lastik ebadı 14 inc olması güzel boy 1.75 ayaklar tam yere basıyorum seninde ayaklar yere deyer bayilerde istediğin modeli denersen kafan rahat sıfır veya 2 el herhangi 14 inc lastikli bir scooter alabilirsin geçen bir yolda hız kesici tümsek kenarında hızım düşmeden geçim dedim dikatsizlik 6.7 santim çukur hızlı girdim kontürolümü hemen sağlayıp yola devam ettim ufak teker olsa ben yerdeydim amortsörleri sert olmasıda burda iyi yanını gösterdi ve bu durum gece ışıklandırması kötü bi yolda başıma geldi yoksa asla böyle gereksiz maceralara gerek yok benim motorda en az 60 girdim çüküra dedim ben ön teker jant amortsör gitti diye düşünüyorudum çok şükür sıkıntı yoktu buda beni mutlu eti velhasıl scooterde 14 incten küçük lastikli almayın ve 14 inctende büyük almayın 14 incten daha büyük lastik ebadı küçük cc lerde performansı seriliği düşürüyor yakıttüketimini saten üste yazdım benim kulandığım karbirotörlü enjeksiyonlu modeler azıcık tüzlüdür ve çok az yakıt farkı ve azda olsa serilik verirler aradaki ücreti vermeye gerek duyadığım için böyle bir modelde karar kıldım bu markanın bu modeli türkiyede 2008 den beri satılıyor kulanıcılar tarafında sağlamlığı hakkında bilgi alınca alma kararı aldım yağına suyuna bak sür dediler çin malına sıfır çin malına 3.500 gibi bir para vermekten üzerine azıcık daha ekleyim bu modeli 2 el aldım göznül isterki yamah nmax 125 abs veya honda pcx 125 150 hepsi bütçemin 2 katı fiyatı ve işletme maliyeti herhangi düşme kazada çok canımı yakıcağını düşündüğüm için sizde hem cebinizi hem keyfinizi kaçırmıcak hemde işletme maliyetine gücünüz yeten bir model tercih edin ilk alımla iş bitmiyor sgortası bakımı düşmesi kazası yedek parça fiyatları her yönde sonrasınıda düşünün
Çok yazdım ben ve siz gibiler istifade etsinler bu yazılanlarda + orta ayak koyma yeri boş olan bir scooter tercih edin ayaklar arasında çarşı pazar torbası veya bir eşya taşımak kadar zevklisi yoktur scooter amacıda budur rahatlık ve yükünüzü hafifletmek şehir içinde
-
07 Temmuz 2016, 22:58
teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım
-
07 Temmuz 2016, 23:06
Az daha koy YBR al.
Pardon zaten YBR miş konu görmedim
-
08 Temmuz 2016, 22:44
-
Merhaba Acemi141 kardesim. Keske ilk mesajinda kendini biraz dtanitsa idin. 40 yasindayim ve honda nc 750 dct motorsiklet kullanmaktayim.1 yil icerisinde tamamen bursa sehir icerisinde 12500 km yol yapmisim. Dun kaporami verdim ve nasipse bayramdan sonra sadece sehir icinde kullanmak icin Addressi teslim alacagim.110 cc olmasina ragmen 2 kisi performansi bircok 125 cc scooterdan daha iyi. Ve yakiti gercekten kokluyor.
Ben baya bi arastirdim ve fiyat performans denkleminde en uygun addressi sectim. 13 ve 15 yasinda 2 kizim ve Esimin kullanimina da elverecek tam bir baslangic motoru.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)