Yamaha mt-03 (660cc) mi yamaha mt-25 mi
Reklamlar
-
2008 model mt-03
Teknik Özellikleri
Motor Hacmi 660 cc
Motor Özelliği Tek silindir, 5 Vites
Motor Gücü 47.33 hp @ 6250 rpm.
Tork 56.20 Nm @ 5730 rpm.
Maksimum Hız 161 km/h
Ağırlık 175 kg.
Sele Yüksekliği 805 mm.
Yakıt Kapasitesi 15 Litre.
Ön Fren 2 x 298 mm disk
Arka Fren 245 mm disk
Ön Lastik Ebatları 120/70 – 17
Arka Lastik Ebatları 160/60 – 17
0 km mt-25
Motor
Motor tipi 2-silindir, sıvı soğutmalı, 4-zamanlı, DOHC, 4-subap
Motor hacmi 249 cm³
Çap x Strok 60,0 mm x 44,1 mm
Sıkıştırma oranı 11,6 : 1
Maksimum güç 26,5 kW (36,0PS) @ 12.000 dev/dk.
Maksimum tork 22,6 Nm 2,3 kgf+m) @ 10.000 dev/dk.
Yağlama Islak karter
Debriyaj tipi Islak, Çoklu disk
Yakıt sistemi Yakıt enjeksiyonu
Ateşleme sistemi TCI
Çalıştırma Elektrik
Şanzıman Sıralı, 6 vites
Son aktarım Zincirli
Şasi
Şasi Diamond
Ön süspansiyon Teleskopik çatal, Ø 41,0 mm iç tüp
Ön teker hareketi 130 mm
Kaster Açısı 25º
Kaster mesafesi 95 mm
Arka süspansiyon Salınım kolu
Arka teker hareketi 125 mm
Ön fren Hidrolik tek disk, Ø 298 mm
Arka fren Hidrolik tek disk, Ø 220 mm
Ön lastik 110/70-17M/C 54S (Tubeless)
Arka lastik 140/70-17M/C 66S (Tubeless)
Boyutlar
Toplam uzunluk 2.090 mm
Toplam genişlik 745 mm
Toplam yükseklik 1.035 mm
Sele yüksekliği 780 mm
Tekerleklerarası mesafe 1.380 mm
Minimum yerden yükseklik 160 mm
Ağırlık (dolu yağ ve yakıt tankı dahil) 165 kg
Yakıt tankı kapasitesi 14 L
Yağ tankı kapasitesi 2,4 L
Arkadaşlar 2 motor arasında kaldım.
Bana göre
mt-03 artıları
Yüksek tork.
Tipi daha güzel.
Frenleri, Amortisörleri, şasesi daha üst düzey.
mt-25 artıları
0 km.
ilerde satılılrken daha rahat satılır.
parça bulması daha kolay.
yakıt tüketimi daha az.
Çift Silindir.
daha az titreşim
Ne diyorsunuz? Siz olsanız ne tercih ederdiniz.
(iki motor için de yeterli tecrübeye sahibim)
Reklamlar
-
mt-25 tabiki de. satması bile kolay olur. aşk yoksa mantıklı olanı seç
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
Mt03 akiyo gidiyo diyolar. Yeterli tecrubeye sahipseniz mt25 sizi bi sure sonra sıkacaktir. Ama mt03 size hergun farkli farkli keyifler yasatacaktir. Benim oyum mt03 ten yana.
-
mt25 yeni her zaman iyidir
-
Bende mt-03 düşünüyorum ama üretimi uzun süre önce durdu aklımı karıştıran tek nokta orası.en 50bin km den aşağı yok varsa da gösterge değişmiştir. Hatta göstergelerinde kronik bir sorun var bi çok kişi yaşamış.bu sorun yaraticagi anlamina gelmiyor cunku dağlara taşlara vurulup sadece rutin bakımla 70-80bin km yapılan tenereyle aynı blok var.mt-25 le 100maddede kiyaslarsan tek artısı mt-25in piyasasının daha iyi olduğudur. Mt-03 piyasası 12-14 arası,10 a bulsam hemen yapisirim.
-
Mt03 egzoz tasarimini cok seviyorum
-
kahraman1 adlı üyeden alıntı
Bende mt-03 düşünüyorum ama üretimi uzun süre önce durdu aklımı karıştıran tek nokta orası.en 50bin km den aşağı yok varsa da gösterge değişmiştir. Hatta göstergelerinde kronik bir sorun var bi çok kişi yaşamış.bu sorun yaraticagi anlamina gelmiyor cunku dağlara taşlara vurulup sadece rutin bakımla 70-80bin km yapılan tenereyle aynı blok var.mt-25 le 100maddede kiyaslarsan tek artısı mt-25in piyasasının daha iyi olduğudur. Mt-03 piyasası 12-14 arası,10 a bulsam hemen yapisirim.
Benim de gönlüm mt-03 e kayıyor
-
mt-03 2. elde daha çok değer kaybeder, zor satılır, tenereyle aynı motor var titreşim olacaktır diye düşünüyorum bunların dışında yüksek torkla zevkli, sportif bir kullanımı olur.
-
mt 03 daha mantıklı mt25 den sıkılacaksın bir sre sonra .
yada bunları geçip er6n-f falanbak
-
100-110 km üstünü düşünmüyorsam, yakıt ve ikinci elde satılma süresi umrumda değilse, uzun seyahatlar yapmayacaksam mt03 ü tercih ederim. Hoş uzun sayılacak bir yolda mt25 de yorucu olacaktır. O motor hacmini görünce insanlar 140-150 ile rahat yol alabileceklerini düşünüyorlar ama zaten motosikletin eğimli yolda 180 civarlarını zar zor gördüğü düşünülürse 100 km üstü can sıkıcı.
Tek silindirin artısı bu hacim ve ağırlıkta yalnızca virajlarda yol tutuş ve vites düşürmeden hızlanmak anlamına geliyor
-
kahraman1 adlı üyeden alıntı
Dediğn doğru bu saatten sonra az kullanılmış mt 03 bulma ihtimalin %5 gibi bişeydir herhalde ben şanslıyım çünkü o küçük ihtimal gerçek oldu çok şükür 2010 model 8300 km kesinlik orjinal km de (adam motoru uzun süre garajda yatırmış kullanmamış lastikleri fabrika Çıkışlı olanlardı zinciri kullanılmadığı için pas tutmuştu bildiğin) mt 03 buldum yerim mt 25 ini dedim İstanbul dan kalkıp 1000 km yol gittim yapıştım aldım mt 03 ümü değdi mi lan drsen offf derim hemde ne deydi aşırı zevkli sürüşü olan bi motor başka hiç bi motoru sürmek istemiyorum artık evlatlarıma bırakmak istiyorum motorumu öyle anlatayım artık. Mt 03 candır can
-
gönül 07 istiyor ama 15binlira gibi bir limitim var malesef.
mt03 mt 25 arasındayım suan bende.
mt03 den benı bıraz uzak tutan en buyuk neden yakıt olayı.üstünde bayağı düşünülmesi gereken bir konu çok yakıyor olması
-
Üyelerin çoğu sıkılacaksın vs demiş.Biz motorları omurluk alıyoruz da benim mi haberim yoktu o konuyu kaçırdım mi? Alırsın bir mt25 2sene kullanır motorcu tabiri ile sıkılırsın bu arada bisiler biriktirip iyice tecrübe edinip mt07 veya başka bisi alırsın.250cc öyle çok sikicak bi şey olacağını düşünmüyorum.Hem ekonomik hem çok zayıf değil.Bence bu görüşü degerlendir derim
-
5senelik motosiklet tecrubem var suanda dragstar650kullaniyorum. Mt25 yetersiz gelebilir belki. Mt03 kullanan varmi aranizda aklimda birkac soru var
-
Üretimi durmuş 8 senelik motora para verilmez. Hadi verildi diyelim, 15 bin TL verilmez. Satmaya çalışanlar bu istedikleri paralarla motorlarının son sahipleri olacaklar.
Bana göre o paraya MT-25 de alınmaz, o da ayrı konu...
-
Imkanin varsa mt3 e bin begenirsen oyle al, ona bir egzos koyucan akrep titanyum butun sehir seni tanir
-
Konuyu ben acmistim sonra gidip 03 aldim cok memnunum. Buyrun ne soracaktiniz
-
Standart sorular aslinda.
Ben chopper gecmisi olan surucuyum o yuzden mt03un gaz hassasligi ve dusuk devirde verdigi tork benim ilgi alanima giriyor
Tamam bu motor fazla yakiyorda ne kadar fazla yakıyor 5.5dan sonrasi benim icin epey fazla
Kronik stop etme sorunu ve cozumu hakkinda bir bilginiz varmi
Mümkünse aletin resimlerinide paylasabilirmisim
-
motora binmeden karar verme para sende kral sensin .... iyi beğen al mt gibi hem populer hem güzel motor
-
************** eski konuymuş. pardon ......................
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)