yeni başlayana cbr125 veya duke 125 tadından yenmez.
özellikle CBR125 açık yolda daha hızlı bakımı uygun alırken uygun satması kolaydır. bu bakımdan duke125 i döver Duke200 dersen iş değişir
Bana sorarsan ybr derim ama neden ?
Öğrenci adamsın motorun fiyatı sıfır ya da 2. el oldukça uygun, yedek parça bol ve ucuz,motor neredeyse yakmıyor, o motordan anlamayan usta yok, özellikle ilk başlarda tam anlamıyla alışana kadar birtakım sakatlıklar çıkabilir, debriyajı yiyebilirsin, motoru yatırabilirsin, ufak hataları farketmeyip çok büyük sorunlara neden olabilirsin gibi gibi nedenler.. Ybr alırsan bunları kafana o kadar takmazsın ucuza ve çabucak işini halledersin, sana bütçe de kalacağı için o bütçeyi olduğu gibi eğitime ve ekipmana yatırabilirsin.. Aradan zaman geçtikten sonra, sen motor kullanmaya alışıp, eğitimlerini aldıktan sonra 2. motor için düşünecek uzun uzun zamanın olur.. Herşey gönlünce olsun..
Bu arada Ankara'nın ayazında motor sürmek nedir iyi bilirim =)) Çok üşüdüğümde düşük vites, yüksek devir yapıp bacaklarımla depoyu kavrayarak ısınmaya çalışırdım..
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
ankara ayazına dayanan 2 motor: ybr ve cbf gerisi şekilden ibaret. buzun karın üstünde gidenleri bile görüyorum her kış.
Cbr ın görünüşü ybr nin işlevliğine bedel değil. Aynen dediğiniz gibi ybr ile tecrübe yapıp 2. Motoru arzuladığım gibi alacağım. En mantıklısı ybr-orta boyutlarda bi top case ve koruma demiri usta. Temiz iş. Ne altında kalırsın ne yolda bırakır seni. Bende anlarım elektronik ve mekanikten fazla elektroniğinin olmaması benim için de iyi olur. Zartı zurtu kullananı ortada. Bişey oldumu en kötü ilk pideciye giderim elbet ybr kullanmış bi adam bulurum yine hallederim sorunumu. Başkentin insanı heryerde yardımsever. Ankaranın ayazına gelince, ne yapacağımı hiç bilmiyorum usta. İlk sabah çok renkli olucak gibi :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:15 ----------
Şimdi
1-Touring rahat titremiyo vs vs Cbf çok hojdir ama 150cc. 25cc fark yüzünden kullanamıyorum.
2-Aynı şekilde duke 200 de kullanamıyorum. 75cc fark var.
3-R125 1000 daha koy r25 var. Hemde oturuşu rahatsız.
4-Yorumlar için tekrar tekrar eyvallah. Bekliyorum herkesin düşüncesini. Farklı bakış açıları her zaman iyidir.
R125i direk ele r25 kullanimi gercekten rahatsiz ve uzerindeki lastiklari aninda degismen gerekli yol tutus sifir .garajimda arkadasiminki duruyor gecen 100km yaptim sehir ici bide trafige girdim zulum oldu bana.yakiti 5-5.5lt bence fazla o cc ye gore ama performansi ideal. ben olsam almam ama insanlar cok begeniyor gorselini.
Arkadasin baslangic motoru cok keyif aldi ama 1 gunluk benim cb650f i odunc verince artik sahibi oldu ) gosteris 2. Planda olmali yani.
Ybr mi cbf mi dersen 2.sinide kullandim
Suan alacak olsam cbf+michelin lastik mukemmel bir secim olacaktir.
Yorum yapmasi kolay ama secim yapmasi zor bende z1000 ve vfr1200crosstourer arasinda kaldim. Rahatlikmi-gosterismi secemedigim icin 2.elde uygun ve temiz hangisi denk gelirse onu alacagim.
ben direk duke 125 tavsiye ediyorum. ufak bir alet, kıvrak bir makine, uzun süre kullandırır kendini. ss görünümlü cbr 125 nedense bana çok gereksiz geliyor. scooter lara karşıda anlamsız bir ön yargım var... msx denilince aklıma sadece keyif geliyor, 2nci makine yapıp elenmek için sürersin; ailenin haylaz çocugu misali... commuter tarzı motorlarda nedense çok itici geliyor bana. tabi bak bütün bunlar benim kişisel zevklerime göre, yani bana göre.
Ama motoru sen kullanacaksın. Üstüne binip gezecek olan sensin. Senin ihtiyaçlarına cevap vermesi önemli. Aldıktan sonra lastik masrafın olacak mı? kullanacağın güzergahta, taşıman gereken bir çanta vs varsa, park edeceğin yerde hangisi daha sıkıntı çıkaracak ise onu tercih etmekte fayda var. motoru alıp kapının önüne çektiğinde 5 dakikada bir, biri gelip kurcaladı mı? hırsız dadandı mı? puştun biri kıskanıp çizdi mi? gibi dertlerinde olacak.
öte yandan kendimi daha genç, okullu olarak düşünüyorum... duke olsa idi altımda, ufffff
neyse................. sen scooter al uslu uslu kullan bence
param olsaydı aklım üçünde kalsaydı üçünede alırdım
Motorcular ikiye ayrılır 1 motoru sevdirenler 2 motordan soğutan troller
Hondadan şaşmamalak lazım
Küçük cc hemen hemen hepsi aynı gidecek. Biraz tarzı özelliği olsun ki zevkle bin. Msx veya duke derim ben.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)