Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Klasik soru :) Yamaha R1 mi R6 mı ?

REKLAM ALANI

Öncelikle Selamın Aleyküm arkadaşlar

Kısaca konuya geçmek istiyorum , açıkçası motor hakkında en ufak bir bilgiye sahip olmadığımı söylemek istiyorum başta ki sonradan hiç anlamıyorsun gibi terimler gelmesin Ailemden ötürü bir türlü motor sürme zevkine sahip olamadım.. Lakin artık bu hissiyat ile baş edemiyorum ve bisiklette aynı tadı vermiyor Kısaca şöyle bahsedeyim sizlere , Bulgaristan'da yaşıyorum ve burada gerçekten arabalar ve motorlar oldukça uygun fiyata geliyor , Şöyle ki 2002 model bir Yamaha R1'i neredeyse 1000 - 1500 euro arasına alabiliyorsunuz aynı şekilde R6 içinde aynı fiyat söz konusu , lakin doğru konuşmak gerekir ise ki benimki acemilik bile değil farkındayım Hatta benim için çok çok üst gömlek sıralamalarında bu motorlar hiç bilmeyen biri olarak , lakin şunu belirtmek isterim ki kesinlikle bu ikisi dışında başka bir motor almayı düşünmüyorum ( Sanırım kendimi öldürme isteğim ağır basıyor ) Ancak şunu kesinlikle belirtmek isterim ki şu motorların sesi bana anne ninnisi gibi geliyor o yüzden bu hazzın önüne geçemiyorum bir türlü , şunu belirtmek isterim ki hani almak istiyorum ya kendi kendimi ikna etme gibi bir durum içerisindeyim şöyle ki ; '' Ya alırım , ama yavaş gider isem bir şey olmaz '' bu düşünce ne kadar doğrudur bilemiyorum Neyse siz değerli büyüklerimden fikir almak istiyorum yapacağınız her türlü yoruma açığım

Allah'ım hiç kimseye kaza bela vermesin , sevgiler ve sayğılarımla

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Naçizane;
    Hiç tecrübe yoksa önce 250cc ile biraz düşe kalka öğren derim.
    Kendini hazır hissettiğinde 600cc seni tatmin edecektir kanısındayım.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    .............

Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Naçizane;
    Hiç tecrübe yoksa önce 250cc ile biraz düşe kalka öğren derim.
    Kendini hazır hissettiğinde 600cc seni tatmin edecektir kanısındayım.
    Hocam kesinlikle haklısınız size hak veriyorum da lakin nedendir bilmiyorum ancak önüne geçemediğim bir hissiyat bu ve uygun fiyat olduğunu düşündüğümden ötürü bu ikisinden birisini düşünüyorum , kesinlikle tehlikeli ve yanlış bir karar bunun farkındayım

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    R1 tabiki de. Birinin öbüründen daha tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. 200km/h hızı geçmiyorsanız.

Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R1 tabiki de. Birinin öbüründen daha tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. 200km/h hızı geçmiyorsanız.

Yok hocam zaten değil 200 belki 150 bile basamayabilirim Sadece güçlü bir canavarın elimin altında olduğunun hissiyatını bilmek bile güzel bir duygu olacak gibime geliyor

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Basmama ihtimalin yok eğer basabilecek yol varsa. Benim motoru aldığım eleman 200km/h den sonra yalpalama yaptırıyor diye grenaj koruma takozu taktırmamış. Ben de oha ya ne 200ü, ben hayatta çıkmam o hızlara demiştim. Ama motora alıştıktan sonra otobana çıkınca sıradan hızlar haline geliyor. Bir de en önemlisi motoru durdurmayı bilmektir. Hayati önem taşır.

Basmama ihtimalin yok eğer basabilecek yol varsa. Benim motoru aldığım eleman 200km/h den sonra yalpalama yaptırıyor diye grenaj koruma takozu taktırmamış. Ben de oha ya ne 200ü, ben hayatta çıkmam o hızlara demiştim. Ama motora alıştıktan sonra otobana çıkınca sıradan hızlar haline geliyor. Bir de en önemlisi motoru durdurmayı bilmektir. Hayati önem taşır.
    Haklısınız hocam öncelikle şunu belirtmek isterim aslında yollar gayet düzgün yani basılabilinecek durumda lakin tabi ki bu otobanlar için geçerli , belirttim ya açıkçası motor hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim bu sebep ile ne söyler isem yalan olur ama böyle bir motorda öğrenmekte açıkçası eğlenceli olabilir düşüncesindeyim illaki düşe kalka öğrenilir Şöyle izah edeyim açıkçası maksimum basabileceğim limit herhalde 60-90 olur şehir içinde , derslerimden ötürü pek şehir dışına çıkabileceğimi sanmıyorum ama şehir arasında da herhalde 90-120 maksimum yapabilirim tabi iyice alıştıktan sonra Boy konusuna geleyim açıkçası 1.75 boyundayım ve kilo olarak 55 kiloyum , eğer motor beni üzerinden uçurmaz ise zaptedebileceğimi düşünüyorum

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Hep sanıldığının aksine yüksek motor hacmine sahip motosikletlerdeki acemi ölümlerinin sebebi yalnızca yüksek sürat değildir. Önce bunu belirtelim.

2002 dediğiniz de günümüzün 13 yıl öncesi oluyor. Değer mi diye bir tartmak da lazım.

Sonra da madem aynı fiyata intihar edebiliyorsunuz, R1 alın. Zaten buraya kendi fikrinizi onaylatmak için gelmişsiniz. Burada size R125 alın diyen kim çıkarsa kabul etmeyeceksiniz o belli. O yüzden alın R1'i rahatlayın.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hep sanıldığının aksine yüksek motor hacmine sahip motosikletlerdeki acemi ölümlerinin sebebi yalnızca yüksek sürat değildir. Önce bunu belirtelim.

2002 dediğiniz de günümüzün 13 yıl öncesi oluyor. Değer mi diye bir tartmak da lazım.

Sonra da madem aynı fiyata intihar edebiliyorsunuz, R1 alın. Zaten buraya kendi fikrinizi onaylatmak için gelmişsiniz. Burada size R125 alın diyen kim çıkarsa kabul etmeyeceksiniz o belli. O yüzden alın R1'i rahatlayın.
    Hocam öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim , açıkçası düşüncem fikri onaylatmak değilde sadece bu ikisinden birinin olabileceğini belirtmekti Yoksa tabi ki hocam sizler gibi bilgili ustaların fikirleri illaki önemlidir benim için , sonuçta işin içinde olan sizlersiniz benimki ise sadece yıllardır olan bir heves ancak bir türlü icraate dökemedim aileden ötürü

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Açıkçası al yada alma noktasında kimsenin fikrine karışmak istemem. Tanımam sonuçta. Belki burdaki birçok kişiden daha yetenekli yada 125cc bile kullanamayacak kadar yeteneksiz birisi olabilirsin. Geçen yaz 600rr aldığımda forumda atıp tutan çok olmuştu bana karşı. Hoş bir durum değil. 14 ay oldu çok şükür iyiyim.

Açıkçası al yada alma noktasında kimsenin fikrine karışmak istemem. Tanımam sonuçta. Belki burdaki birçok kişiden daha yetenekli yada 125cc bile kullanamayacak kadar yeteneksiz birisi olabilirsin. Geçen yaz 600rr aldığımda forumda atıp tutan çok olmuştu bana karşı. Hoş bir durum değil. 14 ay oldu çok şükür iyiyim.
    Allah kaza bela vermesin hocam her şeyden önce bana göre kesinlikle dikkat gelir , hani bilinçli şoför ve bilinçsiz şoför vardır bu şekilde bakıyorum yani konuya .. Hocam açıkçası ben ciddi olarak alma taraftarıyım ama işte hiç bir bilgimin olmaması biraz gözümü korkutuyor birde şöyle bir durum var bir defa alacağım bir şey , yoksa düşük birşey alıp ögrenip sonra satıp başka birşey alabilirdim lakin işte tek defaya mahsus bir hakkım olmasından ötürü böyle bir ikileme düştüm

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı DrSydn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle Selamın Aleyküm arkadaşlar

Kısaca konuya geçmek istiyorum , açıkçası motor hakkında en ufak bir bilgiye sahip olmadığımı söylemek istiyorum başta ki sonradan hiç anlamıyorsun gibi terimler gelmesin Ailemden ötürü bir türlü motor sürme zevkine sahip olamadım.. Lakin artık bu hissiyat ile baş edemiyorum ve bisiklette aynı tadı vermiyor Kısaca şöyle bahsedeyim sizlere , Bulgaristan'da yaşıyorum ve burada gerçekten arabalar ve motorlar oldukça uygun fiyata geliyor , Şöyle ki 2002 model bir Yamaha R1'i neredeyse 1000 - 1500 euro arasına alabiliyorsunuz aynı şekilde R6 içinde aynı fiyat söz konusu , lakin doğru konuşmak gerekir ise ki benimki acemilik bile değil farkındayım Hatta benim için çok çok üst gömlek sıralamalarında bu motorlar hiç bilmeyen biri olarak , lakin şunu belirtmek isterim ki kesinlikle bu ikisi dışında başka bir motor almayı düşünmüyorum ( Sanırım kendimi öldürme isteğim ağır basıyor ) Ancak şunu kesinlikle belirtmek isterim ki şu motorların sesi bana anne ninnisi gibi geliyor o yüzden bu hazzın önüne geçemiyorum bir türlü , şunu belirtmek isterim ki hani almak istiyorum ya kendi kendimi ikna etme gibi bir durum içerisindeyim şöyle ki ; '' Ya alırım , ama yavaş gider isem bir şey olmaz '' bu düşünce ne kadar doğrudur bilemiyorum Neyse siz değerli büyüklerimden fikir almak istiyorum yapacağınız her türlü yoruma açığım

Allah'ım hiç kimseye kaza bela vermesin , sevgiler ve sayğılarımla
    Şunu belirtmek isterim ki ;
    Biz ne söylersek boş, ölmek yada hayatta kalmak senin elinde.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Motosikleti
    Honda CBF 250, Yamaha MT-07
    Eğer olay tarz ve şekilse, al 1 tane r125 mat gri, tak bir egsoz. Tecrübe kazanınca da istediğin motoru alırsın

Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şunu belirtmek isterim ki ;
    Biz ne söylersek boş, ölmek yada hayatta kalmak senin elinde.
    Ne söyler iseniz boş olarak demeyelim İllaki önemi var tabi ki bütün fikirlerinize saygım sonsuz

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Vallahi bilgin yoksa işler değişir. En azından teorik olarak neyin ne olduğunu biliyor olman lazım. 125cc motosiklete, mobilete benzemez bu alet. Trafik tecrübesi, trafiği okuyabilmek gerekir. İlk virajda yere yapışabilirsin, kontrayı bilmiyorsan vırajı alamayıp kendini yolun dışında yuvarlanırken bulabilirsin, yada beriyerlede parçalanırken bulabilirsin (çok örnekleri var), durmayı bilmiyorsan önde giden araca sinek gibi yapışabilirsin. Böyle şeyleri de göze alman lazım. 50km çarpma hızı ölümcüldür. 100-150km/h hız gerekmiyor illaki ölmek için. Hele ki fren konusu başlı başına ayrı bişey. Sen tam karar vermemişsin anladığım kadarıyla. Biraz daha düşün derim.

Alıntı gece_bekcisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer olay tarz ve şekilse, al 1 tane r125 mat gri, tak bir egsoz. Tecrübe kazanınca da istediğin motoru alırsın
    Aslında hocam birazda dediğinizin etkisi var illaki motorun bir havası ve tarzı var lakin işte tek defaya mahsus alacağım için pek düşünmedim açıkçası başka tarz bir şey ancak dediğinizde olabilir pek fena durmuyor açıkçası

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı DrSydn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne söyler iseniz boş olarak demeyelim İllaki önemi var tabi ki bütün fikirlerinize saygım sonsuz
    O zaman sizin oralarda bulunur herhalde, 4 silindirli 250 cc motosiklet. İlla 4 silindir sesi istiyorsan Bulgaristan ilan sitelerinde araştır, eskiden 250 cc4 silindir motorlar vardı.
    Hadi onu da bulamadın, 250 cc 2 yada tek silindirli bişeyler alıp en az bir sezon kullan, birkaç ufak tefek tehlike atlat, sonrasında ne alacağını beraber tartışırız yine
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Vallahi bilgin yoksa işler değişir. En azından teorik olarak neyin ne olduğunu biliyor olman lazım. 125cc motosiklete, mobilete benzemez bu alet. Trafik tecrübesi, trafiği okuyabilmek gerekir. İlk virajda yere yapışabilirsin, kontrayı bilmiyorsan vırajı alamayıp kendini yolun dışında yuvarlanırken bulabilirsin, yada beriyerlede parçalanırken bulabilirsin (çok örnekleri var), durmayı bilmiyorsan önde giden araca sinek gibi yapışabilirsin. Böyle şeyleri de göze alman lazım. Sen tam karar vermemişsin anladığım kadarıyla. Biraz daha düşün derim.
    İşte durum tam olarak belirttiğiniz gibi motor tipi olarak hemen hemen kesin gözü ile bakıyorum lakin tecrübesizlikten ötürüde bir korkum yok desem yalan olur çünkü motor tecrübem 0 yani hiç yok.. Tabi ki internetten video izlemek ile bunu uygulamak arasında dağlar kadar fark olacağınında farkındayım , yani söylediklerinizde %100 haklısınız zaten kararsız kalmamın sebebide tecrübesizlik

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:31 ----------

Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zaman sizin oralarda bulunur herhalde, 4 silindirli 250 cc motosiklet. İlla 4 silindir sesi istiyorsan Bulgaristan ilan sitelerinde araştır, eskiden 250 cc4 silindir motorlar vardı.
    Hadi onu da bulamadın, 250 cc 2 yada tek silindirli bişeyler alıp en az bir sezon kullan, birkaç ufak tefek tehlike atlat, sonrasında ne alacağını beraber tartışırız yine
    Tabi ki hocam neden olmasın akıl akıldan üstündür arşa kadar demişler genel olarak her türden motor mevcut burada zaten motor kullanımı hat safhada dediğiniz tarzda bir motor bulunacaktır illaki araştırmam gerekir Lakin şöyle bir problem mevcut motorlardan pek anlayamadığım için marka ve model olarak belirtir iseniz bulmam daha kolay olabilir o kadar marka ve model içerisinden

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Bir kişide o motoru döndüremezsin dememiş. Tecrübesizsen o motoru döndüremezsin boşuna macera arama kawasaki ninja 250 al.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)