Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kanuni Ronny S-150 mantıklı mı ? İlk defa motor alacağım,yardım !

REKLAM ALANI

Merhaba daha önce hiçbir şekilde motor tecrübem yok.Sadece elektrikli olanını kullanmıştım,tabi ona motor denirse Uygun fiyata kanuni Ronny S-150 buldum,motoru alma sebebim işe gidip gelmek maksatlı.Toplu taşımadan bıktım ve bazen yeri geliyor uyanamayıp mesaiye geç kaldığım oluyor.İnternette araştırıp,bulamayıp merak ettiklerim ise ;

1) Bu motor enjeksiyonlu mu ?
    2) Ankara trafiğinde rahatça 20 km yol gidip,gelebilirmiyim ? Kullanımı kolay mı ?
    3) Alırken özellikle neye dikkat etmeliyim ? Yetkili servise göstersem ücreti nedir ?
    4) Son olarak yakıt tüketimi nasıl ? İleride rahatça satabilirmiyim ?

http://www.kanuni.com.tr/scooter/98/ronny-s-150

Teşekkür ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Karbütatörlü. Safkan çin ve zamanıda rr yanına koyduğum eski motorum.

110km üstü kayış kopartır.
    Orj karbüratörü çöp. Söküp at.
    6 litre deposu var. Şehir içi 240km götürür.
    Yedek parçaları ucuz.
    Her çin gibi egzoz dağılır zamanla. Çatal bıçak sesi gelir. 70 liraya custom egzoz alırsın.

Kısacası alınacak ucuz yollu motordur fakat 1750-2000 lira üstü verme derim...
    berk_cglr ve Ertugyigit bunu beğendiler.

berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karbütatörlü. Safkan çin ve zamanıda rr yanına koyduğum eski motorum.

110km üstü kayış kopartır.
    Orj karbüratörü çöp. Söküp at.
    6 litre deposu var. Şehir içi 240km götürür.
    Yedek parçaları ucuz.
    Her çin gibi egzoz dağılır zamanla. Çatal bıçak sesi gelir. 70 liraya custom egzoz alırsın.

Kısacası alınacak ucuz yollu motordur fakat 1750-2000 lira üstü verme derim...
    valla ben 110 üstüde gidiyordum seni bile tokatlıyordum kalkışta yinede kopmuyordu kayışım :D o sana denk geldi öle kanki

onun haricinde egsozu aldığın gibi değiş 0 değilse motor karbüratöre bi bak 2 else yoksa güzel kıvrak motordur ha birde arka fren tutmaz yokuş aşşağı hele iki kişiysen hiç tutmaz yavaşlarsın sadece
    tr_select bunu beğendi.

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı berk_cglr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla ben 110 üstüde gidiyordum seni bile tokatlıyordum kalkışta yinede kopmuyordu kayışım :D o sana denk geldi öle kanki

onun haricinde egsozu aldığın gibi değiş 0 değilse motor karbüratöre bi bak 2 else yoksa güzel kıvrak motordur ha birde arka fren tutmaz yokuş aşşağı hele iki kişiysen hiç tutmaz yavaşlarsın sadece
    Sen kapak bile takmayan adamsın
    O kadar kurcalarsan motoru kopmaz tabi.

Bu arada son hali güzel bişiye benziyordu. Ne oldu o motor ?
    berk_cglr bunu beğendi.
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    kanki superchargerıda takmıştım deli gidiyordu grenajları idareten tutturdum o haldeyken sonra kilitledim motoru dışarıda 1 hafta falan bakamadım sonra bi gittim motor yok çalmış ibineler

umutkoraysak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA
    Sayın tumo192 merhaba,

öncelikle kanuni ronny 150 s i 2 ay önce aldım ve 2 ay boyunca günde 60 km ( Çankaya - Altındağ ) standart ve iki akşamda bir dışarı eğlencesi arkada da bir yolcuyla beraber ortalama 25 km yol yaptım ve dün sattım )

motorun manevra kabileyiti honda spacy yere göre hemen hemen aynı ve yakıt konusunda eğer 60 km hızı geçmezsen 100 lük bir çok scooterdan az yakıyor ( benzin lt fiyatı ; 4.58 den hesapla, 295 km yolu 21 lira gidiyorum )

yetkili servis veya başka servis farketmez hatta kendin bile bir çok işini yapabilirsin. ama ilk motorun olduğu için sadece güvenilir bi yere götürmen önemli olan.

2012 model 9100 km de 750 tl ye sattım sana emsal fiyat olması açısından bunu söyleyeyim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)