Uzun Yol için Piaggio X9 500 & Pulsar 200 ?
Reklamlar
-
Biliyorum alakasız iki motor ama bütçe bunlara yetiyor ve kafamdaki şeyleri bunlar tamamlıyor. Yinede karar veremedim. Birisi scooter ama 500cc ve her anlamda çok güçlü ihtiyar delikanlı. Diğeri pulsar 200 cc aynı şekilde enjeksiyonlu ve su soğutmalı ve yakışıklı bir delikanlı.
Kullanım amacım işe gidip gelme ve artçıyla beraber ara ara uzun yol 1.90 boyundan fazla ve 100 kilyoum artçıyla beraber 150 oluruz
x90 alırsam eski model ama temizleri var ayrıca gerekirse bin 1000 Tl'ye kadar masraf yapıcam. Bir çok parçasını temin edip yenileticem. Yinede siz üstadların önerisini almak istedim vitesli takıntım yok zaten arazi motorum var ama uzun yol için sağlam bişey lazım bunlar gibi. Hangisini alırsam diğerine göre avantı veya dezavntajı olur tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. İkisininde artı ve eksilerini yazarsanız çok mutlu olurum.ç
PİAGGO X9 500
Motor Su soğutmalı 4 zamanlı tek silindir 4 subaplı terse dönen denge şaftlı
Motor Hacmi 460cc
Silindir Çapı & Hareket Mesafesi 92mm X 69mm
Sıkıştırma Oranı 10.5 : 1
Yakıt Sistemi Elektronik yakıt püskürtme
Azami Güç 39 bg / 7250 dd
Azami Tork 43nm / 5500 dd
Son Sürat 155km/s
Ateşleme Elektronik
Çalıştırma Elektrik
Şanzıman CVT (Kesintisiz değişken şanzıman)-Otomatik
Güç Aktarım Kayışlı
Boyutlar (UxG) 2,140mm X 700mm
Tekerlekler Arası Mesafe 1530mm
Sele Yüksekliği 780mm
Çatal Açısı m/d
Yakıt Kapasitesi 15lt
Şasi Çelik boru şasi, çift kollu beşik sistemi
Lastik Ön
120/70-14
Lastik Arka
150/70-14
Süspansiyon Ön 41mm’lik hidrolik ön amortisör, 90mm derinlik
Süspansiyon Arka 4 konumda yay sertliği ayarlanabilen çift amortisör, 90mm derinlik
Fren Ön 260mm tek disk, Brembo çift pistonlu kaliper, ABS
Fren Arka 240mm tek disk, Brembo kaliper, ABS, ön frenle kombine hidrolik bağlantı
Kuru Ağırlık 208kg
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
PULSAR 200
Motor Hacmi 199.5 cc
Motor Özelliği Tek silindir, 4 valf, 3 Buji, 6 vites
Motor Gücü 23.52 hp @ 9500 rpm.
Tork 18.3 Nm @ 8000 rpm.
Maksimum Hız 136 km/h
Ağırlık 145 Kg.
Sele Yüksekliği 805 mm.
Yakıt Kapasitesi 14.3 litre.
Ön Fren 280 mm disk.
Arka Fren 230 mm disk.
Ön Lastik Ebatları 100/80 – 17
Reklamlar
-
Moderatör
İki motor arasında seçim yapacaksaniz Ben Piaggio'yu tek geçerim..
Evo 250 ile İstanbul - Şile - Ağva - Gezisi..
-
Valla kardeşim banada piaggo daha yakın geliyor. Parça pahalı ama pahalı olduğu kadar götürüyorda. 20 - 30 Bin km civarlarında temizlerini buldum. İkinci el fiyatlarıda 500 cc ye göre çok iyi. 7 000 - 8 000 Tl ye felan alabliyosun.
-
Skutırı al bence 2 kişi için daha sağlıklı olur
-
REASON adlı üyeden alıntı
Skutırı al bence 2 kişi için daha sağlıklı olur
Teşekkürler.
-
sen o pulsarı alır uzun yola gidersen belin kalcan çıkar .debriyajı bırakır vetesi kücültürsende olmadık zamanda ıstop eder hindistana söversin
-
Pulsarın selesinden hele ki artçı tarafından herkes çok şikayetçi...
@motorcu48 o nasıl bi uygulamadır öyle debriyajı bırak vites küçült..
-
İstediğiniz amaçlara en uygun motor Piaggo olur. Pulsar'ın Piaggo'ya göre artıları yakıtı ve daha küçük olmasından dolayı trafikte biraz daha avantajlı olması olabilir.
Piaggo'nun artılarnı sayarsak Pulsar'a karşı; 500cc olması, vites derdi yok dolayısıyla trafikte daha dikkatli sürüş ve konfor, selesi eminim Pulsar'dan daha rahattır, bagaj, Pulsar kadar rüzgar da almaz.
2. el/sıfır km ve fiyat karşılaştırması yapamayacağım maalesef umarım yardımcı olmuştur.
-
AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı
Pulsarın selesinden hele ki artçı tarafından herkes çok şikayetçi...
@motorcu48 o nasıl bi uygulamadır öyle debriyajı bırak vites küçült..
haha doğru söylüyon valla yazarken gene dikkat etmemişim görende bizden çıkan motordan hayır gelmez dicek
-
Yeni bir pulsar kullanıcısı olarak , Bende maxi scooter derim piaggio demiyorum herhangi bir maxi scooter .
Pulsara gerekli eklentiler yapılınca ( 3lü çanta seti , ön cam elcik korumalar falan , özelliklede seleleri tekrar kaplatınca ) birşeye benziyor.
Motor çok güzel yakışıklı, kalıplı , çekişi çok iyi atik vs. bi yandan kendine çekiyo beni biryandanda artçı olarak bindiğim o 500 km gözümün önüne geliyor ve lanet ediyorum :D :D
( tabi tam aksini iddiaedenlerde var binlerce km artçı ile yol yapıp benim kadar şikayet etmeyenler var, sorun belkide biraz bendedir diye düşünüyorum onları görünce )
Yani o bahsettiğim eklentileri yaparak motorun keyfini tam anlamıyla çıkarıyorsunuz. Eğer bütçem daha yüksek olsaydı sıfır veya kısmen daha yeni model maxi scooterları listemin en başına alırdım. neyalan söyliyim diğer scooterım asya nostaljiyi sürerken daha çok keyif alıyorum :D
-
Pulsar'ın uzun yolda canını çıkarsan 100km'de 4 litre yakar X9 500 ise 7-8 litreye kadar çıkabilir. Benzin parası problem değilse Piaggio X9 500 al.
-
Gezi yapacağım, Karavan mı almalı yoksa Fiat BIS 126 mı ?
-
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
Gezi yapacağım, Karavan mı almalı yoksa Fiat BIS 126 mı ?
Ben olsam fiat alırdım Zuzuuw. Göbekte var Recep İvedik gibi gezerim imajım olur hiç değilse
-
AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı
Ben olsam fiat alırdım Zuzuuw. Göbekte var Recep İvedik gibi gezerim imajım olur hiç değilse
Ben de R1 motoru takacağım ileride, arkayı da pick up tarzı yapacağım.
onun için benden başkası almamalı.
-
ben scooterı tercih ederim. diğerinde artçı gidemez sende fazla gidemezsin. fakat piagio konusu biraz düşündürücü tasarım uzaylıya benziyo İti vardı ben ona benzetiyorum sym gts 250 2006 model bak
-
İkisi de gider de, gittikten sonra inince siz ne halde olursunuz asıl orası önemli... Pulsar'la o iş olmaz fakat ben olsam 500 cc X9 yerine daha yeni model 250 cc tercih ederdim.
-
Valla benim şu piaggo konusunda canımı sıkan iki şey var onlarda bazı etmenlere bağlı olarak. Birincisi normal motora göre biraz daha geniş aralardan geçmekte sıkıntı olabiliyor. O yüzden o sorunu ikinci bir ip ince vitesli çin motoruyla çözmüş bulunuyorum. :D Yani gideceğim yere göre seçerim. İkinci sizinde dediğiniz gibi yakıt. Yani arkadaşın dediği gibi 7-8 litreyide bulacağnı düşünmüyorm ama kullananlar 4-5 Lt. arasında olduğunu söylüyor. İnş dahada fazlası olmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------
Seko kardeşim 250 cc iki kişi tatmin etmez diye düşünüyorm bizi uzun yolda. Bu 500 lüğü kullanan arkadşaların yazılarını okuyorm keşke bi 500 daha olsaydı diyorlar üstüne
-
Doğrudur bir şey diyemem.
-
Artçı diyorsanız pulsardan koşarak uzaklaşın. 60-70 km yol sonrasında arkada perişan olmuştum
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Artçı diyorsanız pulsardan koşarak uzaklaşın. 60-70 km yol sonrasında arkada perişan olmuştum
Normaldir, arka sele beton sıkıştırma makinesi gibi titriyo Neyseki motorda güç var da titrediğine değiyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)