Kararsızlık, ne yapacağını bilmeme.. Yamaha, SYM, Kymco .. Piaggio
Reklamlar
-
Arkadaşlar,
Aylar önce buraya tanışma mahiyetinde benzer bir mesa daha atmıştım.
Artık işlet ciddileşti diyelim. Zaten zaman planımda bu şekilde olmuştu, fuarı beklemiştim.
Fuara gittim lakin o kalabalıktan gına geldi... çıktım .. bayi gezerim daha iyi dedim ...
Neyse, özet şu .. Scooter almak istiyorum ... ama bir problemim var, bazı modeller için biraz fazla uzun boyluyum (196cm) ... bazı modeller altımda çok küçük kalıyorken, mesela Xevo 250, Burgmanlar veya bazı Kymco Xciting modellerinin gidonları dizime değiyor...
Listeyi kısalttım... şu anda fiziksel ebatlarıma uygun gelen yegane motorlar (son model kymco ları denemedim henüz) Yamaha Xmax, Xcity... Sym Joymax ve Piaggio Beverly 350...
Bütçem, en fazla 0km bir Xmax 250ABS alacak kadar...
Yorumlarım...
XMAX : Motor şekil olarak güzel (son modelleri), ergonimi olarak günü kurtarıyor ... dizim gidonun altına giriyor lakin değmiyor. Motoru biraz zayıf olasada 20HP bana yetecektir. Amortisörlerinin ve selesinin sert olduğu ciddi bir şikayet konusu. İstanbulun yolladır da malum lakin ABS opsiyonu ile hep bir göz kırpıyor. Bagajı şahane, topcase takma zorunluluğu yok gibi...Son kasa ve ABS li olanların 2nci elleri inanılmaz pahallı ... 2nci el alıp banka faizi maliyetinide ekleyince, 0km maliyetine yakın bir bedel çıkıyor... 0km yi dilersek KK gibi faiz yükü getirmeyen bir yöntem ile alınabilir diye düşünüyorum...
XCity : Güzel motor, Jantları büyük, duruşu iyi... dizlerim için Xmax gibi diyebilirim... Jant avantajı yol tutuş ve konforu olumlu etkiliyor (muş)... amortisörler için yine sert yorumları var.. ama duruş tan dolayı belki daha az hissediliyor olabilir... Fiyatı iyi, 2nci el bile kasa değişikliği olmadığı için düşünülebilir... en büyük sorunu bence bagajı .. topcase takmak zorundayız... birde ABS opsiyonu yok ...
SYM joymax, : Şık motor, donanımız fazla, dizlerim direksiyonun altına girebiliyor... yamahalar gibi diyebilirim.... bagajı iyi.. motor gücü yeterli.. Amortisor konforu Yamahalardan baya bir daha iyiymiş.... konfolru bir motor.. bagaj iyi (full face alıyor sanırım) .. kasa değişmediği için 2nci el düşünülebilir... En büyük sıkıntısı, belki altımda bir xcity veya Xmax kadar heybetli durmayabiliyor oluşu (Jant lar ile ilgili sanırım)... ve Jantların küçüklüğü... ABS yok ki ben bu ABS ye biraz takık durumdayım sanırım ...
Piaggio Beverly : Fuarda yakından inceledim.. evet, diğerlerinden baya bir daha kaliteli gözüküyor... motorun üzerinde duruş, otoruş, sele gayet iyi.. dizlerimin en rahat ettiği motor... Bagaj yok denecek kadar az, topcase şart.. yenileri 350cc olduğu için motor gücü çok iyi .. lakin aynı sebepten anormal pahallı ... zaten 0km sini almak akıl ister (8400€).. 2nci el 300 lükleri düşünebilirim ancak ... lakin bu motorlar genel olarak yukarıdakiler kadar sorunsuz ve masrafsız değiller diye biliyorum... 2010-11 model 300 lük bir beverly bana sorun yaratır mı emin değilim ... yenilerinde ABS standart ama 2nci el 300 lerde yok bildiğim kadarıyla... çok yanaşmak istemesem de, evet... çok güzel bir scooter...
Diğer seçenekler...
En son model kymco ları deneyemedim. Bayide deneyeceğim.. Xciting keşke olsa.. veya Downtown.. ama downtown için uzun boylulara uygun olmadığına dair incelmeler okudum ... Downtown 2nci el düşünebilrim.. ilk eli biraz bütçeyi zorlayabilir ancak ABS li ve motor gücü şahane!...
Peugeot Geapolis... denemedim... ama görmek isterim... İstanbulda bir bayi ziyaretinde 250 ABS yi inceleyeceğim.. Bagaj problemi dışında Beverly e oldukça benzeyen, bildiğim kadarıyla aynı motoru kullanan (xEvo ile) bir motor... dizler için çok sorun olmayabilir gibi gözüküyor...
Oldukça uzun yazdım .. umarım okuma zahmetine girebilir, banada yol gösterebilirsiniz... daha önce motor tecrübem bulunmuyor... eğitim alma safhasındayım .. .
Teşekkürler
Reklamlar
-
Merhaba Benzer bir süreci tam olarak yaşadığım için nacizane yorumlarımı paylaşmak istedim. Aramızdaki tek fark şu ben daha önce motosiklet tecrübesi vitesli motosikletlerle olan ve bir dönem sırf merak için gilera runner satın almış biri olarak eşiminde motosiklete binme isteği neticesinde bir maxi scooter arayışına girmiştim ( 2 yıl kadar oluyor )
Malum 250 lik scooter pazarında gerçekten çok seçenek var gibi görünüyor ve fiyatlarda aşağı yukarı birbirlerine yakın. Ancak Burada kullanım amacı ve nasıl bir scooter istediğiniz önem arzediyor. Zaten siz genel olarak seçeneklerin baskın özelliklerini belirtmişsiniz o yuzden detaya girmiyorum.
Tüm bu seçeneklerin içinde kesinlikle XMAX derim. Nedenim önceliklerimde şunlar olur sırasıyla ;
1) Sportif duruş maxi scooterde kolay kolay yakalanmıyor beni tasarım olarak etkileyen nadir scooterlerden biri xmax bir diğeride Aprilia sr max 300 ( eski gilera nexus ) harika bir tasarıma sahip ancak oldukça pahalı ve servis maliyetleri çok yüksek ) gileradan biliyorum )
2) Jant çapı xmaxta olabilecek en ideal ölçülere sahip yoltutuş ve frenaj açısından keyifli bir sürüş sunacağı malum.
3) Sorunsuz alet xmaxta yaşanan kronik hemen hemen hiçbir sorun yok son yıllarda sürekli iyileştirildi xmax. Motor olarak harika ve diğer scooterlerde olduğu givi varyatör vb mekanik srounları hiç duymadım.
4) Dediğim gibi hepsine baktım hemen hemen o dönem ve motosiklettende anladığım kadarıyla XMAX teki plastik ve malzeme kalitesi gerçekten diğerlerinden bariz önde. ( Aprilia sr max ı bu değerlendirmenin dışında tutuyorum çok iyi gerçekten oda )
5) İkinci el değeri ülkemizdeki en az 2. el değer kaybı yaşatan scooter xmax 250 . Satarkende kolay ve değerinde satılabilen bir alet.
Nacizane benim yorumum budur. Ha yamaha servis konusunda biraz sıkıntılı ama hepsi sıkıntılı. Görsel, teknik ve orası burası arıza yapmaması açısından bence XMAX çok başarılı.
Bunun dışında Bverly iyi kaliteli motor ancak bildigim kadarıyla bir varyatör / ses sorunu hep var. Ferco nun servis maliyetleri çok yüksektir. Pahalıdır herşeyi.
Peugeot ve Kymconun tasarımlarını şahsen xmax kadar başarılı bulmuyorum. İkinci el piyasasında da ciddi değer kayıpları oluyor.
Birçok nedenden dolayı ben XMAX diyorum. umarım bir nebze faydam dokunmuştur.
Hayırlı olsun şimdiden
-
Yorumlarınız için teşekkürler...
Görsel olarak xmax kesinlikle çok başarılı.... Lakin içimde hep bi x-city nin sempatikliğide kalıyor... Biraz daha büyük jant ve biraz daha derli toplu bir motor x-city ...ama xmax.. Yolda gecerken baktıran cinsten bir tasarıma sahip... Bu hafta sonu karar vereceğim inşallah .. Yamaha bayilerini gezicem artık...
-
Burgman 200 ABS modeline baktınız mı fuarda..? Çok hoş gerçektende..
Hemde Burgman.. son nokta bu işte. Boyunuz 1.96 diye yazmışsınız.. bende
uzun boyluyum fuarda burman 200 ün üstünde gayet rahat durdum.. Hemde ayak
uzatma mesafesi çok rahat. Fakat araştırma içerisindeyim 200 cc hızlanma
ve sollamalarda yeterli olur mu diye. Pek fazla da yorum yok forumlarda
açıkcası burgman 200 ile ilgili.. Bakalım araştırmaaya devam.. Siz de değerlendirin bence..
Saygılar,
-
MavimantalitE adlı üyeden alıntı
Burgman 200 ABS modeline baktınız mı fuarda..? Çok hoş gerçektende..
Hemde Burgman.. son nokta bu işte. Boyunuz 1.96 diye yazmışsınız.. bende
uzun boyluyum fuarda burman 200 ün üstünde gayet rahat durdum.. Hemde ayak
uzatma mesafesi çok rahat. Fakat araştırma içerisindeyim 200 cc hızlanma
ve sollamalarda yeterli olur mu diye. Pek fazla da yorum yok forumlarda
açıkcası burgman 200 ile ilgili.. Bakalım araştırmaaya devam.. Siz de değerlendirin bence..
Saygılar,
Burgman 200 çok heves ettiğim bir sccoter ... motoru yeterli, ABS standart.. Suzuki ve Burgamn olmasıda ayrıca güzel yanlar... ancak heralde benim boyum sizinkilerden bir başka uzun ki, baya hiç olmadı .. olmadı derken, giden yarım tur olmadan dizlerime değiyor .... motor olarak bence yeterli gelecektir... tabiki 120 den sonraki hızlnmalar 250cc ler için biraz zor.. evet 140-145 mümkün ama hızlanma yavaş olur... 200cc de sanırım 110 dan sonra işler yavaşlar... 130da takılır.. yinede kullanmak lazım ...
haftasonu Kymco lara da tekrar baktıktan sonra kararımı, bir kaç Yamaha bayisininde ortak fikri olarak X-City den yana veriyorum .. dizlerim için en rahatı bu scooter... bagajı küçük ama lastikleride büyük ve yüksek bir scooter...
-
Bende bu sezona burgman 200 ile girmeyi düşünüyorum.. Alışamadım x-city'ye..
Bi hevesle aldım geçen sene haziranda ama alışamadım. Sanırım yaza girerken
Satıp x-city'i burgman 200 e geçicem..
-
2.el 2007-8 model burgman 400 lere bak dostum
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)