Ekim ayı içerisinde üniversiteden bir arkadaşım Regal Raptor Dd150e (yukarıda resmi paylaşılan motosikletin siyah renk olanı) motosiklet sahibi oldu. Bende o sıralarda motosikletimi sattığımdan dolayı kafama yatarsa bu modelden almayı düşündüm ve dolayısıyla motoru epeyce inceledim. Öncelikle bu motosikleti alırsanız
lastikleri kesinlikle değiştirin . Çünkü üzerinde ki lastikler bildiğiniz soğan halkası,yol ile en ufak alakası yok motor yürüsün diye takılmış bir çift lastik. Özellikle yağmurlu havalarda o lastikler ile yola çıkılmaması kanaatindeyim.
Daha sonra motosiklete artçı olarak bindiğimde yolda ki her şeyi malum bölgemde hissediyordum,sürücü konforu iyi sayılsa da artçı konforu ciddi anlamda yok. Eğer motosikleti artçılı kullanacaksanız tekrar bir düşünün derim.
Bunlara ek olarak motosiklet ile viraja girmesi benim için çileye dönüştü. Yatması bir dert kalkması bir dert. Bu durum bana pek güven vermedi diyebilirim. ( arkadaşım gidonunu değiştirip daha yüksek model takmıştı bunun da bir etkisi olabilir).
Bir de ön frene çift disk koymuşlar nedenini çözememekle birlikte ön frene biraz fazla dokunursanız motosiklet kendini şaşırıyor,dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada bu bana kalırsa.
Özellikle motosikletin kromaj parçaları yoğunlukta olduğundan çabucak paslanabilir,bunun önüne geçmek için ilk aldığınız günden itibaren bu hususa dikkat etmeniz gerekli.
Eğer alıp 1 sene içerisinde satmak ya da değiştirmek gibi bir düşünceniz var ise zararına bir satış gerçekleştirmiş olacaksınız,bunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm.
Ben bu nedenlerden dolayı bu modelden vazgeçtim.
O nedenle gidip motosikleti detaylı bir şekilde incelemenizi,mümkünse bir tur atmanızı öneririm eğer içinize sinerse öyle alırsınız..
Not: Benim şahsi görüşüm kendini kanıtlamış bir commuter model ile başlamanız olacaktır. Piyasada yan sanayi,orjinal bir çok parçasına kolayca ulaşabilirsiniz. Bir çiftte kaliteli lastik takar yolunuza devam edersiniz. Tabi ki bu benim şahsi görüşümdür son karar sizin..
Şimdiden hayırlı olsun