nasıl oluyoda 125 lık cbr,250 cbf i geçiyor?... mantıklı cvp arıyorum
Reklamlar
-
21 Eylül 2008, 00:56
CBR 125 de dereceli eksantirik var.Motor 8000 den sonra felaket kopuyo.Cbf 250 kullanan biri olarak ben 140km gördüm.Ama bunu 125 liğinde çok rahat yaptığını söylüyo çevremde ki kullanıcılar.Ayrıca cc ye göre motorun carbüratörü diğerlerinden daha büyük ve yapısı farklı.Motora çok daha yakın diğer modellerden.Cbf250 değil de cbx250 ile kıyaslamak belki daha doğru olabilir.Tork ve beygir gücüne göre Cbf in 160 ı rahat yapması lazım ama...
Tabi ki yine de cbf250 alırım...
Reklamlar
-
21 Eylül 2008, 13:37
:bestmt:::biggrinn::tutkuy::
-
21 Eylül 2008, 15:30
-
21 Eylül 2008, 17:48
dalton adlı üyeden alıntı
tum cbr 125 liler 250 lik cbf leri geçtiklerini söylüyolar ve piyasadaki çoğu 250 aleti geçtiklerinden bahsediyolar.. bu iş ne kadar doğru bilemem ama 125 lık cbr ın cbf i geçebileceğini sanmıyorum.. sizce ?
senin cbf 250 kaç yapıyo abi
geçemez imkansız
imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:
-
üzerındekı soforler nasıl sofor ona bakmak lazımxd
-
benden de bu konuya farklı bir yaklaşım olsun.2500cc dizel kamyonlar 10 ton yük taşıyor ama 4000cc ferrari değil 10 ton 1 ton çekemez ama ferrari aldımı başını 320km yapıyor.hadi bakalım buyrun burdan yakın.arkadaşlar hız farklıdır tork farklıdır.biri motordaki patlamanın şiddeti diğeri o patlamanın sayısıdır.karıştırmayalım.
-
kawasaki er5
yamaha xjr 1300
-
skakfilozofu adlı üyeden alıntı
benden de bu konuya farklı bir yaklaşım olsun.2500cc dizel kamyonlar 10 ton yük taşıyor ama 4000cc ferrari değil 10 ton 1 ton çekemez ama ferrari aldımı başını 320km yapıyor.hadi bakalım buyrun burdan yakın.arkadaşlar hız farklıdır tork farklıdır.biri motordaki patlamanın şiddeti diğeri o patlamanın sayısıdır.karıştırmayalım.
tebrikler en mantıklı cevabı vermişsin birde kimsenin aklına gelmeyen şanzıman farkını da ben söyliyeyim. cbr125 6 vites cbf250 5 vites tir bildiğim kadarıyla
-
hiç bir cbr 125 cbf 250 yi geçemez! ben çok kapıştım cbf 250 öle böle değil her seferinde fark attı. iki makinada yeniydi akıl var mantık var biri 250 cc 24 bg, biri 125 cc 14 bg. bırakın bu şehir efsanelerinide yararlı topiclere cvp yazın beyler....(!)
-
CBF250 140 km/h mı yapıyor Ben CGL ile acemi acemi 120 gördüm düzde bu nasıl çelişki
-
@twona yanılıyo olabilirsin standart bi cbr gecemez belki ama yurtdısından 500 tl gibi bi ucrete getirilen cbr 150 nin piston,segman,krank,piston yatagı gıbı malzemeleriyle ve chip uygulamasıyla 170 yapabilen cbr 125 gosterebılırım sana
([B]TEKEL[/B])inle Tut Beni ([B]ALKOL[/B])larına Sar Beni N([B]EFES[/B])ine Muhtacım......::bira01::
-
EvildoeR adlı üyeden alıntı
@twona yanılıyo olabilirsin standart bi cbr gecemez belki ama yurtdısından 500 tl gibi bi ucrete getirilen cbr 150 nin piston,segman,krank,piston yatagı gıbı malzemeleriyle ve chip uygulamasıyla 170 yapabilen cbr 125 gosterebılırım sana
ben gösteremezsin demedimki. konu burda stock makinalar. bunu nasıl söyleyebiliyorlar anlamadım. cbr 125 cbf 250 yi geçiyomuş artık saçmalığın daniskası da budur!!!
-
BenErkan adlı üyeden alıntı
Şu ana kadarki en konuya yönelik mantıklı açıklama. cbr 125 cbf 250'yi geçemez, biri 125 diğeri 250 cc yazanlara şaşıyorum. Kendisinden daha yüksek cc li modellerden çok daha hızlı motorlar var biliyorsunuz. Alıntı yaptığım arkadaşın açıklamasına kulak verin lütfen. İki motorun da max süratlerini bildiğim için bilgimi aktarmak istiyorum. Rampa yukarı cbf cbr'ı geçer. Düz yolda ikisi arasında faek oluşmaz, ikisi de çok sıkarsa en fazla 140 km/s hız yapabiliyorlar..
En mantıklı açıklama.
-
cbf 250 son hızda da geçer gibi duruyor. hele hele 2 şer kişi olduğunda motolarda cbf 250 o zaman uçup gidiyor işte.
normaldir tabi cbf nin geçmesi fakat cbr 125 in başka 200 cc ve 250 ccleri yediğini gördüm
veya yurtdışındaki cbr 150 4 subablı 19 beygir stock cbr 150 nin youtube da çok rahat 160 yaptığı nı da unutmamak lazım belki cbr150 4 subaplı olan cbf 250 yi yer ama cbf 250 22 hp az buz değil
-
Olur böyle şeyler fazla kafa yormamak lazım
-
motorun acemisi olsam da fizik bilgime dayanarak şöyle bir açıklama bana uygun geliyor:
ağırlığı düşük iki makine de belli bir hız sonrasında muazzam bir rüzgar direnciyle karşılaşmakta.
oranlarsam 190-200 kg'lık makineler için 200-250 km deki rüzgar direnci ne ise, ~ 125 kg'lık bu iki makine için de 150 km'deki direnç odur diyebiliriz bence. (ölçmedim, doğru olduğunu iddia etmiyorum, sadece fikir üretiyorum )
dolayısıyla cbr'nin aerodinamik dizaynı (granajların faydası burada olsa gerek) sayesinde düz yolda mesela 130-140 km'lik bir hız ile gidilirken motorun bu rüzgar direncinden kısmen az etkilenmesini sağlar. sadece bu durum bile iki motor arasındaki güç farkını son sürat bağlamında (yük, yokuş vs olmazsa) cbr lehine dengeleyerek cbr125 sahiplerini mutlu edebilir
-
2006 yılının topiği yahu, halamı sürüyor muhabbet..
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
-
70 Yaşında İhtiyarın Biri Doktora Gider Ve,
Doktor Bey,Kahvede Arkadaşlarım Her Gece ''HALVET''Olduklarını Söylüyorlar,Ben Olamıyorum,Der,
Doktorda ''Yaşları Kaç amca'' Diye Sorar,
Amca İse,''Benım Çocukluk Arkadaşlarım En Genci 65 Diye Cevap Verir.,
Doktorda''SENDE SÖYLE AMCA''Diye Cevap Verir
sende söyle arkadaş,
250 neki ben cbr 600 rr'ı geçtim de...
kim, ne kanıtlayabılır...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
çok saçma her kosulda cbf 250 önde gider..!
Tanrı İradesini Hakim Kılmak İçin Yeryüzündeki İyi İnsanları Kullanır.Yeryüzündeki Kötü İnsanlar ise Kendi İradelerini Hakim kılmak İçin Tanrıyı Kullanırlar..
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler