Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

CBR250'den MT-03 e geçiş? (Yardım)

REKLAM ALANI
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Arkadaşlar Merhaba;
    2012 Honda CBR 250R motoruma yaklaşık olarak bir yıldır biniyorum. Artık altı yüksek, torklu, güçlü, yarı sport, yarı enduro derken MT-03 dikkatimi çekti, araştırdım biraz. Yalnız burada MT-03 sahibi abileriminde MT-03 hakkında beni aydınlatmalarını rica ediyorum.

MT-03 almalı mıyım? Artılar-Eksiler nelerdir?
    -Oturuş Pozisyonu
    -Uzun yol konforu
    -Yakıt? v.s

ake bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Dostum son Altınlı Gece programında MT-03'ün kronik rahatsızlıklarından bahsetti AEA.

Yine sen mi sormuştun bilmiyorum ancak bir soruya cevap verdi MT-03 ile ilgili. Kronik rahatsızlıkları belirttikten sonra "MT-03 ile ilgili yardımcı olamadık" filan dedi.

Kağıt üzerinde mükemmel bir motosiklet ancak pratikte sıkıntıları var sanırsam.

Bu nedenle çok dikkatli ol.
    Yeni değil bu yalnızlık . . .

Motosikleti
    ismail, bakıyorum da halen sahibinden de piyasası var. Kullanan abiler var mı bi dinlemek lazım.

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Kronik sorunlarını bilmiyorum ama klasik şeyleri biliyorum bir arkadaşımda vardı.

1- piyasası düşük ve zor satılan bir model mt 07 mt 09 serisinden sonra unutuldu gitti.

2- frenleri pek iyi degil

3- ön amortisörü begenilmiyor.

4- tek silindir . Ve yüksek devirde çok rahatsız edici oldugunu sölemişti onun gözlemi ben bilmiyorum.

5- yakıt düşük hızlarda iyi ama şehir ici gazlamalarda ve yüksek süratlerde 4 silindir kadar yakması.

6- yanlış hatırlamıyorsam xt660 motoru olmasa lazım ( emin degilim ).

Bu arada motorun eksilerini saydım hep kullanıcıları umarım kızmaz başka bir kullanıcı arkadaşımdan edindigim bilgileri paylaştım .

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    4 yıl ve 40000 km kullandım MT-03 ü.
    Artıları : Dik oturuş ve rahat sürüş , mükemmel hızlanma( 0-100 4,5 saniye) , şık görünüm , dar kaster açısı sayesinde kıvraklık, akrapoviç ile mükemmel egzos sesi ( uzun yolda rahatsız edebilir ama) , rahat sürücü selesi.
    Eksileri : tek silindirin verdiği titreşim ( az ama var) , rüzgarı olduğu gibi göğüslemek , düşük güç ( 45bg) , düşük son hız ( 175 km/s), 4 silindirlilerle aynı yakıt tüketimi. , yetersiz frenler, yetersiz ön far, artçı için rahatsız ve dar sele.

Piyasası olmadığına katılmıyorum. Makul bir fiyat yazarsan hemen satılır. Ben satın almak için taa izmire uçakla gitmiştim ve 2 günde satmıştım.

Ayrıca TP sönsörü arızası kronik arızasıdır. 2 yıl servis garantili parça değişimi yaklaşık 500 tl dir

Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Ramazan, sen alternatif modeller aramaya başla bence . . .

Motosikleti
    evet sanırım öyle olacak... çift silindirde mt-07 / cb500f / er6n şimdilik aklımda olanlar.

Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet sanırım öyle olacak... çift silindirde mt-07 / cb500f / er6n şimdilik aklımda olanlar.
    Cbr 250 sonrası ER6F iyi olur. Yarım karenaj, ön cam filan. Yabancılık çekmezsin.

Çıplak diyorsan MT-07'yi öne al, ER6N de çok iyi makine ama biraz pahalı.

CB500 gelmedi galiba Türkiye'ye, ne zaman geleceği de belli değil. Ancak o parayı kesinlikle hak etmeyen bir motosiklet, onu söyleyeyim.

ER6N veya MT-07 alırsan, bir daha büyütmene gerek kalmaz. Ancak CB500 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Motosikleti
    CB500 ün "F" modeli ismail Naked Honda resmi sitesinde var. Türkiye'de Honda bayilerinde şu an satışta.

Dediğin gibi MT-07 ve ER6N olabilir. Grenaj istemiyorum açıkcası. ufak bir yatmada sıkıntı. Koruma takozu v.s derdi oluyor.

Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CB500 ün "F" modeli ismail Naked Honda resmi sitesinde var. Türkiye'de Honda bayilerinde şu an satışta.

Dediğin gibi MT-07 ve ER6N olabilir. Grenaj istemiyorum açıkcası. ufak bir yatmada sıkıntı. Koruma takozu v.s derdi oluyor.
    Türkiye'ye CB500 X gelmediği için F'in üzerine basmadım. CB500 denilince CB500F anlaşılıyordur diye düşündüm.

Ben Ankara'daki Honda bayilerinde görmedim. Tutup sormadım da ama ha deyince gelen bir model olduğunu düşünmüyorum. Aynı bayilerde CBR500 var.

Karenaj konusuna gelirsek, kaliteli makinelerde oluyor mu bilmiyorum ancak motosikletin KM arttıkça ortaya çıkan o zırlama sesi bıktırıyor adamı.

fil0zof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250cc de KARARSIZ
    MT serisi için Barkının yorumları aşikar hem fiyat hem sürüş vs. olarak gayet makul duruyor. Ayrıca bugün bir bayii'ye gittim talep fazla olduğundan siparişi 1 ay sonra teslim edebiliyoruz dediler şaşırdım.

ayrıca cbr 250 tecrüben konusunda başta beni olmak üzere aydınlanması gereken çok kişi var hatırlatıym

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)