Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

AGV K-4 Evo mu Bell M1 Kask mı? Yorumlarınızı bekliyorum

REKLAM ALANI
    MCD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar,

Daha önce hiç kask satın almadım. İlk motorumu almadan önce kaskımı ve diğer ekipmanlarımı tamamlamak istiyorum. Ancak kask konusunda çok kararsız kaldım. AGV K-4 Evo mu yoksa Bell M1 mi emin olamıyorum. İki model de bütçem dahilinde ancak daha üste çıkamam. Aralarında bir miktar fiyat farkı var Bell genel olarak biraz daha ucuz. Ancak benim için önemli olan tabii ki kullanıcı yorumları. Bu modelleri kullanıp görüşlerini paylaşmak isteyen arkadaşlar cevap yazarsa çok sevinirim.

Kafa şekline bağlı olarak alın ölçüsü uysa bile kasklar çeşitli bölgelere noktasal basınç uygulayarak o bölgeleri kızartabiliyor ve baş ağrısına sebep olabiliyormuş sanırım. Arada kalmamın sebebi de bu. Konfor ve güvenlik konusunda hangi kaskı önerirsiniz?

AGV K-4 Evo : 580-680 TL
    Bell M1 : 580-600 TL
    mehmetenis bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Bell M1 Agv'den daha hafif bir kask ve Sharp testinden 5 yıldız almış bir kask . Agv ise Bell M1'e göre daha ağır ve 4 yıldız almış . Agv'nin yan darbeleri Sharp testinde daha zayif çıkmış Bell M1'e göre . Bende Bell M3R kask kullanıyorum gayet memnunum güzel bir kask . Bell m1'i de artçı kaski olarak kız arkadasima almayi düşünüyorum .

Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bell M1 Agv'den daha hafif bir kask ve Sharp testinden 5 yıldız almış bir kask . Agv ise Bell M1'e göre daha ağır ve 4 yıldız almış . Agv'nin yan darbeleri Sharp testinde daha zayif çıkmış Bell M1'e göre . Bende Bell M3R kask kullanıyorum gayet memnunum güzel bir kask . Bell m1'i de artçı kaski olarak kız arkadasima almayi düşünüyorum .
    Şimdi öncelikle değerli yorumunuz için teşekkürler ancak Bell M1 1.35 Kg iken AGV K-4 Evo 1.26 Kg olarak belirtilmiş Sharp'ın internet sitesinde. Yıldız olarak doğru evet Bell 5 yıldız AGV 4 yıldız.

Bell M1 : http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/bell-m1

AGV K-4 Evo : http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/agv-k4-evo

OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    testler önemli evet...ama kafa yapına uyması ve tam olması da çok önemli.hangisi tam oluyorsa bedeninde onu al bence
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

Merhabalar;

Bell M1 kask kullanıyorum. Kask üzerinde 1250 gr + - yazıyor M bedeninde. Gayet hafif kask ve diğer kasklara görede daha ufak astronot kaskı gibi olmuyor. Rüzgar sesi zaten bu fiyatlara alınacak kaskın 100 km üstü hızlarda rüzgar sesini almaması beklenmemeli. Tek sıkıntısı iç padlerinin biraz sert olması ki buda kafa ağrısı yarattı ilk başlarda. 30 dk sonrasında alın üst tarafında kızarıklıkla beraber ağrı başlıyordu sonrasında 45 dk. 1 saat gibi aralıklara çıktı. Artık böyle bir şikayetim yok. Gerçekten bedeninin ötesinde kafa yapısına uygunluğuda önemli. Mümkünse ikisinide kafana takıp 20 dk. kadar takılı durursan hangisinde daha rahtsan onu almalısın bence.

Sonuç olarak memnunum ama ilk başlarda can sıkıcıydı.

Hayırlı olsun şimdiden. KAzasız belasız sürüşler herkese.

yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MCD, seninde belirttiğin gibi her kaskın uyduğu kafa yapısı farklı olabiliyor. Kimisi oval yada yuvarlak kafalı insanlara daha uygun kimisi daha düz ya da dar kafalı insanlara uygun. Dolayısıyla tercih edeceğin kaskları, kafanda mutlaka denemeli ve kendi kafa yapına uygun bir kask almanı tavsiye ederim.
    Aşağıdaki linkte k4 incelemesini bulabilirsin. k4 için hafifçe dar demiş ( sayfanın ortalarına doğru grafikte görülüyor)
    http://www.webbikeworld.com/r2/motor...evo/review.htm
    Siteyi incelemeni tavsiye ederim.

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Ben de bu kasklar arasında çok arada kaldım, sonunda ilk kask olarak Nolan N86 tercih ettim. Çok ta kafaya takacak kadar bir olay değil aslında, hepsi iyi kasklar. En çok kafanıza uyanı ve beğendiğinizi tercih edin. Bu arada karşılaştırma şansım yok tabiki ancak N86'dan gayet memnunum.

AGV
    BELL
    NOLAN
    SHARK
    CABERG'in benzer fiyatlardaki kaskları iyidir.

Motosikleti
    Alıntı MCD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi öncelikle değerli yorumunuz için teşekkürler ancak Bell M1 1.35 Kg iken AGV K-4 Evo 1.26 Kg olarak belirtilmiş Sharp'ın internet sitesinde. Yıldız olarak doğru evet Bell 5 yıldız AGV 4 yıldız.

Bell M1 : http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/bell-m1

AGV K-4 Evo : http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/agv-k4-evo
    Rica ederim ne demek Yalnız kusura bakmayın ağırlıklarını karıştırmışım Hangi kaskı alırsanız alın ilk başta biraz kafanızı sıkar . Daha sonra kask kafanızın şekline göre uyum sağlayarak açılır . Bende ilk Bell M3R aldığımda hafif sıkıyordu şuan biraz açıldı herhangi bir sıkıntı yok memnumum kaskımdan şuan .

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Bellde gizli güneş gözlüğü varmı ?.

Motosikleti
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bellde gizli güneş gözlüğü varmı ?.
    Bell'de güneş vizörü yok tek dez avantajı o ... Ama normal vizör siyah cam ile değişebiliyor .

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Siyah vizörede şimdi bir sürü para isterler siyah vizör akşam sıkıntı sök çıkar uğraşmak lazım onun yerine gizli güneş gözlügünü indiriveriyorum her isimi görüyor bende kask almak istiyorum k.kartına taksitle anında alırım aslında çene açılır çok rüzgar sesi alıyor geçen sene aldık para verdik madem bu sezonuda çıkartsın tek renk degil ama caf caflı kasklardan istiyorum tek aradığım gizli güneş gözlüğü vizörünün olması ~)

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende birara agv k4 evo bakiyodum kaska bakmaya gittigmde fikrim deisti cunku tam oturmuyodu kafama cene kismi kaskin disinda kaliyodu o yuzden agv horizon skyline aldim cok severek kullaniyorm memnunum birde ona bak derim...

Alıntı ardacik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende birara agv k4 evo bakiyodum kaska bakmaya gittigmde fikrim deisti cunku tam oturmuyodu kafama cene kismi kaskin disinda kaliyodu o yuzden agv horizon skyline aldim cok severek kullaniyorm memnunum birde ona bak derim...
    Aslında haklısınız. Ankara'da ikamet ettiğim için en iyisi Ulusan Motoru ziyaret etmek. 750 TL'yi geçmemek kaydıyla bir sürü AGV ve Nolan deneyebilirim. Bell yokmuş ne yazık ki.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam bende yeni bir kask almayı düşünüyorum ve m1 ile m3r arasında kaldım. m3r da ses olayı nasıl, bi de buğulanma olayı oluo mu?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)