Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Fiyat farkını önemsemeden hangisini alırdınız?

Katılımcı sayısı
280. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Honda Cbr125 alırdım...

102 36.43%
  • Derbi Gpr125 alırdım...

178 63.57%
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

CBR 125 vs GPR 125

REKLAM ALANI
    yilmazelektrik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    derbi 2 zamanlı bir makina araştırdığıma göre honda ise 4 zamanlı bence bu fark yeterli.
    kango multix yamaha 125

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Vasuki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 250R '11 Beyaz
    Bazıları Derbi için 8 Lt/100 km diyor bu rakam doğrumudur?

debbah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben maçka lütfi kırdarda fuarda sordum başındaki adam 200bin yakar dedi.benzin 2.5 ytl ise doğrudur anlıycaan.

farklı olmak istiyorsan paran bolsa derby al.. ama çabuk sıkılırsın hevesini alıp satarsın 4zamanlı alırsın.bizede akıl verirsin 2 zamanlı motor şöyleydi böyleydi diye.

ama çok nazar değer, görüntü süper.yaw niye bunu 4 zamanlı yapmamışlarki hız meraklısı insan gider 600cc alır(allah korusun)

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ferni adlı üyeden alıntı
    e o zaman bana dicek tek laf kalıyo derbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................... .........

bu arada o fiyattan emin misin? cunku derbinin fiyatının 8:50 olduğunu biliyordum ve "onun yerine 2. el 600 race alınır demiştim"
    iki hafta önce bizzat sordum 6850 işte çektiğim resimler kışın 8000 ytl civarıydı haklısınBen yorum yapmadan geçemeyeceğim Hondayı alırsan için rahat edecektir derbi kaynak yerleri çok sırıtıyor ama görüntü müthiş...

HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF - R6
    Alıntı Vasuki adlı üyeden alıntı
    Bazıları Derbi için 8 Lt/100 km diyor bu rakam doğrumudur?
    O ne yaaaaa... Benim R6 5 lt yakıyor...... ocağına incir ağacı diker bu adamın....
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

Motosikleti
    Ninja 250R '11 Beyaz
    Alıntı debbah adlı üyeden alıntı
    ...ama çabuk sıkılırsın hevesini alıp satarsın 4zamanlı alırsın.bizede akıl verirsin 2 zamanlı motor şöyleydi böyleydi diye.
    2 zamanlı olmasının sesin tuhaf olması, fazla duman çıkartması ve fazla yakmasının dışında ne gibi dez avantajları var?

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    Vasuki, ben iki motosikleti de kullandımm.. ilk olarak şöyle başlayayım yanlış yazan arkadaşlar var Derby değil Derbi olacak.. Derbi'nin hızlanması Honda'nın neredeyse iki katı.. özellikle de 6000 d/d'den sonra motor çıldırıyor ve 9000 d/d'ye kadar yüksek bir ivmelenmesi var.. Honda daha sakin hatta çok daha sakin.. Derbi'nin şekli şemali yerinde Honda'dan daha dolgun duruyor, daha çekici olduğu da tartışılmaz sanırım.. Derbi'nin amortixörleri çok sert selesi de aynı şekilde o yüzden en ufak çukurda, tümsekte çok rahatsız oluyorsun.. bu kadar sert olması bence hiç hoş değil.. iki zamanlı olduğu için çok yakıyor ama gerçekten çok yakıyor.. 20 YTL'lik benzinle ancak 140 km gidebildim.. hesabı sen yap.. ayrıca sele altında bulunan deposuna da benzinden ayrı olarak azaldıkça 2 zamanlı sentetik motor yağı ekliyosun.. bunu da masraflara eklemek lazım.. sele altı bölümüne kullanma kılavuzu bile zor sığıyor onu da koyunca zaten başka yer kalmıyor.. işçiliği malzeme kalitesi performansı gayet iyi, kullanması zevkli bir motosiklet... 140 km/s hıza rahatlıkla çıkabiliyor fazlasını da yapar ama ben denemedim..

Honda'ya gelince.. Derbi'ye göre daha küçük bir motosiklet... kullanımı daha rahat.. gücü daha az ama 4 zmanlı bir motora sahip olması bence büyük avantaj.. çünkü hem benzin masrafı az hem de uzun ömürlü.. amorrisörleri ve selesi daha yumuşak, yolda Derbi kadar rahatsız etmiyor..

ikisinin de dikiz aynalarından arka görüş açıları pek başarılı değil.. aynadan omuzlarını görüyosun.. illa kafanı kırıp aynalara bakman lazım sadece göz hareketleriyle arkanı göremiyosun..

sözün özü Derbi her ne kadar şık ve performanslı olsa da ben olsam Honda'yı alırdım çünkü, daha rahat ve ekonomik.. şimdi bunlar zaten süper spor rahat olmasına ne gerek var diyecek arkadaşlar çıkacaktır.. evet biliyorum ikisinin de süper spor olduğunu fakat Derbi bir süper spor için bile çok rahatsız..

ilk alışta aradaki fiyat farkı da cabası.. biri 6850 YTL, diğeri 4793 YTL... soruların varsa cevaplamaya çalışırım, şimdilik aklıma gelenler bunlar..

Motosikleti
    Ninja 250R '11 Beyaz
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Cumartesi günü Derbi'nin test sürüşüne gidiyorum bakalım sonuç ne olacak bende merak ediyorum. İki arada bir derede kalmak tabirini yaşıyorum şuanda.

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    ya bende test etmek ıstıorum yalnız sole bı sorun var..daha vıteslı motor kullanmayı bılmedıgım ıcın rezıl olurum dıe gıdemıorum bıde hakkaten bısı sorcam bu motor bu kadarmı rahatsız yanı yoksa kullananların kendı motorlarının rahatına alıstıgı ıcınmı oyle gelıyor(umarım anlatabılmısımdır)

zeronero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 250l
    arkadaşım cbr alacaksın işte uzatmanın ne faydası var. bugüne kadar derbi düşünüyorum diyenlerin hiçbiri derbi almadı bu forumda, adamların elinde patladı motorlar. ben çıktığında satmaz demiştim zaten. bu motor cbr dan 2 gömlek zayıf. ben fuarda bi inceledim, işçilik çok kötü, plastikler çin malı scooterlarla aynı, göstergelerin arkası boş sinyal ampullerini görüyosun aradan. sele çok rahatsız sanki betona oturuyosun. ilk alacaklardan olmak, satacak birini aramaya başlamak istiyosan buyur al. bilip bilmeden ahkam kesenlere bakma sen, honda hayat onda...

H@S@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZ6 N
    fazla bu konuyu tartışmanın manası yok herkes fikirlerini yazmış saolsun gerçekten çok tecrübeli bilgisi yerinde olan arkadaşlar yardımcı olmuş bende cbr mi yeni aldım bu fiyata bu kalite bedava hızıda cabası cbr sanki çok yavaşmış gibi anlatılmış ama 11000 devirde 160 + basan bir motor süpersport için mükemmel bir hız ayrıca hem şehir içi hemde uzunyolda çok rahat viteslerinden kimse bahsetmemiş ama bugüne kadar böyle şanzıman vites görmedim yaa tıkır tıkır geçiyo hiç problem yok 4 zamanlı olması harika bi olay zaten bu motoru alan çoğu kişi farkettiyseniz uzun süre biniyo sende kardeşim iyi düşün araştır karşılaştır görünüme falan kanma bence 2 zamanlı motor adamın ocağına incir ağacı diker hemde yetişmişinden hesabını iyi yap bu paraları eminim çok zor şartlarda kazanıyorsundur bana ne honda komisyon veriyor nede satan bayii Honda dan şaşma derim ben motor arıza yaptımı insanda ne motor hevesi kalıyo nded gezme zevki yazan arkadaşlara teşekkürler...
    CBR 125 R

sonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Motora niye bineriz? Zevk için. Yani büyük bir kısmımız bu amaç için kullanıyor.

Şimdi GPR in amacıyla CBR ın yapılış amacı farklı. Her nekadar CBR i 600 cc CBR lar ile aynı ismi vermiş olsalarda. CBR 125 daha cok gunluk kullanıma yonelik tasarlanmış bir motor.

GPR ise sert süspansiyonu, sert selesi ve daha performanslı ve yakan motoruyla, SPOR amaçlı yani pistler için tasarlanmış bir motor. Güzel olanda bu zaten içinde sporcu ruhu var insanı heycanlandıran da bu!! Ama haklısınız daha pahalı ve rahatsız ama hafta sonu boş viraj lı bir parkurda GPR dan alacagınız zevki CBR ile alamassınız.

Pahalı ve rahatsızda olsa GPR bence agalar!!
    KNOW YOUR LIMITS...TO LIVE, ON THE LIMITS!!!!

Motosikleti
    YZF - R6
    Artık olay iyice çığrından çıkmaya başladı. Önceleri 120 sonra 130 -140 ve en sonunda da 160 + yaptığını söyleyen bir motorcu arkadaşımız çıktı Cbr 125 ile.

Ya bi kere mantıklı bi düşünün bakalım 15 bg civarında bir güç üreten motorun 160 hemde (+) yapabilme ihtimali ne kadardır. ????

Motoru alan uzun süre biniyor diyorsun , internet te 2 el sitelerine bir bak bakalım sürüsüne bereket cbr 125 satılıyor. hemde 500 den tut 2000 km ye kadar....

Cbr ın görüntüsüne aldanıp , yüksek performans bekleyenler, gerçekleri gördüğü zaman satıyor. yok ben böyle yakışıklı ciciler giymiş bir 125 lik ile orta halli bir performansta giderim diyenler elinde tutuyor....

Derbi ile Cbr kıyas kabul etmez. eğer ki maddi gücün varsa derbi insanı sonuna kadar tatmin eden bir 125 lik motordur.
    Cbr ise büyük abilerinin küçük birer kopyası olan Replica bir motordur.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    160+

Konuyu biraz açar mısın ?
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

H@S@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZ6 N
    Arkadaşlar buyrun keyfini çıkartın adam daha devam edebilseymiş çekime bilmiorum kaç yaparmış 180 km ile çekilmiş foto var arkadaşta onu alınca onuda koyacağım topick e
    http://rapidshare.de/files/19432104/...axCBR.wmv.html
    CBR 125 R

sonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Arkadaşlar bu arada benim anlamadığım ve ya da bilmediğim bir konu var.
    Şimdi GPR ın gücü için 11 KW yazıyor bu da yaklaşık 15-16 bg yapıyor.

Satıcılarla görüştümdeyse 22bg olduğunu söylediler. Bir tane sigorta varmış bunu değiştirince vey açıkarınca 22 beygire çıkıyormuş.

Bu nasıl oluyor bir bilen yada anlayan varmı ? Bu iş nasıl oluyor yahu
    KNOW YOUR LIMITS...TO LIVE, ON THE LIMITS!!!!

Motosikleti
    YZF - R6
    Alıntı H@S@N adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar buyrun keyfini çıkartın adam daha devam edebilseymiş çekime bilmiorum kaç yaparmış 180 km ile çekilmiş foto var arkadaşta onu alınca onuda koyacağım topick e

Hocam bunlara inanıyorum sakın deme.....

ya bi kere mantıklı düşün 15 bg motor ile adam 180 yapmış diyorsun. Aprilla Rs125 bile 200-210 anca yapıyor.Debi 180 i anca görüyor. bu iki motorun gücü neredeyse cbr ın iki katı....

Net te her gördüğün şeye atlarsan sonuç hüsran olur.. Standart bir Cbr ın yine standart bir ortamda ( düz yol , az rüzgar ) yapabilecği hız 120-130 km dir.

Hee arkadan rüzgar alırsın yokuş aşağı kapatırsın bi +10 km daha olur o kadar.

O süratler Cbr 125 için tehlikeli süratlerdir...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Alıntı H@S@N adlı üyeden alıntı
    O bahsettiğin video daha önce foruma yüklenmiş ve üzerinde tartışılmıştı. Bu videoda 160+ falan yapıldığı yok. 145 km hıza çıkıyor. Göstergeden başka hiçbirşey görünmüyor.

Adam o sürati düz yolda mı, rampa inerken mi , rüzgarı arkadan alarak mı yapmış belli değil. Motorunda herhangibir modifikasyon var mı, km göstergesinin kalibrasyonu doğru mu belli değil.

Site üyesi bir arkadaşta çin malı bir racing var göstergesi ayarsız 190 ı çok raha görüyor onun videosunu çekip koysam inandırıcılığı ne kadar?

Kaldı ki bu motor 180 yapsa bile bu motorla 180 km hıza çıkan adamın aklına şaşarım

Motosikletini sevdiğinin farkındayım ben de cbr nin kaliteli bir motor olduğunun farkındayım. Hayalbuysanın dediği gibi tavuğunuzu horoz yapmanın manası yok görüşündeyim.

Seven alır sevmeyen almaz
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

Gelişim Sürücü Kursu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 600
    volkan yapmışsın yapacağını
    açmışsın topiği çekilmişsin kenara
    yorumlara cevap versene bilader
    Gelişim Sürücü Kursu
    0216 330 54 44
    0216 336 62 77
    www.gelisimsurucu.com
    msn: ehliyet@msn.com

Motosikleti
    Ninja 250R '11 Beyaz
    Alıntı Gelişim Sürücü Kursu adlı üyeden alıntı
    volkan yapmışsın yapacağını
    açmışsın topiği çekilmişsin kenara
    yorumlara cevap versene bilader
    Bende takip ediyorum ağabey
    Cumartesi test sürüşünden sonra acemi gözüyle Derbi hakkında resimli şekilli bir yorum yapıcam işte...

Not: Habil Bey (Gelişim Sürücü Kursu) aklıma Hyosung GT 250R'ı sokmaya çalışıyor bilginize.

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler