Merhabalar. Ben cbr125 kullanıcısıyım. Motosikletle İstanbul trafiğinde -çoğunluk uzun e-5, tem vs. olmak üzere- 6-7 bin km'lik bir tecrübem mevcut. Yaza doğru Honda güvenli sürüş 3 eğitimini tamamlayıp cc yükseltmeyi düşünüyorum. Bir kaç sorum olacak size.
Full ekipman geziyorum şuanda.
Kask shark s900 sizce koruma anlamında yeterli mi? (söylemek istediğim sadece kask olarak diğer ekipmanlar pek farkettirmiyor hız/koruma doğrultusunda diye düşünüyorum çünkü kalitesiz yok şuan)
Motorla ilgili sorularıma gelirsek cbr125 dolu depoyla 140-150 kilo civarı bir ağırlıkta, 600f 190 kg olacak tahminimce. Bu artışı kontrol etmek için neler yapmalıyım? cbr125 bana hafif ve ufak geliyor. yani ağırlıkta çok sıkıntı olacağını düşünmesem de yine de aklımı kurcalıyor.
Para biriktirme olaylarına başladım şimdiden. ortalama 6 gibi bir fiyata satıcam muhtemelen. 600f'ler 8.500 a da var 13.500 e de 15.500 e de.
Kilometreleri 10k ile 80-90k arasında değişiyor. Bu motorlar kaçta rektefiye ister. Ne problem çıkartır danışmak istedim.
ve en en önemlisi alışma süreci hakkında bilgi istiyorum sizden. Hız manyağı biri değilim o yüzden hız olayını geçiyorum. sadece kontrol olarak soruyorum.
Çoook teşekkürler şimdiden. kazasız sürüşler.
not: lütfen "sen daha toysun, git 125liğini kullan" tarzı yorumlar olmasın. kendimi bilmeyen biri olsam hiç böyle bir şeye kalkışmazdım.