Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kymco Kaliteli Mi ?

REKLAM ALANI
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    buradaki yada başka konu açtığın sitelerdeki herkes X markayı al diyecek, sende x markayı alacaksın, problem yaşadığın zaman kim mesul olacak?
    (tabi hiç kimse)

ben çok emin olduğum ve çoğu kullanan arkadaşımın memnun olduğu bir scooteri çok yakın bir arkadaşıma tavsiye ettim. satın alma aşamasında finans durumunda yardımcı oldum. arkadaşım aldıktan kısa bir süre sonra kaza yaptı.

"motor 120km/h ile giderken yalpaladı otobanın ortasında düştüm" dedi.
    "bu motor fabrikasyon hatalı" dedi
    "bu motor beş para etmez" dedi
    "bilseydim almazdım" dedi

dedi dedi dedi..

kendisi halen kullanıyor başka markanın scooteri olsa çoktan 5 parça olmuştu..

o kaza yaptıktan sonra bende aynısından sıfır aldım. kullandım çok çok memnundum hiç bir problem yaşamadım.

yani bu iş şans işi kardeşim.

10 motordan 1 inde bir problem yaşarsın. hepsi kul yapısı.

benim sana tavsiyem şu olur. geri satması kolay olanı seç.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TheArcheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    parça fiyatları yuksek ama kullandığım en sağlam ve kaliteli motorlardan biriydi. (1 yıl super 8 kullandım) . hem motor hem malzeme hemde işçilik kalitesi cok cok iyi

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ben 4 sene Activ 125 kullandım 18 bin km yaptım bir kez bile arıza vermedi. Parça fiyatını neden düşünüyorsun ki, hergün motor mu devireceksin ? Üzerine bindiğinde ayakların yere basıyorsa al. Hiç tecrüben yoksa başlangıç için fazla gelebilir.

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1,5 yıl kymco nun 50cc lik modelini kullandım bu süre zarfında yaklaşık 6000 km kullandım. 50Cc olmasına rağmen gidebildiği ölçülerde toprak yolda da kullandım arazide de. Her ne kadar 50 cc motosiklet kullananlar inanamasada düz yolda yüksüz karşıdan rüzgar esse bile minimum 70 le gidebiliyordum. Yani performans olarak o dönemde yaygın kullanılan hondanın today 50 sinden kat be kat iyiydi. Tek kişi çıkamadığım yokuş da hatırlamıyorum.

Gelelim servis bakım ve garanti olayına.
    2500 km de egzosun boyası atmaya başladı ve garantiden yaptıramadım.
    5000 km ye geldiğinde onceki bakımı yapan ustayı dinlemeyip bujiyi değiştirmedim ( kullanım klavuzunda 4000 de değişmesi gerektiği yazıyordu) bu bana pahalıya patladı ve buji iyi çakmadığından cdi ateşleme beyinini bozdum. Totalde bu sorun servisinde 110tl ye mal oldu. (Buji+beyin+ işçilik)
    5500 km ye geldiğimde kısa farım yanmıyordu ama kablolarındaki bir temassızlıktan dolayı bunuda kendi başıma hallettim.

Bunların dışında sadece rutin bakım masrafım oldu.

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum. Ben o motosiklet ile günde 340 km yol yaparak izmirin yazlık yerlerine gidiyordum. Hemde tek başıma. Bu cesaretten çok o motosiklete güvndiğimdendi.

Kymco yu şiddetle tavsiye ederim. Bakımlarını zamanında kitapçığa ugun yaparsanız hiç bir sıkıntı yaşamazsınız

ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco venox
    bende venox var gayette memnunum ama işte adamlar soruyor bu hangi marka ? kymco diyorsun, ha çin malı mı? diyorlar moralim bozuluyor, insanlarda marka fanatikliği var iyide olsa kötüde olsa şu marka olsun diyor. venox a verdiğim parayla honda rebel de alabilirdim, yamaha virago 535 de alabilirdim dragstar 250 de alabilirdim 250 intruder de alabilirdim, niye almadım ?
    sınıfının en iyisi en donanımlısı ve görünüş olarak 650 lik makinayı andırıdığı için, bir muadili var gv 250 yakinen inceledim venox biraz daha sport cruzer, gv daha klasik bir model
    yani kymco isimden kaybediyor okunuşu kimko kimisi aaa kayımco mu di diyor açılımıda kwang yang cang çung gibi bir şey olduğundan itici duruyor benim kanaatimce
    tabi siz scooter tarzı aradığınız için kafanızda iki üç marka belirleyip birebir motorun başında inceleyin hoşunuza hangisi giderse onu alın, ben ikinci el aldım görür görmez tamam bunu alıyorum dedim ne ustaya gösterdim, ehliyet sertifikam çıkmamıştı tur da atmadım bu üçüncü senem 6000 km yaptım 9000 de almıştım şimdi 15000 de ve vergi dekontlarında üç tane değişik adamın ismi çıktı dolayısıyla ben dördüncü sahibi oluyorum düşün dört tane adam acemiliğini atmış olsa makina ne yapsın ama taş gibi sağlam maşallah diyelim de

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben ikinci el xciting 500 alıp kullandım edindiğim bilgi ve izlelenimim parçası yamaha ve honda kadar pahalı fakat o kadar kaliteli değil aldığım ikinci el motora ikibin tl harcadım sıkıntısı bitmedi bundan sonraki tercihlerim yamaha honda suzuki olur ve en az 2011 model olur milletin cılkını cıkardığı motorları alıp adam etmeye uğraşmayalım tabi xcitingheybetli ve gösterişli bir motor ve uzun yol için yapılmış 0 alsaydım masraf etmeden birkaç yıl kullanırdım

Motosikleti
    kymco venox
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben ikinci el xciting 500 alıp kullandım edindiğim bilgi ve izlelenimim parçası yamaha ve honda kadar pahalı fakat o kadar kaliteli değil aldığım ikinci el motora ikibin tl harcadım sıkıntısı bitmedi bundan sonraki tercihlerim yamaha honda suzuki olur ve en az 2011 model olur milletin cılkını cıkardığı motorları alıp adam etmeye uğraşmayalım tabi xcitingheybetli ve gösterişli bir motor ve uzun yol için yapılmış 0 alsaydım masraf etmeden birkaç yıl kullanırdım
    kaç kilometredeydi ve görünüş olarak hırpalanmışmıydı mesela ben 7 yaşımda motora bindim ve tornacıyım alırken motorun sesini, gaz yemesinini,ön takım arka takım boşlukları frenleri elektrik tesisatı çalışan çalışmayan aksamlarını, elciklerin lastikleri ,ayaklıkların lastiklerinin eski olup olmadığını, ayna ile motorun altına baktım karter eksoz altı vurulmuş mu diye ruhsattaki motor şase renk uyumu varmı diye inceledimde aldım tabi böyle tecrübesi olmayanlar ustasıyla alacaklar vel hasıl kelam kymcodan sonra truva almışsınız bence siz xcinting bile almadınız akılları karıştırıyorsunuz gibi geldi bana

truva bende 2006 dan beri var şehir içinde kullanıyorum 0 almıştım xciting 2008 model karbüratörlü idi arka sağ amortisör patladı kullanırken okadar titiz kullanmama rahmen ve bir müddet sonra kilometre sensörüm bozuldu sitesinden fiyatlarına bakabilirsin fazla uzatmayım birde link atayım motorum varmı yokmu gör
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...tml?highlight=
    burdan resimlere bakarsın olmadı faceden bakabilirsin motorda temizmi değilmi görünce belli eder

Motosikleti
    kymco venox
    kymcodan sonra honda yamaha alırım demişsiniz de truva almışsınız bana çok tezat geldi olabilir resimlerde açılmıyor ama uzatmayım motor kapalı kutu senden önceki sahibi nasıl kullandı yağına suyuna itina gösterdi mi, ön takım arka takım kontrolu yaptın mı ? sonuçta her parçqanın km ömrü vardır benimde ayaklık sensörüm bozuldu 50 tl verdim böyle ufak tefek şeyler çıkar bi amortisör le bi sensör 2000 tl yapmaz servisinizi değiştirmenizi öneririm

truva 2006 dan 2013 yılına kadar kullandığım motorum halen kullanıyorum

xciting 500 2012 yılında ikinci el aldım bir yıl kullanıp sattım

SONRADAN TRUVA ALMADIM ZATEN VARDI dikkatli oku 2000 tl yi amort. ve sensöre vermedim cıkardığı b... arızaya harcadım

Burdan kymconun biraz arıza çıkardığı gözüküyor ne yalan söylim biraz soğudum

Motosikleti
    kymco venox
    arıza yapmayan,masraf açmayan motosiklet yok kimisi fabrikasyon hatası kimisi kullanıcı hatası olabiliyor kardeşimin patronu merscedes aldı 350.000 tl ye klimayı açınca içine su veriyor arabanın göğsünü falan söktüler servis servis dolaştı şans işi şimdi bu olay karşısında mercedes kötü çpk masraf açtı almayın mı diyeceğiz yoksa bundan sonraki arabası olarak ferrari mi alsın diyeceğiz abim , evet kymconun parçası çok pahalı talep az olduğu için olabilir honda yamaha kadar çok satsa belki daha ucuz olabilir, misal eksantrik zincir gergisi benimkisi bozuldu 3 hafta beklemeyim diye hondanın parçasıyla aynı mimari yapıya sahip honda ile kymconun parçasını birebir karşılaştırdım kymco daha kaliteliydi, bir tornacı olarak söylüyorum , siz sorun yaşamışsınız inşallah bundan sonraki motorlarınızda sorun yaşamazsınız

Haklısınız yorumunuz için teşekkürler

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    valla 15 kağıda sıfır 500cc maksi sukutır aldım. ondan bir honda olmasını beklemiyorum ama her kim kullanıyorsa arıza çıkarmadığı için memnun.

kymco'lar biraz sert, biraz da fazla yakıyor ama gidişi aynı cc'deki japonlardan daha iyi deniliyor. belki normların getirdiği çevresel kısıtlamalara harfiyen uymuyorlar diye olabilir.

çok sağlam, performanslı, yakışıklı motorlar yapıyor kymco, sadece millete markayı anlatmak insanı yoruyor.

yine olsun yine alırım ama honda'dan beğendiğim bir modele param yetse düşünmeden gider honda alırım.

marka fanatikliği değil de servislerin kurumsal yapısı çekici geliyor diyelim.

Honda nın ayrı bir çekiciliği olduğu doğru ikinci eldede çok canlı
    Ama honda alsam pcx alırım oda temde falan yavaş kaçar diye korkuyorum

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    korkmayın, direk bilin yavaş kaçacağını.

öyle yollarda 250'den aşağısını maymun ederler.

ben yakıtından şikayetçi değildim 100-120 km hızla %20 şehir içi %80 şehir dışı bir-iki kişi fark etmiyor 5.5 lt yakıtı vardı emsalleriyle hemen hemen aynı yiğidi öldür hakkını yeme yakıt olayı abartılıyor bu xciting 500 de

RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Mustafaxx kardeşim; Öncelikle şunu söylemek isterim trafikle ilgili ciddi korkuların var anlaşılan. Öncelikle bunu yenmelisin çok acil tarafından. Yada motor hevesinden vazgeçmelisin. Büyük şehirlerde özellikle İstanbul'da trafiğe mutlaka çıkacaksın. Bu tali yolda olabilir çevreyoluda. Bindiğin motorun kapasitesini hızlanmasını anladıktan sonra inan ne kamyon ne otobüs sıkıntı yaratmaz. Sonuçta bütün kamyon veya otobüs sürücüleri katil değil. Mutlaka aralarında pislik yapanları olacaktır ama sen dikkat ettikten sonra sıkıntı olmaz.Tabi sen önümdeki her kamyonu otobüsü sollayım hiç beklemiyim dersen dediğin skutırlar biraz yavaş kalabilir. Vitesli motor almadan önce bende kymco veya sym düşünüyordum. bi şekilde ktm aldım. Tabiki çevreyollarında bende sıkıntı yaşıyorum ama kasmıyorum kendimi. fırsat bulursam sollarım bulamazsam hiç kasmam kendimi beklerim. Motor bence kolaylıktan ziyade zevk aracıdır. Bunu hırsa dönüştürmezsen çook rahat edersin bence.
    Bu arada sorun çıkarmayan motor yoktur bence. Bir alette mekanik ve elektronik bi arada kullanılmışsa mutlaka sıkıntılar olur. Birazda şans işi yani.

Bunu söyleyen ikinci kişisiniz ancak neye vararak bu kanıya ulaştınız anlamış değilim
    Bu benim ilk scooter tecrübem olmayacak hırs falan yaptığım yok tabiki mekaniktir sorun yapar ben aralarında en sorunsuzunu arıyorum
    Kymconun ikinci elde biraz sıkıntıl olduğunu duydum
    Ve honda ile kıyaslarsak bir gömlek aşağıda gibi
    Yanlış anlaşılmasın kymco ya kötü demiyorum

barisim1985 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha nouvo
    katılıyorum sym 250i evo fazlasıyla yeterki pcx yetersiz kalır bi zaman sonra

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)