Honda cb125e ve diğer başlangıç modelleri
Reklamlar
-
Merhabalar arkadaşlar !
Sıcak bir giriş yaptıktan sonra genel ilk başlıycam bıdı bıdı modeli mi yoksa bumu ? sorularından biriyle karşı karşıyasınız..
Şöyle bir şey var 3 senedir motosiklet merakım vardı, ancak bu günlerde istediğim parayı toparlayabildim
O kadar çok motor baktım ki chopperlardan başlayıp racinglere kadar en son bisiklet alıcam heralde dediğmi hatırlarım.
Baştada belirtiyim 4 binlira bütçem var motor için bin lirada ekipmanlara ayırdm inanın biraz daha bekle biraz daha koy şunu al olaylarını yapamam 50 lira bile koyamam diyim size
Artık aklımda Honda cb125e var şansıma park halinde görüp inceleyip beğendim
Ancak bu alacağım motoru uzuuun süre kullanıcam yani benim için geçiş motoru gibi olmycak şehir şehir de dolaşıcam art`çımla her gün trafiğe de çıkıcam ve en az 3 sene benimle olucak.
Böyle düşündükten sonra acaba bu cb125e çok mu yetersiz dedim cbr 125 bakym dedim 2. elleri oluyordu ama 2. el nedense güvenemiyorum rodajı nasıl yaptılar cc olduğu için yedek parça daha pahalı gibisiniden gücümün almaya yettiği modellerinde kadranları hiç hoşuma gitmedi model yıllarından dolayı ve 0 almak her zamna daha tatlı tabiki.
Cbf 150 ve ybr düşünmüyorum çünkü kimse alınmasın ancak gören kurye zannetmesini istemiyorum,
tvs lere baktım titreşim titreşim diyor herkes ama görüntüsü inanılmaz güzel aynı istediğim gibi ancan 2013 modelin de titreşim çözüldü deniyor lakin 4.800 lira
Siz ne düşünürsünüz bu konude ey bilenler. aklımda commuter ve ss olarak düşünüyorum 250 cc ye kadar
Cb ninde yetmemezlik düşüncem şurdan kaynaklı; mesela şehirler arası yolda giderken kanyonu bile solluyamama düşüncesi beni rahatsız ediyor Şimdiden çok yazdım galiba ne çok biriktirmişim
Reklamlar
-
Eski motosikletimin noterde satışını yaparken sattığım adamın arkadaşı 1200 GS ile geldi. Noter yetkilisinin ilk tepkisi: Kurye mi geldi? Kime geldi acaba?
Kurye zannedilmek tam koruma giyinen motorcunun kaderidir. Buna çok takılmamak lazım. Sonuçta CB125'de bal gibi kurye motoru tipli bir motosiklet
-
Yok amca Valentino Rossi gelmiş sana pizza getirmiş derdim ben olsam
Ybr nin 2013 modelleri hoşuma gitti ancak dediğim gibi 4 binlirayı geçiyolar. cbf 150 ise kesinlikle ısınamadığım bir tipte düşünmemiştim bile halada düşünmüyorum.
-
salcano wolf veya mondial drift ve 150mcx'ede iyi motor diyorlar bi incele istersen yada cb alacaksın .
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
-
FatihC adlı üyeden alıntı
salcano wolf veya mondial drift ve 150mcx'ede iyi motor diyorlar bi incele istersen yada cb alacaksın .
+1 de benden
Şehirler arası güç istiyorsan 250 liklere bakman gerekir ama onada bütçen yetmiyor. Ama şunu unutma gösteriş de bi yere kadar önemli olan senin motor kullanmandan zevk alman.
-
Senin saydıkların arasında hiçbir motor şehirler arasında kamyon sollayamaz.
Bugün arkamdan ego otobüsü geliyordu konya yolunda şerit değiştirerek canımı kurtardım :D
Dediğin gibi 250cc birsey bak oyle istiyorsan
-
CBF ve YBR'yi elersen yanlış yaparsın çünkü en iyileri onlar. Titreşim denen şey adamı motordan soğutur. O yüzden titreşimi rahatsız etmeyen bir model bak. Zaten 3 sene titreşimli bir motoru kullanamazsın erkenden değiştirmek zorunda kalırsın veya değiştiremezsin pişman pişman gezersin. Bak sana balıklama atlanacak bir ilan gönderiyorum, bence bunu kaçırma. İstersen sana benim motoru çok uygun fiyattan vereyim, ben onu alacağım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-salcano-sifir-niyetine-salcano-wolf-plus-michelin-lastikler-plus-kappa-bagaj-125808167/detay
Benim motor da bu sayfada (mesaj #373'de) :
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/78787-discovery-150-lf150-9j-19.html
İstersen özelden yaz.
-
içlerinde en oturaklısı cbf 150 ama sen düşünmüyorum diyosun.ikinci el temiz ybr lere bak yada sıfır bir cb al derim..
-
Honda cb de karar kıldım arkadaşlar sağolun öneriler için. Yanlız nakit vericem dediğim için 200 liraya kadar indirim yaptılar Honda bayin de . Ancak anahtar teslim şekliyle, yani ruhsat kasko plaka falan 400-450 lira tutar dediler bende ne yaptınız dedim bi sigorta 75 lira civarı dedim bana 175 dediler, bu işlemlerin bu kadar tutmaması gerek yoksa benim mi yanlışım var.
-
400 -450 ee günahın neyse ödüyecen ...
hayırlı olsun güle güle kullan
-
Sigorta için doğru söylemişler. Ankara'da olduğunuzu anlıyorum. Bu sene motosikletler için 75 tl gibi rakamlar kalmadı maalesef...
-
İkinci el bir ybr işini çok rahat görecektir. Başlangıç motoru muhakkak düşecektir.(Allah korusun ama kendimden biliyorum düşecektiir). Sıfır motorla düşmek üzer seni ikinci el o kadar üzmez. Acizane tavsiyem temiz bir ybr bul ve al taş çatlasın 3500-3600'e alırsın sağlam bir ekipman alırsın sonra tekerin düz bassın ;)
-
Ybr lerde vites göstergesi olmaması ilk vitesli motora geçen birisi için sorun olmaz mı ? Bir de dediğim gbi 2. el almak bana nedense zor geliyor.
Bak yeni motor aldım sese bak diyip daha 50 km lik aletle sonuna kadar gaz veren, veya alıp lan bu kaç hız yapıyo diyip rodaj ney onu bile bilmeden 200 km lik yeni motorunda son hıza çıkmaya çalışanları gördükten sonra, ilanlardaki çok temiz sorunsuz gibi yazılara güvenemiyorum.
-
Evet zor oluyor.Bir süre sonra alışırsın ama. Sıfır almak tabiki güzel ama. Sen aldıktan sonra koruma demiri, çanta plaka masrafı olarak kafadan 500 tl çıkacak(koruma demiri kesinlikle taktırmanı tavsiye ederim) Bunları düşününce aksesuarı takılmış temiz bir ikinci el geliyor aklıma
-
Efrasilyab adlı üyeden alıntı
Honda cb de karar kıldım arkadaşlar sağolun öneriler için. Yanlız nakit vericem dediğim için 200 liraya kadar indirim yaptılar Honda bayin de . Ancak anahtar teslim şekliyle, yani ruhsat kasko plaka falan 400-450 lira tutar dediler bende ne yaptınız dedim bi sigorta 75 lira civarı dedim bana 175 dediler, bu işlemlerin bu kadar tutmaması gerek yoksa benim mi yanlışım var.
Hayırlı olsun güle güle kullanınız. Ankara MT gurubuna uğrarsanız orada CB125 konusunda deneyimli dostlarımız var.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
Biraz konuyu hortlatarak yeniden merhaba arkadaşlar
Tam hayat güzel cb ye karar verdim alıcam derken nakit paramın elime geç gelesi tuttu o yüzden 1-2 hafta beklemek zorunda kaldım yani almadım henüz motoru
bu sırada cb nin forumundan herşeyini hatım etmişken avustralya versiyonunu gördüm yuvarlak far o kadar hoşuma gitti ki türkiye versiyonundan soğudum. Tabi biraz daha gezinirken oda ne salcano wolf s ben demiştim demeye hakkınız var tabiki ama bu s modelini yeni gördüm ve 2.700-3.000 gibi komik bir rakama alınabildiğini görünce gözlerimin içi güldü. 2 sorum var 1. bu s modeli sadece görünüş olarak mı farklı normal wolf tan ? çünkü araştırma yapmak istediğimde wolf s gibi ayrı bir inceleme başlığı bulamadım hiç bir yerde,
Vede bu motorla ilgili genel bir bilgi verirseniz çok mutlu olurum. wolf 125 başlığını elimden geldiğince incelemeye çalıştım ama genelde nasılsın iyisin gibi mesajlardan pek motorla ilgili aydınlatıcı teknik ve kullanıcı bilgileri artılar eksiler bulamadım şimdiden teşekkürler.
-
Wolf'de iyi motordur. Alabilirsiniz. Gerçi ilgili topikde kullanıcıların olumlu yorumları oldukça fazla.
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
-
ybr motorlu wolf. Es lerde vites göstergesi var. Ybr jıanshe fabrikasından çıkıyor. Motor aksamı ybr ile birebir olduğundan yedek parça sorunu yok. tavsiye ederim wolfu. Konfor olarak cb den kat kat önde. Titreşim yok. Sevgiler.
-
adem80 adlı üyeden alıntı
ybr motorlu wolf. Es lerde vites göstergesi var. Ybr jıanshe fabrikasından çıkıyor. Motor aksamı ybr ile birebir olduğundan yedek parça sorunu yok. tavsiye ederim wolfu. Konfor olarak cb den kat kat önde. Titreşim yok. Sevgiler.
iyi hoş ybr motoruda dış aksamı ve tipi kötü wolfnde
-
cb titreşimsizmi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)