Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Honda CBR250R mı? Kawasaki ninja 250R mı tavsiye edersiniz?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    yamaha fz 150,yamaha enticer,bajaj pulsar
    Bence 250cc motor gayet uygun bir baslangic motorudur egitimini almis,kendini bilen oto kontrollu biri icin.debriyaj gaz tepkisine de alismak cok uzun zaman almaz belki ilk bir iki kez afallar ama sonra neticede 40nm torque ureten bi motor degil.Dunyada bir cok ulkede cbr250r baslangic motoru olarak tanitiliyor,hatta bi kiz arkadasimin ilk motoruydu 1 senedir kazasiz belasiz kullaniyor.yani size kalmis bence binin ustune bakin,o zaman daha iyi anlarsiniz baktiniz fazla geliyor size daha kucuk cc ile baslayin ama aksine karar verirseniz al satla bos yere para kaybetmeyin zira kendini bilen insan icin korkulacak bir motor degil.Barkin abinin altin elbiseli adam programinda cbr250r degerlendirmesini izlemsinizdir tahminimce...
    busel ve Volki34 bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Race görünüm seviyorsan Cbr 125 te olabilir.
    no_tenshi bunu beğendi.

SelimSeker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Hocam ben bir kawasaki Ninja 250r kullanicisiyim.. önceki motorum da 2011 model yeni kasa Honda cbr 125r'dı.. ilk 125cc'ye binerken uçtuğumu saniyordum 120 km/h'ı gördüm.. sonra 250'lik ninja'yi ilk aldigimda yine uçuyorum diyordum.. 250 ninja çok rahat 170-180 km/h görebilen bir motordur ve şakası yoktur şeytanı da boldur...

Benim nacizane önerim ise Yamaha yzf r125.. Hem tasarim olarak Ninja ve cbr'dan daha estetiktir, hem daha az şeytan dürter, hem de 2.el satarken zorlanmazsın.. Yamaha'dan sonra daha net düşünürsün.. belki enduro yada naked'a sararsın

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Yamaha YZF R125'te şekilden başka birşey yok. Ayrıca çok rahatsız bir motor, kesinlikle o para verilmez. Bence KTM Duke 200 de listeye alınmalı.

Cswi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 09
    Bence en mantıklısı halk arasında köylü diye nitelendirilen 100 cc lik demirden motorlar kanuni breton öneririm seridir onla biraz düş kalk masraf çıkarmasın.Honda Yamaha Kawa biraz cebi sarsar hüsraan uğrarsın.tecrübe edin biraz snra 250 cc düşün

ya abi herkez takmış bi 250 cc nevar bunda hiç binmemiş adam diyosunuz neden başlayamasın 250 cc lerden zaten 250 cc bir motora yeni binen biri o motorun gazını sonona kadar açmaya cesaret edemez düşünün bu seneye kadar kutu içinde camdan kim bilir 250 yapmıştır ama o rüzgarı hissettin mi 60 zor çıkarsın zaten 250 cc honda cbr gayet iyi ve kullanımı kolay bir motordur hafif ve kıvrak bu videoda da anlatıo şayet motoru http://www.youtube.com/watch?v=o2RNBkYkTN8

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı yasinuca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya abi herkez takmış bi 250 cc, nevar bunda hiç binmemiş adam diyosunuz neden başlayamasın 250 cc lerden zaten 250 cc bir motora yeni binen biri o motorun gazını sonona kadar açmaya cesaret edemez düşünün bu seneye kadar kutu içinde camdan kim bilir 250 yapmıştır ama o rüzgarı hissettin mi 60 zor çıkarsın zaten 250 cc honda cbr gayet iyi ve kullanımı kolay bir motordur hafif ve kıvrak bu videoda da anlatıo şayet motoru http://www.youtube.com/watch?v=o2RNBkYkTN8
    En basitinden, açmaya cesaret edemeyeciği gaza niye para versin ki işte

Suan bende CBR250 kullanmaya çalışıyorum +1 yıl 125cc tecrubeden sonra hala birsürü hatam oluyor ki çoğunda şanslı olduğumu düşündüm, tesadüfen ters bir durum olsa şuan yoktum

Hafif dediğiniz motosiklet dolu sıvıları ile birlikte +180kg Motosiklet en çok dururken yere yatırılır, 100-130kg arası motosikletler ortalama "1-2kez / 1yıl" dır 180kg ortalamasını bilemiyorum

Gazı açabileceği birşey alsın ki cesareti kırılarak bu işe girmesin, sonrası çok keyifsiz olur çünkü (eğer sonrasına hevesi kalırsa tabi )

Bu işin sonu atıyorum size göre 1000cc ise zaten 3-5 adımcık var, 250cc ile başlandığında 1-2 adım kalıyor...

Duruma tersten bakarsak 250cc bu işin zirve noktasında 1-2 adım aşağıda

Birde bahsettiğimiz motosiklet SS, pist yarış motosikletinin yola hafiften uyarlanmışı, alet devirli çalışıyor ve verimide yüksek devirlerde veriyor, gazı açmazsa hem motosiklete yazık, hem verimli kullanamayacak olan kullanıcıya

Ehliyet sonrası tüm gerekli eğitimleri almış biri trafikte kastırarakta olsa dolaşabilir tahminim Ki forumda, bol eğitim ile bu durumu tecrube eden ve halen yaşıyor olan arkadaşlarımızda var. Bu işe girilecekse ancak böyle girilir bence

Herşeye rağmen illa ki SS ise CBR125 çok çok daha uygun bence.
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    scooter al scooter. başta çinli bir scooter. hem yolda kalıncada ne yapman gerektiğini tecrübe edersin. ve dalga geçmiyorum ciddiyim.
    Ben şimdi kendi uskuturumu kendim yapıyom şükür yolda kalmadım ama ne olacaksa sonuçta nasıl yapcamıda biliyom
    Ciddiyim...

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    Bence iyi bir eğitimden sonra 250 cc ile başlanabilir.Benim param olsaydı başlangıç olarak tvs değilde cbr 250 alırdım ama iyiki tvs almışım.1600 km oldu şuan biraz ufak gelmeye başladı ama olsun.İçimde hyo gt250 var.Biraz durumu toparlayıp hyo alacağım.

alidgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250R-Bmw f650- tvs 150-hyosung GT 650 R
    İkisinide alma kardes sana baslangic motoru olarak bmw s 1000 rr oneriyorum.

-TAN- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    inazuma
    Alıntı RpLax adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuan dan itibaren 125cc lik motosiklet almak bencede uygun gibi görünüyor. Gördüğüm yanıtlardan dolayı kararımı değiştirdim. Tavsi ettiğiniz 125cc lik motosikletler varsa araştırıyım kafama yatanı alırım. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..
    yazdığına pişman ettiler
    TAN TOKDEMIR

Bu forumların en kötü yanı da bilgi sahibi olan olmayan herkesin yazabilmesi. Bizim milletimizde "bilmiyorum" yok çünkü, herkes "yok abi benim bildiğim gibi." Modunda. Olay 125cc 250cc 1000cc degil. Tehlikeli olan da motorlar degil bizleriz. Once bunu kabullenmek lazim. Park halindeki bir motosikletin birine zarar verdigini duydunuz mu? Ben de duymadim. Tek olay su. Motorlar guclendikce zaptetmek zorlasir. 125 cc bir motoru bisiklet kadar rahat kullanabilirsin mesela. Kullanacagin motoru kendi kendine ogreneceksen tabii ki 125 cc ile baslaman en mantiklisi. Ancak ileri duzeyde bir surus dersi aldiysaniz ister 1000le baslayin ister 250 ile. Guc senin ellerin arasinda. Nefsine hakim olabildikten sonra eğitimini de aldiysan sikinti yasamayacaksindir. Ben cok degerli bir hocadan ileri surus teknikleri dersi aldim ve o "sen oldun artik" diyene kadar yola cikmadim. İlk motorum ninja 250 oldu ve kazaya belaya karışmadım.

dumanxtr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Racer*s
    zaten Arkadaşlar yeterince bilgi vermişler
    250cc motora bineceksen eğer Arkçı olarak bin şimdilik riksleri gözlemlersin
    Başlangıç 125cc ideal bence

Merabaa

Meraba abilerim , 18 yaşındayım 1.72 boyunda 55 kiloyum 125 lik motorları rahatça sürebiliyorum şimdi 250 lik motor almak istiyorum güzel görünümlü çok kararsızım yamaha yzf125 de düşünüyorum , kawasaki ninjada , sizce napmalıyım bilmiyorum ?

konu yeniden hortlamış. ninja 250 tek geçerim ..

Motosikleti
    ybr125-fazer 600-ninja 250r-sv650a
    ninja 250 tabiki kaliteli ve daha atak titreşim yok çok kolay kulanılıyor oyuncak gibi cok seviyorum şehir içi cok atak arabalarda sıkıstıramaz yeternce güclü bence ve 250 cc ye göre cok iyi ivmeleniyor yol tutuşuda daha iyi ustundeki irc lastiklerlelerle bile... cbrnın stock lastikleri çok kötü. çok yakmasıyla ve parçaların uçuk fiyatlarıyla ilgili bi hurafe var ama.. kawasakide parçaya ihtiyacın olmuyor pek cunku zor dökülüyor motor. kaza yapıp yapıp grenaj far degistirecem ben diyosan cbr al. ben anlam veremıyorum cok yakıyor diyenlere 250 cc ye göre normal yakıyor ybr kadar yakmasını bekleyen ybr alsın. egsoz fln takıp ayar yapmadan binenler galiba bu cok yakıyor diyenler bbende korkarak aldım 600 lük kadar yakıyor diyince insanlar amma hurafe inanmayın. cbr cok az yakıyor doğru ama ninja da cokcok fazla yakmıyor begendıgınızı kafanıza yatanı alın.. ninja hakkında fazla bilgi kirliligi var Not.ikisinide kullandım

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    %90 bir hafta içinde ölürsün
    ben değil istatistikler öyle diyor
    sen 250 cc altı deyip küçümsediğin motorları sürmek için bile teknik gereklidir
    ehliyetin olup olmadığını sormuyorum bile git önce eğitim al
    250 cc ile başlangıç motoru değildir geçiş motorudur
    (şimdi klasik olarak git ybr veya cbf al diyen satıcılar çıkar burada)
    125 cc herhangi bir motosiklet al bir sene kullan ondan sonra bir daha sor bence
    bu abiyi bence dinle doğru demiş.
    bunlar da benim diyeceklerim:

son iki yılda toplam 50 saatten az bisiklete bindiysen bence honda PCX AL. son 1 yılda 50 saatten çok bisiklete bindiysen xmax250 al. ha son 2 ayda 10 saatten fazla bisiklete bindiysen istediğin 250 liği al.

şimdi diyebilirsin ki ben diyorum 250lik motor, gencim, hızlıyım; sen diyorsun bisiklet pedal.

bu durumda sen pcx al 125cc lik. 1 yıl kullan. ehliyetini al...

haa yok eğer bisiklet - motorsiklet ilişkisini kurup yönlendirme nasıldır biliyorsan, trafikteki yerini biliyorsan, daha şimdiden 30 saatlik eğitim videosu ve kaza videosu izleyip dersler aldıysan istediğin 250cc yi al...

sonrada hayatta kal...

Bak ben kawasaki ninja hastasıyım motorlarla işim yok benim sadece favorim kawasaki ninja şimdi yeni başlıyosan içinde bi heves varsa bunu sen kendin hissedersin bende 250 de başladım 1 kere bile allaha şükür düşmedim hatta bu motoru ağırlığı yüzünden vucut geliştirme bile yaptım bacaklarıma özellikle cünkü ağırlığı başlarda bacaklar taşıyo ben bunun üstesinden geldim hevesim ve azmim sayesinde şimdi süremiceğim motorlu araç yok benim başlangıc motorum kawasaki ninja tavsiye ederim on numara motor honda 250 tavsiye etmem uzun yol da tatmin edici değil en iyisine en bakımlısına bindim boğuldunu hissettirdi bana tek silindirden olsa gerek çift silindirli bakımlı bi motor bırakmaz yolda ve rahat edersin sl farkı cok hondanınki ninjadan yüksek başlangıç için önermiyorum rahatsız ediyo bi heycan yaratıyo ister istemez denedim kendimden biliyorum ve ninjadan daha ağır oyuzden ninjadan şaşma ayakların tam basar düşüş anında o vucudun verdiği ani reflekse etkin hızlı olur ninjanın çok +sı var dene pişman olmazsın

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    2013 model Honda CBR 250R

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Bu 2 sene önceki başlıkları nerden bulup çıkarıyorsunuz anlamıyorumki

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)