Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Aprilia Scarabeo 200ie & Honda PS 150i & Honda PCX 125 sizce hangisi??

Motovento
    REKLAM ALANI
    imza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 ybr 125 & 2014 ybr 125
    az km yaparım diyorsan ( senede en fazla 10.000) scarabeo al bak keyfine.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    [QUOTE=recaptain;3009908]
    Alıntı Tolme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    recaptain eğer parça sıkıntısı çekmek istemiyorsan ya scarabeo al yada honda, yamaha da güzel motor ama parça stokları iyi değil,en ufak parçaya millet 1 ay bekliyor,bulup parasızlıktan alamamakla, parası olupta alamamak arasında çok fark var ,zaten scarabeo başlığını okuduysan beni hatırlarsınız ,bir arkadaş tavsiyedir.[/QUOTE

sayın tolme sacarabeo sayfalarından tabiki sizi tanıyorum uzun yol gezinizi okudum tabiki de.. mutlu oldum siz cevap yazınca teşekkür ederim. mesajından anldığım kadarıyla xmax 250 için parça sıkınıtısı yaşıyor gibisin. (bu arada merak ettiğim bir şey var. ben o fiyatlara şu an için çıkamam ama senin motor abs olanından mı arada 1000 tl fark var o konuda ne düşünüyorsun?

dediğim gibi pazar gunu dolaşıp kararımı vericem. belki daha ufak bi scooter bile olsa alıcam kesin. çünkü yaz geldiğinde içimde oyle bir his oluşuyor ki gece 3 lere kadar motor araştırırken buluyorum kendimi.. bu oyle bir virüs ki bu forumda bunu anlatmama gerek yok zaten..

konu sahibi olarak fikirlerini yazan yazmayan herkese teşekkürler..
    recaptain benim parçalık herhangi bir işim olmadı,periyodik bakımlarını yapıp biniyorum bir tek hava filitresi değiştirdim onuda internetten aldım ama tanıdığım bir arkadaşım için ısmarladığımız kayış ve bagalar 20 günde zor geldi eğer motoru yürür halde olmasaydı 20 gün yatacaktı ayrıca servislerde hiç güven vermiyor ,şunu belirtmek isterimki xmax ve x-city motor teknolojisi olarakta eski motorlara sahip çift sübablı tek egzantrikli motorlar,oysa günümüzde 4 subablı üstten çift egzantrikli motorlar varken halen yamaha 10 sene önceki teknolojiyi farklı şekillere sokup bize kakalıyor anlıcağın aynı eşşeği farklı renge boyayıp satıyor,400cc xmax çıktı avrupada oda aynı durumda yamaha majestynin motorunu hiç değiştirmeden xmax a monte etmişler ,şahsen ben italyandaki tadı yamahada bulamadım ,ha şunuda söylemek lazım gerçekten konforlu makineler ve görünüşleride gerçekten güzel,eğer paran yeterse beverly 350 ye bakmanı öneririm,abs konusuna gelince eğer 1000tl benim için sorun değil dersen elbette abs li almak daha mantıklı özellikle ıslaktaki performansı çok iyi
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

bugun gittim önce sym ve yamaha bayine sonra da honda bayine.. hepsi guzel gibi gorundu. kredi kartına taksit yaptırıcam.. scarabeo satan fatih doğaner motor kapalıydı. gonlum ps150 gri renkten yana ama o fiyata çıktığım zaman da scarabeo 200 ve yamaha xcenter 150 de scalaya giriyor. hatta bi ara cygnos L alıyım geçeyim dedim uğraşmayım ama tipi hoşuma gitmiyor eğer o sınıfa inersem sym fiddle 2 nin tipi daha çok hoşuma gidiyor.

bu arada gördüğüm kadarı ile kymco antalyada şu an sahipsiz kalmış. tıpkı daha onceden yaklaşık 3 sene honda'nın sahipsiz kaldığı gibi.

nebioğullarını da biraz kendine çeki düzen vermiş gördüm.

tek isteğim bu yazı motorsuz geçirmemek ve manavgat festivaline gidebilmek!

yalnız ps150 veya muadili bir motor alıp memnun kalırsam 4 - 5 yıl satmam.

fikirlerinizi bekliyorum?
    never say never

Mustafa ÖZEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA X MAX 250 2020
    Bu üç motorun arasına xenter 150 yide alın. Değerlendirmeyi dördü arasında yapın.

KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    aynen xenter 150 çok güzel motpr jantları büyük
    kolum kırık aldığım motoru kendim sürmek nasip olmadı
    ama 3-5 arkadasım beni farklı günlerde gezdirdiler.hepsi çok beğendi sym joyride 200i yi

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------

Alıntı KeaSH-07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen xenter 150 çok güzel motpr jantları büyük
    kolum kırık aldığım motoru kendim sürmek nasip olmadı
    ama 3-5 arkadasım beni farklı günlerde gezdirdiler.hepsi çok beğendi sym joyride 200i yi

resimdeki benim arkadaş
    F54 bunu beğendi.
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

LostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Star Fire 48
    Bence scarabeo

Dentist76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Scarabeo 200ie
    Aprilia Scarabeo 200 i.e

Average Fuel Consumption 2.95 lt / 100 km.
    Technical Specifications
    Displacement 180.8 cc
    Engine Type Liquid-cooled, Single cylinder
    Maximum Power 19 hp @ 8250 rpm.
    Maximum Torque 17 Nm @ 7500 rpm.
    Top Speed 130 km/h
    Weight 154 Kg.
    Seat Height 809 mm.
    Fuel Tank Capacity 8 Litre.
    Front Brake 260 mm disc.
    Rear Brake 220 mm disc.
    Front Tyre 110/80 x 16
    Rear Tyre 120/80 x 16

Honda PCX 125

Average Fuel Consumption 2.3 – 2.7lt / 100 km.
    Technical Specifications
    Displacement 124.9 cc
    Engine Type Single cylinder, Liquid-cooled
    Maximum Power 11.3 hp @ 8500 rpm.
    Maximum Torque 11.56 Nm @ 6000 rpm.
    Top Speed 112 km/h
    Weight 128 Kg.
    Seat Height 761 mm.
    Fuel Tank Capacity 6.2 Litre.
    Front Brake 220 mm disk.
    Rear Brake 130 mm drum
    Front Tyre 90/90 – 14M/C
    Rear Tyre 100/90 – 14M/C

Honda PS 150i
    Average Fuel Consumption 2.20 – 2.55 lt / 100 km.
    Technical Specifications
    Displacement 153 cc
    Engine Type Single cylinder, Liquid-cooled
    Maximum Power 15.8 hp @ 8500 rpm.
    Maximum Torque 14 Nm @ 7000 rpm.
    Weight 135 Kg.
    Seat Height 800 mm.
    Fuel Tank Capacity 8 Litre.
    Front Brake 220 mm disk.
    Rear Brake 130 mm drum
    Front Tyre 110/90 – 13M/C
    Rear Tyre 130/70 – 13M/C

2013 model 6. ayını henüz doldurmuş 4300 km de olan Aprilla Scarabeo 200 ile başıma gelen olayı ve Ferco Motor ile yaşadığım tatsız tecrübemi biraz uzun olacak kusuruma bakmayın ama sizlerle paylaşmak istiyorum.

2013 yılı haziran sonu tarihinde sıfır kilometre olarak 3190 Avro ödeyerek satın aldığım 2013 model Aprilla Scarabeo 200 Scooter ım zaman zaman yolculuk esnasında istop edip durmaya gerek kalmadan tekrar çalışıyor idi. 2013 Aralık 15 gibi Beşiktaş Yıldız yokuşundan inerken patlama gibi bir ses duydum Allaha şükrediyorum ki arkamda araç yoktu da çarpan olmadı, motor resmen ani fren yapmış gibi yavaşladı, ve motorumu kenara çektim. Scooter ım çalışmıyordu ve yolda kalmıştım. Satın alırken belirttikleri yol yardımını aradım ve 2 saatten önce çekici gönderemeyeceklerini söylediler her neyse bekledik bir cafe de

Sonrasında motorumu kendi servisleri olan Maslak Merkez motor a çektiler. Ertesi gün akşam üzeri aradığımda usta henüz aracınızı görmedi dediler ve ertesi gün yine ben aramak zorunda kaldım ve Scooter ımın motorumun tamamen yenileceğini daha önce görülmedik şekilde bir hasar oluştuğunu,krank milinin ortasından kırılıp motoru ve şanzumanı parçaladığını ,Italya da ki uzun yılbaşı tatili dolayısı ile parçaların biraz gecikeceğini söylediler.Krak milinin orta yerinden kırılmasının 30 yıllık çok tanınan bilinen kendi ustalarının bile hayatı boyunca görmediği duymadığı bir durum olması zaten üretim hatası ve ayıplı bir mal satın aldığımı yeterince ispatlıyor.

Öğrenip ne zaman hazır olacağına , stokta yedek parçanın olup olmadığına bakıp bilgi vereceklerdi, 2 gün geçmesine rağmen arayan olmayınca Merkez motor a gidip motorumu görmek ve detaylı bilgi almak istedim.Scooter ımın motor,sanzuman her ne varsa tamamen sökülmüş iskelet halinde masanın üzerinde kırık parçalarla birlikte Ferco motor genel müdürlükten Sinan beyin görmesi ve yedek parça ürünlerin sevkinin onay vermesi gerekiyormuş.benim görebildiğim kadarıyla kırılan parçalanan kısımların fotoğraflarını da bu şikayetime ekleyeceğim umarım böyle bir imkanımız vardır.. Sağolsun Sinan bey onay vermiş motorum yapıldı gibi görünüyor.Ocak 7 gibi teslim aldım.Motorun motor kısmı tamamen değişti,ruhsatta yazan motor numarası motor kısmına yeniden yazıldı ama motorum halen 4300 km görünüyor,km aynen duruyor. Tabi bu işlemler devam ederken Sinan beyle ben ve avukatım telefonla görüştük,bu motorun garanti kapsamında değiştirilmesi gerektiği asla fırsatçılık yapmak niyetinde olmadığımızı gerekirse fark verip daha güvenli bir motor almak isteğimizi ,motora oluşan güvensizlik ,daha bikaç aylık motorda ayıplı mal olmasından dolayı motorun şanzumanın değişmesinden ötürü oluşan değer kaybı dolayısı ile scooter ımızın aradaki fiyat farkını ödemek suretiyle daha güvenli bir motorla değiştirmek istediğimizi belirttik.Sinan bey bizleri firma olarak asla mağdur etmeyeceklerini ve üzmeyeceklerini bu haklı talebimizi yazılı olarak bildirmemizi rica etti bizde avukatım aracılığı ile noter üzerinden konuyla alakalı Yargıtay kararlarını da belirten bir ihtarname gönderdik.

Ferco motor bikaç aylık üretimden kaynaklanan bir hatadan ötürü berbat olmuş ,motoru yenilenmiş ,çokça değer kaybetmiş ve artık güvenerek binemeyeceğim motoru değiştirmek istemiyor.

Aracımı servisten almadan önce yapılan işlemler ve değiştirilen parçalarla alakalı bir rapor talep ettim. Aldığım cevap ise çok şaşırtıcıydı .garanti kapsamın da yapıldığı için böyle bir rapor vs alamazmışım ,ödemeyi ben mi yapıyormuşum da bana böyle bir şey vereceklermiş.Cevaba dikkat edin lütfen.Bu cevabı Merkez motor yani Ferco Motor un kendİ yetkili servisi verdi.

Bugün bahsettiğim ihtarnameme ferco motordan yanıt geldi. Tarafıma gelen cevabı burda aynen paylaşmak isterim doğrusu. Bu büyük ayıp ve terbiyesizliği Pdf ya da JPEG olarak ekleyebiliyorsam lütfen nasıl ekleyebileceğimi yazarsanız sevinirim.Hatta motorumun kırılan parçalarının da fotoğrafını eklemek isterim doğrusu.

Konu olan ayıptan ötürü tarafıma kanundan kaynaklanan bir takım seçimlik haklar tanınmış ve ben motorumun tamir edilmesini yönünde tercihte bulunmam dolayısı ile Değişim hakkımı zaten hali hazırda bulunmamakta ve motorumun yenilenmesine dair talebim iyi niyet kuralları ile bağdaşmamaktaymış

Bırakın seçimlik hakları tarafıma bildirmeyi beni bir kez olsun aramadılar bile. 24-Aralık 7 Ocak arası bir defa bile aranmadım ,motorumla alakalı olarak en azından bilgi vermek amacıyla dahi aramadılar ki seçimlik haklar asla ve asla söz konusu olmadı bile.farz edelim olmuş olsa bile paramparça olmuş ayıplı bir motorun tamiratını hangi aptal kabul ederdi ki .

Bu koca yalan bir yana ihtarnameme noter üzerinden gelen cevaplarında bu yalan yetmiyormuş gibi ''iyi niyetten uzak '' olduğumuzu yazmalarını burdaki edepten uzak ruh halini de anlamak mümkün değil. Konu 3000 avroluk aptal bir motor oysa Koskoca bir firmanın ,bunu hazırlayan avukatın ,bu metni hazırlatan Ferco motor dan Sinan beye diyecek bir şey bulamıyorum doğrusu.Her insan ruhuna ve karakterine göre hareket eder .Bu herkesin en tabi hakkıdır.

Tüm bunların ışığı altında Scarabeo 10 yıldır piyasa da olsa da benim için önemi yok.

En yakın süre içerisinde dava açıyorum.Gelişmeleri burdan aktaracağım. şimdilik iyi akşamlar.
    Alper

Herkese özellikle iki teker üzerindeki arkadaşlara güvenli sürüşler ve hayırlı alışverişler dilerim.

Alper ÖZTÜRK

Motosikleti
    Honda Fizy 125 - Black
    Ne yani ps 150i pcx den azmı yakıyor ? Teknik verilere bi göz atın.

Motosikleti
    CIA'in resmi ulaşım aracı CBF
    İş için Antalya'dayım. Hiç Sca görmedim ama tonla Honda gördüm. Yamaha'nın bazı modelleri var.Neredeyse hiç İtalyan görmedim, tek tük.

Genel eğilime aykırı hareket edersen piyasanın arz eğrisinin dışında kalırsın, yani tercih yoğunluğuna sahip marka kullanıcıları yedek parça-aksesuar-servis anlamında daha çok seçeneğe sahip olacak. Yolda giderken başına bir iş gelse gelen ilk Honda'yı, Yamaha'yı durdurur yardım istersin. Ama İtalyan motoru bekle ki bekle...

Ferco ve Z Motor'dan alışveriş etmenin bilinçsiz tüketici işi olduğunu defalarca yazdım. 1 TL'lik ürünü sana 10 TL'ye satar, bir vida sıkmaya dünya para ister.

Antalya ortamını, burada yolda gördüğüm modelleri düşünerek sana PS 150 diyorum.

Ferco Motor trolü bir arkadaş var, kendisi Facebook'taki Sca sayfasından da şutlanmıştı, şimdi yine kapasitesizce yanıt verir yazdıklarıma... O yüzden peşinen söyleyeyim: keep your empty brain away and your dirty mouth shut!

Yarın İstanbul'a dönüyor ama ilk fırsatta yine gelacek ben. Lara'yı çok beğendim bu arada ;-)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:56 ----------

İş için Antalya'dayım. Hiç Sca görmedim ama tonla Honda gördüm. Yamaha'nın bazı modelleri var.Neredeyse hiç İtalyan görmedim, tek tük.

Genel eğilime aykırı hareket edersen piyasanın arz eğrisinin dışında kalırsın, yani tercih yoğunluğuna sahip marka kullanıcıları yedek parça-aksesuar-servis anlamında daha çok seçeneğe sahip olacak. Yolda giderken başına bir iş gelse gelen ilk Honda'yı, Yamaha'yı durdurur yardım istersin. Ama İtalyan motoru bekle ki bekle...

Ferco ve Z Motor'dan alışveriş etmenin bilinçsiz tüketici işi olduğunu defalarca yazdım. 1 TL'lik ürünü sana 10 TL'ye satar, bir vida sıkmaya dünya para ister.

Antalya ortamını, burada yolda gördüğüm modelleri düşünerek sana PS 150 diyorum.

Ferco Motor trolü bir arkadaş var, kendisi Facebook'taki Sca sayfasından da şutlanmıştı, şimdi yine kapasitesizce yanıt verir yazdıklarıma... O yüzden peşinen söyleyeyim: keep your empty brain away and your dirty mouth shut!

Yarın İstanbul'a dönüyor ama ilk fırsatta yine gelacek ben. Lara'yı çok beğendim bu arada ;-)

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    aprilia favorimdir bu 3 ü arasında...

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)