XJ6 vs FZ6 vs ER6N vs NC700SA
Reklamlar
-
diimh adlı üyeden alıntı
bilgi taslamaya girmeyelim lütfen
ben bana dediklerini söylüyorum. yazdığımı dikkatli okursan zaten abs istediğimi lakin insanların abs alma dediklerini belirttim.
kişilerin bu konuda dedikleri genelde, acil durumda absli motorda duruş mesafesi artacağından yapışırsın öndeki arabanın bagajına şeklinde oldu. bak yine belirtiyorum, her ne kadar bu düşünce biçimini çok doğru bulmasam da, çok fazla bu tip yorum aldığım için sizlere sordum, keza arabamda abs asr esp edl ebd herşey var
boşver abs fren mesafesini uzatır kaza yaparsın diyenleri. evet abs fren mesafesini uzatır ama güvenli fren yaptırır. motorun arkasını yanında görmeden ıslak zeminde fren yapmanı sağlar.
Reklamlar
-
blamir adlı üyeden alıntı
Karşılaştırmasını yaptığın tüm motorlarla bırak Antalya'yı yol bulguğun heryere gider gelirsin.
yani evet. sonuçta motor götürür ama biraz daha spesifik birşeyler sorayım. 186 boyum var kilom 105. her ne kadar kız arkadaşım narin birisi olsa da, benim kıçım kocaman olduğu için motorun üzerinde sıkışıyoruz. En ufak frende koltuk yapısından ötürü öne kayıyor ve bende haliyle benzin deposuna doğru kayıyorum.
bunun haricinde motoru kullanırken çok eğilmiyorum. hafif kambur pozisyonda kullanabiliyorum. ama modadan tarabyaya ulaştığımda sırtımda bir ağrı oluşmuş oluyor.
açıkçası butip saçma sapan kaygılarım var uzun yolla ilgili.
yada belki daha da çocukça ama 300km aralıksız gitmeyi başarsam, 2 silindir olduğu için motor da fazla ısınma yada başka bir problem meydana gelir mi acaba ?
-
merak etme ben yazdıklarını dikkatle okudum, insanlar çok şey söyler önemli olan bunları süzgeçten geçirmek. Ofiste videoyu açamıyorum, "Mandatory ABS on Motorcycles?" diye YouTube da aratıp karşına çıkan videoyu izlemeni tavsiye ederim sadece. ABS de fren mesafesini uzatmaz, bununla ilgili testler ve somut veriler var, internette mevcut. ABS hayat kurtarır, insanlar boş laf yapar.
istanbul-antalya 1000km ye yakın, 2 haftada bir sadece haftasonu için, para verseler motorla gitmem, artçılı hiç gitmem
-
diimh adlı üyeden alıntı
bilgi taslamaya girmeyelim lütfen
ben bana dediklerini söylüyorum. yazdığımı dikkatli okursan zaten abs istediğimi lakin insanların abs alma dediklerini belirttim.
kişilerin bu konuda dedikleri genelde, acil durumda absli motorda duruş mesafesi artacağından yapışırsın öndeki arabanın bagajına şeklinde oldu. bak yine belirtiyorum, her ne kadar bu düşünce biçimini çok doğru bulmasam da, çok fazla bu tip yorum aldığım için sizlere sordum, keza arabamda abs asr esp edl ebd herşey var
Sen boşver onları onlar hayatında abs li motor kullanmayan insanlar. Onlarda kulaktan dolma bilgilerle yorum yazıyorlar. ABS hayat kurtarır kim ne derse desin.
-
izliyorum hemen. birde birşey soracağım. evet bunu cehaletten soruyorum abs acaba arka frende mi oluyor ön frende mi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------
videoyu izledikten sonra sorumu geri aldım. önde oluyormuş. ve video için teşekkür ederim. kesinlikle absli alıcam.
ama XJ6 mı ER6n mi . . . hala soru işaretleri içerisindeyim. ( en azından abs olayını çözdüm kafamda. bu da bir gelişmedir.)
-
diimh adlı üyeden alıntı
izliyorum hemen. birde birşey soracağım. evet bunu cehaletten soruyorum
abs acaba arka frende mi oluyor ön frende mi ?
her iki frende de olur, motoru durduran ön fren, sadece arka frende ABS olsa zaten bir işe yaramaz
cbf600 kullanmış birisi olarak ABS olmasa ne olurdum dediğim fazlaca durum yaşadım, o yüzden motor seçimi sana kalmış ama ABS siz bir seçim yapmak yanlış olur
-
aradım şimdi daytona motoru. yeşil absli varmış ellerinde er6n. fiyat 20500 TL. XJ6 ise absli getirmiyorlarmış sipariş üzerine geliyormuş. normali de zaten bir tane nisan sonu diyen oldu, diğerleri hep mayıs ortasında ancak gelmiş olur dedi.
-
Alper Kaya adlı üyeden alıntı
Şimdi videoyu tıkladım izledimde xj6 yı göremedim kardeş sen önce bi xj6 yaz google a görsellerde bi bak göstergesi nasıl falan fialn sonra videolarda biyerimizden sallamıyoz ahada kanıtı de lütfen :D videodaki motor gsr 600 çünkü
Yanlış Link ve Yanlış topik Dostum dur bulacam az sonra :S
-
valla bende er6n hastasıyım alacağım motorlar arasında. cbf150 ile karadeniz turu yapan insanlar tanıyorum er6n ile dünya turuna çıkarsın ;) benzin git gide pahalı olmaya başlıyor 2 silindir en mantıklısı.
-
Pro Buldum ama yanlış makinayı bulmuşum Forumdada bi arkadaş Link atmıştı onu Sanmış atmışım
Bulduğum makini Fazer 600 Müş Gösterge Videoda isim yok Göstergede XJ ile aynı sadece 1 devir fark var 240 vuruyor ben o dur diye attım ama değilmiş Yazık bana böyle bir salaklık yaptım
Ama xj6 Da hani 230 a dayanıyor
-
Memur işi diyorsan.Uzun km ler gitmek istiyorum bir depoyla.Ybr den de yeni geçeceksin.Tecrübe sorunun olmasa bile yine Nc700 serisi derim.
Ama ses ve görüntü illa ki diyorsan.Xj6 ya egzos takarsın mükemmel sesi çıkıyor zaten.(Seçeneklerin arasından)
Bu saatten sonra Fazer alınmaz.Sırf ucuz olsun diye alacağın bir alet piyasadaki,çoğu Fazer 30-40 bin kmdedir.Çok rağbet gören bir motor.Kazalı sayısı çoktur piyasada.Aynı Er-5 gibi.Bütçeni kasar.
Çok fazer istiyorsan anca 2.el Fazer8,FZ8 olabilir alacağın motor.Bu arada Fazer diye nitelendirdiğimiz motorunda 3-4 çeşidi vardır.Onlara dikkat edelim.
Veya Fazer S2 Abs'yi önerebilirim sadece
Xj6 240 yaptığı videolar var.Videoları geç yapmasını engelleyen bir durumda yok zaten.Er6n 220 yapıyorsa Xj6 neden yapamasın ?
Saygılar.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
Beyler XJ6 240 yapmıyorrr 230 da yapmıyor........... Bakın bakalım Dynoda kaçta kesiciye giriyor ;)
-
Karşılaştırmasını yaptığın tüm motorlarla bırak Antalya'yı yol bulguğun heryere gider gelirsin.
Arkadaş en doğrusunu söylemiş.
Malum şeyleri sormuşsunuz, açayım. Bizim memlekette bir şeyi sürekli tekrar edersen akıl yürütmeyi değil ezber mantığını edinmiş bireyler olarak
hemen papağan gibi tekrar ederiz. Örnek: Kawasaki= Yedek parça,servis,vb... Hiç biri doğru değil. E satış diye bişey var artık en geç 1-2 ayda her parçayı
netten temin edebilirsin.
ABS mevzusu olmazsa olmaz bir şey değil bence. Ha olursa kötümü olur? Hayır. olmaz.
Kendi kullandığını ısrarla tavsiye edenden gıcık olduğumdan Sıralamayı yine 4silindirin cazibesi ile xj6 sonra herşeyiyle dörtdörtlük er6n olarak yapıyorum.
Seçeneklerdeki bütün motorlar iyi ve tatminkar karar sizindir.
-
Ybr den sonra illaki +600 cc bişey olacaksa!!! en kontrol edilebilirini, en ehlileştirilmişini almaya özen gösterin derim ben.
Yüksek cc tecrubesi olan arkadaşlar bile bi anlık dalgınlıklarında affetmeyen motosikletleri elinden çıkarıp cc küçültüyorlar veya daha teknolojik daha kararlı, daha dengeli motosikletlere geçiş yapıyorlar.
Nekadar tecrubeli olsada mahalle arası virajda vites düşürdü diye üzerinden fırlatabilecek bişey almanızı önermem ( bu tür örnekleri çok sık okuyoruz )
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
4 silindirin cazibesinden tek kasıt acaba ses midir? yoksa 4 silindirin 2ye karşı başka bir üstünlüğü var mı? keza ses benim için şu an son planda.
-
-
güle güle kullan dostum, motor çok güzel lakin benim istediğim kasa tipine uymuyor ne yazık ki yoksa bende tercih edebilirdim.
-
Birazda bardağın diğer tarafından bakmakta yarar var.Biz şekli,için sesi için atıp tutuyor olabiliriz.
Bu adam bu motoru alacak.Bunun bakımı var,parça stok durumu var her türlü ihtimale karşı.
Türkiye de bütçen olsa bile rezillik çekiyorsun.En basitinden İstanbul merkezli bir yerden alsan bile parçayı aylar süren bekleyişler oluyor.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
Şu videoyu bir izleyin 4 silindir xj6 ile 2 silindir er6n aradaki farkı görün sesten başka bir artısı yok bu makinalarda er6n ayrı bir makine.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
-
sercan2667 adlı üyeden alıntı
Birazda bardağın diğer tarafından bakmakta yarar var.Biz şekli,için sesi için atıp tutuyor olabiliriz.
Bu adam bu motoru alacak.Bunun bakımı var,parça stok durumu var her türlü ihtimale karşı.
Türkiye de bütçen olsa bile rezillik çekiyorsun.En basitinden İstanbul merkezli bir yerden alsan bile parçayı aylar süren bekleyişler oluyor.
er6n için söylüyorsun değil mi ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)