XJ6 vs FZ6 vs ER6N vs NC700SA
Reklamlar
-
Arkadaşlar ybr125 imi satıp bu makinelerdan birisini almak istiyorum. Lakin kafam allak bullak oldu. Neredeyse bir aydır forum okuyorum sabahtan akşama, türkçe ingilizce . . . Daha da çorba oldu kafam.
Şimdi ilk tercihim XJ6 fakat XJ6 nın FZ6nın yeni ve düşük hali olduğu için kafamda soru işaretleri var. Fz6 ya göre kullanılan materyal daha fazla pilastik, beygiri düşük vs. O yüzden ikinci el bir Fz6 mı almalıyım yoksa 0 bir XJ6 mı bilemedim.
Bunların yanında, ER6N nin tipi inanılmaz güzel ve seksi. Her ne kadar, XJ6 yla aynı beygire sahip olsa da, çevremdeki motorcu arkadaşlarım 2 silindirli motor mu alıcan diye laf ediyorlar. Birde artık efsaneleşmiş olan yedek parça sıkıntısı ve ücretleri de cabası. Az yakması ise bir avantaj ama bu motoru alırsam gaz kolu açık gideceğim için diye tahmin ediyorum benzin karı beni pek kurtarmayacak.
NC700SA ise garip bir alet. düşük beygir ama torku yerinde. koltuk altındaki bagaj ise muhteşem ama gerek tipi, gerek beygiri acaba bu alet diğerlerinin yanında parasını hakediyor mu diye düşündürtüyor.
Honda CBF600ü falan direkt eledim keza görüntüsünü sevmiyorum her ne kadar güzel makine olsa da.
Motoru değiştirme amacım şehir içinde kullanımın yanı sıra, hafta sonu kalkıp güneye de inmek.Rüzgarla bir sıkıntım yok yani naked istediğime eminimo açıdan ve 600 cclerin de en iyisininde en kötüsününde beni hertürlü başka bir şehre rahatça taşıyacağını biliyorum...
sizlerden ricam şehirler arası gideceksen enduro / cruiser almalısın gibi sorumla alakasız cevaplar yerine, motor seçiminde yardımcı olmanız.
edit: birde hep akımın ucunda ducati monster var ...
Reklamlar
-
edit: birde hep akımın ucunda ducati monster var ..
AL DA GÖR ......
yerınde duşuk beygır demek UZUN ÖMURLU motor demek ......bence
|
TRANSALP.GR.COM
-
XJ6 Fazerin kırpılmış hali dediğin alet 240 vuruyor Ybr 125 den sonra sana çok bile gelecek hatta çok gelecek zaten
Fazere girme sıfır varken ne olduğu belirsiz 2.el rağbet etme
Yakıttan yana sıkınıtın yoksa 4 silinidir olsun diyorsan İlk Tavsiyem XJ6
Görünüşü süper ama 2 silindir Dediğin alette Pek fena sayılmaz 4,5 Bin devirden sonra 4 silindir gibi çıkıyor velet Az yakar NC kadar olmasada, iyi kaçar az yakar ama bi 4 Silindir sesi tam alamassın
Ben hız istemiyom Görünüşte pek önemli değil diyorsan ve Yılda Çok fazla Km yapıyorsan NC700 al
Karar senin aslında Daha önce buna benzer 10 larca Topik açıldı oraya yazılanları görmüşsündür Bu konu bile gereksiz aslında ama arada kendi fkirlerinde var o yüzden Ses etmezler
-
hangisini seçeceğin keyfine kalmış, sadece ABS li birşey almanı öneririm
-
senin istediğim xj 6 bende var , nc 700 s yerine de nc 700 x var .
İkiside güzel motorlar yakıtta gelirsek 28 kuruş xj 6 , 24-25 kuruş nc 700 x yakıyor ,
son hızları xj 6 - 200 km ( rüzgardan ve yol kısalığında gidemedim) nc 700 x 190 km daha ,
hızlanma kim dersen tabii ki xj 6 tam bir teker makinesi ve hafif
nc 700 x abs mevcut xj 6 abs yok ikinci elde , sıfır alırsan biraz 1500 tl gibi fark var bildiğim kadarıyla
benim kullandıklarım ve bildigim bunlar , sen yinede hangisine gönlün giderse onu al derim ...
-
Cbf600 ü nasıl elediyseniz diğerlerini de bir sebebten elemeniz gerekir.(Bu arada bende katılıyorum görüşünüze)
4silindir ses demek aynı zamanda yakıt demek.
honda nc700 ne kadar şahanede olsa tipi bana çekici gelmiyor.
Er6 tip olarak en güzeli bence ama diğer özellikleri kaybettirebilir( Malum şeyler yazmaya bile gerek yok)
Bu durumda yamaha xj6 almanızı öneririm ben.
-
eren özer adlı üyeden alıntı
XJ6 Fazerin kırpılmış hali dediğin alet 240 vuruyor Ybr 125 den sonra sana çok bile gelecek hatta çok gelecek zaten
Fazere girme sıfır varken ne olduğu belirsiz 2.el rağbet etme
Yakıttan yana sıkınıtın yoksa 4 silinidir olsun diyorsan İlk Tavsiyem XJ6
Görünüşü süper ama 2 silindir Dediğin alette Pek fena sayılmaz 4,5 Bin devirden sonra 4 silindir gibi çıkıyor velet Az yakar NC kadar olmasada, iyi kaçar az yakar ama bi 4 Silindir sesi tam alamassın
Ben hız istemiyom Görünüşte pek önemli değil diyorsan ve Yılda Çok fazla Km yapıyorsan NC700 al
Karar senin aslında Daha önce buna benzer 10 larca Topik açıldı oraya yazılanları görmüşsündür Bu konu bile gereksiz aslında ama arada kendi fkirlerinde var o yüzden Ses etmezler
siz xj6 nın 240km yaptıgını nerde gördünüz ? biraz youtube da video izleyin 220km lerde alet 6.vites redlinelerde anca dolaşıyor redlinede bi alet sürülmez redlinsiz max 200 yapabiliyor oda sınırda xj6 beğensemde 4 silindir gücünü pek yanıstamıyor ama güzel alet bulsam alıcaktım bi dönem hatta
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
Alper Kaya adlı üyeden alıntı
siz xj6 nın 240km yaptıgını nerde gördünüz ? biraz youtube da video izleyin 220km lerde alet 6.vites redlinelerde anca dolaşıyor redlinede bi alet sürülmez redlinsiz max 200 yapabiliyor oda sınırda xj6 beğensemde 4 silindir gücünü pek yanıstamıyor ama güzel alet bulsam alıcaktım bi dönem hatta
Bir yerimizden uydurmuyoruz heralde güzel kardeşim bana video izle diyonda sen biraz izle bence
Bizzat Mt den bir arkadaş Yaptı İşte topiği İşte Linki
http://www.motosiklet.net/forum/moto...onu-actik.html
Videoyu es geçme tıkla
http://www.youtube.com/watch?v=nCkAO...ature=youtu.be 3:55 E tıkla
-
Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...
-
eren özer adlı üyeden alıntı
Şimdi videoyu tıkladım izledimde xj6 yı göremedim kardeş sen önce bi xj6 yaz google a görsellerde bi bak göstergesi nasıl falan fialn sonra videolarda biyerimizden sallamıyoz ahada kanıtı de lütfen :D videodaki motor gsr 600 çünkü
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
arkadaşın kararı zor gerçekten ben olsam bende düşünürdüm ama ben xj6 kullanıyorum çok memnunum fakat yakıt olarak çift silindir olmasını isterdim gerçi o zamanda ses çok kötü oluyor 4 silindir bir başka, motosiklet keyif aleti olduğundan yakıta fazla bakmamak lazım yedek parça servis olayı önemli bu yüzden xj6 sana en iyi seçenek olacaktır. alabilirsen tabiki abslisi ben abssiz kullanıyorum
-
ER-6N alınca niye tam gaz gideceksin anlamadım ? İki kişi binmeyi düşünmüyorsan ve bagaj ihtiyacın yoksa ben olsam Monster alırdım. Bunun dışında NC700S alırım. Diğer ikisi de güzel motorlar ama öncelikle bunlar bence...
-
pistolpitt adlı üyeden alıntı
hangisini seçeceğin keyfine kalmış, sadece ABS li birşey almanı öneririm
o da başka bir konu. abs li almak istiyorum ben de ama absyle yağmurda kayarsın düşersin ölürsün diyenler neredeyse absli al diyenlerden daha fazla. Araba olsa hiç düşünmem ABS derim ama motor da bende kararsız kaldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------
scooboy adlı üyeden alıntı
Cbf600 ü nasıl elediyseniz diğerlerini de bir sebebten elemeniz gerekir.(Bu arada bende katılıyorum görüşünüze)
4silindir ses demek aynı zamanda yakıt demek.
honda nc700 ne kadar şahanede olsa tipi bana çekici gelmiyor.
Er6 tip olarak en güzeli bence ama diğer özellikleri kaybettirebilir( Malum şeyler yazmaya bile gerek yok)
Bu durumda yamaha xj6 almanızı öneririm ben.
yani o malum şeyler nedir. 2 silindir olması ve yedek parça olayıysa gözden çıkarabileceğim gerçekler. ama benim bilmediğim başka sorunu varsa motorun paylaşabilirseniz çok sevinirim.
-
-
şehirler arası yola kız arkadaşımı almazsam eğer lastiklerimi patlatır ve bir sırt bagajı hem yancı konforu hemde kişisel ihtiyaçlarım için koyacağım her ne kadar şekli bozduğuna inansamda :/
-
ABS ile yağmurda kayıp düşermişsin, ABS'siz ile düşmezmişsin öyle mi ? . Yurdum insanı gerçekten harika ya. Soğuk havalarda motoru ısınsın diye hala son model minibüsün önüne gazate kağıdı koyanları düşününce çok da anormal değil aslında.
CBF600 dahil satışı durdurulmuş olan hiçbir modeli ben de almam. Hele 20 bin TL'ye hiç almam.
-
Seko adlı üyeden alıntı
ER-6N alınca niye tam gaz gideceksin anlamadım ? İki kişi binmeyi düşünmüyorsan ve bagaj ihtiyacın yoksa ben olsam Monster alırdım. Bunun dışında NC700S alırım. Diğer ikisi de güzel motorlar ama öncelikle bunlar bence...
şehirler arası yola kız arkadaşımı almazsam eğer lastiklerimi patlatır ve bir sırt bagajı hem yancı konforu hemde kişisel ihtiyaçlarım için koyacağım her ne kadar şekli bozduğuna inansamda :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------
peki arkadaşlar istanbul antalya arası mesela. er6n ile rahat gidip gelebilir miyim? yoksa bu mesafede de xj6 mı olur öneriniz . çünkü ben moda- tarabya arası işe gidip gelmenin yanı sıra, asıl olarak istediğim iki haftada bir basıp bi yerlere gidebilmek.
-
sen daha ABS nin ne olduğunu bile anlamamışsın, ybr125 ile de pek tecrüben yok sanırım, bence 600cc için biraz daha tecrübe ve bilgi edinmelisin Allah korusun yağmurda kayar düşersin ölürsün..
-
diimh adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------
peki arkadaşlar istanbul antalya arası mesela. er6n ile rahat gidip gelebilir miyim? yoksa bu mesafede de xj6 mı olur öneriniz . çünkü ben moda- tarabya arası işe gidip gelmenin yanı sıra, asıl olarak istediğim iki haftada bir basıp bi yerlere gidebilmek.
Karşılaştırmasını yaptığın tüm motorlarla bırak Antalya'yı yol bulguğun heryere gider gelirsin.
-
bilgi taslamaya girmeyelim lütfen ben bana dediklerini söylüyorum. yazdığımı dikkatli okursan zaten abs istediğimi lakin insanların abs alma dediklerini belirttim.
kişilerin bu konuda dedikleri genelde, acil durumda absli motorda duruş mesafesi artacağından yapışırsın öndeki arabanın bagajına şeklinde oldu. bak yine belirtiyorum, her ne kadar bu düşünce biçimini çok doğru bulmasam da, çok fazla bu tip yorum aldığım için sizlere sordum, keza arabamda abs asr esp edl ebd herşey var
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)