"latifpolat" tanışsaydık bi! Tanışma başlığından bi topic açda herksle merhabalaş derim ben.
Mondial 150RN
Asya 125T
"latifpolat" tanışsaydık bi! Tanışma başlığından bi topic açda herksle merhabalaş derim ben.
Bu arada işe güce bakarken görmemişim. Hayırlı olsun. Tüm tecrübe ve şikayetlerini buraya taşırsan veya ayrı bir topic açarsan sevinirim. Eğer mondial mayıs 15'e kadar getiremezse bende bundan bir tane alacağım.fragrance_chaplin adlı üyeden alıntı
Tekrar hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğiyle
ikiside berbat aletler .
Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy
Mondial'in motoru gerçekten 150 cc ise kesinlikle şunu da söylemek gerekir ki bu ağırlıkta minik bir scooter'a 150 cc motor çok fazla zaten. O küçücük tekerlerle sürat yapmak akıllıca birşey olmaz.
Asya'ya da 200 YTL'ye 150 cc T1 motoru taktıklarını duymuştum ama motor zaten seri, 150 cc bu motora çok fazla olduğu için tavsiye etmiyorlardı.
İkincisi, serv,ste ben bu motordan bahsettiğimde servisin sahibi aynen şunu söylemişti; "Çin motorlarında fiyat düştükçe işçilik ve malzeme kalitesi de düşüyor, görünmeyen parçaların kalitesi inanılmaz düşüyor" demişti. Gerçi bunu hepimiz biliyoruz ama ucuzun ucuzu olmaz diye düşünüyorum açıkçası. Yani bu motoru alıp 2 ay sonra "Keşke Asya alsaydım" deme riski var.
Görmeden, forumda kullanıcıların yorumlarını dinlemeden yorum yapmak doğru olmaz ama şimdilik ben bu motora bu sebeplerden dolayı sıcak bakmıyorum, bende de 125 T var, şimdi olsa yine bu motoru alırdım. 1 tek problem bile yaşamadım. Ama kullanıcılar mndiali de deneyip burada yorumlarını paylaştıktan sonra fikrim değişir mi onu bilemem.
Bu motorları alıp sakın 150 km hız yapma hayalleri kurmayın.. Bu kasaya 125 cc idealdir, fazlası zarar. Ayrıca madem o kadar mükemmel bir motor, cc'si de daha yüksek madem, madem özellikleri, kalitesi de daha yüksek, peki o zaman ucuzluğa sebep olan dezavantajı ne? Çok mu iyi niyetliler sizce?
Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
Superdude'nin söyledikleri gayet mantıklı.
Bununla beraber bende mondial'e karşı bi antipati oluştu, sebebini anlatiym;
Ben de bu motoru fuarda gördüm, mondial yetkilileri nisan ortasında gelicek dediler, nisan ortası aradık, nisan sonu dediler, nisan sonu aradık, mayıs ortası...
Motor hala gelmiş degil, onlar getirene kadar yaz bitecek, bizler daha çok bahar ve yaz aylarında motora binen insanlarız. Ayrıca piyasada olmayan motorun fiyatı 1440'dan 1650'ye çıktı, eminim gelince fiyat yine artacak.
O yüzden ben mondial'e küstüm
Şaka bi yana da onları bekleyemeyecegim,
Arkadaslar Mondial'in bu modelinin 125'ligi geliyomus bu ay icerisinde. ..125 ZN.. Fİyati 1.450,00 TL civarinda olacakmis.
Rglad, senin mesajından ve "yrossi" nin mesajından anladığım kadarıyla Mondial bu motoru getirteceğinden değil, sadece haksız rekabet yapmak için boy boy ilanlarını vermiş. İlanda 150 cc vs birsürü özellik yazmışlar, fiyatı da 125T den çok daha ucuz yazmışlar ama ortada böyle bir motor ve böyle bir fiyat yok. Demek ki bu fiyat ve bu özellikte ve "olmayan" bir motorun ilanını vererek 125T'ye niyetlenenlerin aklını karıştırıp müşteri kırmaya çalışmışlar. Maden 150 cc'ydi motor, şimdi neden bu motorun 125 cc'sini getirtiyorlar düşünsenize.. Madem 125 cc getirtiyorlar, o zaman neden 150 cc ilanları veriyorlar? Bu bile kötü niyet ve samimiyetsizlik göstergesi. Gerçekten 150cc yerine o modelin 125 cc sini getirirlerse o zaman artık gözümde sıfır olur Mondial valla..yrossi adlı üyeden alıntı
Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)