Şu istediklerimi karşılayacak marka ve modelleri kıyaslar mısınız?
Reklamlar
-
merhaba arkadaşlar. aranızda yeniyim. sizin gibi motor konusunda tecrübeli arkadaşlardan bu camiada yeni olan biri olarak biraz tavsiye almak istedim. kendime bir motosiklet almak istiyorum ama nedense hepsi bana aynı geliyor. en iyisi bu işi bilenlere danışayım dedim.
aradığım özellikleri sayayım:
1- 3000 TL'yi geçmeyecek fiyat. çok eski olmamak şartıyla 2. el veya sıfır olabilir. fiyatta biraz daha yukarı çıkabilirim ama aklımdaki fiyat şu an için bu.
2- az yakacak. emsallerine göre az yakmasını istiyorum.
3- menzili uzun olacak. bu benim için çok önemli. bir depoyla uzun bir mesafeyi katedebilmesi lazım. en öncelikli tercih sebebi bu.
4- kullanımı rahat olacak.
5- 100 kg ağırlığında birini ve beraberinde giden artçıyı zorlanmadan yokuşta taşıyabilecek.
6- ankarada servis ve yedek parça sorunu olmayacak.
işte aradığım özellikler bunlar. bana yardımcı olursanız ve önerilen marka ve modellerin avantajlarını ve dezavantajlarını kıyaslayıp söylerseniz kısa zaman içinde önereceğiniz motoru almayı düşünüyorum.
şimdiden öneride ve eleştiride bulunan herkese teşekkürler.
Reklamlar
-
3000tl ye bu istekleri karşılayacak motor nasıl olur bilmiyorum arkadaşım. Sen bi tarzına göre motorları incelesende ona göre bütçen dahilindeki modelleri araştırsan daha iyi olur gibi geliyor bana.
Ayrıca az daha unutuyordum. Motor tecrübeniz ne? ilk motormu? değilse kaç km lik tecrübeniz var?
-
ilk motorum olacak. ehliyeti yeni aldım. henüz bir tecrübem yok. motor tipi konusunda bir tercihim yok. bu özelliklere uysun yeter. fiyat konusunda 1000-1500 civarı daha yukarı çıkabilirim ama 3000 olsa daha iyi olur.
-
CBF 150
1- 3000 TL'yi geçmeyecek fiyat. çok eski olmamak şartıyla 2. el veya sıfır olabilir. fiyatta biraz daha yukarı çıkabilirim ama aklımdaki fiyat şu an için bu.
3.000-3.500 civarı 2. el bulabilirsin
Kullanmana bağlı olmakla beraber az yakar zaten.
3- menzili uzun olacak. bu benim için çok önemli. bir depoyla uzun bir mesafeyi katedebilmesi lazım. en öncelikli tercih sebebi bu.
Arkandan kovalayan var gibi gitmezsen bir depo ile 450-500 km. rahat gidersin.
Çok rahat
5- 100 kg ağırlığında birini ve beraberinde giden artçıyı zorlanmadan yokuşta taşıyabilecek.
Eh işte burda biraz sıkıntı olur.
Türkiyede servis ve yedek parçada sıkıntısı olmayan nadide markalardan kendisi
-
Ercument adlı üyeden alıntı
CBF 150
3.000-3.500 civarı 2. el bulabilirsin
Kullanmana bağlı olmakla beraber az yakar zaten.
Arkandan kovalayan var gibi gitmezsen bir depo ile 450-500 km. rahat gidersin.
Çok rahat
Eh işte burda biraz sıkıntı olur.
Türkiyede servis ve yedek parçada sıkıntısı olmayan nadide markalardan kendisi
öneriniz için teşekkürler ercüment bey. baktım güzel de görünüyor. birkaç seçenek daha olsa seçme şansım olur. bu motor güzel görünüyor.
-
Cbf 150 size bu fiyata en uygun bencede.
-
CBF150 tam olarak isteklerinizi karşılayacak motor.Sağlam , arıza çıkarmaz , her yola gelir , rahat ve geniştir , iki kişi ile rahatlıkla yolculuk yapabilirsiniz , 100 km'de 3 litre gibi bir tüketimi vardır ki bu emsalleri arasında gücüne ve cüssesine göre en az yakan motorlardan biridir.
-
öneriler için tekrar teşekkürler. bu scooter tipi olanlar nasıl arkadaşlar? ne farkı var sürüş açısından bu bahsettiğiniz motosiklet tipiyle?
-
CBF 150 işinizi görecektir.
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
-
arkadaşlar bugün cbf 150'yi gördüm. bir tur attım. motor çok güzel ama bana biraz küçük geldi. sonra cbf 250 ye baktım. tam istediğim motor bu işte dedim ama o da bütçemi aşıyor.
cbf 250 gibi yani tıpa tıp aynı olup başka markadan daha ucuz olan var mı?
-
deneme123 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bugün cbf 150'yi gördüm. bir tur attım. motor çok güzel ama bana biraz küçük geldi. sonra cbf 250 ye baktım. tam istediğim motor bu işte dedim ama o da bütçemi aşıyor.
cbf 250 gibi yani tıpa tıp aynı olup başka markadan daha ucuz olan var mı?
dostum inanki olsa 7 senedir 125-150 cc de debelenmez direkt geçerdim.
aradığın kıstaslara en uygun motor cbf 150'dir.
3000-4000 aralığında alacağın cbf 250-hyosung gt 250 tarzı araçlar başını ağrıtmaktan başka bir işe yaramaz
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
cbf 150 iyidir iyi her yere gidersin yokuşta zorlanır ama 2yle çıksan ne kaybedersin ki ?
Sadece Koruyacak Beyni Olanlar Kask Takar !
-
100 kg lık artçı işi bozuyor. Aksi taktirde CBF150 sorularınızın cevabıdır.
Ayrıca belirtmem gerekir ki 600 lük bir makine dışında neye 100 kg lık artçı alırsanız alın motorun tabiri caizse iflahı kesilir 600 lük aletlerde bile öyle ağır bir artçı hemen farkettiriyor. Ve ben hiç bir şekilde eğer motor büyük hacimli tour motoru değil ise 100 kg lık bir artçıyı almamanızı öneririm. Heleki sıklıkla...
-
100 kg olan benim. yani bu durumda ben mecburen binmem lazım motora. artçı da 60 kilo olsa toplamda 160 kilo çekmesi lazım. cbf 150 çok güzel ama boyut olarak bana küçük geldi.
-
Valla sizin kilonuza lafım yok Ama ben diyeceğim dedim, 100 kglık artçı almayın
-
kanuni 200racer
deneme123 adlı üyeden alıntı
100 kg olan benim. yani bu durumda ben mecburen binmem lazım motora. artçı da 60 kilo olsa toplamda 160 kilo çekmesi lazım. cbf 150 çok güzel ama boyut olarak bana küçük geldi.
bence kanuni kg sorununu cözecektir
gidişde fena degil 55 lt ile 450 km yolgidiyor. Hız olarakta 150 km hıza ulaşıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)