estafurullah abi o nasıl soz oyle ..
kusurun filan yok =)
estafurullah abi o nasıl soz oyle ..
kusurun filan yok =)
# motosikletle.blogspot
tamam tusubasa gazlayalım yebere cebefeeee
Bende yeni başlayanlardanım. B+a2 ehliyetim var. 25 yaşındayım. Motosikletimi 27 temmuz 2012 de aldım. Benim ilk motosikletim olacaktı. Uzun süre araştırdım. Kurye arkadaşlara danıştım fikir aldım. Forumu uzun süredir takip ediyorum baya bilgi edindim. En sonunda yamaha ybr 125 2012 model sıfır aldım. Şu an 780 Km de. Lastiklerini değiştirmedim. Koruma demiri taktırmadım. Kilom 100 boyum 1,86. Şu ana kadar 7 defa motosikletle kaydım tam düşecekken bir şekilde toparladım. Motosiklet çok rahat kontrol edilebiliyor. Selesi yani koltuğu hiç rahat değil. 45 dakika ve sonrasında çok ağrı yapıyor. Vites geçişlerinde bazı sıkıntılar yaşadım. Örneğin 5. vitesteyken aniden durmak zorunda kaldığımda motosikletin vitesini düşürebilene aşk olsun. Motoru ileri geri iterek zorla vites düşürüyorsun. Bu olay tam 4 defa yoğun trafikte başıma geldi. Arkadaki araçlar çok küfretti. Ama yavaşlarken vites düşürürsen sıkıntı olmuyor. 1000 km bakımında servise bu konuyu danışacağım. Fakat normal sürüşte vitesler çok rahat geçiyor. Her hangi bir sıkıntı yok. Ara sıra birinci vitesten ikiye geçerken sıkıntı oluyor, vites boşa geçiyor ve ikiye geçmemekte ısrar ediyor. Bu durum ışıklarda kalkış yaparken sıkıntı yaratıyor çünkü arkadan gelen araçlar çok vahşice kalkış yapıyor ezilme-çarpma tehlikesi var. Şu ana kadar 80 TL lik benzin aldım ve motosiklet 780 KM de benim için müthiş bir rakam. Bedava gezdiriyor :-) Uzun yola asla çıkmam! Çünkü 80 km hıza ulaştıktan sonra motosiklet bana güven vermiyor. Sanki daha fazla hızlı gidersem en ufak bişeyde korkunç bir kaza yapacakmışım gibi oluyor. Buna ek olarak selesinin rahat olmayışı uzun yolu işkenceye dönüştürecek bu yüzden uzun yolu düşünmüyorum. Bazen araç sollamak gerekebiliyor fakat motosiklet yavaş yavaş hızlandığından araç sollamak faciaya dönüşebilir bu konuda çok rahatsızım. İki gün önce bir kamyonu sollamam gerekti. Kamyon 40 km hızla gidiyor. Arkadan araç gelmiyordu, ben sinyali verdim kornaya bi kaç defa bastım kamyonun beni gördüğünden emin olduktan sonra sol şeride geçip hızlanmaya başladım ben hızlandıkça kamyonda hızlandı... Hızım 80 - 82 km ye geldi baktım olacak gibi değil yavaşladım baktım kamyonda yavaşladı resmen dalga geçiyor. Aynadan baktım arkadan araçlar görünmeye başladı yapacak bişey kalmadı mecburen hızımı iyice düşürüp sağ şeritten devam ettim. Motosiklet seri bir şekilde hızlansa sanırım böyle bir durumla karşılaşmazdım diye düşünüyorum. Şu anki tecrubelerim olmuş olsa ve motosiklet alacak olsam kesinlikle yüksek tekerlekli 250cc bir scooter alırdım.
şimdi vites olayına gelelim ilk önce rodaj süresinde motorunuz 1000 km ye gelince bir yag değişmiyle düzelicektir..
aynı şeyden çok şikayet ettim ben
3ten 2ye almak ölüm oluyordu
ama sonra catır catır geçmeye başladı
bende şuanki motorumda seleden popom uyuşuyordu
gittim bi koltukcuya durumu anlattım söktük seleyi
cıkarttık üsttündeki kaplayı
o kadar dandik bir sünger gibi bişi cıktı
oradan yenisiyle değiştirdik tekrardan zımpaladık tutturdurk
şimdi rahat ettim =)
fiyatı 15 tlye mal oldu
hızlanma konusunda ise zamanla motora alışacaksın..
oda sana alışacak ..
ve bir zaman sonra o ybryle gazı actıgında o kamyoncuyla dalga geçer gibi olucaksın
deviri tutturmak önemli
o arada bogmayıp vitesi değiştirirsen süratlenirsin gazı acıp
neyse scooter al ama şunu unutma yerini tutmaz
scooterla 250lik bişeyle agır bir motor olacak ve belkide ybr kadar seri olmayacak
# motosikletle.blogspot
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)