Bir şey ilave etmek isterim, yukarıdaki grafik arka tekerdeki güç. Normal gücün aşağı yukarı %90'ı arka tekere iletilir kayıplar sebebiyle. NC'nin gücünün de %10'unun aktarım esnasında kaybolduğu hesaba katılırsa (50*0,90=45 hp) 6.000 devir civarında er6'nın daha güçlü olduğu bile söylenebilir (nc 45hp vs er6 48hp). Kawa ve Honda'nın eğrilerinin üst üste olduğu bir grafik olsa çok daha rahat yorum yapabilirdik aslında ama bence er6 6.250 devirde bile daha güçlü.
hala neden er6 NC yi döver tartışması var anlamış değilim, honda bambaşka kafada bambaşka segmentte bi motor üretti ona göre pazarını buldu satıyor. Biri elmaysa diğeri armut, dönüp konuyu açan arkadaşın karşılaştırma sebeplerine bakayım dedim, gayet mantıklı kriterleri sormak istemiş ama konu kim kimi dövere gelmiş.
Konuyu açan arkadaşa cevabım: hergün motor kullanan biriysen kesinlikle NC almalısın ABS de standart artçı konforu cabası, er6 ile aradaki vergi farkını kat kat benzin tasarrufuyla kapatırsın, benim motorun vergisi YILLIK 500tl NC nin de aşağı yukarı öyle olmalı diye düşünüyorum
konuyu açan arkadaş o söz konusu motorları unuttu bile..
bu tip konuların biride "evet kararımı bundan yana kullandım, nc700 aldım" diye bitse şaşırırım..
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
evet kawa'da xj6'da daha güçlüdür NC'den. ama nc700D bile 5.21 sn'de 0-100 yapıyor. bu yetmiyorsa artık gidin racing alın derim ben.
http://www.youtube.com/watch?v=3prrQpdjMYo
bir xj 6 kullanicisi olarak ayni fiyat araliginda xj6 yi tavsiye ederim sana 4 silindirin keyfi baskadir.. ayrica vergisi er6 ile ayni ve 600 ccler icinde 4 silindirle en az yakan makinelerden biri..
Bende bir kawasaki hastasıyım ama verileri ve kullanıcı yorumlarını değerlendirdığım zaman sonuc olarak ortaya honda nc700 cıkıyor (arkdasımda var nc700s var ve gercektende cok az yakıyor.) ama tabi birde işin zevk alma boyutu var. kawasaki er6n/f tasarımları gercekten dıkkat cekıcıler. honda modellerı genelıne baktıgınız zaman birbirine cok benzıyor. birde boy olayı var. eğer boyunuz 1.80 cm ve altıysa kawasaki altınızda güzel durur, çünkü selesi ve yüksekliği düşük bir motor. 1.80 ve üstü boy için honda nc700 daha güzel duruyor. aman boy olayına dikkat edin. ayakları yere değmeyen motorcular gördüm...
bende 3 ay önce aynı soruyla karşı karşıyaydım ... ER6N aldım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)