RKS Titanic 200 İlk 1000 km sonrasında Genel İnceleme - foto ve videolu
-
15 Ağustos 2012, 10:00
Adem80 olğlum bak git... hadi git, git artık... Anladın sen onu, daha da insanların tadını kaçırma...
Bir de sadece konuyu açan arkadaşın emeğine saygıdan ötürü yazıyorum, herşey güç değildir arkadaşlar. Çoğumuz hala kağıt üzerindeki güçlere takılıyoruz, güç=fiyat şeklinde bakıyoruz. Çok başka etkenler de var motorun gidişini değiştirebilecek. Hele ki motordan genel olarak memnun kalmak konusunda çok daha başka etkenler var. Sadece 13 hp diye herhangi bir motoru yermeyin. Tork eğrisi nedir bilmiyorsanız önce onu bir araştırın. Ayrıca son sürat istiyorsanız sadece beygir aramayın. Ha sonuç olarak bu motor bana da pahalı geliyor orası ayrı. Ancak bukadar detaylı incelemesini yapan birisnin başlığına girip "hah, bilmem kaç hp'miş, bu parayı etmez, iyi motor değilmiş" diye yargılamak ayıp oluyor biraz. Kaldı ki şu çinli 125~250cc dünyası topu topu 10-17 hp arasında dönüyor. Yani sadece güce göre yorum yapacak olsak hiçbir motor birşeyi haketmiyor demektir. Bu güçler çok düşük değerler. Ancak başka şeylere odaklanmamız gerek motoru tanımak için.
Adam titreşim var demiş mesela. Bu kağıt üzerindeki hp den daha önemli bir detay. Yada yakıt tüketiminden bahsetmiş. Yalan söylememiş en azından, yoksa 600lük SS ile 3,5 litre yaktım diyenleri de biliyoruz. Profilinizdeki motorlara bakıyorum da, bu motora oturduğunuz yerden sallamanız hoş değil bence.
Reklamlar
-
15 Ağustos 2012, 10:36
salla gitsin. ben boşverdim. 2 - 3 ergen için ne ettiğim küfre ne de başım ağrıdığına değer.
forum ortamında her önüne gelen yazabiliyo.
o yüzden daha da olsa bunları kaale almam. adama bilgi veriyoruz bana çıkıyo "hede hödö" yazıyo.
14 hp denilen 150 MR den sonra bu motor daha güçlü diyorum, insan evladı gidiyo "eueueue" diyo. "18 hp bence" diyorum, anlamıyo
"seramik silindirli imiş" diyorum, adam ispatla diyo.
adamlar hem titreşim istemiyo, hem kalite istiyo hem 5000 tl paracıkları var.
ktm 200 lük alın hadi o zaman göreyim sizi. yok, niye pahalı o zamanda.
bu makinenin titreşimsiz kaliteli olanı 5000€ yani 12 000 e falan geliyo.
o zaman neymiş parasına göre konuşulacakmış.
diyorumki marka ile anlaşmış olsaydım kötü yönlerini yazdırtmazlar, videoda başka marka ismini geçmesini istemezlerdi diyorum hala " eueueuauewua " diyo.
emeğe saygı yok bi kere. tüketici toplumu, amerika oyunları derken bu başlık uzar gider
o yüzden "etme cahille muhabbet ..." sözüne uyacağım artık
-
15 Ağustos 2012, 19:52
cahil olsam yazmazdım tam tersi makseli arkadaşım. Senin motor sürmüşlüğün kadar benim bisiklet binmişliğim var. Anlıyorum, biliyorumki yazıyorum bişeyler. 18 hp olabilir bence ne demek? 13 hp motora 18 hp motor olabilir bence demen benim değil, senin cahilliğini gösterir. Sen hiç 18 hp motora bindinmi hiç? Binmediysen bi binde öyle kıyasla. Bana cevap yazmaya devam edersen beni susturamazsın. Bilgilerimin altında boğarım seni. Ben aslada pes etmem aklında bulunsun.
-
15 Ağustos 2012, 20:47
@Makseli aklıma cidden bi soru takıldı Bu motor hakkında 4,5 tane topik açmışsın 1 ,2 tane de diğer topiklerde diyer motorların yanına koymuşsun benim rks'em felan yazmışsın
Adem80 arkadaşımda önceki sayfaya yazmış inkar ediyorsun ama benimde kafamı ice kurcalıyor
Cidden sen bu ürünün reklamını yap diye para felanmı alıyorsun Topiklerini arada ziyaret ediyorum bir savunmuşsun ki Sanki fabrika sahibi sen sin gibi
Sana karşı hiç bir düşmanlığım yok hatta senin tanımma etmem ama yazdığın yazılar neden se bana öyle bir his uyandırdı
Sanki reklam yapıyormuşsun gibi
Ama bu sadece benim öngörüm Kimseye reklam yapıyor demiyorum bana öyle geldi Ama yapmıyorsanda günahını almıyım Affola
-
15 Ağustos 2012, 20:54
adam konu açmış düşüncelerini paylaşmış.. iyi yada kötü herkes yorum yapmışiş... belki almak isteyenler vaz geçmiş belki almak isteyen kişşi sayısı artmış... ben emeğe saygı duyarım..yazılarından memnun oluyorum sen yaz en azından ben okurum.. bu arada ankaray geldiğimde dolanacağım motorunla.. at avrat silah deme motor buna dahil değil...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------
adem her motorun sıkıntıları var.... bende arkadaşımdan duyduğuımu söyledim.. 150 lik rks yi bizzat test ettim güzel ama parası çok fazla bana göre....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
15 Ağustos 2012, 21:04
tamam ramazanım. Benim derdim motorun ne eksiği, ne fazlası var onu ortaya çıkarmak, varsa yanlış bişey düzeltmek. Ben 17-18 hp olarak biliyodum. Motoru yenileyeyim dedim. 200-250 cc bişey olsun dedim. Rks 200 ü bi inceleyedim dedım. 18 hp falan bildiğim veya öyle yansıtılmış, yansılmaya çalışılmış 13 hp lik bi motorla karşılaştım. Ramazan senin yorumlarıda okuyunca direk almaktan vazgeçtim. Bu işlerde üçkaat kokusu ve reklam kokusu çok. Sevgiler.
-
15 Ağustos 2012, 21:09
Güle güle kullan arakadaşım,hayırlı olsun.Sen memnunsan,binmekten keyif alıyorsan ne güzel.Sen boşver yazılanlara takılma.Burada her insan bulunur .Teknik paylaşım,bilgilendirmeler her zaman faydalıdır.Birilerinin işine yarar.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
15 Ağustos 2012, 21:14
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
adam konu açmış düşüncelerini paylaşmış.. iyi yada kötü herkes yorum yapmışiş... belki almak isteyenler vaz geçmiş belki almak isteyen kişşi sayısı artmış... ben emeğe saygı duyarım..yazılarından memnun oluyorum sen yaz en azından ben okurum.. bu arada ankaray geldiğimde dolanacağım motorunla.. at avrat silah deme motor buna dahil değil...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------
adem her motorun sıkıntıları var.... bende arkadaşımdan duyduğuımu söyledim.. 150 lik rks yi bizzat test ettim güzel ama parası çok fazla bana göre....
teşekkür ederim @ergün
@Ramazan gelmeden önce haber et, müsait bir zamanda bakalım ;)
-
15 Ağustos 2012, 21:40
adem80 adlı üyeden alıntı
tamam ramazanım. Benim derdim motorun ne eksiği, ne fazlası var onu ortaya çıkarmak, varsa yanlış bişey düzeltmek. Ben 17-18 hp olarak biliyodum. Motoru yenileyeyim dedim. 200-250 cc bişey olsun dedim. Rks 200 ü bi inceleyedim dedım. 18 hp falan bildiğim veya öyle yansıtılmış, yansılmaya çalışılmış 13 hp lik bi motorla karşılaştım. Ramazan senin yorumlarıda okuyunca direk almaktan vazgeçtim. Bu işlerde üçkaat kokusu ve reklam kokusu çok. Sevgiler.
adem o para vermem ben... neden dersen bana göre tutması için 4000 en fazla olacaktı ki satılsın...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
makseli adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim @ergün
@Ramazan gelmeden önce haber et, müsait bir zamanda bakalım ;)
önümüzdeki 3 ay sonrasında...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
15 Ağustos 2012, 21:44
5 bin kusura 13 hp lik motor almak bana ters be ramazan. doğru söylüyosun ramazan.
-
16 Ağustos 2012, 00:19
Syanur adlı üyeden alıntı
Adem80 olğlum bak git... hadi git, git artık... Anladın sen onu, daha da insanların tadını kaçırma...
Bir de sadece konuyu açan arkadaşın emeğine saygıdan ötürü yazıyorum, herşey güç değildir arkadaşlar. Çoğumuz hala kağıt üzerindeki güçlere takılıyoruz, güç=fiyat şeklinde bakıyoruz. Çok başka etkenler de var motorun gidişini değiştirebilecek. Hele ki motordan genel olarak memnun kalmak konusunda çok daha başka etkenler var. Sadece 13 hp diye herhangi bir motoru yermeyin. Tork eğrisi nedir bilmiyorsanız önce onu bir araştırın. Ayrıca son sürat istiyorsanız sadece beygir aramayın. Ha sonuç olarak bu motor bana da pahalı geliyor orası ayrı. Ancak bukadar detaylı incelemesini yapan birisnin başlığına girip "hah, bilmem kaç hp'miş, bu parayı etmez, iyi motor değilmiş" diye yargılamak ayıp oluyor biraz. Kaldı ki şu çinli 125~250cc dünyası topu topu 10-17 hp arasında dönüyor. Yani sadece güce göre yorum yapacak olsak hiçbir motor birşeyi haketmiyor demektir. Bu güçler çok düşük değerler. Ancak başka şeylere odaklanmamız gerek motoru tanımak için.
Adam titreşim var demiş mesela. Bu kağıt üzerindeki hp den daha önemli bir detay. Yada yakıt tüketiminden bahsetmiş. Yalan söylememiş en azından, yoksa 600lük SS ile 3,5 litre yaktım diyenleri de biliyoruz. Profilinizdeki motorlara bakıyorum da, bu motora oturduğunuz yerden sallamanız hoş değil bence.
pekala ok. Bi sorunum daha var. Onuda öğrenirsem tamamdır bu iş. Hp ye bakılmaz tork a bakılır demişsiniz. Bu rks titanik in tork u nedir? Sitesinde ve hiç bi yerde bulamadım. Bizi aydınlatırmısın? Nedir bunun tork eğrisi, doğrusu? Bunu öğrenirde iyi bi rakam görürsem haa hp si düşükmüş ama iyi tork varmış diyecem. Lütfen aydınlatın bizi?
-
16 Ağustos 2012, 12:10
pekala ok. Bi sorunum daha var. Onuda öğrenirsem tamamdır bu iş. Hp ye bakılmaz tork a bakılır demişsiniz. Bu rks titanik in tork u nedir? Sitesinde ve hiç bi yerde bulamadım. Bizi aydınlatırmısın? Nedir bunun tork eğrisi, doğrusu? Bunu öğrenirde iyi bi rakam görürsem haa hp si düşükmüş ama iyi tork varmış diyecem. Lütfen aydınlatın bizi?
Arastirsan bulurdun.
http://www.arkasmotor.com/motor/urun...badetay&id=171
12 kw
14.5 nm tork
http://www.ucerler.com.tr/index.php?...product_id=211
-
16 Ağustos 2012, 12:12
Zippo's adlı üyeden alıntı
O sitede ki bilgiler büyük ihtimalle yanlış. Motorun kendi kitapçığında 13.1 hp yazıyor bunlar neyin davasında 12kw :D
-
16 Ağustos 2012, 12:17
Ben torlu gosterdim sadece
-
16 Ağustos 2012, 13:25
Arkadaş resmi siteyi vermiş, 12kw olarak belirtilen motora "büyük ihtimalle yanlış" diyorsunuz. Şimdi orada yazan tork değerini de kabul etmeyeceğinize göre ben nereden bulup da sizin inanacağınız tork değerini vereyim. Kaldı ki bu çinli motorlarda güç değerlerini bile doğru olarak arayıp bulamıyoruz, tork değerlerini bulmak çok daha zor(bazı modelleri çok araştırmışlığım vardır). Ama zaten benim bahsettiğim tork eğrisi idi, sadece 6000 d/d e 14,5 Nm tork elde ediyor bilgisi herşeyi anlatmaz. Şimdi ben tork eğrisinin de bulunamayacağını ve ancak sürülerek fikir edilinebileceğini söyleyeceğim. O zaman da bana "ee, peki neyi anlatıyorsun" diye soracaksınız...
Olay şu ki zaten doğruluğu meçhul olan değerlere bakıp, inanıp/inanmayıp "motor şukadar beygirmiş o para etmez/eder" gibi yorumların saçma olduğu. Önceden de söyledim, zaten küçük motorlar bunlar, aralarında at ile deve kadar fark olmayacaktır. Ancak 13.1 hp olması da motorun kötü olduğunu ispatlamaz(eğer öyle ise). Sokak ağzı ile "motorun gidişi"ni etkileyen başka faktörler de vardır. O yüzdendir ki bazı cuplar yada benzer motorlar hakkında aynı hacimdeki muadillerinden daha iyi gittikleri söylenmektedir. Modenas gibi mesela...
En basitinden temiz bir XL200 ile Kuba STR250 yi kıyaslayın. Daha doğrusu sürün. Aradaki farkı bariz fark edersiniz. Ahım şahım da bir fark değildir ama yine de fark edilir. Fakat kağıt üzerinde neredeyse aynı veriye sahiptirler. Zaten kubanın sadece güç değeri vardır, sadece bu bağlamda XL200 kadar performans gösterebileceğini, hızlanabileceğini yada yüksek süratlere çıkabileceğini düşünmek yanıltıcı olur.
Motoru sürmeden "hah, şukadar beygirmiş, almam ben" tarzı yorumları bırakalım artık diyorum.
-
16 Ağustos 2012, 16:28
Syanur orası rks resmi sitesi değilki.Sadece motosiklet satışı yapan bir bayinin sitesi.
-
16 Ağustos 2012, 17:18
Kurumsal sitesinde ürün fiyatlarını yayınlamayan bir firmanın ciddiye alınacak bir tarafı yok bence.
-
16 Ağustos 2012, 17:24
Tamam doğru ama bu adamların verdiği bilgilerin de doğru olma zorunluluğu var. Yani kanunlar tıkır tıkır işliyor ve herkes doğru şeyler yazıyor demiyorum. Çünkü aksi örnekleri yakın zamanda çok gördük. Ama RKS veya KUBA bu motoru ülkeye sokarken(ithal ederken) belirli değerleri bildirmesi gerekiyor. Ve bu değerleri de sitesinde paylaşıyor. O açıdan resmi sitesi olmasa da referans alınabilecek yada "lokal resmi" bir site olarak kabul etmemiz gerek.
Ha o sitenin yanlış yazdığını bulduysak burada paylaşalım, ispatlayalım. Ama "o sitedeki veriler büyük ihtimalle yanlış" demekle olmuyor. Kaldı ki bu çinli motorların gerçekten resmi bir sitesi de olmuyor.
Benim şu altımdaki motorun teknik özelliklerinin gerçek değerlerini öğrenebilmek için nekadar araştırdığımı bilseydiniz anlardınız cidden. Çok zor bu çinlileri araştırmak. Hah buldum diyorsunuz, ama sonradan bişeylerin farklı olduğu ortaya çıkıyor.
Bu sebepten bende Kuba sitesine bakalım demiyorum. Motora binelim, 1km, 1 gün, 1hafta/ay yada 1000 km sürelim, fikir edinelim diyorum
-
16 Ağustos 2012, 17:48
doğru dürüst ne hp değeri belli ne tork değeri belli. Her yerde ayrı telden çalınıyor. Peki soruyorum size. Daha doğru dürüst hp ve tork değerleri belli olmayan bi motor alıcısına nasıl bi güven verebilir?
-
16 Ağustos 2012, 17:58
Neyin tartışması bu yav. Bırakın beygiri eşşeği torku. Adamlar yapmış satıyor. Yaptığına karşılık fiyat yazmış. Pahalı geliyorsa alma, gücü düşük geliyorsa alma, beğenmiyorsan alma. Nedir bu mok atma mevzuu.
Kendinizmi ürettiniz de bukadar savunmasını tartışmasını yapıyorsunuz. Son 3 sayfadır aynı terane.
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)