Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Z750r ?? Fazer 8 ?? Hangisi

REKLAM ALANI
    blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125
    Eski motorumu (Yamaha XJ6 Naked) sattım ve satma amacım uzun yolda fazla rüzgar yememdi. Şimdi ne alaka onu satıp 750R mı alınır diyorsunuz biliyorum, bir arkadaşım 500km de olan Z750R motorunu satıyor, beğenmedi Race alıcam diyip duruyor. Güzel bir fiyata alma şansım var 23.000 TL ve ABS li model. Şu an plaka masrafları vs 25 000Tl üzerinde sıfırı. Bu benim aklımı çeldi biraz. Fazer 8 alma niyetindeydim ve temiz bir ikinci el düşmesini bekliyordum piyasaya. Fazer 8 lerin sıfırları (ABS li) bence haddinden fazla pahalı. Plaka masrafları dahil neredeyse 27.000 TL ye çıkıyor.

İçim içimi yiyor ne yapsam acaba, Fazer 8 mi yoksa 750R mı. Bir yanım git 750r ı al farkını hissettir diyor bir yanımda Fazer 8 al rüzgarla boğuşmadan adam gibi motorunu sür diyor.

750R modelinde eklenen güvenlik yenilikleri beni çok fazla cezbediyor ve o güzel duruşu havası kendine çekiyor. Tek beğenmediğim tarafı ön kafa kısmı, biraz garip duruyor gibi, incelediğim bir kaç Rüzgar siperi ile baya şekil hala getirilebiliyor orası ayrı Aşağıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz.

Fazer 8; eski motorumu satma amacım ama son görmeye gidişimde fiyatından dolayı sinirlendiğim ve bu parada verilmezki kardeşim diyip çıkmama sebep olan motor ama hala seviyorum kendisini temiz bir ikinci el bekliyorum almak için.

Şimdi sizce sıfır ayarında olan z750r ı almalımıyım yoksa bekleyip temiz bir ikinci el fazer 8 mi almalıyım? Fazer 8 ve 750r ikisinide sürme şansım olmadı ama videolardan gördüğüm kadarı ile z750r çok daha hırçın ve agresif bir makine.

Özellikle fazer 8 ve 750r kullanıcıları yorum yaparlarsa sevinirim.

Edit: Fotoğraf sorunu.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hacı biliyorsun seninle gezimizde rüzgar yedi bitirdi bizi. z750 alırsan aynı sorun devam edecek senin de dediğin gibi. Kawasakiler de galiba kombine ABS yok. Ben NC alırken er6 ya bakmaya gittim, oradaki satıcı ABS kombine olmadığı için tam randıman alınamıyor dedi bana. Ya elinde ABS li model olmadığı için öyle dedi ya da gerçekten dürüst satıcı bilmiyorum. Onun için ABS konusuna kafam takıldı. Fazer hakkında Barkın abinin tanıtımını izleyip fikir edinilebilir. Benim gönlüm daha önce de sana dediğim gibi cbf 1000 alman. Gerek kombine ABS oluşu gerekse ayarlanabilen tur camı sayesinde istekleri çoğunlukla karşılayan motor. Honda GS3 alındığı takdirde de şehir içinde hiç bir sıkıntı yaşamazsın ağırlıktan dolayı. Ömür boyu değiştirmek istemeyeceğin bir motosiklet vallahi. NC den sonra geçeceğim tek motor diyorum ve seçiminde kolaylık diliyorum. Şimdiden hayırlı olsun

Motosikleti
    CBF 1000 e baktım çok büyük geldi bana, birde arka teker neden 160 ?? eksozunuda beğenmedim ve pek bir sportif havası yok Burada honda bayisi var her önünden geçtiğimde camdan güzel görünüyor içeri girip pazarlığımı bile yaptım iyide fiyat verdiler ama ne bileyim yanına gelince bir soğuyorum motordan Çok ağır abi modunda. 750r harbi yakışıklı :D bilmiyorum kawasaki sanırım boyaya baya önem veriyor çok kaliteli duruyor boyası. Hondanın beğendiğim tek motoru vfr 800 . Bir abimizde var harbi harbi ilgi çekici bir alet. Onunda temizini bulmak sıkıntı.

Düşündükçe kafam karışıyor zaten. Ne yapsam bilemedim. Sen gittin mi tatile ?

Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Hocam şunu bi izle Çok faydası olcak
    Altın Elbiseli Manı Bi izle
    http://www.youtube.com/watch?v=IFW6rsjUl6E Z750R
    http://www.youtube.com/watch?v=BaoML79wN_8 FAZER 8
    Benim tercihim Z 750R olurdu
    Sado

kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Kawasaki erkek motoru diye geçer bütün motor aleminde. Yamaha daha feminen geliyor bana. Eren Özerin yolladığı linkleri atıcaktım bende tam
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

Motosikleti
    Saat baya geç oldu en son araştırmalarım sonucunda yamaha oem parçalarının daha ucuz olduğunu gördüm. Örnek arka amotrisör FZ8 için ortalama 350usd, Z750 için 617usd ... Ama kalbim hala z750 den yana.

Düzenleme: EBay'da z750 için baya bir ikinci el parça çıkıyor ucuza buda sanırım büyük bir artı.

Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Dostum z750 r videosunu izlediysen bak ben demiyorum bizzat test edip gören diyo kalite akıyo aletten ucuz parça kullanılmamış en kalitelisi
    He bu arada Z1000 e de bakmakda fayda var
    Al izle aşık ol
    http://www.youtube.com/watch?v=_YA5qtSg-jk Z1000
    Sado

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Reşit bey arkadaşınız sanırım ve olayı çok güzel özetlemiş. Benim vurgulamam gereken nokta, yüksek hızlar da rahatsızlık duyarak sattığınız naked motor boşluğunuzu, neden tekrar naked alarak dolduracaksınız? Bu pazarlıkta fiyat avantajınız olabilir fakat bu sizi yine rahatsız edecektir bir süreden sonra. Benim size tavsiyem Cbr600F'lere (2011-12) bakmanız yönündedir.

Her şey gönlünüzce olsun.
    Maslak bunu beğendi.
    Önce emniyet, sonra hareket...

Motosikleti
    Alıntı eren özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum z750 r videosunu izlediysen bak ben demiyorum bizzat test edip gören diyo kalite akıyo aletten ucuz parça kullanılmamış en kalitelisi
    He bu arada Z1000 e de bakmakda fayda var
    Al izle aşık ol
    http://www.youtube.com/watch?v=_YA5qtSg-jk Z1000
    İzledim izlememmi tüm videoları izledim. Z1000 bütçemi fazlası ile aşıyor o yüzden onu alamam yoksa bütçe sıkıntısı olmasa z1000 de harika bir motor.

Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Reşit bey arkadaşınız sanırım ve olayı çok güzel özetlemiş. Benim vurgulamam gereken nokta, yüksek hızlar da rahatsızlık duyarak sattığınız naked motor boşluğunuzu, neden tekrar naked alarak dolduracaksınız? Bu pazarlıkta fiyat avantajınız olabilir fakat bu sizi yine rahatsız edecektir bir süreden sonra. Benim size tavsiyem Cbr600F'lere (2011-12) bakmanız yönündedir.

Her şey gönlünüzce olsun.
    Evet Reşit arkadaşım olur Aslında motorumdan memnundum fakat takıldığım bir iki noktası satmam için neden oldu.

1. 120Kmh üzeri için yüksek devir çevirmek gerekiyor ve özellikle uzun yolda bu yoruyor. Uzun yolda demeyelim otobanda uzun süre seyir halindeyken.
    2. Rüzgarı öne takılan rüzgar siperi ile bir nebze kesiyordum (Öne yatarak siper arkasına gizlendiğimde) fakat bu yeterli gelmemşti bana.
    3. Daha heybetli ve güçlü bir motorun hayali. (750r uzun zamandır incelediğim bir motordu. Fazer işin içine sonradan girdi inceledikçe hoşuma gitmeye başlamıştı fakat son plaka masraflarındaki artış ve abs versiyonunun da bayaaa pahalı olmasından kafamda geriye gitti.)

CBR 600F de güzel bir motor hatta harika bir motor fakat 600lüklerde ki yüksek hız için yüksek devir gereksinimi beni düşündüren bir nokta. 750 800cc lik makinalarda 5. ve 6. vitesler nispetten daha uzun ve daha az yorucu oluyorlar tabi bu oran 1000 lik makinalarda tadından yenmez hale geliyor. Bu gün tekrardan bir dolaşıcam gönlüme en son hangisi yatarsa onda karar kılıcam. Yamaha da fiyatlar beton gibi asla oynatmıyorlar biraz bir şey yaparlarsa düşünürüm onun dışında gönlüm z750 diyor aklım biraz daha bekle acele etme diyor..

Değerli yorumlarınız için teşekkürler

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    100 km de 9 lt nedir arkadas min 6 lt lerden söz ediliyor
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Z750'nin yesili gelmiyor dedi bursa kawasaki bayisi hatta yanimda arayip sordu, sizin renk seceneginiz nedir?
    Ninja

frantisec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    750 kawasaki güzel bir motosiklet.herkes rüzgar diyor aynı motora bindim kullandım test ettim.çok güzel bir motosiklet.Rüzgar racinglerde kafanı öne doğru eğip siperliğin içine sokmazsanda seni etkiliyor..rüzgarda değil aslında süratlendiğinde havayla sürtünmen artıyor.Kawasaki bu işi biliyor bence.Naked denilince
    er 5-z 750-z 1000 sx derim.1000 sx çok güzel keyifli eğlenceli bir motor.
    ayrıca şu ilandaki motorlada güzel yol yapılır.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...55259333/detay

Redmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 500
    Kawasaki nin z750 ve z1000 modellerini çok başarılı buluyorum, kullanma fırsatım olmadı ama görüntü olarak çok çekici ikiside, tarz değiştirecek olsam ilk düşüneceğim modeller olurdu, fazer lara nedense bir türlü ısınamadım ama kişisel bir yorum tabiki...

Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Fazerlerin altın elbiseli adamın dediği gibi grenaj ları hiç hoşuma gitmiyor çok boşluk var ve o sabit kafa grenajı bence Nakedi bozuyor .
    Naked adı üstünde Çıplak motor demekdir , Her yerini Grenaj la doldurursan ne anlamı kalıyor
    Sado

avciceyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA-CBF 1000
    Alıntı blamir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzledim izlememmi tüm videoları izledim. Z1000 bütçemi fazlası ile aşıyor o yüzden onu alamam yoksa bütçe sıkıntısı olmasa z1000 de harika bir motor.

Evet Reşit arkadaşım olur Aslında motorumdan memnundum fakat takıldığım bir iki noktası satmam için neden oldu.

1. 120Kmh üzeri için yüksek devir çevirmek gerekiyor ve özellikle uzun yolda bu yoruyor. Uzun yolda demeyelim otobanda uzun süre seyir halindeyken.
    2. Rüzgarı öne takılan rüzgar siperi ile bir nebze kesiyordum (Öne yatarak siper arkasına gizlendiğimde) fakat bu yeterli gelmemşti bana.
    3. Daha heybetli ve güçlü bir motorun hayali. (750r uzun zamandır incelediğim bir motordu. Fazer işin içine sonradan girdi inceledikçe hoşuma gitmeye başlamıştı fakat son plaka masraflarındaki artış ve abs versiyonunun da bayaaa pahalı olmasından kafamda geriye gitti.)

CBR 600F de güzel bir motor hatta harika bir motor fakat 600lüklerde ki yüksek hız için yüksek devir gereksinimi beni düşündüren bir nokta. 750 800cc lik makinalarda 5. ve 6. vitesler nispetten daha uzun ve daha az yorucu oluyorlar tabi bu oran 1000 lik makinalarda tadından yenmez hale geliyor. Bu gün tekrardan bir dolaşıcam gönlüme en son hangisi yatarsa onda karar kılıcam. Yamaha da fiyatlar beton gibi asla oynatmıyorlar biraz bir şey yaparlarsa düşünürüm onun dışında gönlüm z750 diyor aklım biraz daha bekle acele etme diyor..

Değerli yorumlarınız için teşekkürler
    Marka fanatiği veya model fanatiği değilim ama senin aradığın her şey cbf 1000 de var kombine abs alt devirlerde tork ve güç 120 km üstü rahat oturuş pozisyonu rahat siperliği güzel fiyatı bi nebze diğerleriyle aynı yıllardır yollarda kendini kanıtlamış bi motor neden arka lastik 160 dersen bu forumda okumuş olmam lazım arka lastiği 160 yapmalarının sebebi şehir içinde ve uzun yolda 500 lük motorun manevrası ne kadar rahatsa 1000 cc lik motorda da bu kıvraklığı yakalamak için yapıldığını söylemişler tek kötü yanı motor cidden biraz ağır
    HONDA
    CBF 150-CBF 500-CBF 1000

Motosikleti
    600rr turuncu
    konu dışı olacak ama bu altın elbseli arkadaş kimse tanımıyorum ama MOTOR TANITMA BU ŞEKİLDE OLMAZ BU NASIL ANLATIŞ TARZI YAAAA VALLA HİÇ KEYİF ALMADIM ANLATIŞINDAN VE TARZINDAN BENCE BİRAZ OLSUN MOTORLA ALAKALI BİRŞEY ANLATIRKEN ABUK SABUK ŞEYLERE BENZETMESE ÇOK İYİ OLUR ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM KİMSE KUSURA BAKMASIN UĞRAŞMIŞ EMEĞİNE SAĞLIK AMA OLMAMIŞ BU ŞEKİLDE DE OLMAZ ZATEN BENCE BU YÜZDEN TV DEN KALDIRILDI SURAT HAREKETLERİ ANLATIM TARZI HERŞEŞİYLE OLMAMIŞ KARDEŞİM..........

TEKRAR TEKRAR EMEĞİNE VE YARDIMCILARINDA EMEĞİNE SAĞLIK AMA OLMAMIŞ HOCAM
    tek TEKERİM, düyayı GEZERİM , KIZIMI ÇOOOKKKK SEVERİİİMMMMM

Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı meric250cc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu dışı olacak ama bu altın elbseli arkadaş kimse tanımıyorum ama MOTOR TANITMA BU ŞEKİLDE OLMAZ BU NASIL ANLATIŞ TARZI YAAAA VALLA HİÇ KEYİF ALMADIM ANLATIŞINDAN VE TARZINDAN BENCE BİRAZ OLSUN MOTORLA ALAKALI BİRŞEY ANLATIRKEN ABUK SABUK ŞEYLERE BENZETMESE ÇOK İYİ OLUR ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM KİMSE KUSURA BAKMASIN UĞRAŞMIŞ EMEĞİNE SAĞLIK AMA OLMAMIŞ BU ŞEKİLDE DE OLMAZ ZATEN BENCE BU YÜZDEN TV DEN KALDIRILDI SURAT HAREKETLERİ ANLATIM TARZI HERŞEŞİYLE OLMAMIŞ KARDEŞİM..........

Forumun ırzına geçmeden yazılsaydı keşke bu cevap

Motosikleti
    Alıntı avciceyhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Marka fanatiği veya model fanatiği değilim ama senin aradığın her şey cbf 1000 de var kombine abs alt devirlerde tork ve güç 120 km üstü rahat oturuş pozisyonu rahat siperliği güzel fiyatı bi nebze diğerleriyle aynı yıllardır yollarda kendini kanıtlamış bi motor neden arka lastik 160 dersen bu forumda okumuş olmam lazım arka lastiği 160 yapmalarının sebebi şehir içinde ve uzun yolda 500 lük motorun manevrası ne kadar rahatsa 1000 cc lik motorda da bu kıvraklığı yakalamak için yapıldığını söylemişler tek kötü yanı motor cidden biraz ağır
    Bende honda olsun istiyorum mantığım honda diyor fakat CBF 1000 i çok çekici bulmuyorum kanım ısınamadı bir türlü.

Alıntı sedici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Z750'nin yesili gelmiyor dedi bursa kawasaki bayisi hatta yanimda arayip sordu, sizin renk seceneginiz nedir?
    Benim için siyah yada yeşil farketmez aslında İkisini de çok beğeniyorum.

Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Alıntı meric250cc adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Tv den kaldırılma sebebi ni söylim mi
    Tv kannları çok para istiyordu sponsoru buna yeterli değildi
    Adam herşeyi gerçeği ile anlatıyordu buda markaların işine gelmiyordu Bak misal ktm yi hemen hiç test etmedi geçmişinde ki bi eleştiriden dolayı
    O surat ve anlatılış şekli yanlış dediğin adam o tarzı ile tanında ve ünlü oldu ve hayranları zaten o tarza hasta ne yani sıradan birisi gelip banka müdürü gibi şu şöle bu böle dese odun gibi onumu beğenecekdin _?
    o abuk subuk şeylere benzetme dediğin olaya keyif veren şey zaten o
    Misal egzos sesine cehennem habercisi gibi diyor yada 299+hıza kutsal ruh Kami kaze diyor buda tadını veren şey zaten yani olayın boyutunu anlatıyo sana kalkıpda vay efendim eksoz sesi bilmem kaç desibel anlıyabilcekmisin hayır
    ON BİNLERCE HAYRANI SEVENİ VARKEN FACEBOOK VE BURDAKİ PAYLAŞIMLARDA Bİ SEN BEĞENMEDİN BENCE O SENİN GARİPLİĞİN
    ben seni kesinlikle eleştirmiyorum yanlış anlama sadece hani yazdığın şeylere karşı olan şeyler bunlar yani
    Sado

c90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 500R 2014 HONDA
    forumdan bi avukat abimizin ismini yada nikini hatırlamıyorum yamaha ile yaşadığı bir problemi forumdan okuyunca artık yamahayı kapımın önünden bile geçirmem suzuki gsr 750 kawasaki 750 olabilir bence daha mantıklı
    KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
    Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
    Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)