Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Schuberth mi Arai mi?

REKLAM ALANI

Motorsiklete yeni başlayacağım, ilk motorum Honda PCX olacak, ancak ne marka kask almam gerektiği konusuna karar veremedim.
    Aklımda iki marka var bunlar Arai Chaser V ve Schuberth SR1. Sizce hangisi daha mantıklı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Kask alirken arai alayimmi diye sorulmaz.
    Gidilir alinir.
    Ancak alinamama durumunda sumu bumu diye soru sorulabilir.
    Tabi kafaya uyma derdi de var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    cbf150,(bayan isimlerine inat) CaBBaR VT750 Shadow
    Ojgelmişsin bilader..
    de hiç eksikliğinizi duyamıyoruz yahu
    okadar çoksunuzki)

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    en iyi kaskın schuberth olduğunu duymuştum

Teşekkürler İlkay bey benimde aklıma Arai daha çok yatıyor gibi ama Schuberth'de tartışmasız çok iyi marka.

ZIPPIRMAN ne demek istediğni anlamadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------

Evet Cenk benide o durum çelişkiye düşürüyor.

avciceyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA-CBF 1000
    schubert in national da fabrikasını ve yapılışını izlemiştim cidden mükemmel kask kaliteli her yönüyle düşünülmüş özellikle uzun yol ve yüksek süratlerde kafayı yormayan tasarıma sahip emek harcanan kafa yorulan bi kask ama arai nin de çok iyi olduğunu biliyorum
    HONDA
    CBF 150-CBF 500-CBF 1000

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Kask olayinda ne Schuberth in nede Arai yaptigi her kask iyi diye bir mantik olamaz. Arai bazi kasklari kulce gibi. Ayni performansi veren yari agirlikta kasklar var piyasada. Tam olarak marka model belirtmek lazimki kiyaslama yapilsin. Yoksa bu firmalarin urettigi her kask gozu kapali alinir diye bir sey yok.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Bell star mavi kask aldım yeni, 599 dolardan 199 dolara düşünce dayanamadım, 80 dolarda nakliye tuttu. Çok şık bir çantası var, içinde yedek yanaklık ve siyah vizörde çıkıyor. Tuzlu ama çok memnun kaldım. Sharp testinden genelde 5 yıldız alan bir marka, karbon/kevlar/fiber kompozit yapılmış. scorpion gibi kesinlikle buğu yapmıyor ve çok hafif geldi bana.

Çanta görselleri örnektir, foto çekmeye fırsat bulamadım henüz Vizör için ayrı bir gözü bile var..

GrkSbf ve teocan94 bunu beğendiler.
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben, Arai RX7 GP kullanıyorum gayet memnunum.

GrkSbf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr125r
    BELL M4R kullanıyorum sıfır sıkıntı : )
    beden önemli nitro yu çok duydum ama en buyuk bedeni bile sıktı
    http://sharp.direct.gov.uk/ incelemeni öneririm

gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    İki kask da şüphesiz çok çok iyi markalar. Lakin böyle internet üzerinden atıp tutmak pek bir işe yaramayacaktır. Bu iki markanın hemen hemen her modeli beklentileri karşılayacaktır, o konuda şüpheniz olmasın. Fakat alınacak kaskın kafanıza uyup uymaması gibi bir durum da olabilir. Kasklar farklı kafa yapılarına göre şekillendirilir, aynı markanın farklı modellerinde dahi bu fark olabilir. Dolayısıyla kaskı alacağınız yerde en az 15-20 dakika kaskı kafanızda tutmalısınız. Herhangi bir ağrı veya vurma var ise şayet kaskı almayın zira o an yapacak ufak bir vurma size sürekli kullanımda çok can sıkıcı durumlar oluşturabilir, kaskı takmak dahi istemeyebilirsiniz. Dolayıyısla tam kafanıza uygun, herhangi bir yerden vurma veya ağrı yapmayan bir kask almakta fayda var.

He, eğer iki kask da denenmişse, ikisi de kafada sıkıntı yaratmadıysa ben Arai derim. Kask kabuğu genel olarak Schuberth modellerinden ufak, daha şık renk ve desen imkanları var. Ayrıca Arai'ye karşı ayrı bir sempatiye sahibim, yani çok güven veriyor bana.

Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask olayinda ne Schuberth in nede Arai yaptigi her kask iyi diye bir mantik olamaz. Arai bazi kasklari kulce gibi. Ayni performansi veren yari agirlikta kasklar var piyasada. Tam olarak marka model belirtmek lazimki kiyaslama yapilsin. Yoksa bu firmalarin urettigi her kask gozu kapali alinir diye bir sey yok.
    Yukarıdada belirttiğim gibi Chaser V Pride modeli ile Schuberth SR1'i karşılaştırıyorum.

Draggy çok teşekkürler Bell'in bir kampanyasını bulursam mutlaka değerlendireceğim

GrkSbf "SHARP" testini çoğu otorite tutarlı bulmuyor bana da pek mantıklı gelmedi...

GTİKİNG sizinle aynı görüşteyim ama mühendislik konularında alaman milleti bir adım önde gibi bir his var içimde..

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    bunlar zaten beklentileri karşılayan kasklar, kafanıza en cok uyanı alın, ve uretim tarihine bakın.

skyytr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xenter 150
    Konuyu hortlaticam ama ayni kasklar arasinda bende kaldim Bugun arai axcess 2 kafama taktim cok rahatti sonra onu cikartip Schubert SR1 taktim oda cok rahatti Ancak fiyati SR1 nerdeyse iki arai axcess 2 alabilecek kadar pahali . Bu da bana acaba degermi sorusunu aklima getirdi ? Fazla uzun yol yapmiyan biri olarak kis aylarinda guvenli bir kask arayisi icindeyim . Yazlik kaskimi bu sene LS2 ile gecirdim Open Face , ama kisin kesinlikle full face hatta alisirsam devamli full face takmaya kararliyim .
    Sizce Schubert SR1 uzun yol yapmiyan bir scooter kullanicisi icin fazla mi luks olur ? Guvenlik disindaki ozellikleri icin danisiyorum . Tabi degecek bir fark varsa !

bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Evet ben de hortlatıyorum konuyu ancak kısa vadede bir kask almam gerekiyor. Şuan Arai Chaser kullanıyorum ancak hem eskidi hem de 1-2 defa yuksekten olmasada düşürdüm maalesef Konuyu açan arkadaş gibi kararsızım Arai mi Schuberth mi ve nedenini de söylerseniz çok sevinirim

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Arai kullanmadım ve denemedim de. Shuberth S1 Pro kullanıyorum (Full Face). Aldıktan sonra ilk defa 4 saat süren bir sürüşte 2012 Mart ayında kullandım. Bol rüzgarlı, yağmur ve kar serpintili bir havaydı. Kaskı hiç çıkarmadım. Gürültü ve rüzgar sesine karşı mükemmel bir koruma sağlıyor. Yaklaşık 3 ay kadar önce çok uygun fiyatlı bir HJC denk geldi (çeneden açılır) ve satın aldım. Onu kullanmaya başladıktan sonra Shuberth'in değerini anladım
    F54 bunu beğendi.

krd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı gti_king adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki kask da şüphesiz çok çok iyi markalar. Lakin böyle internet üzerinden atıp tutmak pek bir işe yaramayacaktır. Bu iki markanın hemen hemen her modeli beklentileri karşılayacaktır, o konuda şüpheniz olmasın. Fakat alınacak kaskın kafanıza uyup uymaması gibi bir durum da olabilir. Kasklar farklı kafa yapılarına göre şekillendirilir, aynı markanın farklı modellerinde dahi bu fark olabilir. Dolayısıyla kaskı alacağınız yerde en az 15-20 dakika kaskı kafanızda tutmalısınız. Herhangi bir ağrı veya vurma var ise şayet kaskı almayın zira o an yapacak ufak bir vurma size sürekli kullanımda çok can sıkıcı durumlar oluşturabilir, kaskı takmak dahi istemeyebilirsiniz. Dolayıyısla tam kafanıza uygun, herhangi bir yerden vurma veya ağrı yapmayan bir kask almakta fayda var.

He, eğer iki kask da denenmişse, ikisi de kafada sıkıntı yaratmadıysa ben Arai derim. Kask kabuğu genel olarak Schuberth modellerinden ufak, daha şık renk ve desen imkanları var. Ayrıca Arai'ye karşı ayrı bir sempatiye sahibim, yani çok güven veriyor bana.
    Çok haklısınız. ARAI den başka kask kullanmam-kullanamam çünkü arai quantum2 modelinin özelliği benim gibi kafa şekli orta-yuvarlak olanlar için üretilmiş olması. Bir kask alırken en önemli nokta kafa şekline uygun olup olmadığıdır.

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

Taze bir ARAI nin yurtdışı fiyatı 800dolardır. TR de bu fiyata satılan arailerin hepsi en az 4-5 yaşındadır ve eski modellerdir, kızıltoprak hasanpaşa piyasasından bahsediyorum. Ve içlerinde üretim tarihi etiketleri yoktur çoğunda.

Motosikleti
    Yamaha MT 09 Tracer, SYM Fiddle II
    Alıntı krd adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[/COLOR]Taze bir ARAI nin yurtdışı fiyatı 800dolardır. TR de bu fiyata satılan arailerin hepsi en az 4-5 yaşındadır ve eski modellerdir, kızıltoprak hasanpaşa piyasasından bahsediyorum. Ve içlerinde üretim tarihi etiketleri yoktur çoğunda.
    kendime rx7 gp corsair almıştım geçen mayısta. Gerçekten ellerindeki en yeninin 06/11 olduğunu söylediler. İki senelik kask yani baktığınız zaman. Dünyanın da parasını verdik.

KYorulmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    Hort! Saatlerdir yaptığım kask araştırması sonucu bu konuya denk geldim.. Schuberth s1 kullanıyorum ama artık değiştirme vakti geldi.
    Schuberth'in SR1 modeli aklımın hep bir köşesinde bir yandan da shark pro racer diğer seçenek.
    İşin içinden çıkamıyorum anlayacağınız. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Sr1 iki yıldır kullanıyorum hiç düşünmeden alabilirsin

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)