Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

forumu didik didik okudum,ama karar veremedim. bi tavsiye el atın

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    evet arkadaşlar, 2005 yılından beri mondial110 ft kullanıcısıyım, çok kahrımı çekti, çokta uzun yola çıktım, burdur, ısparta, aydın denizli arası, mondialin hakikaten servisindende duyduğum gibi hiç arıza çıkarmayan modelleri arasında imiş 24000 km deyim şu an, ne motor açıldı, nede avans ayarı yapıldı hala aldığım gibi kullanıyorum. artık chopper cinsi 2500 cclik bir motor istiyorum, ama parça bulma rahatlığı, ekonomik az yakan, ve arıza pek çıkarmayan hangi modeli tavsiye edersiniz. özellikle iki kişi bineceğiz, eşimle birlikte uzun yollara çıkma planlarımız var.forumu okumaktan gözlerim şişti iki haftadır.herkes her marka üzerine birşeyler söylemiş, ama ben bisan rodstar250 üzerine karar kılmış gibiyim, sanırım parça sorunu yoktur. tavsiyeleriniz ne olabilir,

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    sanırım 250cc demek istediniz konuya gelince , uzun yol demişsiniz ve hanım deyince akan sular durur tabi mesela gezinti sırasında motorda oluşacak bir sıkıntı aynı zamanda yengeden yiyeceğiniz fırçayada sebep olacağından dolayı japonlardan şaşmamak gerekir kanımca
    HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Roadstar 250 iyi bi seçim 1 yıl kullandım çift silindir v motor olması sebebiyle ateşleme sistemi biraz hasastır v motordan (v twin) den anlayan iyi bi ustan varsa alınası bi motosiklet he birde temizini almaya mümkünse ilk sahibinden almaya gayret et
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    dostum 10 lira bulabilirsen suzuki inzuma bekle. Safkan japon. Başka söze gerek yok ama 10 lira bulabilirsen?

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    evet 250 cc demek istemiştim, macit250 de alınası bir motor, hayliyle memleket aydın kuyucak, fabrikasıda nazillide, yani mondiale devam edeyim diyorum ama, süpap sayısı bunların nedir, mesela benim 110 ft nin püskürtme süpabı bir adet, ama bisanların100 lüklüri var, benimkinin aynısı çift süpaplı olduğu için inanın benimkini arka arkaya taksam beni çeker.yani aslında mct250mondialle, bisanroadstar250 yi karşılaştırırsak yakıt, performans, arıza çıkarma açısından bi karar vermeyi düşünüyorum.birde kendim motor açmak hariç geriye kalan arızaların anlarım, elektrik, ateşleme, kaporta vs. bu durumda roadstar nasıl olur acaba görünüşü çok noşuma gidiyor namussuzun ya..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:00 ----------

ya nakit sıkıntım yok aslında ama bu yabancı yani honda kavasaki suzuki yamaha, bunlardan çekiniyorum, bir arıza yapsa parça bulma sorunu servis ağı size uzak yerde oldumu can sıkıntısından başka bişey değildir o yüzden şu an türkiyede üretilen yada montajı yapılan ama kategorisinde en iyisi olan bir tane almak istiyorum, arıza yapsın ama hemen elimin altında servisi parçası bulunsun, ben o şekilde düşünüyorum. belki sık arıza yapmayan diyeceksiniz ama bir karbüratör memesi için bir yıl bekleyen duydum.

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    dostum japonlar belki yılda 1 kez arıza verir yaptırırsın. Çinli aldınmı parçası nekadar bol ve ucuz olursa olsun en az ayda bir tamirci yolunu tutarsın belki tamirciden pek çıkamazsın benden söylemesi.

inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    çinlilerden hoşlanman ilginç,bütçen varsa daha kaliteli markalara yönel.illede türkiyede montaj yapılan diyosan hyosung/ST kanuni iş birliği işine yarar gv250 modeli gayet iyi tasarımda kalitede bir motor.
    Çanakkale Aşığı..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Roadstar 250 ile Macitten çok daha yüksek performanslıdır.Daha konforlu ve seridir ama parça konusu Macitten kötüdür,şu an kim Roadstar parçası satıyor o bile belli değil.

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    benim şu an kullandığım mondial 110 ft hiç arıza yapmadı, eskiyen lastik, biten firen balatası yağ değişimi veya patlayan ampul, zaten bunlarıda hep kendim yaptım, motoru karbüratörü hiç açılmadı. bu dediklerimide yedek olarak hep almıştım zaten, hatta gaz teli aldım yolda kopar falan, hala elimde duruyor. sinyal flaşör devresi bile yedek aldım hala duruyor. hayliyle suzuki honda da bir seçenek tabi düşünmüyor değilim, onların ikinci elini almaya çalışırım belki.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------

mondial ve bisanda parça sıkıntısı varmı acaba. mondialde yoktur ama..bisanda da olmaması lazım diye biliyorum.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    egem kardeşim mct 250 alacağına paranı çöpe at daha iyi hele hele hanımla birlikte kullanacaksan kesinlikle o işten vazgeç
    250 cc olarak s&t 250 öneririm sana hemde feci şekilde öneririm ha men o markayı sevmiyom arkadaş dersen
    monero qm250 ler var istersen onlara bir bak
    veya keway süpershadow 250 hem çok az yakar hem çok kaçar
    ama 250 cc üzeri düşünürsen kawasaki en 500 lere bak yakıtta çok cimridir ama arıza yaparsa çok pahalıdır parçası
    bu arada mondial son bir yıldır en çok parça sıkıntısı olan firma
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    s&t 250 bu hangi modelki,, kewaysüperşhadowgm250 ler parça ve servis ağı iyi diyorsunuz sanırım. ve arızada az çıkarır öylemi. ve ayrıca 250ccden yukarı çıkmak istemiyorum. beni aşar. yani güç ve büyüklük olarak aşar. valla bir iki hafta içinde bir tane alıcam, benim eskiyide hurdaya ayırıp parçalarını satıcam. plakalı olduğu için öyle herkez almak istemiyor. noter satışı muayene falan, en güzeli 50 lira ver hurdaya ayır parçala parça parça sat. otopsici üstadım. demek istiyorsunuzki keway parça sıkıntısı yok. arıza az verir, öylemi.

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    bu gün itibari ile sanırım aradığım motor Regal Raptor 250E9, son üç gündür yaptığım araştırmalar neticesinde sağlamlık, rahatlık, servis parça sorunu olmayan, ve yaygın kullanım ağı ve satış ağının olması ve görüntü performans güzelliği beni bu karara itti. 250E9B de bir seçenek ama dreksiyon onda daha uzun. Öğrendiğim kadarı ile kullanıcıların talepleri doğrultusunda görüntüsünde sinyaller far vs gibi bazı değişiklik yapılmış, istanbul emre motor ile görüştüm 7300 taksitli fiyatı diye söyledi, Tabi oraya gitmeyeceğim almaya, Burdur Bucak ilçesi veya Antalya bana yakın. buralardan bi tane kapıp gelicem. bir aksilik olmazda alırsam sizlerle paylaşırım.sizce kararım nasıl arkadaşlar. ben 90 kiloyum ve 168 falan boyum var. çevremdeki arkadaşlar tam sana yakışacak diyorlar, şöyle kovboy şapka, komple kot mont tarzı giyim, eldivenler filan. valla şimdiden heyecanlanıyorum.

KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    Kymco Venox u görmemiş olabilirsin bi bak bence,mondiala çine mine benzemez,japon gibidir zor bozarsın ;)
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

besikcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    raptor 650i
    [QUOTE=egem1194;2715942]bu gün itibari ile sanırım aradığım motor Regal Raptor 250E9, son üç gündür yaptığım araştırmalar neticesinde sağlamlık, rahatlık, servis parça sorunu olmayan, ve yaygın kullanım ağı ve satış ağının olması ve görüntü performans güzelliği beni bu karara itti. 250E9B de bir seçenek ama dreksiyon onda daha uzun. Öğrendiğim kadarı ile kullanıcıların talepleri doğrultusunda görüntüsünde sinyaller far vs gibi bazı değişiklik yapılmış, istanbul emre motor ile görüştüm 7300 taksitli fiyatı diye söyledi, Tabi oraya gitmeyeceğim almaya, Burdur Bucak ilçesi veya Antalya bana yakın. buralardan bi tane kapıp gelicem. bir aksilik olmazda alırsam sizlerle paylaşırım.sizce kararım nasıl arkadaşlar. ben 90 kiloyum ve 168 falan boyum var. çevremdeki arkadaşlar tam sana yakışacak diyorlar, şöyle kovboy şapka, komple kot mont tarzı giyim, eldivenler filan. valla şimdiden heyecanlanıyorum.[/QUOTE koboy şapkası kot falan olmaz bence kaskın koboy şekli cıktıysa bilemem ama begen dıgın modeli al iyi giyin bide red layn e kadar acma gazı evel allah bişe olmaz.

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    keash-07 dostum, aklımı çelme,
    şaka bi yana hakikaten çok araştırdım, gözlerim portladı bilgisayara bakmaktan,
    bir markayı araştırıyom diğerine geçiyom, bir diğeri bir diğeri derken, ilk baktığımı unutuyom, falan,
    masanın üstünde yaz boz kağıtları bir sürü. Bu arada mct250 lerin üretimi yokmuş artık.
    seçimini yaptığım regal raptor 250E9 benim aradığım tüm özellikler var. sadece V motor değil. V motorların ateşlemesinden karbüratör ayarlarına kadar hassas makina olduğu yorumlarını gördüm. ustanın iyi olması lazım falan diyorlar. emre motor ile görüşmemde şimdiki regallerin vibrasyonunun da azaltıldığını söyledi.
    bakalım hayırlısı...
    Mustafa bey, kask derken tabiki kaskımız ayrıca olacak özellikle sineklere havada uçuşan böcüklere karşı korumalı kasklar dan tercihimdir. yüzünüzü koruyan camlar haricinde inanın boyun bölgenize çarpan böyük böcükler adamın canını acıtıyor.
    yukarıda söylediğim giyim tarzı, hani şehir içinde kısa mesafelerde düşündüm. düşünsenize kafada bone, ellerde uçları kesik eldivenler, ne bilem. kollarda incik boncuk tarzı bileklikler. çizmeler. üffffff bazı arkadaşların fotolarını görüyom tam tarzım diyorum.

KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    Alıntı egem1194 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    keash-07 dostum, aklımı çelme,
    şaka bi yana hakikaten çok araştırdım, gözlerim portladı bilgisayara bakmaktan,
    bir markayı araştırıyom diğerine geçiyom, bir diğeri bir diğeri derken, ilk baktığımı unutuyom, falan,
    masanın üstünde yaz boz kağıtları bir sürü. Bu arada mct250 lerin üretimi yokmuş artık.
    seçimini yaptığım regal raptor 250E9 benim aradığım tüm özellikler var. sadece V motor değil. V motorların ateşlemesinden karbüratör ayarlarına kadar hassas makina olduğu yorumlarını gördüm. ustanın iyi olması lazım falan diyorlar. emre motor ile görüşmemde şimdiki regallerin vibrasyonunun da azaltıldığını söyledi.
    bakalım hayırlısı...
    Mustafa bey, kask derken tabiki kaskımız ayrıca olacak özellikle sineklere havada uçuşan böcüklere karşı korumalı kasklar dan tercihimdir. yüzünüzü koruyan camlar haricinde inanın boyun bölgenize çarpan böyük böcükler adamın canını acıtıyor.
    yukarıda söylediğim giyim tarzı, hani şehir içinde kısa mesafelerde düşündüm. düşünsenize kafada bone, ellerde uçları kesik eldivenler, ne bilem. kollarda incik boncuk tarzı bileklikler. çizmeler. üffffff bazı arkadaşların fotolarını görüyom tam tarzım diyorum.
    ben ekim ayında almıştım kymco venox u.aralıkta askere gitmeden bi kaç hafta önce aldığımdan daha iyi para veren birine satmıştım.o motoru görmelisin V motor var motor blogu full dolu.makine kaslı ayrıca 250lik diyince çoğu insanın inanası gelmiyor 600 luk gibi motor kısmıda gvdeside iri.o regal raptorlar güzel tarz ama motor blogu ufacık boşluk çok.regali bende çok begeniyorum ama asla kmyco kadar kaliteli makine değil.gidip para verip almamda o motoru sadece uzaktan beğenirim çünkü çine karşı alerjim var.bırak biraz yaşlı olsun 2005-2006 falan olsun hatta dahada yaşlı olabilir.ama japon olsun,japon olmassada kmyco oda olmadı hysong makineleri tavsiye ederim.
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

dftuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kentkart
    eskiden hyosung şimdi ise s&t kanuni adı altında üretilen GV250 gerçekten hoş motordur hatta sınıfında güçlüdür.Nakit sıkıntında olmadığına göre bence GV250 tam senlik. şimdiden hayırlısı olsun
    Bazıları hızlı gitmeyi seçer, siz yaşamayı seçin.

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    kafamı karıştırıyorsunuz arkadaşlar, tam antalyada ikinci el 5000 km de bulmuştum, sıfır olmasada temizse eğer ikinci elde almayı düşünüyodum. ama şimdi söylediklerinizide iyice incelemeye başladım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    V motor olmayan cruiser motorlar bana göre hep eksik gibi,Cruiser dediğin V motor olmalı.

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    söylediğiniz makinaların hepsini karalama kağıtlarına notlar alarak incelemişim, hepsine tekrar tekrar baktım,
    ancak şu beyin arızaları çoklukta, yolda kalanlar bile olmuş, parça sıkıntısıda malum, bir üyemiz sadece akü değiştirince bile beynin randımansızlaştığını söylüyor, bunun çaresi nedir bilmemem tabi, ve bu motorlardan anlayan ustalar sanırım pek yok, her motorsiklet tamircisi getir bakalım diyormuş ama orasını burasını kurcalayıp abuk subuk şeyler çıkarıyorlarmış, son kullanıcı olarak şunu düşünüyorum, parça sıkıntısı ve servis sıkıntısı olmayan birinci öncelikli tercihimdir.zira düşünün motorsikletle gezi yapıyorsunuz, kaz dağlarını o civarlardan çıktınız, sakarya, trabzon vs vs. yolda yapmış olduğunuz programda nerelerde servisi var çıkartıp elinizde olması lazım. bilmiyorum yanlışmı düşünüyoruz. güç olayına gelince V motorlar ve boks motorlar zaten sıralı sistemlerden aynı CC de %20 ye yakın daha fazla güç üretirler bu belki tercih sebebi olarak ikinci üçüncü sırada olabilir ama ilk başta dediğim gibi yedek parça, ve servis ağı sıfır alınacak bir makinada birinci öncelikli olmasıdır diye düşünüyorum. görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi teşekkürle değerlendiriyorum. bakalım yarın aybaşı, derleyip toplayıp ya sığır alıcaz ,yada temiz olduğuna inandığım ikinci el bulucaz,

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)