Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yamaha XT660X mi Suzuki DRZ400 mü?

REKLAM ALANI
    YILDIRIMBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 990 SMT
    Sen şimdi böyle ivmelenme adamlığı, dar alanda kısa paslaşma ehliyeti olsa alırım tarzı demeçlerin ve arada yaramazca hiperaktivitem tutar, sabun gibi köpüre köpüre sara nöbeti geçirme durumum olur ihtimalli söylemlerin ile belli ettin kendini Artçı derdim olmayacak 1 yıl kullanacağım ve 1 yıl içinde ki kullanma süremi yüzdeye bölersek %90'ı şehir içi olacak diyorsun.Bireysel motor gerekiyor sana o zaman.Bu durum ''kendi önerdiğin'' motorlar arasından DRZ 400 Sm'i daha mantıklı kılıyor.''Sele rahat olsun uzun yola gelsin ,ağırlığı doğuran 660 cc benim için önemli değil'' diyemeyiz çünkü senin için. DRZ 400 Sm alırsan , Türkiye'de ki Sm kullanıcılarının başına gelmesini istemediğimiz ,ağır ayıplı bir parça sıkıntısı yaşatırsa motorun ,ne gibi sürelerde motorundan mahrum olursun bilemiyorum.Ama ebay var.Uzun süre para elime geçince alacağım motor DRZ'dir demiş biriyim ben.Alacağım motoru da gözüme kestirmiştim.Daha sonra gezi durumları artçı ne olur düşüncesi aklıma senin gibi XT 660 X'i soktu.Ama senin XT'yi dercih etmek için bir sebebin yok.Bütçe imkanım arttığı için 690 sm aldım ben.Sebebi de; kız arkadaşımla biniyorum.Arkadaşlarımla kampa gidiyorum ,bu yaz için abimle belirlemiş olduğum 3 adet rotaya sahibim.Birde powerslide olmaz ise olmaz.Bu sebeple 690 aldım.Gaddar bir güce sahip ve 150 kg ya var ya yok.XT'yi beğenen biri olarak gayette seri bir alet olduğunu bilerek sana önerme sebebim olan saydığımız durumların kaygısı içerisinde olan biri görüntüsü vermiyorsun.Beğendiysen ikiside harika motorlar kanımca.Tabi bir Husky sm510 Husaberg fe 450-550 veya ağzına kadar dolu bir wr 450 olamazlar.Lakin Sm'e giriş yapmak için ikiside doğru tercihler olabilir.DRZ'yi görmemiş olduğun için bahsetmek istiyorum biraz.Trafikte şımarman , tümsek , kaldırım , merdiven hatta 4 yol ağızlarında ki ada dediğimiz yuvarlak öbeği diklemesine geçebileceğin çok eğlenceli bir motor.XT'nin altı biraz handikaplı.(Bunu normali aşan yükseltilerde bende yaşıyorum ,dikkat ediyorum)Kadiköyde 2 tane arkadaşım da var DRZ.Motorum henüz rt 125 iken çok özenirdim.Cidden hakkını veriyorlar.Hala da özeniyorum adamların 2. cinsel organları olmuş neredeyse.Milleti korkutmalarının komiğime gitmesi pek hoş olmasa da gerçekten oyuncak gibi motor Hissi gayet güzel.Güçleri arasında ciddi bir fark olsa da benim motorum ile , hafiflik olgusu cidden tatmin noktası.Gücü de gayet yeterli.Bazen değişiyoruz hiçbir şekilde sıkılıp tatminsizlik yaşamıyorum.Dediğim gibi powerslide olgusu önemli olmayacak ise sende,(ki tahmin ettiğim kadarı ile içinde bir munzur çocuk var benim gibi ) 40 hp yanlayarak viraja girip gaz ile çıkmanın sebebi olan lastiğin temasını kesmesine elverişli olmayabilir.

Valla kendi derdim gibi gördüm derdini ,ondan dolayı bu kadar detay verip yardımcı olmaya çalışıyorum.Benim yılbaşından hemen önce yaşadığım süreçtesin çünkü Final de genel kanı şudur benim tarafımdan.DRZ 400 de XT660X de gayet güzel motorlar.İhtiyaçların noktasında ele aldığımız zaman hafiflik ve yeterli gücü şehir içinde Sm tarzına adapte olmak isteyen birisi için biçilmiş kaftan.Gereksiz, insanın kafasına geçercesine asabi bir kuvvetinin olmaması ama sakin denmeyecek kadar da güçlü olması iyi.Dengesi hayranlık uyandırıcı.XT'den pek bahsetmek istemedim çünü senin DRZ alman kanısındayım.1 yıl binecek olman piyasa kaygısı yaşamana sebebiyet veriyorsa bu konuda XT daha piyasalı olabilir.Ama zaten 1 yıl bineceksen de hafif olsun DRZ olsun çıldır bu sene

Alıntı dweios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında ben böyle supermoto istiyorum ! gibi bir şekilde gelmek istememiştim. %90 şehiriçinde kullanacağım %10luk kısımda hızımı 120'ye sabitleyip güzel güzel gidebileceğim. Maksimum hızı pek umrumda değil. Atik, kıvrak bir motosiklet istiyorum, malum ülke yolları da belli kaldırımdan ordan burdan hoplayıp zıplamak da sıkıntı olmasın. Arada yaramazlık yapıp tek tekere stoppie'ye kalkarım. Benim motosikleti kullanış tarzım hızdan değil ivmelenme dediğimiz kavram zaten. Dragstar'ı bile böyle kullandım yani. Neden naked bir motosiklet istemiyorum çünkü hem supermoto'ların hakimiyetini denemek istiyorum hem de boyum biraz elverişli gibi geliyor 1.82 boyum var sıkıntı yşamam gibi geliyor. Üstüne bindiğimde de böyle yukarı çok hakim hissettim. Başka ne söyleyebilirim aklıma gelmiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------

supermoto veya değil gibi tam tanımları bilmiyorum tabi ama istediğim iki motosiklet diyelim o zaman anlaşırız heralde .)
    TAYFUNBORA ve gs500inanc bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Boylee seylerr yazmayinn zorla drz aldiracaksinizz

Motosikleti
    KTM 990 SMT
    Z750 yazıyor orda hiç kaşınma bende sana sataşırım

Alıntı eyz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boylee seylerr yazmayinn zorla drz aldiracaksinizz

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    ben DRZ alırdım, daha karizma

Imkan olacak koyacaksin garaja z750r drz 400 :( z750 ya satip 1000rr almk gibi bi hatada bulndumm :( z750 ayri bi dunya

Motosikleti
    KTM 990 SMT
    Ben 690 sm i satarsam eğer birgün en çok tadına bakmak istediğim motor.Nedense hayranlık duyuyorum Sm'e değişmem tabi ki ama alıp bi 5000 km yapıp satarım.Sonra Dorsoduro 1200 gelir :D Ama olcak garajda 2 motor uygulamasına geçebilecek gücüm olursa kesinlikle garajımda olacak bir motor z750

1000rr satip cross yada drz sm dunyasina dalmk istiyorum yada 2007 z750r 750r ogle vahsi duruyirki karsidan

Motosikleti
    KTM 990 SMT
    Abimin tabiriyle sanki kawasaki çalışanlarına z750r tasarım aşamasındayken her sabah kahvaltıda uranyuma batırılmış tavukla transformers izletmişler Cidden çok agresif. Bende tasarımını da ataklığını da beğeniyorum.Bence Sm dünyasına katılmalısın.Bu heveste yada istekte olmayana anlatmıyorum bile kafasında pek birşey canlanmıyor ama sen çok keyif alırsın gibime geliyor.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Z750 iyidir, hostur, ama abisi vardir Z1000 diye. O daha bir agresiftir be

TutkuluAcemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Afedersin ama kâse büyükse drzye sığmayabilir. Ayrıyetten xtxin torku drzye oranla daha fazladır. Topraktayken toprağı söker atar yani. Bende şuanda xt 120 r var ama ilerisi için düşüncem(para meseleleri) xtx veya ktm enduro almak.
    YILDIRIMBORA bunu beğendi.
    Türkçe giderse, Türkiye gider!

Z1000 guzeldir ama yakit ne olacak 400 yakiyodur o seytan diyor al drz uc kac hopla zipla araziye gir gecen hafta dayanadim 1000rr ile araziye girdim padi faln cektiriyorm topragi kaziyorumm)
    MRay57 bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM 990 SMT
    z750 en güzeli benim açımdan.300 leri görmek gibi dertlerim yok .Gücü seriliği süspansiyonlar beklenmeyecek torku tasarımı bunlarla birlikte 1000cc bir motora göre ekonomik olmasada kabul edilebilir yakıtı bence benim için yeterli olur.Sanki motoru alıyorum bende neyin yorumunu yapıyorsam :D Eyz sen uy şeytana boş konuşmaz o iyilik meleği gibi hayaller dünyasında değildir :D

Ilanlri bakiyorum drz nin guzel bisey getirsem ama fiatlr cok ucuk durumda su anda :( benimde ucuk hizlrda gozum yok ama hizlanmasi ii olsun raceri faln kafa tutsun 170 km nin ustunde gozum yok arada cilginlik yapmak lazim motorla simdi drz grup gezilrine gelirmi gunu birlik gezilrde

Kursta Xt 660 i kullaniyorum çok gevsek rahat bir motor.
    YILDIRIMBORA bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM 990 SMT
    Drz yi gündelik kullanmış biriyim ben uzun yol yapmadım.Ama günü birlikten kastın çok açılmadan sabah çıkıp akşam dönmelik gezilerde çok rahat ettirmesede hayattan da bezdirmez.Ama konforlu olmaz.Grup gezileri hiç sorun olmaz zaten . Hiç durmadan maksimum araları saatte 1 yada 100 km 1 diye düşünürsek 300-350 km gidilir.Sonrasında yormaya başlayacaktır.Sonuçta uzun yol hiç düşünülmeden olabilecek imkanlar ile en hafif en atak motoru tasarlamaya çalışmışlar.Kesinlikle çok eğlenceli.Sm'ler zaten ne olursa olsun güçlülerse çok eğlenceli oluyorlar.Düşük cc lerde doğasının gereği olan skill'leri uygulamanıza izin vermsede kullanım olarak yine oldukça eğlenceliler.Bu kültür eğlenceli zaten esasında.150-160 görüyor üstü zaten rahatsız edici.Benim 690 ile yaptığım en yüksek hız 184.Bir kaç kere çıktım ona da otobanda.Gereksiz bir hız bu motor için.Daha giderdi en fazla 190 yapar sanıyorum ki ama hiçbir mantığı açıklaması olamaz o hızın.Kollarım ağrıdı 20 saniye gittim de.Tutamıyorsun motoru bütün yük kollarda göğüsten yediğin rüzgar zaten enteresan .Benim max süratim 150-160 şuan.Amaç hız hiç değil zaten.Kısa ivmelenmeler.Bunu iyi kullanmak anatomisinden ötürü oyuna çevirmek.Sınırın olmaması can sıkıntısına spor gibi dışarı yarım saat doğaçlama düşünmeden oraya buraya çıkıp atlamak merdiven sonunda stoppie çalışayım yada düşerim sonra o yaz gelince demeler Cidden farklı bir olay denemeni isterdim gerçekten .

Simdi ruyama girer bi dtz

dweios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı YILDIRIMBORA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen şimdi böyle ivmelenme adamlığı, dar alanda kısa paslaşma ehliyeti olsa alırım tarzı demeçlerin ve arada yaramazca hiperaktivitem tutar, sabun gibi köpüre köpüre sara nöbeti geçirme durumum olur ihtimalli söylemlerin ile belli ettin kendini Artçı derdim olmayacak 1 yıl kullanacağım ve 1 yıl içinde ki kullanma süremi yüzdeye bölersek %90'ı şehir içi olacak diyorsun.Bireysel motor gerekiyor sana o zaman.Bu durum ''kendi önerdiğin'' motorlar arasından DRZ 400 Sm'i daha mantıklı kılıyor.''Sele rahat olsun uzun yola gelsin ,ağırlığı doğuran 660 cc benim için önemli değil'' diyemeyiz çünkü senin için. DRZ 400 Sm alırsan , Türkiye'de ki Sm kullanıcılarının başına gelmesini istemediğimiz ,ağır ayıplı bir parça sıkıntısı yaşatırsa motorun ,ne gibi sürelerde motorundan mahrum olursun bilemiyorum.Ama ebay var.Uzun süre para elime geçince alacağım motor DRZ'dir demiş biriyim ben.Alacağım motoru da gözüme kestirmiştim.Daha sonra gezi durumları artçı ne olur düşüncesi aklıma senin gibi XT 660 X'i soktu.Ama senin XT'yi dercih etmek için bir sebebin yok.Bütçe imkanım arttığı için 690 sm aldım ben.Sebebi de; kız arkadaşımla biniyorum.Arkadaşlarımla kampa gidiyorum ,bu yaz için abimle belirlemiş olduğum 3 adet rotaya sahibim.Birde powerslide olmaz ise olmaz.Bu sebeple 690 aldım.Gaddar bir güce sahip ve 150 kg ya var ya yok.XT'yi beğenen biri olarak gayette seri bir alet olduğunu bilerek sana önerme sebebim olan saydığımız durumların kaygısı içerisinde olan biri görüntüsü vermiyorsun.Beğendiysen ikiside harika motorlar kanımca.Tabi bir Husky sm510 Husaberg fe 450-550 veya ağzına kadar dolu bir wr 450 olamazlar.Lakin Sm'e giriş yapmak için ikiside doğru tercihler olabilir.DRZ'yi görmemiş olduğun için bahsetmek istiyorum biraz.Trafikte şımarman , tümsek , kaldırım , merdiven hatta 4 yol ağızlarında ki ada dediğimiz yuvarlak öbeği diklemesine geçebileceğin çok eğlenceli bir motor.XT'nin altı biraz handikaplı.(Bunu normali aşan yükseltilerde bende yaşıyorum ,dikkat ediyorum)Kadiköyde 2 tane arkadaşım da var DRZ.Motorum henüz rt 125 iken çok özenirdim.Cidden hakkını veriyorlar.Hala da özeniyorum adamların 2. cinsel organları olmuş neredeyse.Milleti korkutmalarının komiğime gitmesi pek hoş olmasa da gerçekten oyuncak gibi motor Hissi gayet güzel.Güçleri arasında ciddi bir fark olsa da benim motorum ile , hafiflik olgusu cidden tatmin noktası.Gücü de gayet yeterli.Bazen değişiyoruz hiçbir şekilde sıkılıp tatminsizlik yaşamıyorum.Dediğim gibi powerslide olgusu önemli olmayacak ise sende,(ki tahmin ettiğim kadarı ile içinde bir munzur çocuk var benim gibi ) 40 hp yanlayarak viraja girip gaz ile çıkmanın sebebi olan lastiğin temasını kesmesine elverişli olmayabilir.

Valla kendi derdim gibi gördüm derdini ,ondan dolayı bu kadar detay verip yardımcı olmaya çalışıyorum.Benim yılbaşından hemen önce yaşadığım süreçtesin çünkü Final de genel kanı şudur benim tarafımdan.DRZ 400 de XT660X de gayet güzel motorlar.İhtiyaçların noktasında ele aldığımız zaman hafiflik ve yeterli gücü şehir içinde Sm tarzına adapte olmak isteyen birisi için biçilmiş kaftan.Gereksiz, insanın kafasına geçercesine asabi bir kuvvetinin olmaması ama sakin denmeyecek kadar da güçlü olması iyi.Dengesi hayranlık uyandırıcı.XT'den pek bahsetmek istemedim çünü senin DRZ alman kanısındayım.1 yıl binecek olman piyasa kaygısı yaşamana sebebiyet veriyorsa bu konuda XT daha piyasalı olabilir.Ama zaten 1 yıl bineceksen de hafif olsun DRZ olsun çıldır bu sene

Tekrardan selamlar biraz işlerim vardı bakamadım başlığa kusura bakma,

Diye resmi giriş yaptıktan sonra samimi olarak devam edeyim. Eyvallah be abi cidden kendin meselen gibi düşünüp şahane cevaplar yazmışsın. Aslında az çok analiz etmişsin her şeyimi çözmüşsün bir nevi. Aynen dediğin gibi arada hiperaktiviteliğim filan tutar yaramazlık yaparım filan. Her ne kadar biraz tanışma modeli olsun istiyor olsam da sanıyorum ki benim tarzım az çok bu olacak yani çünkü ss de cruiser da hatta chopper da hepsinin üstüne oturup 100-200 km yapmışlığım var hepsi çok tatlı motorlar acayip güzel tarzlar ama tam olmuyor yani hani bir şeyler eksik gibi geliyor. Ha hoş ss'de pek bir şey eksik gibi durmuyor maşallah dokundun mu 150 km'e selam çakıyor .D

Dediğim gibi artçı olayına pek sıcak bakamıyorum ister istemez. Artçı kaskı boşa gitti resmen ama bindirmiyorum içim el vermiyor bir türlü o yüzden artçılı sürüşü cidden göz ardı edebilirim. Yurtdışına çıkma olayım da çok uzun süreli olmayacak o yüzden bi 6-9 ay motor yatıversin dönünce yağını bakımını yapar gene binerim eğer ki beğenirsem. Çünkü motora değer veririm ben biraz da duygusal bir bağ oluşuyor aramda ister istemez. Satıp 6 ay sonra aynı motoru aynı paraya alcak masraf etmeyecek olsam gene de içim cız eder. Yani elimden çıkarmayabilirim bile eğer ki tamam ya budur deidğim bir motor olursa o yüzden nokta atışı peşindeyim. Nokta atışını da memnuniyetle KTM ile yapmak isterdim inşallah ilerde sen satarken ben alıcı olurum .)))

DRZ daha bir samimi motosiklet geliyor bana da XT bence daha yakışıklı olmasına karşın ama DRZ ve CRF'lerin fanatikleri çok ve bir işin fanatiği supermoto'da oldu mu o adam onu sağlam kullanmış oluyor işte o yüzden temiz DRZ bulmak XT'den daha zor sanırım. Bir kere de oturabilmişliğim yok ki şu motosikletin üzerine. Bir günlük kiralasa biri bana hem sicilim de temiz motosiklet işinde .p

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:33 ----------

Alıntı eyz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Simdi ruyama girer bi dtz
    Usta senin Z750'yi bir kere görünce sonraki 1 hafta benim uykularım kaçıyor onu napcaz .D
    Madem biliyorsun malum yerinin huyunu, neden içiyorsun turşunun suyunu

Motosikleti
    Derbi GP1 250
    Çok güzel açıklamalar olmuş burda.Bende supermoto tarzına geçmek istiyorum.Askere gitmeden 2-3 sene öncesine kadar CBR600F kullanıyodum.Daha sonra bazı yakın çevremde yaşanan ölümlü kazalar yüzünden artık ss tarzından vazgeçip Derbi GP1 250 olan italyan scooterımla bi süredir mutlu mesut yaşamaktaydım.Ancak artık yeni bişeyler istiyorum ve son yıllarda ülkemizde de patlamaya başlayan bu supermoto tarzı ilgimi çekti.Bende bu konuları fazla araştırmadan yaptığımda gözüme ilk xt660x çarpmıştı.Ancak konunun derinliklerine indikçe çok daha farklı makinalar tanıdım bu alanda.En sonunda da bu kategoride benimde en son hedefim olabilecek makina olan KTM 690SM ile tanıştım.Ancak tabiki ayağımı yorganıma göre uzatmam gerekince bütçeme göre alabileceğim 2 makina kestirdim gözüme.
    1-Yamaha XT660X
    2-Suzuki DRZ 400SM

Bu kategoride motorları olan bikaç kardeşlerim ve abilerimle yaptığım fikir alışverişlerinde herkes Suzuki DRZ 400 SM'yi tavsiye etti başlangıçta.Çünkü herkesin söylediği şuydu:Xt tam olarak safkan supermoto ruhunu yansıtmıyor ağırlığı ile ancak drz 400sm daha bu kategoriye yatkın bi motor.Hem daha kolay hükmedilebilir bi motor olması hemde hafiflik ve tork orantısı ile bu motorun tavsiye ettiler.Daha
    sonra bu motoru araştırmaya başladım ve bana göre eksi olan 2 özellik gördüm bu motorda: 1.si Benzin göstergesi yoktu ve kullananlar her benzin alışlarında tripmetreyi sıfırlayıp burdan km hesabından kontrol ederek benzin takviyesi yaptıklarını gördüm. 2.si ise bu DRZ 400sm' nin 2. el piyasasının az olması ve parça sıkıntısı yaşayabileceğim korkusu.Şimdi bu 2 sebepten dolayı bu motoru tam almaya karar vermişken yine caydım diyebilirim.Aslında gönlümde yatan motor bencede bu diyebilirim çünkü boyum 1.70 kilom da 80 kilo civarında.Bunlarıda hesaba aldığımda XT benim için yüksek gibi geldi.Hiç kullanmadım sürüş olarak ancak sadece sele üzerine oturdum.DRZ 400SM ise hiç deneyemedim çünkü yaşadığım şehirde hiç bu motoru kullanan yada kiralayabileceğim bi yer yok.O yüzden tam bi fikir edinemiyorumda.Ben genelde zaten şehir içi kullanıcısıyım diğer arkadaşımızın dediği gibi uzun yola yılda belki 1 belki 2 kez çıkarım, o da en fazla git gel toplam 800-900km olsun.Ki ben ilk scooter'ım olan Honda Beat ile bile 1500KM'nin üzerine çıkmıştım :D 1 günde 1200km'yi sadece benzin molasıyla gitmiştim.Ancak artık bu şekilde gözü karalıklarımda olmucak Dedimya gönlüm DRZ400SM'den yana ancak sonuçta benimde dişimden tırnağımdan bi şekilde arttırdığım bi miktar param var ve bununlada gidip bi drz 400sm alsam acaba kısa bi süre sonra pişman olurmuyum yada 1 yıl sonra beni artık tamin etmemeye başlarmı düşüncesi var kafamda hep ve bu yüzden acaba elimde olan nakitimi de hiç zevk alamayacağım bi motoramı yatırmış olurum korkusu var içimde.İşte tam da bu noktada karşıma diğer seçenek olan XT660X çıkıyor.Bide bana yorum yapsanız bu dediklerimi göz önünde bulundurarak ne tavsiyeniz olurdu benim reçetem için?
    [B]OZAN GÜLMEZ[/B]
    [B]E-Mail =[/B] unknown_member07@hotmail.com
    [B]Facebook =[/B] https://www.facebook.com/ozan.gulmez2

dweios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı unknown07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel açıklamalar olmuş burda.Bende supermoto tarzına geçmek istiyorum.Askere gitmeden 2-3 sene öncesine kadar CBR600F kullanıyodum.Daha sonra bazı yakın çevremde yaşanan ölümlü kazalar yüzünden artık ss tarzından vazgeçip Derbi GP1 250 olan italyan scooterımla bi süredir mutlu mesut yaşamaktaydım.Ancak artık yeni bişeyler istiyorum ve son yıllarda ülkemizde de patlamaya başlayan bu supermoto tarzı ilgimi çekti.Bende bu konuları fazla araştırmadan yaptığımda gözüme ilk xt660x çarpmıştı.Ancak konunun derinliklerine indikçe çok daha farklı makinalar tanıdım bu alanda.En sonunda da bu kategoride benimde en son hedefim olabilecek makina olan KTM 690SM ile tanıştım.Ancak tabiki ayağımı yorganıma göre uzatmam gerekince bütçeme göre alabileceğim 2 makina kestirdim gözüme.
    1-Yamaha XT660X
    2-Suzuki DRZ 400SM

Bu kategoride motorları olan bikaç kardeşlerim ve abilerimle yaptığım fikir alışverişlerinde herkes Suzuki DRZ 400 SM'yi tavsiye etti başlangıçta.Çünkü herkesin söylediği şuydu:Xt tam olarak safkan supermoto ruhunu yansıtmıyor ağırlığı ile ancak drz 400sm daha bu kategoriye yatkın bi motor.Hem daha kolay hükmedilebilir bi motor olması hemde hafiflik ve tork orantısı ile bu motorun tavsiye ettiler.Daha
    sonra bu motoru araştırmaya başladım ve bana göre eksi olan 2 özellik gördüm bu motorda: 1.si Benzin göstergesi yoktu ve kullananlar her benzin alışlarında tripmetreyi sıfırlayıp burdan km hesabından kontrol ederek benzin takviyesi yaptıklarını gördüm. 2.si ise bu DRZ 400sm' nin 2. el piyasasının az olması ve parça sıkıntısı yaşayabileceğim korkusu.Şimdi bu 2 sebepten dolayı bu motoru tam almaya karar vermişken yine caydım diyebilirim.Aslında gönlümde yatan motor bencede bu diyebilirim çünkü boyum 1.70 kilom da 80 kilo civarında.Bunlarıda hesaba aldığımda XT benim için yüksek gibi geldi.Hiç kullanmadım sürüş olarak ancak sadece sele üzerine oturdum.DRZ 400SM ise hiç deneyemedim çünkü yaşadığım şehirde hiç bu motoru kullanan yada kiralayabileceğim bi yer yok.O yüzden tam bi fikir edinemiyorumda.Ben genelde zaten şehir içi kullanıcısıyım diğer arkadaşımızın dediği gibi uzun yola yılda belki 1 belki 2 kez çıkarım, o da en fazla git gel toplam 800-900km olsun.Ki ben ilk scooter'ım olan Honda Beat ile bile 1500KM'nin üzerine çıkmıştım :D 1 günde 1200km'yi sadece benzin molasıyla gitmiştim.Ancak artık bu şekilde gözü karalıklarımda olmucak Dedimya gönlüm DRZ400SM'den yana ancak sonuçta benimde dişimden tırnağımdan bi şekilde arttırdığım bi miktar param var ve bununlada gidip bi drz 400sm alsam acaba kısa bi süre sonra pişman olurmuyum yada 1 yıl sonra beni artık tamin etmemeye başlarmı düşüncesi var kafamda hep ve bu yüzden acaba elimde olan nakitimi de hiç zevk alamayacağım bi motoramı yatırmış olurum korkusu var içimde.İşte tam da bu noktada karşıma diğer seçenek olan XT660X çıkıyor.Bide bana yorum yapsanız bu dediklerimi göz önünde bulundurarak ne tavsiyeniz olurdu benim reçetem için?
    Valla aramızda boy farkı dışında gerçekten hiç bir fark yok. Aynı ikilemler içinde ben de gidip geliyorum.
    Madem biliyorsun malum yerinin huyunu, neden içiyorsun turşunun suyunu

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)