Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Chopper tavsiye....

REKLAM ALANI
    serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Softail FXSTBI
    Venox 250 kullandım. Performansı iyi, kullanımı rahat bir motordu. Kullandığım süre boyunca hiç arıza çıkartmadı. Sadece 1 kez bakım için servise gittim. Düşüp kırdığım sinyal lambası dahil 350TL tutmuştu ki bence çok pahalı değil. Bu fiyatın içinde filtreler, yağ, işçilik vs gibi kalemler var. Kymco'nun scooter satışları fena olmadığı için servisi yaygın. Ben Bostancı'daki yetkili servisine gidiyordum.
    Venox ile hız denemesi yapmadım. Maksimum 120'ye çıktım ki hiç zorlanmadan 120'yi buluyordu. Daha üzerine çıkardı ama denemedim.
    Sattığımda 31bindeydi. Ona rağmen en ufak sorunu yoktu.
    Bir de trafikte çok az Venox olduğu için çok ilgi çekiyor.

Ancak, şimdi alacak olsam muhtemelen Hyosung GV 250 alırdım. Zira kullanıcısı çok daha fazla, hala devam eden bir model. Bu yüzden bir derdin olduğunda forumlardan yardım alman olası. Venox kullanıcısı bulman zor. İlla servise gideceksin.

Uzun lafın kısası, Venox'uma çok severek bindim, aldığıma hiç pişman olmadım. Üzerindeyken güven eksikliği olmadı. Tasarımını çok beğeniyordum. Düzgün kullanılmış bir Venox'la sorun yaşamayacağınızdan eminim. Tavsiye ederim.
    Yine de forumlarda yardım almak Hyosung ile daha kolay olur. Yalnız Hyosung GV 650 kullanan arkadaşlardan duyduğum kadarıyla, Hyosung çok çok sorunsuz değilmiş. Tabii onlar 650 için konuşuyor. 250 için de aynı şey geçerli mi bilmiyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Zongshen lzx-250
    Teşekkür ederim serotizm. Venox tip olarak daha çok hoşuma gittiği için sormuştum. Ben İstanbul dışı olduğum için servis yedek parça daha fazla önem arz ediyor tabiki.
    O zaman ben sağlam bi gv250 bulmaya bakayım başlangıç için. Başka fiyat olarak bu civar chopper-cruizer önerileriniz olursa memnun olurum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------

Bir sorum daha olacak arkadaşlar. 14lt yakıt kapasitesi olan bir motor(gv250 veya venox tarzı) full depo ortalama kaç km yol gider?

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Custom" cruiser, ss, naked vs. dahil bütün motosiklet modellerinde kişiye özel yapılan düzenlemeleri içerir. Çeşitleri de bunlar:

Bobber
    Café racer
    Chopper
    Cutdown
    Rat bike
    Streetfighter
    Tribsa
    Triton

Chopper da bir tek cruiser motorlarda olur; görsellik anlamında hemen hemen bütün chopperların bazı ortak özellikleri de bulunmaktadır. Arka süspansiyonun çıkarılması, ön çatalın uzatılması, gidonun yükseltilmesi vs. bunlar arasında sayılabilir.
    tourer adventure replica flattracker scrambler stunttracker drag ape aceracer diye gider.Triton tribsa karmadır tür değildir.

Onun adı chopper işte.Birkaç senedir forumdayım her chopper istiyorum diyeni o chopper değil cruiser diye düzeltiyoruz bence o kadar da motosiklet kültürüne gerek yok :D

GV250 GV650 nin aksine sorunsuz bir alet.650 almak istemiştim vaktiyle de elektrik aksamı biraz sakat,kafasına göre konjektör sigorta yakar vs...
    Kolpa Adamları

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Alıntı motocycleboyreigns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tourer adventure replica flattracker scrambler stunttracker drag ape aceracer diye gider.Triton tribsa karmadır tür değildir.

Onun adı chopper işte.Birkaç senedir forumdayım her chopper istiyorum diyeni o chopper değil cruiser diye düzeltiyoruz bence o kadar da motosiklet kültürüne gerek yok :D

GV250 GV650 nin aksine sorunsuz bir alet.650 almak istemiştim vaktiyle de elektrik aksamı biraz sakat,kafasına göre konjektör sigorta yakar vs...
    Çeşit çok; ama triton tribsa wikipedia'da custom olarak geçiyor; karma olması da customdır bence bi şekilde; tür olmaması da önemli değil custom'lardan bahsediyoruz. Survival bike diye bişey daha varmış hoşuma gitti edinmek lazım:
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

Motosikleti
    Zongshen lzx-250
    Ustalar benim soru cevapsız kaldı ama

Motosikleti
    GV 250
    10,5 litreyle 300 km. gittim; ekonomik kullandım tabii. Düzgün kullanımla gv 250 400 civarı gider.

Motosikleti
    Rica ederim.
    Servis ve yedekparça konusunda sıkıntı yaşamayacağına eminim. Parçalar serviste bulunmasa bile 1 gün içinde temin ediliyor. Benim tek çekincem kullanıcısı az olduğu için forumlarda yardım alamayacak olman.
    Venox dışında tek alternatif bence Hyosung GV250.
    Yamaha Drag Sytar 250 var ama onun fiyatları pahalı.
    Çin'li alternatifleri açıkçası ben önermem. Regal Raptor iyi marka, yeni modelleri iyi ama eski modelleri konusunda çekincelerim var.
    Bence Hyosung ve Kymco arasında karar vermelisin.

Motosikleti
    Zongshen lzx-250
    Teşekkürler...
    serotizm bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı isolas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir sorum daha olacak arkadaşlar. 14lt yakıt kapasitesi olan bir motor(gv250 veya venox tarzı) full depo ortalama kaç km yol gider?
    Venox şehir içi 350km'nin altına hiç düşmedi. Genelde yoğun trafikte kullanıyordum işe gidip gelirken.

Motosikleti
    Zongshen lzx-250
    Serhan Bey bilgiler için teşekkür ederim. Genelde bir çok arkadaş gv250 konusunda hem fikir gibi. 3000 TL'lık bir motor alacam diye başlamıştım şimdi venox soruyorum. Bunun sonu yok gibi.
    Daha fazla kafa karıştırmadan ve batmadan ben gv250 bakayım en iyisi Hem piyasası da var gibi duruyor ilerde yükseltmek istersem elimden rahat çıkarabilirim diye düşünüyorum...

Motosikleti
    Rica ederim.
    Mantıklı düşününce bana da gv250 en mantıklısı gibi geliyor.
    Ama makul, temiz bir Venox bulursanız kaçırmayın derim.
    Ben Nisan başında aldığım fiyata 1 gün içinde sattım. Aklınızı karıştırmak gibi olmasın

Motosikleti
    Zongshen lzx-250
    Yok zaten gv250 de venox da elde kalacak motor değillerdir eminim. Hayırlısı bakalım gv250 dedik ama bakarsınız dediğiniz gibi uygun fiyatlı temiz bir venox çıkar karşımıza alırım.
    Serhan Bey sizi de meşgul ediyorum kusura bakmayın ama peki motor alırken kaç km yol yapmışlar daha sıkıntı çıkarır. Yani araba gibi bunlarda da yapılan km muhakkak önemlidir heralde? Tavsiyeniz nedir?

Motosikleti
    GV 250
    Yok zaten gv250 de venox da elde kalacak motor değillerdir eminim. Hayırlısı bakalım gv250 dedik ama bakarsınız dediğiniz gibi uygun fiyatlı temiz bir venox çıkar karşımıza alırım.
    Serhan Bey sizi de meşgul ediyorum kusura bakmayın ama peki motor alırken kaç km yol yapmışlar daha sıkıntı çıkarır. Yani araba gibi bunlarda da yapılan km muhakkak önemlidir heralde? Tavsiyeniz nedir?
    Alacağın motorun kilometresinden ziyade eski sahibinin kim olduğu, motoru nasıl kullanıp baktığı önemli. Adam motoru 10 bine getirmiştir, bakım filan yapmamış motorun anasını ağlatmıştır; buna karşılık 50 binde başka bir motor vardır dikkatli kullanmıştır, bakımları eksik etmemiştir böyle bir durumda 50binlik tercih edilebilir mesela. Ama genel olarak 10 bin-15 bin arası motorlar alırken ekonomik olur, çok da fazla sorun çıkarmaz; km arttıkça sıkıntılar da artabiliyor parça değişimi de gerekli zamanlarda yapılmadıysa.

Motosikleti
    Zongshen lzx-250
    Teşekkürler Murat Bey önerilerinizi dikkate alacağım. Ama ne kadar da olsa sahibi tanımadığım ve motorunu nasıl kullandığını bilmediğim biri olacak.
    İnşallah eşşek gibi kullanılan motorlara denk gelmem Peki bu km'nin oynanıp oynanmadığını götürdüğümüz ustalar falan anlayabiliyorlar mı?

Motosikleti
    Rica ederim ne demek. Açıkçası o konuda çok tecrübeli değilim.
    Venox'u aldığımda 28bin kilometredeydi. Hiç sorun çıkartmadı. Şu anda kullandığım HD 18bindeydi, o da çok şükür sorun çıkartmadı. Alırken bir servise göstermekte fayda var.
    Vidalardan neresiyle oynandığını vs. anlarlar. Yine de 15binin üzerindeki motorlarla tedbirli yaklaşmak gerekir sanırım.

Motosikleti
    Zongshen lzx-250
    Peki venox ya da gv250'ye iki kişi binilmede bir sıkıntı yaşar mıyım acaba?

Motosikleti
    İkinizin de kilosuna bağlı tabii. Gv250'yi kullanmadım ama Venox'un motoru sınıfının en güçlülerinden. Sıkıntı yaratacağını sanmam. Ben 106 kiloyum, artçı almadım hic ama yokuşlarda bana misin demiyordu kiloma rağmen.

Motosikleti
    GV 250
    Ben de 100 kiloyum, kız arkadaşımı alıp geziyoruz, başka arkadaşlardan da artçı aldığım oluyor; sorun yok iki kişi gezmekte. Ne GV 250'de ne Venox'ta artçıyla sorun olmaz. MCT 250'yle bile artçı 140 kiloluk arkadaş taşımıştım o bile idare etmişti biraz anası ağlamıştı motorun ama. GV 250 hiç sorun çıkarmaz.

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Ben uzun süre zealsun 150-19 kullandım 35000 demi neydi saattığımda çok memnundum ama yetmemeye başlamıştı. 250 lik olarak gv250 tavsiye ederim ama venox250 de çok süper bir alet ama temizini bulabilirmisin bilmiyorum üretimi durduruldu galiba parça sorunu olabilir.
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

Motosikleti
    Zongshen lzx-250
    Yok eşimle beni toplasan 130 kilo ederiz anca
    venoxda parça sorunu olur mu gerçekten ya eğer öyleyse hiç araştırmayım.
    Tip olarak benimde venox daha çok hoşuma gitti ama ne kadar da olsa parça gerçekten önemli...
    Eğer sorun yaşayan olduysa parçayla ilgili gv250lere bakayım sadece

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)