Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Hilale saygı isteyen haça saygı göstermeli

REKLAM ALANI
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Hz. Muhammed karikatürleri haklı bir tepki yarattı. Hepimiz bu konuda reaksiyon gösterdik. Bugün de madalyonun öbür yüzüne bakalım: Acaba biz, diğer dinlerin kutsal simgelerine yeterince saygılı mıyız?

Peygamberi aşağılayan Hz. Muhammed karikatürleri İslam dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de haklı bir tepki yarattı. Müslümanlar kendi kutsallarına saygı gösterilmesini isteyen gösteriler yaptılar. Hepimiz bu konudaki tepkimizi gösterdik.
    Bugün de çuvaldızı kendimize batıralım:
    Acaba biz, diğer dinlerin kutsal simgelerine saygı gösteriyor muyuz?
    Sayfadaki büyük fotoğrafa bir bakın...
    Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 88'inci yıldönümü törenlerinde çekilen bir fotoğraf bu.

DHA Bayburt muhabiri Tekin Atay'ın haberine göre tören için vali başkanlığında bir Kurtuluş Komitesi oluşturulmuş.
    Programa her yıl olduğu gibi yine "milis kuvvetlerinin işgal güçlerine toplu taarruzu" sahnesi konmuş.
    Bunun için adam başı 50'şer YTL ödenerek 37'si Türk milisleri, 24'ü Ermeni işgalcileri temsil etmek üzere 61 işsiz genç toplanmış.
    Saat Kulesi meydanındaki törenlerde Türk milisleri canlandıranlar kendilerine ait av tüfeklerini kullanmışlar. Ermeni işgalcileri canlandıranlara ise tugay komutanlığından alınan M1 piyade tüfekleri zimmetle verilmiş, silahlara kurusıkı mermiler doldurulmuş.
    Ama temsili çatışma başlayınca bizimkiler gaza gelip ateş açmışlar.
    Halk paniklemiş. Çoluk çocuk kaçışmış.
    Başsavcı, tören alanını terk edip doğruca makamına gitmiş ve temsilde görev alan 24 kişi hakkında "halkta panik yaratacak şekilde ateş açmak" suçlamasıyla soruşturma başlatmış.

Üniformadaki haçlar
    Bunlar bildik sahneler...
    Şimdilerde birçok kentte, çatışma kültürünü kışkırtan bu türden törenlerden vazgeçiliyor.
    Dilerim yakında Bayburt da onlara katılır, kentin kurtuluşu yeni düşmanlıklar körüklenerek değil, yurt sevgisi beslenerek anımsatılır.
    Burada asıl dikkat çekmek istediği ayrıntı, düşman kuvvetlerini temsil edenlerin giydiği üniformaların üzerine yapıştırılan haçlar...
    İşgalcilerin kostümlerini diken terzi elini korkak alıştırmayıp üniformalara boncuk dizer gibi omuzdan diz kapağına haçlar yapıştırmış.
    İşgalci rolü oynayan Bayburtlu gençlerin yüzlerindeki sırıtmayla birleşince haçlar tam "husumet simgesi"ne dönüşmüş.

Taliban zihniyeti
    Oysa hepimizin bildiği gibi haç, bu toprakları paylaştığımız Hıristiyan yurttaşlarımızın kutsal bildiği bir simge...
    Zamanında o simgenin işgalcilerin elinde bir bayrak olarak taşınması, Türkiye cumhurbaşkanının Hıristiyan yurttaşlarının kutsal bayramlarını kutlamasına engel olmuyor.
    Ama son yıllarda kutsal bayramlarında denizden haç çıkaran Hıristiyan gençler sürekli saldırıya uğruyor.

Biz, Hz. Muhammed'i karalayan şarlatanlar kadar, Afganistan'daki tarihi Buda heykellerini roketleyen Taliban'dan da nefret ediyoruz.
    Amerika'daki imama yapılan saldırıyı kınadığımız gibi, Karadeniz'deki papaza yapılanı da kınıyoruz.
    Irak hapishanelerinde tuvalete atılan Kuran'a nasıl sahip çıkıyorsak, gösterilerde yakılan İncil'e de öyle sahip çıkıyoruz.
    Hz. Muhammed'i alaya alan karikatürlerinin öcünün Hz. İsa'yı alçaltan karikatürlerle alınmasına karşı çıkıyoruz.
    Kendi kutsalımız için talep ettiğimiz saygıyı "öteki"nin kutsalına da göstermeyi görev sayıyoruz.
    Tahrik edilen medeniyetler çatışmasında figüran olmak istemiyorsak, bu saygıyı elden bırakmamamız lazım.

İslam ve şiddet
    Batı, "İslam" ve "şiddet" sözcüklerini birlikte kullanmaya alıştı.
    Çünkü "Müslümanların hepsi terörist değilse de teröristlerin hepsi Müslüman" diyorlar.
    Bu suçlama karşısında İslam dünyasının, Hz. Muhammed karikatürlerinin yayımlanmasına izin veren ülkelerin elçiliklerini basıp yağmalaması, haklılığına zarar vermiş, İslam'ın bir şiddet dini olduğu yanılgısını perçinlemiştir.
    Sanıyorum İslam ve şiddet arasında doğrudan bir bağlantı olmadığını dünyaya anlatabilmek için önce bizim ikna olmaya ihtiyacımız var.
    Geçenlerde bir grup müminle konuşurken aynı şeyden dert yandılar. Verdikleri örnek ilginçti:
    Hz. Peygamber'in hayatıyla ilgili kitapların hemen hepsinde en büyük bölüm, onun savaşlarına ayrılmıştır.
    Hz. Muhammed 40 yaşından, vefat ettiği 63 yaşına dek 23 yıl peygamberlik etmiştir. Savaşlar, bu 23 yılın sadece 53 gününe tekabül eder.
    Aramızda bulunanlardan biri sordu:
    "Neden bu kitaplarda mesela Peygamberimizin, dostlarıyla otururken kızı Hz. Fatma kapıdan içeri gelince kalkıp onu kapıda karşıladığı, yerini ona verdiği ve giderken de kapıya kadar uğurladığı anlatılmaz; merhamet, hoşgörü öngören mesajları öne çıkarılmaz da bütün ağırlık, hayatının çok küçük bir bölümünü oluşturan savaşlara verilir?"

Allah'a baba dersek
    Konu açılmışken Prof. Dr. Hüseyin Atay'ın kitabından bir bölüm daha aktarmak ve dikkatinize sunmak istiyorum.
    Kitapta "İslam'ın Yasakları"ndan birinin de "Allah'a baba demek" olduğu vurgulanıyor.
    Prof. Atay, Hıristiyanların Hz. İsa'ya "Allah'ın oğlu" dediği için Allah'a "Baba" dediklerini hatırlatıyor. İslam'la Hıristiyanlık arasında iman bakımından en büyük farkın da bu olduğunu vurguluyor.
    O kadar ki, "Hıristiyanlar Allah'a 'baba' demekten vazgeçseler iki dinin birleşmesi imkanı doğabileceğini" söylüyor ve hükmü veriyor:
    "Allah'a baba demek en büyük küfür ve günahtır."
    Yine Allah'ın çocuğu olmadığına dair bazı sureler örnek verilmiş ve yine hiçbirinde Allah'a "Baba" demenin günah olduğuna dair bir hüküm yok.
    Şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, bir gece yarısı çaresizlik içinde çırpınırken pencere kenarına kurulup semaya ellerini açmış bir çocuk "Allah baba, yardım et" diye yakarıyorsa ona çok büyük bir günah işlediğini nasıl anlatırsınız?
    Geçen yüzyılda İstanbul'da çocukları terbiye için Dikilitaş'a götürüp "Bak, söz dinlemeyen çocuklar böyle taş olur" diye korkuturlarmış.
    Çoğumuz "Taş olursun", "Cayır cayır yanarsın" korkutmalarıyla tanıştık dinle, ibadetle...
    "Allah baba" yakarışı yasaklanırken "Taş eder" korkutmasının özendirilmesi dinine sevgiden çok korkuyla bağlı nesiller yetiştirmemize yol açmaz mı?
    Nefreti değil sevgiyi öne çıkaran bir yaklaşım için daha kaç asır beklememiz gerekecek?

Can DÜNDAR 12.03.2006 Milliyet
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fjs silverwing 400
    saygılar Can Dündar,teşekkürler Prometheus.
    çirkin kadın yoktur.az votka vardır!..

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Ben sadece ekledim ama Can Dündar, döktürmüş yine
    Onur Yollarda

cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    biz genede allah a baba demeyelim
    zaten müslümanlıkta allaha baba denmemesi için veya ortak koşulmaması için indirildi
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Başlık bile tek başına yeter
    prometeus

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    sen kalkıp da mutlaka öz eleştiri yapacaksan elbette yaparsın tabiki ama katılmıyorum kesinlikle.tabiki hiç bir şekilde din ile ilgili yapılan hiç bir saygısızlığa katılmak mümkün değil ama Hz Muhammed karikatürleriyle Bayburt olaylarının arasında hiç bir bağlantı kuramadım ben sadece öz eleştiri yapmak için sarfedilen cümleler bence.bir kişi ile simge kıyaslamısnda yola çıkılmış. soyut ve somut nasıl olurda kıyaslanır.yazının bazı bölümlerinde de aynı şekilde eleştiri yapmak için yazılan cümleler var bence.
    yazının anlamlı yerleride var orası da ayrı. ama anlamasız yerleri ön plana çıkartılmış.
    ama genede okumak lazım zira bu adamın karikatürler ile ilgili bir yazısı varmı acaba aranızda okuyan onu da okumak isterim ki neler söylenmek istendiğini daha iyi idrak edelim.varsa buraya koyabilirseniz sevinirim.

saygılar
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu toprakları yüzyıllardan beri Süryani , hıristiyan , Musevi türk vatandaşları ile paylaştık hatta onlarla beraber askerlik yaptık. Ben ne kadar türksem onlarda en az benim kadar türk. Ülkemizin en büyük özelliğide bu zaten
    Bu kültür mozayiği yıllardan beri devam etmiş burdan hepsine sevgi ve saygılarımı yolluyorum..

Hatta bu insanlar yıllar içinde Tür müziğinede değerli katkılar yapmışlardır bu gün hala dillerde söylenen bir çok şarkımız bu bestekarların eseridir ruhları şad olsun tatyos efendi, astik ağa, Bimen şen, Hrant emre, Yorgo bacanos ,Aleko bacanos vb
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    henüz yok
    Şimdi bir dakika arkadaşlar, "Nefreti değil sevgiyi öne çıkaran bir yaklaşım için daha kaç asır beklememiz gerekecek?" gibi masum görünen cümlelerin ardındaki cehaleti görmezden gelmeyelim. Müslüman olduğunu söyleyen biri İhlas suresinin anlamını, ve içinde geçtiği üzere Allah'ın doğmak ve doğurulmaktan münezzeh olduğunu bilmeli. Herkesin dini kandine tabii ki, ancak kimse bilmediği konular üzerinden yorum yapmamalı, yapanların cehaletini de yüceltmemeli.

Hristiyanlık konusuna da gelince, eğer Hz. İsa'ya saygı duyuyorsanız haç şekline saygı duyamazsınız diyorum. Zira müslümanlar Amentü'de belirtildiği üzere Allah'ın peygamberlerine iman ederler, bunun yanısıra Hz. İsa'nın öldürülmediği ve göğe kaldırıldığı inancını benimserler. Dolayısıyla haç şekli bize sadece Hz. İsa'ya tabi olduğunu söyleyip de onun yoluyla alakası olmayan kişilerin cehaletini simgeler, o güzide peygamberi değil.

kikipaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Biz, Hz. Muhammed'i karalayan şarlatanlar kadar, Afganistan'daki tarihi Buda heykellerini roketleyen Taliban'dan da nefret ediyoruz.
    Amerika'daki imama yapılan saldırıyı kınadığımız gibi, Karadeniz'deki papaza yapılanı da kınıyoruz..............

O zaman sen Putperestlerin putlarını deviren Hz.İbrahim ide kınıyor ondanda nefret ediyorsundur.Karadenizde misyonerik faliyetlerinde bulunan papazın öldürülmesinide kınıyorsun. Üstelik Müslümanların Tanrısı Allah cc. baba yani doğurtan sıfatını takıp kelime oyunu ile insanlaştırılmasınıda günah saymıyorsun.
    Hocam aslında dağlarda vatanı için savaşan mehmetçiklerimizi şehit eden eşkiyalarda kandırılan saf köylüler değilmi. Amerika nın ve tarihteki diğer işgalci hristiyan devletlerde haçlı zihniyetinin ürünü değildi değilmi...

Senelerdir içimizde rumlar,yahudiler,ermeniler vs. kardeş gibi yaşıyoruz değilmi. Bence o gösterilerde işgalcileri temsilen üzerlerinde haç olması gayet normal ABD başkanının 11 EYLÜL saldırılarından sonra HAÇLI seferleri başlamıştır sözü nün normal olması gibi.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    @kikipaki

Müslüman misyonerlerden çektiğimi bir ben biliyorum, ama hiçbir hristiyan bugüne dek beni hristiyan yapmaya çalışmadı. Afganistan'daki tarihi Buddha heykelini putla karşılaştırman zaten düşünce yapını açıkça gösteriyor. Ayrıca müslümanın cihadını destekleyip hristiyanın haçlı seferini kötülemek kadar saçma bir şey olamaz, savaş her zaman kötüdür (imzama bakınız).

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    burda konu belli...... konu dışına çıkan yazılar silinecek
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Yazıya destek veren arkadaşlar ayrı bir görüş bildirmeye gerek yok kanaatindeyim. Karşı çıkan arkadaşlarımız görüş bildirsinler yeter. Yoksa karmaşa oluyor boş yere.
    Onur Yollarda

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    inançlar tartışılmaz. herkes inancında hürdür. hesabını kendi verecek.
    inancıma saygı gördüğüm müddetçe, mukabele ederim.
    ve dinimin emirlerinin ehemmiyeti, tüm felsefi söylemlerin, tüm zalim baskıların üzerindedir.
    kitap ve sünnet ilgilendirir beni. diğerleri değil.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

kikipaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı
    @kikipaki

Müslüman misyonerlerden çektiğimi bir ben biliyorum, ama hiçbir hristiyan bugüne dek beni hristiyan yapmaya çalışmadı. Afganistan'daki tarihi Buddha heykelini putla karşılaştırman zaten düşünce yapını açıkça gösteriyor. Ayrıca müslümanın cihadını destekleyip hristiyanın haçlı seferini kötülemek kadar saçma bir şey olamaz, savaş her zaman kötüdür (imzama bakınız).

Evet biraz fazla tepkili bir yazı olmuş amacı aşan yazımdan ötürü rahatsız olanlardan özür dilerim. Ama yazılması gerekenlerde var biz yani müslüman türkler tarihe baktığımız zaman hep hoşgörüsüzmüydük başka dinlere karşı?Üstelik bizimle osmanlı imparatorluğu zamanında iyi olan gayri müslimler sonradan niçin ayaklanmışlardır? Hem işgalden kurtulan illerimizdeki gösterileri yapanlarlar ve bunu eleştiren sayın aydınlarımız o günleri yaşadılarmı ? Üstelik can dündarın din bilgisi ne kadar ne günah ne günah değil neye dayanarak yazıyor. Gerçi özgürlük var isteyen istediğini yazar istediği karikatürü çizer sonuçta özgür bir toplumda demokratik rejimle yönetiliyoruz değilmi. Yakında zafer kutlamalarıda başkalarını rencide ediyor halkı kin ve düşmanlığa itiyor diye kalkar zaten sorunda kalmaz.

ccbbdd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    5Yamaha3Virago5
    İnsanları din,dil,ırk,renk gözetmeden sevmeyi başarabiliyorsan medenileşmişsin demektir..Bunun yanı sıra basit bir yöresel gösterideki üniformada haç var olmasının haç kavramına ne gibi bir saygısızlık olduğunu da anlamış değilim.Ama bir ülkenin milli marşını ıslıklamak o ülke değerlerine saygısızlıktır(bkz.İsviçredeki İsviçre-Türkiye maçı) veya bir ülke parasını buruşturup orasına burasına sürmek o ülkeye saygısızlıktır(bkz Türkiyedeki Leeds-Galatasaray maçı sonrası ingiliz taratarların otobüste yaptıkları)Yine aynı şekilde O holigan tayfa Taksimde Türk Kızlarına kadınlara her türlü tacizi yapmıştır bunun canlı şahidiyim bizzat cihangirde yaşadığım o dönemde b.parmakkapı sokakta ellerinde rakı şişeleriyle dolaşan ingiliz holiganların çıkardığı olaylara bizzat tanık oldum.Şimdi bütün bunları neden yazdım bizler yani Türkler mutlaka dört dörtlük davranış biçimleri sergilemiyoruz gerek avrupada gerekse kendi ülkemizde fakat o medeni zannettiğimiz avrupalılarında bizden hiç aşşağı kalır yanları yok hatta fazlaları var.Yanlız özellikle dikkat ettiğim bir bakış açısı var onu söylemeden geçemiyeceğim,kendi halkını savunması gereken yerde diğer halkların masumiyetini savunmaya çalışan bir zihniyet,Ör. Metin Uca-Reha Muhtar tartışması Metin beye göre çok basit bir film ve gereksiz milliyetçilik yapılmış,Muhtara göre ise holywood sinemasının yıllarca yaptığı birşeyi neden biz yapınca basit görülüyor.Sözün özü insanlarla barış içerisinde yaşamak gertiği kanaatindeyim lakin savaşında hayatımızda bir yeri vardır ve gereklidir,en barışçı insan Atatürk en iyi savaşçıdır aynı zamanda.Maalesef doğu ve batı ömür boyu savaşacaktır bunu engellemek imkansız gibi,ben burda ülkemizin her savaştan ve barıştan karlı çıkmasını umut ediyorum.
    [B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]

pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Misyonerler her yere dağılmış durumda,burada ise yok haçca saygısızlık yapılmış,yok ülkücüler eylem duzenlemiş falan.Beyler ilk once misyonerliğe karşı olan haklı tepkinizi bir ortaya koyun.Avrupa menşeili terör kaç can aldı?Patrik ekümenik sıfatını kullanmakta neden bu kadar ısrarcı?
    Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşu temsili gösterilerinde sozde Ermeni askerlerinin uzerinde bolca haç varmış?Vah,vah ne ayıp.Saygısızlık bunun neresinde?
    Can DÜndar köşemi doldurum,biraz da şöyle eleştirel bir yaklaşım gosterim ki,insanlar vay be ne demokrat adam,herkesin hakkını savunuyor desin diye bir yazı yazmış,onu da Pro kardeşim de buraya aktarmış.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Misyonerler her yana dağılmış diyorsun da, üstteki mesajımı okumamışsın. Türkiye'de müslüman olmayan %3'lük kesimi de müslüman yapma yolunda devasa bir baskı varken kendi dinini yaymaya çalışan taş çatlasın 1000 hristiyanın ülkeyi yıkacağını mı zannediyorsunuz? Hayatınızda kaç hıristiyan misyonerle karşılaştınız? Ben belki yüz farklı kişi tarafından müslüman yapılmaya çalışıldım. Vatan haini ilan edenler mi istersin, dışlatmaya çalışanlar mı, ne ararsan vardı; hala gelmiş "haçlılar ülkemizi yıkacak" paranoyası. Ülkücüler mafyalaşmalarını örtmek için hristiyanların törenlerini engelliyor, siz neler diyorsunuz!

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    bence ufak dahi olsa cocuğa , Allah'a (cc) nasıl dua etmesi gerektiği öğretilmeli (baba denmemesi gerektiği)... untmayalım ki "ağaç yaşken eğilir"
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şimdiye kadar toplam sekiz misyonerle tanıştım.Bu arada Türkiye'de 1000 misyoner oldugunu nereden biliyorsun?Misyonerlere karşı bu hosgorunun kaynagı nedir?Buna ragmen bugune kadar kimse bana gelip de,Musluman mısın Musluman degilsen seni Musluman yapalım demedi.Ama ortalıkta ben Musluman degilim diye bas bas bagırarak,dolaşırsan,elbet biri sana çıkıp,neden degilsin der?

Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800S
    Ben Can Dündar'ın yazısında belirtildiği üzere, haçlarla bezeli olan Ermeni asker üniformalarının yanlış olduğunu belirtmekle birlikte, Hz. Muhammed'i konu alan karikatürlerle karşılaştırılacak bir tarafını göremiyorum. Bilmiyorum o karikatürleri gördünüz mü? Ben Laik ve Liberal anlayışta birisi olarak bile o karikatürleri yapanlardan nefret ettim. Sanki birisi kafayı çekmiş çekmiş aklına gelen ilk şeyleri büyük bir düşmanlıkla ve dalga geçerek kağıda çizmiş. Akıl sağlığı normal olan insanları çizemeyeceği oranda iğrenç karikatürler bunlar. Yani öyle haçı oraya buraya koymakla karşılaştırılacak cinsten değiller. Ve bunları yapma cüretini kendilerinde bulanlar, sonuçlarına da katlanıp cezalarını çekmeliler.

Khutuck arkadaşım, sana bu kadar müslümanlık baskısı yapılmasının sebebi, nüfusunun %99'unun müslüman olduğu bir coğrafyada yaşıyor olmandır. Eminim ki hristiyan bir toplumda yaşasaydın, sana hristiyan olman yönünde telkinler de olacaktı.

Karakedi arkadaşım, bırak şimdi haçın neyi sembolize ettiğini, yanlışını, doğrusunu, peygamberlerin neler yaşadığını ve nasıl bu dünyadan gittiklerini. Bence haça tek bir sebepten dolayı saygı duymalıyız veya en azından saygısızlık yapmamalıyız. O da, dünyamızda milyonlarca insanın, o işaretin önünde diz çökerek bizimle aynı Allah'a dua etmesi veya boynunda taşımasıdır. İnsana saygı duyuyorsak, insanın saygı duyduğu şeylere de saygısızlık yapmamalıyız. İnsana saygı duymuyorsak, biz zaten insan değiliz demektir.
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler