Iphone4 , Samsung s2 ve Htc Sensation arasında kendi beklentilerim doğrultusunda karşılaştırma yapmış biri olarak ben de fikrimi yazayım.
1- Bu telefonlarda 1.0 Ghz 'miş , 1.2 Ghz 'miş çok da önemi yok. Ios zaten kendi başına çok hafif , hızlı bir yazılım.
Android de hızlı fakat çoğu kişinin başına gelen basit ama sinir bozucu kilitlenme olayları mevcut.
2- Amoled ekrandır oleddir hebedir hübedir birsürü teknoloji aldı başını gidiyor. Ama ben gözüme inanırım. Yanyana koydum inceledim. Iphone ekranı diğer iki telefonda da yok. Ekran değil tablo. Pixel oranı farkı çok belli oluyor.
3- En önemli ayırıcı özelliklerden birisi pil ömrü. Aktif kullanmadım bilmiyorum. Ama hangisi daha iyi gidiyorsa o bir puan öndedir kesinlikle.
4- Tercihe göre dahili Fm radyo gibi yan özellikler bazen en aranan özellikler olabiliyor.
5- Market ikisinde de zengin. Uygulamalar hemen hemen bulunabiliyor , zaten bir süre ne bulduysanız yüklüyorsunuz , sonra ihtiyacınız kalmıyor. Ana uygulamalar olsa yeter.
Lafın kısası; bu üç telefonu inceledim. Apple'ı sevmem , ama sayarım
Htc kullanıcısıyım. Ama Iphone bana göre Samsungdan kötü değil. Samsungun hiçbir telefonunu da sevemedim. Çok fark yoksa arada kesinlikle samsung yerine iphone tercih ederim. Ama telefona çok para bağlamamak gerekiyor. Şu an efsane htc hd2'yi windows phone 7 ile kullanıyorum. Işimi fazlasıyla görüyor , bu yeterli...