Çay Demleme Teknikleri ve Çay Markanız
Reklamlar
-
Reklamlar
-
42 numara tirebolu çayı tek geçerim. ikibuçuk yaprak filizden yapılan çay. demle keyfine var. demlemeden önce soğuk su ile yıkıyorum. sonra kenarda bekletiyorum. kesinlike kattle kullanmadan suyu ocakta ısıtıyorum. kaynayan suyu üzerine ekleyip demlenmeye bırakıyorum. on numara.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
şimdi şu açtığın konuya bak. ne diyeyim şimdi sana?
dur, bi çay alıp geliyorum
-
Çaya verilen paraya kıymam , asla lipton almam ,
Şekersiz içerim ,
çay bardağının içine kaşık koymam ,
kesinlikle çeşme suyu ile demlemem ,
demlemeden önce hafif sıcak su ile çayı yıkar ve süzerim ,
kettle ile ısıttığım su yerine demlikte ısınmış su ile demlerim ,
çaydanlığın altını deliklerin üstüne çıkacak kadar su ile doldurur öyle kaynatırım ,
bardakları önce ısıtır çayı öyle doldururum ,
..................
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
Ben BİM 'den alıyorum
bERK Çayı ; 1 kg = 6.5 TL
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
takendy adlı üyeden alıntı
Çaya verilen paraya kıymam , asla lipton almam ,
Şekersiz içerim ,
çay bardağının içine kaşık koymam ,
kesinlikle çeşme suyu ile demlemem ,
demlemeden önce hafif sıcak su ile çayı yıkar ve süzerim ,
kettle ile ısıttığım su yerine demlikte ısınmış su ile demlerim ,
çaydanlığın altını deliklerin üstüne çıkacak kadar su ile doldurur öyle kaynatırım ,
bardakları önce ısıtır çayı öyle doldururum ,
..................
Yakaladım seni
herşeyiniz yeme içme gırtlak diyorsun bizi kınıyorsun
iş gırtlağa gelincede heryandan çıkıyorsun ))))))
Çaykur 42 no lu tirebolu çayı alına
alt su ile üst demlik içme suyu ile doldurula,
üste çayı koyula,
dikkat edileeee ikiside kaynamamış ha kaynatmadan demlemece bu
haşlamadan,çayı üzmeden,vakti yayarak
alt kaynamaya başladığında üstte ısınaaaa
üstün içindeki çay çöktüğünde
afiyetle içileeee
yaklaşık 45 dakikada olur
gidecek olan 2 kaşık çay
mutlaka denenee
-
doğuş karadeniz kullanıyorum...bir de porselen demlik...
-
bizim evde ya doğuş yada lipton kullanılıyor. benim çay demleme taktiğimde şu, önce çaydanlıkla bir süre suyun kaynama noktasına yaklaşmasını bekliyorum. sonra ketılada su koyup kaynatıyorum. ketılda kaynayan suyla çayı demliyorum, çayı 15dk felan dinlenmeye bırakıyorum. bu arada da çaydanlığın altındaki suyuda kaynamış oluyo varsa daha iyi taktikler süper olur
-
takendy adlı üyeden alıntı
Çaya verilen paraya kıymam , asla lipton almam ,
Şekersiz içerim ,
çay bardağının içine kaşık koymam ,
kesinlikle çeşme suyu ile demlemem ,
demlemeden önce hafif sıcak su ile çayı yıkar ve süzerim ,
kettle ile ısıttığım su yerine demlikte ısınmış su ile demlerim ,
çaydanlığın altını deliklerin üstüne çıkacak kadar su ile doldurur öyle kaynatırım ,
bardakları önce ısıtır çayı öyle doldururum ,
..................
Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...
-
24 yıl önce bıraktım çay içmeyi ama içenler neler yapıyormuş izlemek istiyorum.
-
Doğadan çay kullanıyoruz biz ofisde; çok da memnunuz. Üst yapraklardan vs. yazıyor paketin üzerinde. Kattle ile demlediğimizde dahi mükemmel renk ve tad veriyor. Çaykur'un sarı paket Turist çayından daha iyi olduğunu düşünüyoruz ofis olarak.
-
abi ben kaçak çay diye tabir edilen siyah yaprak çayını çok seviyorum ama onuda her zaman alamıyore pahalı bi çay.
onun dışında liptonun siyah çayından normal rize çayının içine bir iki demlik poşeti attınmı aromalı mis gibi tadı oluyor
-
Tiryakilere tavsiyem,
Demin üzerine sıcak suyu direk döküp (haşlayarak) demlemeyiniz.
Demlik kısmına kaynamış suyunu dökünüz ve çayı üzerine atınız. Sıcak su tüm demi yavaş yavaş dibe çekecektir.
Bir müddet geçtikten sonra dilediğiniz sıralamayı yapınız.
Afiyet olsun...
-
Kesin kanser olmak üzereyim
6-7 senedir ofisimde kettle, plastik bardak-kaşık, poşet çay kullanıyorum.
Doğuş Çay öncelikli tercihim.
-
Doğadan gizlibahçeyi ufak bi süzgeçte yıkayıp bakır çaydanlıkta demleyip ince kenar ve ince belli cam fincanda şekersiz götürürüm sınav dönemleri zaten 2-3 demlik gidiyor günde sınavların tek iyi yanı heralde
Heil Spellcheck
-
Konuya bak ÇaY demle .
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
-
Ben de anlatayım.Kettle da sıcak suyu kaynatıp döküyorum sallama çayın üstüne.(Lipton)Yurtta bu kadar oluyor abi...Bardağı da plastik değil karton kullanmaya özen gösteriyorum.Cam bardağı,temiz çatalı kaşığı özledim.Metal çay kaşığını özledim...Deşme yaramı Metehan abi.
Bir de çayı içerken hörppp yapmak lazım.
-
Bazı arkadaşlar haddinden fazla sosyete davranıyor.
Yapılacalar demliğe 2 çorba kaşığı ÇAYKUR TURİST çayı atılır...
Kaynamış suyu demliğe ilave edilip, ateş üzerine koyulup kabartılır(1-2 takla açtırılması makuldür)
ateş kısılır 10 dakika sonra ateş üzerinden alınır
bi güzel içilir..
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
-
haşlama çay mı olur elbette tadını bulamazsın.
günde en az 15 bardak çay içen biri olarak
iyi çay demlemek için öncelikle iyi çayın olmalı.
önerebilecegim çaylar başta lipton sarı paket, çaykur sarı paket, doguş çay, ve tiryaki çayı tavsiye ederim.
asla kaçak çay diye tabir edilen çayı evime sokmam misafirlikte ikram etselerde içmem.
şimdi gelelim iyi çay demlemenin yllarına. öncelikle su önemlidir. kireçli olmamalı hazır su kullanmak yada dag suyu kullanmak en idealidir.
çayı çok fazla veya çok az koymayacaksın. az koyarsan imamın abdes suyu gibi olur çok koyarsan acıtır. ölçü olarak 6 bardak çay için bir yemek kaşıgı kullanabilirsin.
çayı yıkamam. yalnız çay suyunu kaynatmadan önce demlige çayı koyarım.su kaynayınca demlige sıcak suyu döker ve alttakı su kabına tekrar su ilave derim. yaklaşık on dk sonra çayımız demini almıştır. demligin kapagını açın çay çökmemişse üzerinde kümelenmişse üzerine bir adet kesme şeker atın böylelikle hem çay çöker hemde daha lezzetli olur.
iyi demlenmiş çay çökmeden önce sarımtırak bir renk salar.
porselen demlikte demlenen çay daha lezzetli olur. ama benim favorim aliminyum çaydanlıktır.
son bir püf noktası evinizde en az iki boy çaydanlık bulundurun. eger az demleyecekseniz küçük boyda çok demleyecekseniz büyük boyda demleyin. az demlenecek çayı büyükte demlemeyin.
bazı bölgelerde çay doldurmaya degişik isimler takmışlardır.
kimisi katıyım mı yada çay isteyen çay kat der
kimisi çay alırmısınız yada çay isteyen çay alayım.
kimi yerde çay dıkayım mı yada çay isteyen çay dık
gibi örnekler çogaltılabilir.
hadi afiyet olsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)