Çay Demleme Teknikleri ve Çay Markanız
Reklamlar
-
Super Moderator
çay demleme ile ilgili ilginç bir şeye denk geldim
yorum yapmak istemiyorum artık
ne günlere kaldık yaaa
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
Reklamlar
-
Bildiğim kadarı ile gerçek bergomot olan çay satan bilindik bir marka yok yada ben bilmiyorum hepsi aroma . fazlası midemi yakıyor.... Bir çok çay markası denedim çaykur un kare demlik poşetinin lezzeti çok hoşuma gidiyor. Nedense heryerde bulunmuyor....
Benim tekniğim. Demlik poşet yıkanır, demliğin dibinde çok az su olacak şekilde kapağı kapatılarak alttaki suyun ateşi orta derecede açılır.alttaki su kaynayınca çay demlenir.Çaykurun demini alması diğer markalara göre 5-10 daha daha fazla gibi .....
Bir Erzurumlu olarak yaşasın ÇAY KARDEŞLİĞİ
Diş Fırçam Bile Motorlu :cherry:
-
Bir bardak çaya bir tane karanfil atın kokusunu çaya versin,birde böyle içmeyi deneyin... (demliğinize atmayın kokusu bikaç demlemede çıkmıyor,evinizde karanfilden hoşlanmayanlar olabilir...)
-
-
egelim 43 adlı üyeden alıntı
Ulem kaç senelik bekçisin sen daha iyi çay nasıl demlenir bekçi çayı nasıl olur çözemedimmi arkideş yahh
peehh
usta napak liptonlara muhtac ettiler bizi...şöyle 2000 li yıllardaki ortamımız yok ki teşkilatımız olsun...taşeronlarda sürter olduk...ortam yok yani usta...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
doğuş çay alırım.yabancı çay almam. aromalıda almam...parfüm gibi kokuyor.
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
-
-
öyle sallamadan dallamadan çayları sevmem...
demleme çay olacak...delikanlı çayı...
burda kullandıgım çay da ceylon tea...
(TR ye temelli dönme durumum olursa, bu çaydan ne kadar götürme sınırım varsa o kadar alıp götüreceğim)
bardağım da ince belli çay bardağıdır...
demleme şeklimde:
altta su kaynadıkdan sonra demliğe yavaş yavaş çevire çevire dökerim....
sonra demliği ocağa koyarım ve onun da kaynamasını beklerim...10-15 sn felan sürer sürmez...
kaynayacağı zaman ortasından yarılarak kaynar...sonra alır çaydanlıgın üzerine koyarım onun kaynamasını beklerim...
bu sırada demde çöker ve yanına açarım bi pötibör püskevit ohhh ne güzel...
-
Çay-kur un Rize ve tiryaki çaylarını öneririm. Günde en az 10 bardak içiyorum. Çay yüzünden reflü olduk . Çay demleme metoduna gelince altlı üstlü en güzeli bana göre. önce çay suyunu ısıtılır. su ısınmadan önce üstteki demliğede çok az su konur. kaynamaya başlayınca 2-3 avuç çay atılır. yalnız kaynamadan önce çayı üst demliğe atmayın. sonra kaymış şu dökülür. sonra 5 sn kadar üst demlik ateşe konur. sonra alta su eklenir. ve en kısık ateşte altlaki suyun kaynaması beklenmelidir.zaten altaki kaynayınca üstteki çökmüş oluyor. sonrada afiyetle içilirr...
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
-
mezit adlı üyeden alıntı
doğuş çay alırım.yabancı çay almam. aromalıda almam...parfüm gibi kokuyor.
kartalizma07 adlı üyeden alıntı
çaykur gerisi hikaye, lipton karadenizde güzel
bahsettiğiniz çayları eve dahi sokmam valla beyler yanlış anlamayın...
daha karali çay bitmedi uyduruk uyduruk içiyoz ...çöpede atmaya kıyamıyorum...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
evde teksem dogadan poset cayı kaynamıs suya 2 3 adet koyup 15 dk bekleyıp ıcerım gayet guzel bi cay kahvede kafede hatta cafe nero da ole cay olmuyor
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)