Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012
Abi kaza yapacakdım ki yapmadım. ucuz atlattık tekrar oku konuyu yeni uyandın herhalde
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------
Olur valla ki mart başlarında işe başlıcam ama hafta sonları izinli olurum büyül ihtimal pazar günleri yaparız
Senle oliympos çıralı yanartaş yaparız bide beyciğe çıktıkmı tamamdır
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
geçmiş olsun kardeşim aman dikkat . !
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
gecmıs olsun kardes kaza ıste alına yazılmıssa gelıyor ucuz atlatmıssın Allah beterınden sakınsın aman dıkkat diyiiim
kadınların herzaman kendilerini haklı görmelerine inanılmaz sinir oluyorum
Hayır hatayı kabul etmekde bir erdem ancak kadınların %99 u bu erdemden çok uzak. Zeytin yağı gibi herzaman üste çıkmak için olmadık şeyler uyduruyorlar. Trafikde özellikle bu okadar çok oluyor ki...
Bi sorun çıktı mı kadınsa laf anlatmaya uğraşmıyorum zaten anlayacak kapasitesi yok altına araç verincede böyle yapması doğal deyip basıp gidiyorum.
Allah korumuş ucuz atlatmışsınız bazen gaz açıp manevra yapmak frenden daha etkili bir yöntem olduğunu hepimize tekrar göstermiş oldunuz. İnşallah bi daha bu tip durumlara düşmezsiniz
geçmiş olsun. kadının olduğu yerde her zaman sorun da vardır. trafik zaten başlı başına sorunken bir de kadınlar her durumda kendilerini haklı görme cehaletini ve pişkinliğini göstermeleri yaratılıştan olsa gerek.
kemal kardeş uykudan yeni kalktığım için tam kavrayamamışım konuyu şimdi kavradım. Genede geçmiş olsun.
Ah kadınlar vah kadınlar napıcaz bu kadınları bilmiyorum ne onsuz oluyorlar nede bunsuz ne olurdu biraz daha akıllı olsalar dimi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:33 ----------
Tabi abi zaten hemen anladım dedim uyku serseriminde yanlış okudu dedim içimden
Hala Türkiye'de nefret suçları için bir yasa tasarısı olmasa da burada yazdıklarınız nefret söyleminden ibaret.
Burada sürücünün cinsiyetine özellikle vurgu yapıyorsunuz. Ne düşünelim kadın sürücü ise? İma ettiğiniz şey nedir. Ek olarak, eğer siz tanımadığınız bir kadına bağırıyorsanız (haklı ve ya haksız olmanız önemli değil) onun size serseri demesini yadırgamamanız gerekir.
Erkekler kadınlardan daha iyi sürücü değildir. İyi cinsinde sürücülük yetenekleri bilimsel olarak aynıdır. Sürücülük deneyimle gelişen bir olgudur. Sizlerin kadınları kötü sürücü olarak etiketlemeniz, ağır sosyolojik bir yarayı temsil ediyor.
Eğer bir gün Prof.Dr.Üstün Dökmen'in bir konferansına katılıp bu söylediklerinizi orada da paylaşırsanız, salondan kırmızı bir suratla ayrılmak zorunda kalabilirsiniz.
Bir nefret suçu daha....
Evet, arkadaşımıza göre kadınlar erdemsiz, uydurukçu ve kapasitesiz yaratıklar. Hatırlatırım ki sen de bir kadının evladısın.
Haklısınız efendim, beyinlerimiz aynı çalışıyor, hepimiz aynıyız, hepimiz ikinci sınıf varlıklarız.
En büyük bombayı patlatan bu tipik kadın düşmanı arkadaşımı ayakta alkışlıyorum. Ortaçağdan günümüz kadar gelen, sözde dine dayanarak kadını şeytanın türevi olarak görme düşüncesini bizlere tekrar hatırlattığınız için de teşekkür ediyorum. Günümüzde kadın cinayetlerinin altında yatan zihniyet ile sizin zihniyetiniz arasında bir fark görülemiyor.
Cahil ve pişkin olan kadınların olduğu her yerde sorun görüyorsanız, isterseniz kadınları tüm dünyadan yok edelim, öldürelim, dövelim. Bu mesajı yazarak ne kadar ileri görüşlü (!) olduğunuzu paylaşmanız takdire şayan gerçekten.
Bu yazdıklarımdan sonra gelecek tepkiler belli başlı aynı olacak. Kadınların yapısı gereği trafikte daha heyecanlı, dikkatsiz olduğu vs. vs. gibi boş şeyler yazılacak ya da konuyu saptırdığımı söyleyeceksiniz.Kendi düşüncelerinizi savunmaya devam edeceksiniz.
Şunu belirtmek isterim ki sizin bu zihniyetinizi değiştirmek için birçok sivil toplum örgütü gece gündüz çalışıyor. Düşmanca söylemlerinizi savunmanız sizi daha da alçaltacaktır. Yok efendim, ben düşmanca bir şey söylemedim derseniz kadına yönelik nefret söyleminin tanımı şudur:
-Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz:Kadınlara Yönelik Nefret Söylemi: Temelde cinsiyetçi ifadelerin kullanılmasıdır. Aşağılama amaçlı bu ifadelerde kadının konumunun ikincilleştirildiği bir söylem oluşturulmaktadır.
http://www.nefretme.org/
http://www.nefretme.org/2011/04/nefr...si-ne-yapmali/
http://www.nefretsoylemi.org/
tempra çevre görüşü çok kötü bi arabadır bende bi ara vardı geri gidicem arka gözükmez vs vs hiç rahat kullanamamıştım olayın detayını bilemiyorum ama bayan arabaya
(çoğu bayan gibi) gömülmüş gidiyordur seni görmemiştir bile ... neyse ucuz atlatmışsın geçmiş olsun allah başka bela göstermesin
Hocam kusura bakmada feminist'misin? anlayamadım.Genelleme yaparsak bütün kadınlar beyni aynı fonksiyonda çalışıyor.Ben orda kaza yapsayım motordan vazgeçtim kendime bi zarar gelseydi ne olurdu? bacağım kesin kırılırdı o kazada.. kadın erkek farketmiyor eğer erkek olsaydı iş değişirdi haa ne olurdu ? kafa göz girerdim adama ama kadın olduğu için sadece çemkirmekle yetindim oda ona yetti..
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
Bu arada kadın sürücü dememenin sebebi kadınlar erkeklerden 2 kat daha dikkatli kullanması.
22 yıldır motor sürüyorum. Kılpayı kurtulduğum kazaların % 90 ı bayandı. Acaba hep banamı denk geliyor? Bu arada 10 yaşımda falan başladım motor sürmeye mobilet le
Ben kaza ile ilgili bir yorum yapmadım. Sizin zarar görmenizi elbetteki istemem. Burada benim vurguladığım konuyu tam olarak anlayamamışsınız sanırım. Ben sadece sizin (ve diğerlerinin) söylemlerini eleştirdim. Olay sizin bacağınızın kırılacak olması ya da kırılmaması değil, sizi o duruma sokan kadın hakkında cinsiyetine vurgu yaparak kadına yönelik nefret söylemi kapsamında söyledikleriniz. Ayrıca şiddet hiçbir zaman çözüm olamaz. Erkek olsa "kafa göz girerdim" demişsiniz, birine hakaret etmek bağırmak da şiddete girer. 2011 yılından beri cinsel şiddet, tehdit ve psikolojik şiddet, hukuki açıdan şiddet kapsamında ele alınıyor. Orada kadına "kafa göz dalıp dalmamanız" sandığınız üzere sizin pozitif ayrımcılık yaptığınızı göstermiyor maalesef. Her iki şekilde de şiddet uygulamış oluyorsunuz.
Kadınların daha dikkatli olduğu için cinsiyete vurgu yaptığınızı söylemişsiniz. Peki diyelim öyle, Burada "safakk" isimli kullanıcının yazdığı bahsettiğim türden mesaja "Öyle hocam, kadınların beyni aynı çalışıyor" demeniz ve "safakk" isimli kullanıcının yazdıklarını onaylamanız benim sizi eleştirdiğim nokta.
"Hocam kusura bakmada feminist'misin?" tipik bir yaklaşım. Benim feminist olmam ya da olmamam sizlerin burada yazdıklarınızın savunması olamaz.
Mesajımı bir alıntı ile bitirmek istiyorum.
Kadınları ilgilendiren konularda kadınların attığı başlıklar kendi lehlerinden aleyhlerine çevirilir.Kadınların kendine ait konularda konuşma hakkı dahi’sen feminist misin?’ yaftalaması ve sorgulanması ile daha başlamadan biter.Feminizm=Öcülük,şirretlik baskıları ile kendi hakları adına yapmayı diledikleri olumlu adımlar için ilk cümleye başlar başlamaz yıldırılır çoğu kez bu yaftalamaya karşı olan hırçınlığı getirdiği öfke yine zehirli oklar olarak kadınlara geri döner.Yani kadınlar haklarını aradıkları feminist düşüncenin bir destek olduğu değil köstek olduğu imajı ile kendi iddiaları içinde vurulurlar.
http://www.derindusunce.org/2009/06/...bilir-misiniz/
Geçenlerde bir arkadaş benzer birşey yazmıştı 'oniki senede dört kaza, dördü de bayan sürücü' diye Valla araba çalışmıyor olsa bile koltukta kadın varsa kaçarak uzaklaşıyorum, neden mi? Çünkü viteste arabayı çalıştırıyor(daha doğrusu çalıştırmaya çalışıyor) az kalsın babamı eziyormuş. Yahu kadın yaya çarpıyor aynası kırıldı diye arabayı durudurup çarptığı çocuğa bağırıyor!! Allah hepimizi kadın sürücülerden korusun..
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)