yardım arkadaşlar kısa sürede gribi nasıl atlatabilirim?
yardım arkadaşlar kısa sürede gribi nasıl atlatabilirim?
İlaçla bir hafta ilaçsız yedi gün. Kestirme yolu yok, ekstradan vücudunda ağrılar,kırgınlıklar oluyorsa ağrı kesici al doktorundan(Aile Hekimi'nden). Panik yok.
Yok Ağrı Falanda böyle Salya sümükde durmak istemiyorum.
bol bol meyve ben öyle yaptım bastım portakalı bastım portakalı 2-3 güne geçti
meyveyle alakası yok
sıcak banyo yap termale gidebilirsin yarım saat takıl ben arada giderim
Geçmiş olsun...
Aşıyı olmadık galiba...
Bol C vitamini (portakal/mandalina)...
İstirahat...
Sıcak içecekler...
Bol su... Bol su... Bol su...
İlk belirileri görüldüğünde "Oscillococcinum" yararlı olabilirdi ama artık başlamış...
ilaç ismi verirdim ama vermicem sen doktora git biraz çaba harca
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
kasaptan yagli bir tavuk gogsu...
sonrasin da bol baharatli bir corbasini yapip icmek...
yanin da ekstra ihlamur...
mis....
ben ankara da bütün kış işe gidiş geliş için motora biniyordum ... kendimi kötü hissetmeye başladı mı her akşam 5-6 çay bardağı nane limon içiyordum...hasta olsamda olmasam da arada sırada gene içerdim...sana da tavsiye ederim...
Unnamed arkadasimizin dedigi gibi yapicaksin tavuk suyuna corba sifa niyetine iceceksin.Ve bol bol su + istirhat.
Dinlen (Yazmis oldugunuz Mesaj cok kisa. Lütfen Mesajinizi Minimum karakter sayisina yükseltin. Minimum karakter sayisi 10 Karakterdir.)
sana saç,ma gelecek ama bi tavsiyem var..ben saglıkçıyım hasta bakıyorum grip olmustum felaker hastanin biri dediki oglu şöyle yap geçer dedi yaslı bi hasta idi..bende neden olmasın dedim hep bizmi iyileştirecez...neyse anlatayım :::limonu ikiye böl yarim limonu avcuna sık ve burnuna çek 3 defa abtest alır gibi diger yarım limonuda avcuna sık onuda iç güzelce ilk 15 dk ka kötü olur ama sonra rahatlarsın ...tabi biraz cesaret istio
bi tane solgar içiyosun...
akşam sıkı sıkı giyinip battaniye yorgan ne varsa üzerine alıyosun..bi kova ter attınca hiç bişeyin kalmaz...
2 duble buzsuz çok soğuk olmayan rakı at.. Sonra hafif mayhoş halinle güzelce battaniyeye sarın kat kat giyinip sıcacık uyu terlet uyurken kendini güzelce kalktığın gibi terli kıyafetlerini çıkartmayı unutma ama ertesi gün tamamen geçmese de hafiflediğini göreceksin..
x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
-arcadiril.blogspot.com-
Doktora git. Ama direk profesör doktordan başlama, önce kıyafetlerini falan al, tıp öğrencisiyle deneyim kazan, sonra uzmana git, ondan sonra istediğin profesöre geçebilirsin.
eğer gerçekten grip iseniz (ki genelde soğuk algınlığı ve nezle grip zannedilir), kuru soğanın suyunu sıkarak 1 çay bardağı soğan suyunu bir tatlı kaşığı balla karıştırıp günde 2-3 defa içmek iyi gelir veya 1 bardak kaynar suya 1 çay kaşığı zencefil koyarak 10 dak. bekletilip günde 3 bardak içerseniz iyi gelecektir. ancak titreme, ateş, kaslarda ağrı, ağızda ve boğazda kuruluk, baş ağrısı, öksürük ve yataktan kalkamama gibi durumlar yoksa muhtemelen grip değilsiniz. nezle olmuş ya da soğuk almışsınızdır. nezle iseniz yarım litre kaynar suya 10 gr parçalanmış kuru incir 10 gr kuru üzüm konularak 30 dak. bekletilir ve nezle başlangıcında bir günde bitirilir ya da bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı tarçın konarak 10 dak. bekletilir ve günde 2-3 bardak içilir (günlük hazırlanmalıdır). soğuk almışsanız kabuk tarçını çay gibi kaynatarak günde 3-4 bardak içmeniz iyi gelir. GEÇMİŞ OLSUN.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)