Allah yakınlarına sabır versin. Allah rahmet eylesin
ama bence ... yoluna gitmiş
Allah yakınlarına sabır versin. Allah rahmet eylesin
ama bence ... yoluna gitmiş
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
Yetki verirsin kötüye kullanılır. Kötüye kullanılmasın diye yetki verilmez. Vesselam insan hayatının hiç değeri yoktur, sokak hayvanlarının hiç değeri yoktur, ölenin, öldükten sonra ardından bıraktıklarının hiç değeri yoktur.
Allah rahmet eylesin...
Legends may sLeep.. But they never diE..!
1 - Müslüman olmak.
2 - Akıllı olmak.
3 - Bâliğ olmak.
4 - Cünüp olmamak, hayız ve nifas hâlinde bulunmamak.
5 - Vurulmanın akabinde hemen ölmüş olmak. Vurulduktan sonra, ölmeden önce, yeyip içer, tedavi görürse, vurulduğu yerden başka tarafa taşınırsa veya üzerinden bir namaz vakti geçecek kadar yaşarsa, kâmil şehidlik kısmından çıkar. Uhrevî şehîd olur.
6 - Öldürülmüş olmasından dolayı, öldüren kimseye kısas icab etmek. Yani, kasden öldürülmüş olmak. Hatâen öldürülme durumlarında, katile kısas vâcib olmadığı için, maktûl şehîd-i kâmil kısmına girmez. Şehîd-i kâmiller, yıkanmadan kanlı elbiseleri ile gömülürler. Hz. Ömer ile Hz. Ali`de bu şartlardan biri bulunmadığı için yıkandılar; Hz. Osman ise, yıkanmadan gömüldü.
emniyet müdürü 2. maddeye ve 6. maddeye uymamış,bunu söylemek bana düşmez ama şehit olmamış(hır çıkarmak için yazmadım bunu,ortada şehit ve değil tartışmasına bir nokta olsun diye yazıyorum)
Allah rahmet eylesin... Emniyet müdürünün iyi niyeti ve kendisi dahil tüm ekibin eğitimsizliği, tedbirsizliği; kanunların dengesizliği sonucunda gereksiz bir ölüm...
Elindeki silahın namlusunun ne tarafa yöneldiğine bile dikkat edemez bir halde basın mensuplarını engellemeye çalışan sivil polise ise diyecek söz bulamıyorum...
(Keşan'da görev yapan bir emniyet müdürümüz de, davranışının bu olaya oranla gayet makul sayılabileceği bir olay sırasında -tüm şehrin tanıdığı, zararsız ama avcılık yaptığı için evinde tüfeği olan bir adamın, zabıta ve polisin gereksiz aşırı sert müdahalesi sonucu delirme noktasına geldiğini anlayamadığı için- benzer bir müdahalede bulunmuştu. Gazeteci sıfatıyla olay yerinde olduğum için "yeleği yok!" diye sadece içimden çığlık atarken bir polis akıl edip müdüre yelek giydirdi. O müdürümüz bu sayede hayatta. Kolundaki çıkarılamayan saçmaların acısını çekerek yaşıyor...)
Ben mynet linkindeki videoyu izledim ama anlamadım, ilk önce yere ateş ediyo sonra bi ses geliyo ama görüntüde bi durum yok?
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Vurmaktan kasıt öldürmekse eğer, vurulmasınlar tabiiki.
Adamları bayıltıp sonra beş yıldızlı koğuşlarda beslesinlerde demiyorum.
Cezası neyse çeksin sonuna kadar.5 yıl, 10 yıl yada müebbet her neyse.
Ama hiç kimse başkasının yaşama hakkına müdahale etmemeli.
Yada bu hakkı kendinde görmemeli.
... Diye düşünüyorum.
Motosikletli Kaplumbağa...
sevgili arkadaşlar
rahmetli nin şehit olup olmadığının tartışmasını yürütmenin size bir getirisi yoktur
kahraman olma amacındaydı sanırım...
Allah rahmet eylesin.üzücü bir olay ama bile bile'de silahlı birinin üzerine öyle atlanması çok saçma...
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
Rahmetlinin orada bulunma sebebi görevi gereğiydi. Kendi düşüncelerimizi aktararak kısır bir döngü oluşturmayalım diye ekranda yorum yapan uzmanları izledim hepsinin ortak noktası rahmetlinin iyiniyetli ama yanlış yaklaşım sergilediği, aldığı eğitime uygun olmayan bir yaklaşım sergilediği yönünde.Yorumlarımızı sakın ha cennet mekan olmasını istemiyormuşuz gibi algılama lütfen. İlk mesajımda da belirttim yine belirteyim yöntem ve yönelim açısından pozisyonu bana göre şehitlik değildir ki verdiğin sayfada da bunu net bir şekilde sen de okudun. Şehitlik hassas bir kavram, buradaki yorumlarımızla ahiret yaşamına etki edemeyiz sadece fikrimi yazdığımı bilmeni isterim. Ölmüş bir insanın arkasından diyaloğumuzun herkesin ortak alanında devam ediyor olması tepki çekebilir, dilersen özelden yazışmaya devam edelim.
Şunu unutma lütfen; düşüncelerine katılmadığımı belirtiyorum. Bana göre doğru olana dikkat çekiyorum. Seni ezmek, sen yanlışsın gibi bir tutum sergilemek söz konusu değil. Paylaşalım derken kırgınlıklar ortaya çıkmasın, bu forumda seviyemizi koruyup muhabbetimizi kalp kırmadan devam ettirelim çabasındayız hepimiz.
Selamlar.
ya bırakın böyle tartışmaları şehit oldu veya olmadı bunun bizi ilgilendiren kısmı ne? inşallah şehit olmuştur demekten gerisi boş...
"Rahmetlinin orada bulunma sebebi görevi gereğiydi." Benimde açıklığa kavuşturmak istediğim nokta bu işte görevi gereği orada bulunan ve görevi insanların hayatlarını korumak emniyetini sağlamak olan bi insan bizede yıllarca öğretilen "görev kutsaldır" mantığıyla birleştirilince rahmetlinin -bazı arkadaşların söylediği gibi- b..k yolunda ölmediği ve (bu tamamen benim fikrimdir) bana göre şehit olduğunu açıklamak istedim.Daha doğrusu rahmetli görevi başında öldüğü için ona ben şehitlik mertebesini layık görüyorum sadece he sen katılırsın yada katılmazsın orası ayrı tabiki. Hocayada sordum ve aldığım cevap: Orasını Allah bilir bize düşen kimsenin şehitliğinden şüphe etmemektir,yada helal olsun be adam şehit oldu ne güzel cennete girecek şimdi gibi yorumları yapmamaktır. oldu.Ayrıca yaklaşımın yanlış olduğunu olay anında pek çok hata yapıldığına bende katılıyorum. Hiç bir şekilde sana darılmadım kırılmadımda burası bi düşünce paylaşım formu ve benim düşüncelerimde bu yönde diyerekten sözümü burada noktalıyorum..
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Eyvallah iki gözüm, ağzın bal yalasın. Konuya verdiğin önem ve gösterdiğin nezaket için teşekkürler. Konu kapanmıştır
Selamlar.
Olenin ardindan "iyi bilirdik " tartisilmiyorsa bu konunun tartisilmadida cok abes Allahla kulun arasina girilmesinden olunce bari kurtulsun rahmetli.
Hatasiyla gunahiyla gitti. Tartisilicak ne kaldiki. Oyle yapmamaliydi kismini dusunmesi gereken merciler ibret alsin.
ben böyle düşünmüyorum ya..
ne bileyimm...
askeri, polisi yada sivil vatandaşı o anda yada başka bi zamanda öldürmeye teşebbüs eden herkim olursa olsun vurularak etkisiz hale getirilmelidir....
elinden ayağından vursan hapishanede terör estirir bunlar...
hem sen devletin memurunu yakacak,öldüreceksin,devletin araçlarını tahrip edeceksin,günahsız masum insanları öldüreceksin....
sonrada aynı devletin hapishanesinde ,aynı devletin ekmeğini yiyip suyunu içerek paşalar gibi yatacaksın...
ha hapis mevzusu..
4-5 metre kare oda..bi kenarda bi tahta yatak aha burada yatacaksın...
diğer taraftada yerde bi delik..ahada buraya sıçacaksın...
cezan boyunca ne bahçe ne güneş yok..
ya biter çıkarsın yada geberir çıkarılırsın..
dayanmak yada dayanamamak sana kalmış denirse...
tamam öldürmesinler hapse atsınlar....
hem bu şekilde davranıldığında yenilerinin türemesininde önüne geçilmiş olur...
ha polise karşı koyan herkeside vursunlar demiyorum..bu sonucu çıkarmasın kimse...
konumuz o şahıs olduğuna göre..
hadi müdürün ayağının dibine sıktı..
bişey yapmadılar...
boğuştular....
kalbine sıktığı anda....
diğerlerinin onu delik deşik etmesi gerekirdi.....
bence......
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)