Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum sevgili mt gönül dostları , aslında anlatacağım şeyler hepimizi ilgilendiren lakin benimde dikkatimi çeken ve merak ettiğim önemli bir konudur .
hemen lafa mt ile başlamayacağım çünki bu konu gerçekten yaşamımızın her anında sosyal ilişkilerde , hayatımızda yer almakta ,
buradada sıkça görüyorum , aslında çoook geniş ve derin bir konu olduğunu bilmemle birlikte , tahsilim ve dağarcığım el verdiği kadarıyla anlatmaya çalışayım,
örneğin ,
en karamsar, sinirli , sağlıklı düşünemediğinizi düşündüğünüz anda bile kendinizi karşınızdakinin yerine koyup onun penceresinden bakmayı denermisiniz ?
ben hayatımda bunu hep yaptım yapım itibari ile , elimde değil , kötü olan şey belki kötüdür ama , karşımdaki insan bu kötülüğü neden yapmış diye , belkide saçma düşüneceğiniz şeyleri düşünürüm,
bu hırsız sizden bir şey çalmışsa neden çaldığını, vs. vs. bu böyle uzar gider
yani karşı taraftan gelen olumsuzluklara sabredip kendimizi onun yerine koyup düşünebilme yeteneği mi diyeyim akıllılığı mı diyeyim, yoksa kerizliği mi
herşeye önyargılı yaklaşıp her şeyi en başından kötü bilmek dahamı hayırlıdır , hep karamsarmı yaklaşmalıyız ?
gerçekten bazı şeyleri merak ettiğim için insanların düşüncelerini bilmek bana iyi gelecek yoksa bendemi bi anormallik var diye aklımdan geçireceğim sürekli , kandimi saf, enayi olarakmı düşüneceğim ,
bu konuyu derinleştirmek ve fikir almak amacıyla açtım ,
umarın anlatmaya çalıştığım şeyi ifade edebilmişimdir
hepinize bol güneşli günler dilerim kalın sağlıcakla...