metehan abi ben yemeğimi evden götürüyom. Atıyom sırt çantasına götürüyom. Dağın başında iki villada çalışıyom. Ufak yer ama rahat. Karışan yok,gelen giden de pek yok.
bu yasadan önce ben motorola genel müdürlükte güvenlik şefiydim bu yasa mecliste uzun süre gezdi sonra bir gün taşeron şirketimden güvenlik müdürü geldi bana kadıköyde bir seminerin olduğu ve benimde katılmamı istedi ben ilk başta kendi şirketim seminer düzenlemiş filan gibi düşünceye kapıldım kaıköydeki yere gittik bodrum katta yaşı 60 yakın devlet içinde çeşitli görevlerde bulunmuş asker emeklisi olmayan bi zatı muhterem seminere başladı etrafıma baktım etkin güvenlik pronet grup4 ve hatırlayamadığım bir çok güvenlik firması yetkilisi vardı kendi kendime benim burada ne işim var diye sordum çünkü güvenlik işiyle uğraşan tek kişiydim orda gelenlerin çoğu halkla ilişkiler ve proje kordinatörüydü. zatı muhterem başladı anlatmaya bu yasadan sonra artık yasal iş tüzüğünde sayılacak güvenlik hizmeti şirketler bunlardan şöle yararlanacak böyle yararlanacak yasadan sonra artık temizlik ve güvenlik aynı sıfatta ( yani aynı isim üzerinde iş yeri için çalışamıycak falan)bu işde eski olanlar anlamıştır anlamayan için güvenlik şirketlerinin eski adları temizlik ve hizmet sektörü olarak geçerdi. yalan olmasın 1 veya 1.buçuk saat anlattı sonra sorulara geçti herkes farklı sorular sordu sanki pas atıyorlar içimdeki anarşizme dayanamadım bende soru sordum güvenlikçiler kaç saat çalışacaklar neyle ücretlendirelecekler tazminat haklarını bundan sonra mahkemelere gitmeden alabilceklermi falan beyim sanki bu işi daha yeni duymuş gibi başladı anlatmaya güvenlik 12 24 saat çalışacak içişleri bakanlığının talimatıyla zaten güvenlikler en iyi ücreti alıyor tazminatını alamayan güvenlik yok diğer güvenlik şirketi mensuplarıda nasıl destekliyorlar bende açtım ağzımı yumdum gözümü hepsine laf yetiştiriyorum en sonda şunu dedim bu güvenlik yasası ödp ve pkk nın bir oyunudur polis veya asker yapamadıkları yandaşlarına bu şekilde resmi silah bulundurma belgesi alacak ve poligonlarda atış eğitimi alacaklar çok körsünüz demiştim aradan kaç sene geçti hala fikrim değişmedi buda benden anı
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
mt bekçiler uyumayan varmııı?
var üstat....
fazla kalmadı nöbetin bitmesine inş.
mete abi özleidk seni yav...
hayırsızlık yapıp hiç aramadık da:(
metehan abim pek takılmaz oldu artık buralara. Neyse ben yatış.
bekcinin düşmanı kara günü yaz sıcakları fena bastırdı...ulen yaz geldimi şu mesleğe lanet ediyorum...terden perişan oluyorum..fiziki güvenlikten en nefret ettiğim dönemler...klima yok vantilatör desen kendine hayrı yok yaprak kımıldamıyor...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
metehan abi benim gibi paso gece çalışırsan sıcak derdin kalmaz
yok be abi öğlen 14 gibi kalkıp bütün işlerimi görebiliyorum
adamı ne öldürü ne güldürü panpa o sistem...hayattdan soğursun...ama gece yatışdaysan sıkıntı yok...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
yok beyav gece en güzeli mete gangam...
seviyorum mt'yi...
bu arada adem üstat bizi iki günlük üye yaptın ya helal olsun sana....
yav üstad sen yanlış anladın galiba. Dün üye olmuş bi eleman, üye olur olmaz açtığı konu=bana oy verin? ben onu yazdım 2 günlük eleman diye. Senin profilinede baktım, üyelik tarihini göremedim yanlız mobilden baktım. Pek tanımadığım için hah gene geldi oy istemeye birisi dedim. Kusura bakma. O konuyu açıp tekrar incelicem.
Ne olacak bu ögg lerin hali bilen varmı ? Özel güvenlik teşkilatlandırılmalı ne olduğumuz belli değil .
özel bekçi. Ne olacak. Özel bekçi geldik, özel bekçi gidiyoz. 2 yıl önce dosyaları verdiğim il jandarmadan yaka kartının yenisini alamadım daha.
bencede değişen bişey olmayacak...çünkü şu an en ballı projeleri alan Akdeniz Güvenlik...AKP milletvekili ve içişleri eski bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğluan ait bir firma...hizmet üreten mal üretmeyen bir firma borsada bile yer aldı düşünün yani o kadar bağlamışlar memleketi...
http://www.sabah.com.tr/Piyasa/Borsa...venlik-borsada
Devletin yasayla özel güvenlik de taşeronu yasaklamasını bekleriz umarız ama onların çıkarlarına aykırı...bu iş istihdamı aileleriyle 1.5 milyon...ama kendi adamlarının kankalarının yandaşlarının menfaatleri yüzünden sürüngen gibi yaşam şartlarına mahkumuz...
devlet yetimine fakirine yaşlısına mağduruna sahip çıkamamış ki özle güvenlikcisine sahip çıkacak kollayacak yasaları çıkarsın..şimdi tüm milletvekilleri tatilde...Allak işlerini güclerini rast götürmesin...
güvenlik de taşeron sistem bitmezse biz yalan oluruz...Düşünsenize 500 bin güvenlikcinin hakkı vebalimi yoksa Tayyibin abisi hamisi Abdülkadir Aksunun oğlunun menfaatlerimi...Tayyip sana bu güvenlikcilerin alınterlerinden taşeron şirket patronlarına geçen hakkı vebali haram olsun sana oy verenlerede haram olsun...
est. abi kusur yok...
birbirimizin hatalarını örtmek için burdayız...
biz kardeşiz da ötesi yok...
Mete gangam gir o sayfaya beğen sonra facebook ile giriş yap...
sonrasında oy durumuna tıhla..
oradan tüm resimler deyip beni bul oy ver bu kadar basit..
öperem yanaklarından(:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)