Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Harici 2.5'' Harddisk tamiri mümkün mü? Ettiren varmı...

REKLAM ALANI
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beyler biliyosunuz bu harddisk denen şey çok kıl bişey. sarsılmaya en ufak bir darbeye gelmiyor. Bendeki 2.5'' i sırt çantama koyarken yaklasık 30 cm den parkeye düşürdüm direkte düşmedi kaydı resmen ama artık içinde ne varsa okumuyor ışıkları yanıyor motoru dönüyor bilgisayar algılıyıp tarıyor ama içindeki bilgilere ulaşılmıyor

Sanırım içindeki okuyucu tırnak kırıldı ve Samsung 640gb faturasını bulamıyorum ama sanırım 2 seneyi geçti garantide yok teknosadan almıştım. Yaptıran falan varmı hiç soruyum dedim tecrubeli arkadaşlara

Ben 2 yıl önce 198 e aldım bu Thailandaki sel yüzünden Harddisk fiyatalrı çıldırdı. HD Motorlarının Yüzde 70 ini üreten fabrikanın telef olması yüzünden şaftı kaydı sektörün .Fiyat 300 lere çıktı eskiyip düşüceğine yahu El yakıyor namussuzlar...

Bu hassas tırnağın değişimiyle olması mümkünmü kısaca..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    içindeki bilgileri kurtarmak için mi tamir ettirmek istiyosun yoksa tekrar kullanmak için mi...ankara da daha geçen hafta bilgileri kurtarmak için 1800 dolar istediler...

quadro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda innova ANF125i
    Evet içindeki bilgiler kurtarılacaksa pahalıya mal oluyor.
    Biri yer, biri bakar kıyamet ondan kopar.

_w_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    çizilen hdd nin tamiri mümkün değildir. Bende hitachi hdd vardı .yazın düşürmüştüm. garantiye gönderdim. yenisini gönderdiler. eğer alıcaksınız Samsung ya da hitachi öneririm. Bilgi kurtarma olayında hdd çizildiyse sadece belli bir bölümü alabilirsiniz .
    Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
    Kanuni Breton _Mavi Ejder_

Vedalar Zamansız olur...

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    içindeki bilgileri kurtarmak için mi tamir ettirmek istiyosun yoksa tekrar kullanmak için mi...ankara da daha geçen hafta bilgileri kurtarmak için 1800 dolar istediler...
    Alıntı _w_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çizilen hdd nin tamiri mümkün değildir. Bende hitachi hdd vardı .yazın düşürmüştüm. garantiye gönderdim. yenisini gönderdiler. eğer alıcaksınız Samsung ya da hitachi öneririm. Bilgi kurtarma olayında hdd çizildiyse sadece belli bir bölümü alabilirsiniz .
    İçi Full HD filmler vardı bi önemi yok yani.. Bu uafak düşmelerde 50-60 liraya falan tamir mümkünse yaptırmak benim amacım. Yenisi 300 lira. amacım kullanma imkanı varsa yaptırmak. Neyse bi seviside arıyım yarın.

Cevaplar için sağ olun düşüren çok oluyoda bi soruyım dedim...

Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    Alıntı _w_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben içinden kurşun geçmiş hdd den bilgi kurtarıldığını okumuştum. Tabi bunun kurtarmak için özel labaratuvarlar ve ona göre güzel fiyatları var
    _w_ bunu beğendi.
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Küçük bir ihtimal biçimlendirme ile düzelebilir.

En garanti yol, Windows 7 yada Xp Dvd'si takıp biçimlendirme ekranında harddiski silip tekrar oluşturmak.Sadece biçimlendirme üzerine özel programlar da var.

Önereceğim diğer yol ise harddiski kutusundan çıkartıp SATA portu üzerinden SATA kablosu ile anakartla direk bağlantı kurmak...

cagriaksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley-Davidson XL883R
    Hocam o harddisk kutusuda arızalanmış olabilir (%1 ihtimal). diski kutudan çıkartıp, direk bir pcye bağlamayı deneyebilirsiniz. hala sonuç alamıyorsanız soğuk bir bardak su içebilirsiniz :(

harddiskler çok hassas olarak üretilmektedir. içinde birbirine temas eden parçalar olmadığı için, herhangibir darbe esnasında, okuma kafası diske sürter ve zarar görür. Ama samsung yetkili servislerinden garantiyi sorgulatabilirsin önce ve eğer garantisi varsa, teknosadan fatura fotokopisi talep edebilirsin.

ben bir samsung tv'de böyle çözüm bulmuştum aklında bulunsun ;)

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    ben de laptop hdd si hakkında birşey sorayım bari...
    KKTC ye geldıgımde patroniçem laptopunu bana verdi...ben de 3 gün sonra çökerttim
    format atamıyoruz, engel mi ne varmış...ben başka bir pcden sistem diski ile hdd e girip içindeki tüm bilgileri görmüştüm... patroniçeme dedim o bilgileri alalım yeter dedi....bu sırada tamire gitti geldi ve şuan hiç açılmyor....görüntü yok ses var....
    hdd sini söktüm taşınabilir gibi baska bilgisayara baglayım dedım,anakarta bağlantısı ide kablolar gibi ama pin aralıkları daha küçük....ide kablosu kadar ama daha çok pin var...bunu nasıl açabilirim...
    ne biçim tamirci yahu sadece format at diye bilgisayar veriyoruz...yaptıracagınıza degmez deyip geri veriyorlar açılan bilgisayar da açılmıyor....

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben lg marka kullanıyorum darbelere karşı güvenlikli 10 defa düşürdüm korktum aha gitti harddisk diye ama her seferinde çalıştı. bence hdd kutusunu değiştirmeyi dene

cagriaksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley-Davidson XL883R
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben de laptop hdd si hakkında birşey sorayım bari...
    KKTC ye geldıgımde patroniçem laptopunu bana verdi...ben de 3 gün sonra çökerttim
    format atamıyoruz, engel mi ne varmış...ben başka bir pcden sistem diski ile hdd e girip içindeki tüm bilgileri görmüştüm... patroniçeme dedim o bilgileri alalım yeter dedi....bu sırada tamire gitti geldi ve şuan hiç açılmyor....görüntü yok ses var....
    hdd sini söktüm taşınabilir gibi baska bilgisayara baglayım dedım,anakarta bağlantısı ide kablolar gibi ama pin aralıkları daha küçük....ide kablosu kadar ama daha çok pin var...bunu nasıl açabilirim...
    ne biçim tamirci yahu sadece format at diye bilgisayar veriyoruz...yaptıracagınıza degmez deyip geri veriyorlar açılan bilgisayar da açılmıyor....

Bahsettiğin harddisk normal notebook ide harddiski, onun için 40 pin ideye çevirici soketler var, o soketler yardımı ile standart bir pc ye bağlantısını yapabilirsin.

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    teee seneler önce external bir toshiba almıştım sırtımdaki çanta ile 2 kez yere yapıştım ki birinde motorla düştüm halen banamısın demiyo kereta
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı cagriaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğin harddisk normal notebook ide harddiski, onun için 40 pin ideye çevirici soketler var, o soketler yardımı ile standart bir pc ye bağlantısını yapabilirsin.
    lap top zaten...yarın söyleyim de alsınlar bari... teşekkürler abicim....

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    harddiske format at, belki düzelir
    bilgisayar algılayabiliyorsa bu ihtimal var çünkü
    daha sonra recuva kur, derinlemesine tarama yaptır
    içindeki bilgileri kurtarabilirsin

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    harddisk fiyatları okadar pahalı değil aslında daha geçen gün abin 1tb harddiski 170tl ye aldı sahibinden.com da bulmuştu ve şans eseri kendi partmanında komşusu çıkmıştı

Size önerim içinde önemli bilgiler yoksa yenisini almanız. Zaten yaptırsanızda muhtemelen eskisi gibi olmayacak

ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    harddiske format at, belki düzelir
    bilgisayar algılayabiliyorsa bu ihtimal var çünkü
    daha sonra recuva kur, derinlemesine tarama yaptır
    içindeki bilgileri kurtarabilirsin
    Doğru bir yöntem aynı fikirdeyim
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)