Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

..:Herşeye Rağmen:..

REKLAM ALANI
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Evlendiğimde 58 kiloydum. Sonra birdenbire kilo almayı başladım. Kocam "Artık yediğine biraz dikkat et canım" demeye başladı. Önce biraz boğazımı tutmayı denedim. İnanır mısınız neredeyse aç geziyor ama bir türlü kilo veremiyordum. Ardından uzun yürüyüşler başladı. Sabahları erken kalkıp işe gitmeden önce mekik çekiyordum. Ama olmadı. Gitmediğim diyetisyen kalmadı. Ama nafile. Gün geçtikçe kilo almaya devam ettim. İşin garibi şişmanlamakla kalmıyordum sanki büyüyordum. Taa ki... 35 yaşındaki Nicole, bir gün pes etmiş. Tartı 88 kiloyu gösterdiğinde gözyaşlarına boğulmuş ve diyet listelerini bir kenara atmış. İşi bırakmış, bütün gün yataktan çıkmamış. Sonra bir gün "Bir gün tuvalete giderken tartıya gözüm çarptı. Üstüne çıktığımda gözlerime inanamadım. 10 kilo vermiştim." O gün Nicole garip bir hastalığa yakalandığını düşünmüş ve doktor doktor gezmeye başlamış. Hepsine "Ben yattığımda kilo veriyorum, en ufak bir hareket yaptığımda kilo alıyorum, inanın" demiş ama kimseyi ikna edememiş. Doğru doktora rastladığında ise gerçekten hastalığının binde bir görüldüğünü öğrenmiş. "Doktor bana 'Ayakların büyüdü mü?' diye sordu. Ağlayama başladım çünkü ayak numaram bir değil iki numara büyümüştü."

Gözlerimi ekrandan ayırmadan nefesimi tutmuş izliyordum. Siz bundan daha ilginç bir hastalık daha duydunuz mu? Duymadınız mı? Alın bir tane daha. 40 yaşındaki Jilles'in hastalığı daha da ilginç. Genç kadın soğuğa dayanamıyor. Vücudu soğuk havada donuyor. Şaka değil. Örneğin ıslak çamaşırları çamaşır makinesinden çıkarırken bile parmakları donma tehlikesiyle karşı karşıya. O yüzden sürekli eldiven kullanıyor. Üstelik Londra gibi çok da sıcak olmayan bir şehirde yaşayan Jilles, sabahları nasıl işe gidiyor biliyor musunuz? Önce sıkıca giyiniyor. Özellikle ayaklar ve eller iyice sarıp sarmalanıyor. Çünkü onlar vücudun en önce etkilenen bölümleri. Sonra montunu giyiyor ve arabasına koşuyor. Arabayı çalıştırıyor ve ısınması için arabayı çalışır durumda bırakıp hemen eve koşuyor. Yaklaşık 15 dakika sonra arabanın içindeki ısı kendisine uygun duruma gelince yola koyuluyor. Tabii elinde eldivenlerle. İşe gittiğinde ise ilk yaptığı kahve makinasının buharında ellerini ısıtmak oluyor. "Bu kadar önlem çok diye düşünüyorsunuz ama değil. Bir gün sadece soğuk bir bardağı elimde uzun süre tuttum diye neredeyse küçük parmağımı kaybedecektim. Öylesine dondum yani." İzledikçe şaşırıyorum. Şaşırdıkça izliyorum. Bu seferki vaka 28 yaşındaki Nicole. Nicole'de "Huysuz Bacak Sendromu" denilen hastalığın değişik bir versiyonu var. Nicole ayakta kaldığı,yürüdüğü, koştuğu sürece mutlu. Peki ya oturursa? Ya yatarsa? İşte cehennem o zaman başlıyor. Kıvrık duruma geçen bacakları öylesine büyük bir acı veriyor ki genç kadın hastalığının en başında acı çekmemek için ayakta uyumayı bile denemiş.

Bazen elimizdekinin kıymetini onu kaybetmeden anlamıyoruz. Klasik oldu biliyorum. Ama doğru. Yemek yemek, gezmek tozmak, uyuyabilmek, nefes almak Hepsi aslında öylesine büyük bir lüks ki haberimiz yok. En azından bu üç kadının hikayesini televizyondan izlerken ben öyle hissettim. Detayları öğrendiğimde şaşırdım. Gözlerim yaşardı onlar her ağladığında. O yüzden, keyfinize bakın. Hayatta hiçbir şeyi dert etmeyin. İnanın, hiç kimseye ve hiçbir şeye üzülmeye değmez. Yaşamak güzel.

11/03/06 SABAH GZT. BALÇİÇEK PAMİR

kendime ithafen.......

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    bir de acı hissetmeme olayı var. çocuk yanıyor. bütün vücudu yanarken sanki oyun oynuyormuş gibi neşeyle babasına koşuyor. çünkü en ufak acı hissetmiyor. ısı duyusu yok çocukta. bir de böyleleri var.
    May the Force be with McLaren Mercedes

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    çikolatanın yasak olduğu çocuklar var
    sabahtan beri moral bozukluğundan kaç çikolata yediğimi bilmiorum
    allah göstermesin hele ki çocukkennn

Motosikleti
    speederbike
    fıstık ezmesinin yasak olduğu kişiler de var. amerika'da fıstık ezmesi o kadar yaygın yeniyormuş ki uçakta hassas olanlar krize giriyormuş. uçaklarda servisini durdurmaya kalkışmışlar ama öyle büyük tepki gelmiş ki mecburen tekrar servise başlamışlar. amerikalılar da bizim gibi. bana dokunmayan yılan mantığı...

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    bu liste uzaaar gider ona bakarsan
    aslında ana tema bu değil
    hayat yaşamaya değer diorum başka da lafım yok

Motosikleti
    speederbike
    değecek birşeyler var ki yaşıyoruz zaten. ama yaşıyoruz diye biryerlerini güzelleştirmeye çalışmayacak halimiz yok.

Motosikleti
    DS 650 ADAY
    Yasak liste veya engellerle bereber yaşamak zorunda şanssız olanlarımız.

patatessogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fıstık ezmesine karşı alerjisi olan biri sırf sevgilisiyle öpüştü diye ölmüştü

istanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    haddi bbee. yazık

hayat güzel,...
    [I][COLOR="Blue"]Sevgiyi sev, nefretten nefret et![/COLOR][/I]

melbur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX R 1000
    dishy akşam akşam moralimi bozdun

hayat güzel sağlıklı yaşadığımız her dakika için şükretmemiz gerekiyor
    [B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
    [CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]

Motosikleti
    speederbike
    Alıntı patatessogan adlı üyeden alıntı
    Fıstık ezmesine karşı alerjisi olan biri sırf sevgilisiyle öpüştü diye ölmüştü
    belki sevgilisini o kadar çok seviyordu ki onu öpünce heyecandan kalp krizi geçirmiştir. veya da sevgilisi onu öpmeden önce fıstık ezmesi yemiş.

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı
    kendime ithafen.......
    Neden sen özürlü müsün dishy ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    teşekkürler
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı melbur adlı üyeden alıntı
    dishy akşam akşam moralimi bozdun
    üzülme bee üzülün die açmadım topiği şükredin dieee açtımm

Alıntı MeTaL adlı üyeden alıntı
    Neden sen özürlü müsün dishy ...
    yokkk allahıma şükürler olsun kii fıstıkk gibiyimdirr

Motosikleti
    1000RR06
    allah beterinden saklısın
    Acımadıki, acımadıki

Luckdove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZR250
    Sağlık gibisi yok. Yaklaşık 2 gündür diş ağrısından uyuyamıyorum. Ağrı kesici almaktan sarhoş gibi oldum ama artık o da kesmiyor. Akşam dişçime gidiyorum. İnşallah iğneyi vurunca huzura kavuşacağım... Diş ağrısı çekenler bilir. Bu kadar ufak birşey bile insanı canından bezdiriyor. Yani neymiş? Dişinize iyi bakın. Doktora gitmek için son dakikaya kadar beklemeyin.
    Because you are mine. I walk the line..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler