Khutuck adlı üyeden alıntı
Cevabı Bulunan Sorular
? Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar nerede yanlış yapıyorlar?
-50kg insan zayıftır. 25tonluk balina da zayıftır.
Doğru
? Süper yapıştırıcı herşeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç çıdarlarını yapıştırmamaktadır?
-Tepkimeye girecek oksijen olmadığı için.
Doğru
? Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz?
-Ben denedim, çaldı.
Artı, meşgul çaldığı zaman, numaranın yanlış olduğunu anlayamazsın, birinin açıp, "yanlış numara" demesi lazım.
? Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mi?
-Falcıların hepsi yalan söyler.
Yorum yok
? Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?
- -137,5 derece santigrad (0 derece Celsius=273 Kelvin)
Bu da doğru ama 18 derecenin ideal sıcaklık olduğundan yola çıkarsak, -18 derecede bir cevap
? Niçin "tek heceli" kelimesini diyebilmek için dört hece kullanmaktayız?
-"Zart" şeklinde tek heceli gaz çıkartma olayını anlatmak için de "osuruk" diye üç hece kullandığımız için.
Doğru
? Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?
-Gökteki 400 milyon yıldız azalmaz, ama boya kuruyabilir.
Gökteki verilen yıldız sayısına ben inanmıyorum, çünkü uzayın ancak çok küçük bir bölümünü görebiliyorlar. Ancak, yıldız sayısı da azalıyor. Hatta şöyle bir de deyiş vardır: Eskiyen yıldızlar kara delik oldu...
? Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü suni tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır?
-Gerçek limon suyu çabuk bozulur.
Ayrıca zaten ne gerek var ki ? Aptal insanlar sahtesini de içiyolar
? Işık 300.000 km/sn hızla yayıldıgına göre karanlık hangi hızla çökmektedir?
-300.000km/sn
Doğru
? Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?
-Işık hızında zaman durur.
zaman durur ama ışık durmaz (kara delik civarları hariç)Diğer yandan ışık hızı mutlak sürattir (bir çok bilim adamına göre) Hiç bir şey ışık hızından uzaklaşamaz. Son olarak, ışık hızında giden bir araba zaten kendisi ışıktır. Dolayısıyla ışıklarını yakmaya gerek yoktur.
? Niçin fare kokulu kedi maması yok?
-Kediler fareyi kokusu için yemezler, eti için yerler.
Kediler fareyi çok zor durumda kalmadıkça yemezler, zevk için öldürürler
?Teflona hiçbir sey yapışmadığı halde,teflon,tavaya nasıl yapışmıştır?
-Teflon tavaya yapıştırılmaz, perçinlenir.
Doğru
? Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır?
-Usta paraşütçüler bile 900km/s hızla giden bir uçaktan atlayıp kurtulamazlar. Ama 90 yaşındaki nine bile can yeleğiyle yüzebilir.
Doğru ama bi de şöyle bakalım, bi şeyler koymaları lazım ama paraşüt daha pahalı ve ağır.
? Eğer uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır?
-Kask koruyucuysa neden ayağına da takmıyorsun?
Bu güzelmiş, kütük
? Bunların tamamını akılcı bir şekilde cevaplayabilen kaç deli vardır?
-Bir tanesiyle tanıştın.