Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

manipülasyon

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecen baska bir konuda yazmistim. "Eger ben halk isem hic bir sey anlamadim" diye.
    Konuyu cok bulandirmaya gerek yok benim neznimde, cunki yine kimse birsey anlamayacak. Yorum yazacak bir ateist, bir kac sol goruslu üye ve yine onlarin karsiti bir kac sag goruslu üye.
    Müdavimler belli, sonuc 0-0 berabere.
    Benim gibi ne Hürriyet, ne akit gazetesi okumayan, ne icerikle ne isimle bir alakasi olmayan, sadece bir kac köse yazarini takip eden adam, sizin halk dilinde olmayan, kültür yüklü yazilarinizdan hic birsey anlamayacak, ne diyor bunlar deyip konuya bir daha ugramayacak. Bu sizi ne kadar ilgilendirir, ilgilendirmeli mi yada bilmiyorum. Zira hep ayni nicknamelerin ayni yönlü biz halk tarafindan anlasilmaz tartismalari kendini sürekli tekrarlamakta.
    Lucas;
    biz sen üzülme diye bugüne kadar senden sakladik.
    Ama artik kazik kadar herif oldun.
    Bu gerçegi sôylememiz lazim.
    Sen bugüne kadar kendini halktan biri zannediyordun ama maalesef ôyle degil.
    Bunu sana söylerken ne kadar zorlandigimi inan anlatamam.
    Ama sen halk degilsin.
    Halk baska bisey, bir gün anlatirim.
    Artik bu gerçekle yasamak zorundasin.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    burda herkes birbirine sağ gösterip sol mu vuruyor? anlamadım ben
    açık açık dalalım birbirimize 2.3.4. round dan sonra ironikleşiriz.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne önerirsin peki konyu bulandırmamak adına? "Pis medya" diyip geçsek uygun mudur?
    Yilmaz Özdil de köse yazari, Ertuğrul Özkök de. Hangisinin her yazdigini her vatandas anlayabilir? Yazmayin demedim, bulandirmaktan kastim, herkesin anlayabilmesiydi konuyu.

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yilmaz Özdil de köse yazari, Ertuğrul Özkök de. Hangisinin her yazdigini her vatandas anlayabilir? Yazmayin demedim, bulandirmaktan kastim, herkesin anlayabilmesiydi konuyu.
    Vallahi, tüm konuyu baştan sona tekrar okudum şimdi, anlaşılması güç kim ne yazmış diye. Öyle halk dilinden kopmuş, anlaşılmaz birşey göremedim ben usta...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    BBelt
    Neden bunlar finansal sistemin mental köleleridirler, neden hastadırlar?
    Açgözlülüklerinin mantıklı izahı nedir?
    Ne dönüp dolaşıp başa geliyorsun?
    Açık konuş, bu sorunun tek cevabını kendine itiraf edemiyorsun belli ki

Bütün izmleri yutmuş arkadaşların maalesef yapamadığı çıkarım şudur
    1000 yıldır bu bir dinler savaşıdır
    Tevratı değiştiren ve yahudiliği şekillendiren firavun zihniyetidir
    Bu yahudi zihniyetinin hristiyanlığı yeniden şekillendirmesidir
    Ve 1000 yıldır devam eden bir haçlı akınıdır
    Günümüzde de devam eder

Girip yorum yazdığınız bu topiğin en başındaki resim hangi coğrafyada çekildi?
    Benzer birçok resim nerelerde çekiliyor?
    Bu resimlerin yeni örnekleri gelirken hangi ülke gitgide büyüyor, güçleniyor
    Bari buradan yakalayın mevzuyu

Kafanıza kafanıza sokulan o aydın(!) düşünceleri atın bir kenara artık
    “Din ne yeaaa” triplerini de onlar soktu bu kafalara
    Çünkü alenen din şovenizmi yaptıkları dönemlerde bozguna uğradılar
    Taktik değiştirdiler
    Önce milliyetçiliği soktular insanlığın kafasına
    İlk büyük savaşlar bu vesilelerle çıktı
    Şimdi “din ne yeaa” dedirtiyorlar size
    Böylece “new world order” a daha da uyum sağlamış oluyorsunuz
    Böyle dediğinizde bu adam aşmış diyorlar ya sizin için, Egonuz tavan yapıyor
    çok gerekli ya bize, vaaay bu adam nelerde yazmış, pıravo demeleri
    Tüh, gene konu şeytana geldi

İşin aslı dinlerin birbirlerine olan düşmanlığı değildir
    Siyonizmin insanlığa olan düşmanlığıdır
    Siyonizmin hristiyanlığı Müslümanların üstüne kışkırtmasıdır
    Asıl kandırılan ve kışkırtılan amerikan halkıdır, avrupalılardır
    Çok büyük çapta eylemleri terörizme bağlamak ve bunu Müslümanlara maletmekle oynanan bir oyundur
    Çünkü kapitalizmin karşısına antitez olarak çıkarılan kominizm çökmüştür
    Nato ya yeni bir düşman lazımdır
    Savaşlar çıkmalı ve büyük İsrail devleti kurulmalıdır

Uyanalım arkadaşlar
    3. dünya savaşına doğru gidiyoruz
    Büyük İsrail devletinin kurulacağı, dünya nüfusunun büyük oranda azaltılacağı 3. Dünya savaşı

Bırakalım benliklerimizi bir kenara
    Ordan buradan edindiğimiz cicili bicili öğretileri de
    Çıplak gözle dünyaya bakalım

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Noam Chomski'nin bir tweetini görmüştüm, hoşuma gitmiş, kenara not etmişim. Sanırım soruna iyi bir cevap olabilir...

"Milyarderler finansal sistemin mental köleleridir. Onların açgözlülüğü artık bir seçim değil, içselleşmiş bir hastalıktır."
    milletler ölçeğindeki kanlı iktidar savaşını içselleşmiş bir hastalık olarak açıklamak ne derece açıklayıcı bir teşhis?
    durumun "diğerlerine" göre "hastalıklı" olduğu kesin.
    ama hastalıklı tanımı benim için yeterli değil.
    "güc"ün hastalıklı idealleri olan zümrelerde sistematik bir şekilde toplanması yüzyıllar boyu siren titiz çalışmaların ürünü.
    işte bu noktada israil'in, amerika'nın, siyonizmin adını anabiliriz.
    milyarderlerin açgözlülüğüne içselleşmiş hastalık demek fazlaca yüzeysel bi bakış.
    bu lavuklarda tarih boyunca bir iktidar hırsı, bir dünyayı yönetme hevesi, efendime söyleyim bir herşeye sahip olma arzusu var.
    sistemli, örgütlü ve programlılar.

diğer taraftan;
    dünyanın efendiliğine talip olan birileri her zaman çıkacaktır,
    bugün bunlar amerika, israil vesair iken yarın "Tapınak Ankaragüçlüleri" ya da "Hür ve Kabul Edilmiş Samsunlular" diye bir takım örgütlenmeler oluşabilir
    aslolan insanın, emeğin ve inancın sömürüsü mücadelesinde tarafını seçmektir.
    ihtiyar bir şairin dediği gibi;
    "ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi"

şarkısını da yapmış idik "felsefe yapma" diye boş konuşmayla paralel anlamlı bir vurgusu var.
    biz ki "felsefe yapma!" diyerek hikmet arayışına ve düşünsel faaliyetlere tavrını koymuş, mesafeli yaklaşmışız zaten.
    şimdi sende dahil bir avuç adam kırmadan dökmeden bişeyler düşünüp 2 satır karalamışız.
    artistiğine entel dantel yazıyomuşuz gibisinden yazdın şimdi.
    ayıbediyon şekerim, bizbize takılıyoz şurda.
    karışık yazdıysak da affola, artistikten değil, belki ifade güçlüğü.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dünya tarihinde insanların birbiri ile kavgası, varolma mücadelesinde doğaya karşı kazandığı zafer sonrası avcılıktan üretkenliğe geçişi ile başlar.
    Server hocanın uygarlık tarihini okuyalı 35 sene olmuş. Birde sendikal mücadeleden gelen babanın oğlu olunca, ister istemez olayları üretim araçlarına sahip olanlar ve olmayanlar arasındaki ilişkileri tüm çıplaklığıyla görüp bilimsel temelde analiz etmeyi öğreniyorsunuz.
    Gerekli siyasal ve sosyal stratejileri belirleyip toplumun genelinden birkaç adım daha önde olmak ve ona göre plan yapmak bir disiplin haline geliyor.
    Ama kapitalizm bunları planlayamaz çünkü plan disiplini yoktur, çıkar disiplini vardır kapitalizmin.
    Çıkar için her türlü ilkesizliği savunur ve uygular.

Turkish mineral washer.
    Kuru sevmem ıslak tercihimdir.
    bence, her şey hz. Ademin yasak meyvayı yedikten sonra rabbinden af dilemesi karsılıgında - o halde inin oradan,biriniz digerinize düşman olarak- ayetlerinde açıklanmış. Gerisi teferruat. Nefis ve kibir eğitimi veya egitimsizligi. Konu koken olarak din ve millet olgusuna bağlı. Hristiyan,kendini sayan museviye elbette destek cıkacaktır bir süre.sonra tum dusmanları elenip başbaşa kaldıklarında gerekli olacak gucu toplamaya çalışıyorlar. Oysa o gün (armageddon veya kıyamet) buna vakit bulamayacaklar!

Sevgili Tiger, son derece rahatsız edici, aşağılayıcı ve ne yazık ki ilkel bir tavrın var. Ne yani, sen bana "kendime dahi itiraf edemediğim" şeyleri hatırlatabilecek kadar yüce, "bütün izmleri yemiş yutmuş biri olarak maalesef yapamadığım çıkarımları" kafamın basmadığı şeyleri hatırlatacak kadar zeki misin? "Kafama kafama sokulan o aydın(!) düşünceleri" akıl süzgeçinden geçiremeyecek kadar aptal olduğum için "din ne yeaaa" triplerine girdiğime göre o üstün bilgilerinle beni aydınlatmanı rica ederim, böylece belki "tavan yapmış egomu" da biraz indirir beni sayıyla kendime getirirsin. Hay o bahsettiğin "yeni dünya düzeni" kadar taş düşsün kafana be adam, olayları dinsel perspektif dışında hiçbirşeyle analiz edemez misin sen? "Benim oradan buradan edindiğim cicili bicili öğretileri" aşağılayacak kadar aydınlık bir adam olmadığın yazdıklarından aşikar...

Ama belki de sen haklısın, bütün dünyanın kıçına şeytan kaçmış, müslümanlar sütten çıkmış ak kaşık. Yersen. Ben yemem, kusura kalma...

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------

Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    milletler ölçeğindeki kanlı iktidar savaşını içselleşmiş bir hastalık olarak açıklamak ne derece açıklayıcı bir teşhis?
    Birader o alıntı, "neden bu adamların (para babalarının) kazanma hırsları bitmiyor" mealindeki soruya cevaben yapılmıştı. Milletler ölçeğindeki kanlı iktidar savaşının çözümlemesini tek cümle ile başarmak iddiası yok orada. Meali de, "sisteme göbekten bağlı olduklarından başka şansları yok" şeklinde yapılabilir sanırım...

Motosikleti
    xt 600
    Birader o alıntı, "neden bu adamların (para babalarının) kazanma hırsları bitmiyor" mealindeki soruya cevaben yapılmıştı. Milletler ölçeğindeki kanlı iktidar savaşının çözümlemesini tek cümle ile başarmak iddiası yok orada.
    tek cümle ile savaşın çözümlemesi değil hoca orada dediğim.
    bu savaşı dinlerden, milliyetlerden ayrı bir yerde tek başına değerlendirmek ve teşhis koymak yanıltır dedim.
    dinlere inanmamak bu savaşın varolduğu gerçeğini değiştirir mi?

Motosikleti
    Ducati 797
    hala aynı teraneyi okuyorsun, izah yap dedikçe lafı çeviriyorsun BBelt
    bir önceki yazımın sadece 1. paragrafı sanaydı
    zaten yazının gidişatından da belli ama seni başka rahatsız eden birşey var orda ki yersiz agresifleştin
    neyse, vız gelirsin
    ne de olsa yakında kokusu çıkacak bu tavrının

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    "Hayatta hiç birşeyden kesinlikle emin olamazsınız , hayatta emin olmanız gereken tek şey bu! “

nedense bu replik geldi aklıma !!!
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Motosikleti
    xt 600
    şunu bilin ki mt cemiyetinde samimiyetine inandığım birkaç adamdan ikisinin birbirlerini acımasızca suçlamasına gönlüm razı değil.
    bu tartışmalara girmemek için olayı özellikle inançlarımında öngördüğü şekilde özgürlük perspektifinden değerlendirmeye çalışıyorum.
    hür iradeli ve en başta kendine karşı dürüst müslümanlar, ateistler ve tüm insanlık ideali için yazdım bunları.
    en başta lazım gelen özgür algılar ve özgür bir dünya.
    tebliğ tebellüğ başka mesele.

tek cümle ile savaşın çözümlemesi değil hoca orada dediğim.
    bu savaşı dinlerden, milliyetlerden ayrı bir yerde tek başına değerlendirmek ve teşhis koymak yanıltır dedim.
    dinlere inanmamak bu savaşın varolduğu gerçeğini değiştirir mi?
    Dinler bu tartışmanın bir ögesi midir? Evet. Tek ögesi midir? Hayır.

Eğer medya manipulasyonundan bahsedeceksek, bu konuda dinler olsa olsa tali bir etki gösterebilir. Eğer totalde manipulasyondan bahsedeceksek, din zaten (bence) bugüne dek keşfedilmiş en iyi manipulasyon aracıdır. Ayrıca bir çok ögeden daha bahsetmemiz gerekir, örneğin milliyetçilik... Eğer sistemden bahsedeceksek, kapitalizm üzerine konuşmalı ve yukarıda saydığımız tüm araçları nasıl kullandığını tartışmalıyız.

Yani bu konuyu tartışırken din faktörünü konunun bir ögesi olarak ele almalıyız. Herşeyi dine bağlayıp sonra da bunların hepsi siyonistlerin oyunu demek en hafif tabiriyle aptalca olur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:28 ----------

şunu bilin ki mt cemiyetinde samimiyetine inandığım birkaç adamdan ikisinin birbirlerini acımasızca suçlamasına gönlüm razı değil.
    bu tartışmalara girmemek için olayı özellikle inançlarımında öngördüğü şekilde özgürlük perspektifinden değerlendirmeye çalışıyorum.
    hür iradeli ve en başta kendine karşı dürüst müslümanlar, ateistler ve tüm insanlık ideali için yazdım bunları.
    en başta lazım gelen özgür algılar ve özgür bir dünya.
    tebliğ tebellüğ başka mesele.
    Takılma böyle şeylere ustam yaf, kavga edecez ki barışalım, di mi ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------

Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Hayatta hiç birşeyden kesinlikle emin olamazsınız , hayatta emin olmanız gereken tek şey bu! “

nedense bu replik geldi aklıma !!!
    Abi nereden bu replik? Hani Heisenberg söylese bu kadar söylerdi, pek iyiymiş

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    yahu size bir soru sorsam,

para-din-milliyet-töre

bunlardan başka en kolay manipüle edilecek kaç konu var?

yazılı, görel medya ve fısıltı gazetesi

daha başka kaç en kolay manipülasyon aracı var? ( sanal reklamlar dahil )
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    Ducati 797
    konuyu kişisel tartışma ekseninde devam ediyor gibi göstermeyelim KUVVETMİRA

beyan edilen fikri sunduğun verilerle çürütürsün
    bunu yapamıyorsan karşındakine hak vermek zorunda kalırsın

her ikisini de yapamıyorsan bu kişiye karşı
    çünkü senin inandığın gönül verdiğin şeylerin içine etmiştir ama bi taraftan da haklıdır
    ozaman kişiliğine saldırırsın ki insanların onu kaale almasını istemiyorsundur
    Bbelt in de amacı tam olarak budur!

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Unutmussunuzdur terörü, sehit haberlerini. Cünki medya şu anda Yilin adami ile ilgili haberler yapiyor. Ve yine unutmussunuzdur, terör orgutune terorist diyemeyen partinin milletvekillerinin halkin iradesiyle secilmis insanlar oldugunu savunan, bunu bize empoze etmeye calisan, bizi baskalastiriyorsunuz diyen insanlarla tartisiyorsunuz tam da su anda.
    Hadi bakalim, bu manipulasyon da benden gelsin, ortalik iyice karissin.

Motosikleti
    xt 600
    Unutmussunuzdur terörü, sehit haberlerini. Cünki medya şu anda Yilin adami ile ilgili haberler yapiyor. Ve yine unutmussunuzdur, terör orgutune terorist diyemeyen partinin milletvekillerinin halkin iradesiyle secilmis insanlar oldugunu savunan, bunu bize empoze etmeye calisan, bizi baskalastiriyorsunuz diyen insanlarla tartisiyorsunuz tam da su anda.
    Hadi bakalim, bu manipulasyon da benden gelsin, ortalik iyice karissin.
    hoppala paşam
    malkara keşan

bu ülkede terör varken hiçbirşey konuşulmayı haketmiyor mu diyorsun?
    o parti milletvekillerinin halk iradesiyle seçildiği yalan mı? nereye kadar sırt çevireceksin bu gerçeğe?
    doğu ve güneydoğudaki olayların ortadoğudaki gelişmelerle hiç ilgisi yok mu?

Motosikleti
    Ducati 797

clemenze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster

hoppala paşam
    malkara keşan

bu ülkede terör varken hiçbirşey konuşulmayı haketmiyor mu diyorsun?
    o parti milletvekillerinin halk iradesiyle seçildiği yalan mı? nereye kadar sırt çevireceksin bu gerçeğe?
    doğu ve güneydoğudaki olayların ortadoğudaki gelişmelerle hiç ilgisi yok mu?
    Bir ek yapmak adına...

Her konuda bizi manipule etmek amacıyla kullanılan medyadan bahsediyoruz. Doğu ve Güneydoğudaki olayları sürekli ve yalnızca ulusal medyadan takip ettiğimiz sürece gerçeğin acaba ne kadarını görebiliyoruz? Acaba hangi yalanlarla uyutuluyoruz?

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)