Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

manipülasyon

REKLAM ALANI
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o içselleşmiş hastalığın sebebinden bahsediyorum
    Hoca, adam söylemiş zaten

Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Milyarderler finansal sistemin mental köleleridir.
    -------------------------------------------------------------------

Alıntı glock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamam kabul ediyorum, biraz sataşayım dedim ama aranıza almıyosunuz ki!!! ne konusuyosunuz bakim diye çok merak ettim???
    Kalma arada zaten kanka, delirdin mi yaf

Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne içtiniz abicim siz?
    Konyak, fişkü, burbon üçlüsünden şaşmam usta... Ama seninle rakı içmezsem gözüm açık gider, o ayrı

Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dünya tarihinde insanların birbiri ile kavgası, varolma mücadelesinde doğaya karşı kazandığı zafer sonrası avcılıktan üretkenliğe geçişi ile başlar.
    Server hocanın uygarlık tarihini okuyalı 35 sene olmuş. Birde sendikal mücadeleden gelen babanın oğlu olunca, ister istemez olayları üretim araçlarına sahip olanlar ve olmayanlar arasındaki ilişkileri tüm çıplaklığıyla görüp bilimsel temelde analiz etmeyi öğreniyorsunuz.
    Gerekli siyasal ve sosyal stratejileri belirleyip toplumun genelinden birkaç adım daha önde olmak ve ona göre plan yapmak bir disiplin haline geliyor.
    Ama kapitalizm bunları planlayamaz çünkü plan disiplini yoktur, çıkar disiplini vardır kapitalizmin.
    Çıkar için her türlü ilkesizliği savunur ve uygular.
    Gayet güzel anlatmışsın ustam. Üzerine laf söylenmez, iznin olursa altına imza atılır...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilemiyorum tabiki lafa söze atladığım için kusura bakmayın benimde ilgimi çeken (birçok insan gibi) konular bunlar...
    tekrar bilemiyorum tartışan arkadaşlar ne yaşta ne tecrübede veya hangi makamlarda hangi okullarda...
    ben sadece 29 yaşında serseri bir delikanlı olarak sıradan sade bir vatandaşca yaklaşayım dedim.
    mevzu uzamış, sanırım başka boyutlara girilmiş gerilim ve heycan var. geç kaldık galiba.

bilemiyorum tabiki lafa söze atladığım için kusura bakmayın benimde ilgimi çeken (birçok insan gibi) konular bunlar...
    tekrar bilemiyorum tartışan arkadaşlar ne yaşta ne tecrübede veya hangi makamlarda hangi okullarda...
    ben sadece 29 yaşında serseri bir delikanlı olarak sıradan sade bir vatandaşca yaklaşayım dedim.
    mevzu uzamış, sanırım başka boyutlara girilmiş gerilim ve heycan var. geç kaldık galiba.
    Alınganlık mı sezdim ne

Katıl elbette sen de konuya dostum... Aslında konu özünden baya saptı, medya etiğini konuşuyor olmalıydık. Yine bizi doğru yöne sanırım İhtiyar çekti. Medyanın günümüzdeki durumunu sistemden bağımsız tartışmak mümkün değil, bence buradan devam etmeli...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

Bir de tabii, medya derken yalnızca yazılı ve görsel basından mı bahsetmeliyiz? Örneğin popüler müzik ya da sinema endüstrisi de toplumu manipule etmek konusunda eşdeğer hatta belki de daha büyük etkiye sahip değil mi acaba?

Diye bir soru atayım ortaya...

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    BBelt burada birlikte oturup içmek istedigim iki insan var.
    Biri sensin, digeri Dude
    Size özel mangal yakmak isterim hani..
    Birde pazar günleri gazeteler mangal eki verse hiç fena olmaz hani.
    Hangisini feda etsem diye strese giriyor insan
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

medya, eğitim, iletişim hatta tarih bilgilerine kadar siyasi ve protestolar karşıt görüşler herşey ama herşey
    1 noktadan yönetilmektedir, bir yerde cumhuriyet yürüyüşü yapılır diğer tarafta da güneydoğu da başka mitingler veya terörler yapılmakta...
    bunlar 1 merkezden yönetilip, medyaya aktarılıyor... gladio-nato gibi birimlere bağlı olarak ordanda pensilvanya ya ordanda beyaz saraya kadar uzanır gider

BBelt
    Sana özel bi mangal yakacagim biladerim.
    Birde pazar günleri gazeteler mangal eki verse hiç fena olmaz hani.
    Hangisini feda etsem diye strese giriyor insan
    Ben bir Hürriyet alır gelirim abi, sorun etme

Motosikleti
    Afrika..
    Ben bir Hürriyet alır gelirim abi, sorun etme
    Zaman al.
    Vakit veya akit gazeteleri daha makbule geçer hani mirim

tamam etleride ben alayım ama alınganım lütfen dikkat edin, kırmayın beni.

Motosikleti
    Afrika..
    Sevgili Deniz.
    Abimin ismini taşıdığın içinmi bilmiyorum ama..
    Sana karşı bi sempatim var.
    Kibar bi beyefendisin.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Dökûlûn hadi yav!!
    Canim sikiliyor bu aksam.
    Tiger sende dökûl ama gözûnü seveyim seytani karistirma.
    Insan icat olali seytan emekli oldu.
    Hani hayata dair tartisilsin.
    tartisma siyasi içerik alsin.
    Ben Tayyip'e giydireyim.
    Rocky telasa kapilsin.
    Hadi ben çekirdekleri hazirladim.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Zaman al.
    Vakit veya akit gazeteleri daha makbule geçer hani mirim
    Abi onları taşırken gören filan olur, korkuyorum Hürriyet'i hadi bir yere kadar açıklarsın

Seni kıracağıma kolumu kırarım kardeşim

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    manipülasyon konusunda farklı örnekler de vermek gerekir,
    eğer bizim tartıştığımız ya da konunun öznesi toplum mühendisliği ise "din" bu konunun en bariz örneğidir.
    lakin konunun din olması taraftarı değilim zira tartışmanın sonlanmasını sağlayacak zurnanın zırt deliği orasıdır.
    bu minvalde sadece şu dinin kaynağı erozyona uğramış bizimkisi sapasağlam demek en hafif ifade ile naifliktir.
    geçelim.

çok bariz bir örnek vereyim;
    abd ülkesine zenci bir başkan (gerçi ne kadar zenci o da tartışılır, köle tüccarı işbirlikçi bir ailenin bireyi olduğu konusunda oldukça ikna edici makaleler okumuştum) olabileceğini şundan 50 sene evvel söyleyebilir miydiniz ?
    lakin o başkan oraya gelmeden önce medyada zenci bir başkanın olduğu filmler, diziler zaten var idi.

bizim memleketimize bakalım,
    vakti ile feodal düzeni ballandıra ballandıra anlatan "ağa" dizilerini seyretmedik mi ?
    ya bugün seyrettiklerimiz ?

tarih okuyoruz.
    ama aynı olayı anlatan onlarca kişi var ve hangisinin objektif olduğunu anlayabilmek için aynı olay ile ilgili belkide onlarca kitap okumak gerekiyor.
    buna ne demeli ?

hayat başlı başına bir manipülasyon değil midir ?
    biraz içelim;
    olmayan şeyleri görmeye başlamıyor muyuz ?
    yahut biraz ateşimiz arttığında.
    sonra bakıyoruz gördüklerimiz "hayal".
    peki kendimizi normal olarak nitelendirdiğimiz hallerimizde gördüklerimizin sağlamasını nasıl yapacağız ?

rüyada gördüğüm kelebek miyim yoksa rüyasında kelebek gören kişi miyim ?

konuyu dogmatik kalıplar içerisine hapsetmektense daha geniş açılar ile irdelemek daha mantıklı.
    derin felsefi, sosyolojik yahut psikolojik açıklamalar ya da açılımlar beklemiyorum ama çok da sığ kalmamalı.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Deniz ne kadar güzel bir isim, değil mi?

Bu arada, bugün Erdal'ın ölüm yıl dönümü. 13 Aralık 1980 günü gazeteler neler yazmıştı acaba?

Sevgili Deniz.
    Abimin ismini taşıdığın içinmi bilmiyorum ama..
    Sana karşı bi sempatim var.
    Kibar bi beyefendisin.
    sn.Sinan Aksu çok teşekkür ediyorum elimden geldiğince biraz sempatik biraz efendi birazda şımarık olmaya çalışıyorum, arada sırada göbekli babamıza takılıyorum oda pataklıyor, azarlıyor geçinip gidiyoruz forumda eveeettt arkadaşlar yedik içtik sıra geldi kavgaya hadi tartışalım dalaşalım biraz

Motosikleti
    Afrika..
    Deniz ne kadar güzel bir isim, değil mi?

Bu arada, bugün Erdal'ın ölüm yıl dönümü. 13 Aralık 1980 günü gazeteler neler yazmıştı acaba?
    Şimdi ben bisey diyecegim.
    Sonra yine birileriyle kavga edecegim.
    Sussam gönül razi degil, anlatsam tesiri yok diye boşuna dememiş adam.

ismimi seviyorum, her nekadar dişiliğide simgelese mitolojide denizlerin tanrısı poseidon erkektir
    heyy!! ben deniz! gelgitlerim olduğunda, fırtınayı mumla arattırırım
    bazen de ben dünyanın 4 te 3üyüm üleyynnn tsunamiye bağlamayın beni diye isyan edesim geliyor...
    kudreti yüceliği içindeki hayat adına yakışıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------

ben xanax aldım ciddi bir uyku sorunum var, kafamda güzelleşmeye başladı, müsadenizle arkadaşlar!
    muhabbetiniz bol olsun, mevzu güzel...
    kendi gerçek tarihimizden yola cıkarsak dünya tarihine kadar hepsi bize ait
    kimin türk olduğu türk olupta türklüğünü reddeden her çeşit dost-düşman var...
    ülen bizim steve jobs bile malatyalı cıktı... illüminate nin her ne kadar deşifrede olsa hangi ırk olduklarıda belli değil
    bencil oldukları kesin... içlerinde türk var mı bilemeyiz amerikan lobilerinde de kimler var bilemeyiz.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    manipülasyon konusunda farklı örnekler de vermek gerekir,
    eğer bizim tartıştığımız ya da konunun öznesi toplum mühendisliği ise "din" bu konunun en bariz örneğidir.
    lakin konunun din olması taraftarı değilim zira tartışmanın sonlanmasını sağlayacak zurnanın zırt deliği orasıdır.
    bu minvalde sadece şu dinin kaynağı erozyona uğramış bizimkisi sapasağlam demek en hafif ifade ile naifliktir.
    geçelim.

çok bariz bir örnek vereyim;
    abd ülkesine zenci bir başkan (gerçi ne kadar zenci o da tartışılır, köle tüccarı işbirlikçi bir ailenin bireyi olduğu konusunda oldukça ikna edici makaleler okumuştum) olabileceğini şundan 50 sene evvel söyleyebilir miydiniz ?
    lakin o başkan oraya gelmeden önce medyada zenci bir başkanın olduğu filmler, diziler zaten var idi.

bizim memleketimize bakalım,
    vakti ile feodal düzeni ballandıra ballandıra anlatan "ağa" dizilerini seyretmedik mi ?
    ya bugün seyrettiklerimiz ?

tarih okuyoruz.
    ama aynı olayı anlatan onlarca kişi var ve hangisinin objektif olduğunu anlayabilmek için aynı olay ile ilgili belkide onlarca kitap okumak gerekiyor.
    buna ne demeli ?

hayat başlı başına bir manipülasyon değil midir ?
    biraz içelim;
    olmayan şeyleri görmeye başlamıyor muyuz ?
    yahut biraz ateşimiz arttığında.
    sonra bakıyoruz gördüklerimiz "hayal".
    peki kendimizi normal olarak nitelendirdiğimiz hallerimizde gördüklerimizin sağlamasını nasıl yapacağız ?

rüyada gördüğüm kelebek miyim yoksa rüyasında kelebek gören kişi miyim ?

konuyu dogmatik kalıplar içerisine hapsetmektense daha geniş açılar ile irdelemek daha mantıklı.
    derin felsefi, sosyolojik yahut psikolojik açıklamalar ya da açılımlar beklemiyorum ama çok da sığ kalmamalı.
    Iki handikap var aslinda.
    birincisi bir boktan haberdar olmayip soka maruz kalmak.
    Bunun bir dermani yok.
    Ama asil tehlike ikincisinde.
    Ben anladim aga, bunlar bizi de istedikleri gibi oynatiyorlar, uyanalim,itiraz edelim, akilli olalim cenderesinde yanlis fikirlere gark olmak.
    Kisacasi ortada bir tehlike tespiti yapilabilse de bu tehlike ile savas mekanizmasi isletilmeye baslandiginda ortaya bir strateji meselesi çikiyor ki bu da baska bir manipülasyon.
    Mevzuya;
    hersey yalan, gelin canlar bir olalim, hu çekelim huuuu deyip girmekte mumkun,
    huleeeyyynnn!! alayina isyan düzenin a...na ko...rum tarzi siddetle yaklasmak da mümkün.
    Dogruyu nasil yakalayacagiz?
    Hani ben derim ki insan sevgisi temel alindiginda bu mûmkün gibi duruyor ama cûppelinin videosunda da insan sevgisi var.
    Ordaki kiz da insan ve baya baya seviyor hoca.
    Hiç bir organina ayricalik göstermeden hem de.
    Hani ben de zaman zaman insan sevmisimdir.
    Yanlis olan ile dogru olani nasil ayiracagiz?
    Ya da
    aga ben yemiyorum bu ayaklari diye mevzudan siyrilmak mûmkün ama bunun insanliga bir faydasi varmi?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gecen baska bir konuda yazmistim. "Eger ben halk isem hic bir sey anlamadim" diye.
    Konuyu cok bulandirmaya gerek yok benim neznimde, cunki yine kimse birsey anlamayacak. Yorum yazacak bir ateist, bir kac sol goruslu üye ve yine onlarin karsiti bir kac sag goruslu üye.
    Müdavimler belli, sonuc 0-0 berabere.
    Benim gibi ne Hürriyet, ne akit gazetesi okumayan, ne icerikle ne isimle bir alakasi olmayan, sadece bir kac köse yazarini takip eden adam, sizin halk dilinde olmayan, kültür yüklü yazilarinizdan hic birsey anlamayacak, ne diyor bunlar deyip konuya bir daha ugramayacak. Bu sizi ne kadar ilgilendirir, ilgilendirmeli mi yada bilmiyorum. Zira hep ayni nicknamelerin ayni yönlü biz halk tarafindan anlasilmaz tartismalari kendini sürekli tekrarlamakta.

akışına bırakalım gitsin bugün yarın 3. dünya savaşı çıkacak...
    nasıl bir şekilde olur bilemem, biyolojik saldırı mı olur
    nasıl olur bilemiyorum bu yollar bu köprüler bizim için yapılmıyoda olabilir...
    yapılacak birşey yok biz farklı bir milletiz, supergüçler gibi 100 yıllık 10 yıllık planlarla hareket etmiyoruz.
    ben filistin halkına da zerre kadar üzülmüyorum, onlar değil mi türklere sizde Atatürk'ün yahudisisiniz diyenler...
    o kadar birleşik devletler bi afrikada ki açlığın altından kalkamıyo. herşey o kadar basit reklama dayalı olmuş ki, herkesin umrunda olan tek şey iyi gözükmek prim yapmak.

Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecen baska bir konuda yazmistim. "Eger ben halk isem hic bir sey anlamadim" diye.
    Konuyu cok bulandirmaya gerek yok benim neznimde, cunki yine kimse birsey anlamayacak. Yorum yazacak bir ateist, bir kac sol goruslu üye ve yine onlarin karsiti bir kac sag goruslu üye.
    Müdavimler belli, sonuc 0-0 berabere.
    Benim gibi ne Hürriyet, ne akit gazetesi okumayan, ne icerikle ne isimle bir alakasi olmayan, sadece bir kac köse yazarini takip eden adam, sizin halk dilinde olmayan, kültür yüklü yazilarinizdan hic birsey anlamayacak, ne diyor bunlar deyip konuya bir daha ugramayacak. Bu sizi ne kadar ilgilendirir, ilgilendirmeli mi yada bilmiyorum. Zira hep ayni nicknamelerin ayni yönlü biz halk tarafindan anlasilmaz tartismalari kendini sürekli tekrarlamakta.
    Ne önerirsin peki konyu bulandırmamak adına? "Pis medya" diyip geçsek uygun mudur?

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)