Göz göre göre emniyet şeridi cezası yemek
Reklamlar
-
Konuyu hareketlendireyim, ben emniyet şeridini çekinmeden kullanıyorum. Polis ceza kessede kullanacağım kesmesede. Akan trafikte emniyet şeridine girmem ancak duran trafikte beni emniyet şeridine girmekten alıkoyabilecek bir insan yada kural yok. İstanbul trafiğini bilmeyenler burada ahkam kesebilir. 10-15dk.lık sıkışıklık olsa bahsettiğimiz sabreder bekleriz. İstanbulda yaşamayanlar bu trafiği hayal dahi edemezler. Ben trafik sorununun insanların motosiklet kullanımını arttırmasıyla çözülebileceğine inanan insanlardanım. Eğer bizler emniyet şeridini kullanamayacaksak, İstanbul'da motosiklet kullanmak kesinlikle sağlığa zararlıdır. Her gün işe gidiş gelişte motosiklet kullanan bir kişi düşünün, emniyet şeridine girmeyecekse her gün 1,5 saat gidiş, 1,5 saat dönüş araç aralarında motosiklet kullanırsa çok geçmeden akciğer kanserinden ölür. Bizler egsoz dumanına karşı korumasızız arkadaşlar. Bu faktörlerden en önemlisi.. Diğerlerine gelince kıyafetler en büyük diğer neden. Yaz sıcağında komple kıyafetle, trafikte kaldığımı düşünemiyorum. Egsozdan çıkan gazlarda cabası! Yukarıda bir arkadaş fotoğraf koymuş, Avrupa'da araçlar sol ve sağ tarafa çekilerek motosikletlere yol veriyorlar. Bu bilinç olsa emniyet şeridine girenlerin motosikletlerini bağlasınlar, yanlarında yer alırım. Ama arkadaş öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, trafik sıkıştığında şerit aralarında su, muz, cep telefonu şarjı, helva satılıyor! Hatta bu seyyar esnaflar, satış artsın diye özellikle trafiği sıkıştırıyorlar. Daha çok yazarım ama artık sonuca bağlıyayım, nacizane fikrimdir, metrobüs kaldırılsın ve o güzelim yol motosikletlere ayrılsın.
Reklamlar
-
madem trafikte bile emniyet şeridine girmeyeceğiz neden kullanıyoruz o zaman bu mireti.
-
Gerekirse değil emniyet şeridi, otobana tersten bile girerim....
Yok girilmesi yasakmış mış mış da mış mış..
Motorcuyum diyen hangi adam köprüye girdiğinde , köprü çıkışında önündeki araba aynı olsun ister?...
Bırakın latifeyi....
;Gerçekçi olun...
Yapmadım, yapmam diyen yalan söyler..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
Boğaziçi Köprüsü'nden 4 km öncesi Kadıköy'den geliş ve sağda bir yol daha birleşiyor. Trafik genelde orada başlar ve trafik polisi olur. O yolda trafik polisi emniyet şeridine geçip rahat sürebilmem için sağ yoldan gelen trafiği durdurmuştu. Araçların arasından gitmemem için. Gerisini siz düşünün. İstanbul'da emniyet şeridi motosiklet şeridi zaten olmak zorunda ve olmuştur.
Trafik sıkışıksa emniyet şeridinden giderim, polis emniyet şeridi kontrolü yapıyorsa bile ses etmiyor. Yine de konuyu açan arkadaşın dediği gibi özel olarak ceza kesmek amaçlı kontrol yapmıyorlarsa hiç sorun çıkmıyor, daha da bu yüzden ceza yemedim.
-
Istanbulda yasamayan ya da her gun dur kalk trafikte 15 20 km gitmek zorunda olmayanlar ahkam kesmis, ben de Konya'da emniyet seridi kullanmazdim. Temde sabah 10dklik yolu 1bucuk saate gitmeyi kim ister? arabalarin arasindan mi gecelim? Gecenlerde emniyet seridinde giderken bir minibus yavas yavas ilerliyordu 1200gs'li bir arkadas ve arkasinda ben. Minibuscu inadina yol vermedi ve biz solundan gectik. Bunun uzerine bmwli arkadas ilerde cevirmeye yaklasti ve polislere durumu anlatti(bize emniyet seridinde yol vermiyor emniyetten gidiyor diye) bunun uzerine selam verip ayrildiktan sonra aynadan minibusu cevirdiklerini gordum.
Ha su da var, madem emniyet seridinde zararimiz yok diye kullaniyoruz, gercekten olmasin. Aynanizi lutfen surekli kontrol edin arkadan gelen polislere falan yol verin ki sorun yapmasinlar ilerde. Motorunuzun gucu yetmiyorsa cekin kenara gecsinler onlari yavaslatmayin.
-
Ne işiniz var istanbul gibi şizofrenik bir şehirde?
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)