Bilgisayardan anlayanlar lütfen yardım edin
Reklamlar
-
Reklamlar
-
9400 GT den hemen kurtul!.. 8800GT bile daha iyidir.
-
sorun ekran kartından kaynaklanıyor diyorsunuz yani...
bu 256 bitmiş...benımkisi 128 bit...
-
şöyle söyleyeyim çözünürlüğü artırdığında karşına çıkan ilk engel ekran kartı. Sonra işlemci, sonra RAM ve HDD.
2gb RAM DDR2(800) NFS nin bütün serilerinde HD kalitede oynamaya yeterlidir.
2007 Aralık ayında ilk topladığım bilgisayarda bu ekran kartını(8800GT) kullandım. Türkiye'ye gelen ilk partiden ortalama bir bilgisayar parasına almıştım. 2yıl hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Sonra monitörü 22"(1680*1050) büyüttüm, Win 7 ye geçtim ve Flight Simulator oyununda takılma yapmaya başladı.
Şimdi GTX 260 AMP2 kullanıyorum ve hala 2Gb RAM var, oyunlarda ve HD filmlerde hiçbir sorun yok. uygun fiyat olması için bildiğim bu kartı söyledim onun dışında GTX serisi bir kart da alabilirsin ama "9000 serisinden uzak dur"
-
Sistemin bence en zayıf halkası HDD ler çünkü düşünüldüğü zaman en yavaş parça onlar.Ve fiziksel çalışmaktalar her ne kadar 3 aylık desenizde beim ilk şüphelendiğim şey HDD olur bir de Bios ile oynandımı yada ayar değişikliği yapıldı mı toplama bilgisayar ise genelde fabrika ayarlarında en iyi performans göstermez.İnce ayarlar vardır ama bilen birisi tarafından ayarlanması tavsiye edilir yoksa çok uğraşılır.Kısacası önce HDD yi kontrol et sonra bios ayarlarını benim aklıma bunlar geldi Ha bu arada PSU da önemli sistem voltaj görüntülemelerinde bileşenlerin alması gereken voltajları alabiliyormu?
Diş Fırçam Bile Motorlu :cherry:
-
KAARİA adlı üyeden alıntı
Sistemin bence en zayıf halkası HDD ler çünkü düşünüldüğü zaman en yavaş parça onlar.Ve fiziksel çalışmaktalar her ne kadar 3 aylık desenizde beim ilk şüphelendiğim şey HDD olur bir de Bios ile oynandımı yada ayar değişikliği yapıldı mı toplama bilgisayar ise genelde fabrika ayarlarında en iyi performans göstermez.İnce ayarlar vardır ama bilen birisi tarafından ayarlanması tavsiye edilir yoksa çok uğraşılır.Kısacası önce HDD yi kontrol et sonra bios ayarlarını benim aklıma bunlar geldi
Ha bu arada PSU da önemli sistem voltaj görüntülemelerinde bileşenlerin alması gereken voltajları alabiliyormu?
Ultimate bir bilgisayardan bahsediyor olsaydık ve sorun "yüksek çözünürlükte oyun oynamak ve HD film" değil de veri aktarımı olsaydı haklı olabilirdin ama emin ol ki bu makinayı kasan en büyük şey Ekran kartı. hala benim makinamda da dastandart HDD ler var (1000Gb +500Gb) ve makina çok stabil çalışıyor.
-
Şimdi üstadım bilgisayar o kadar karışık bir mevzu ki tabi ki o da olabilir. NFS 2 ve counter 1.4 bildiğim kadarı ile çok iyi bir ekran kartı istemiyor NFS2 yi çok eski nesil ekran kartları ile bile rahatlıkla oynatabiliyordu o yüzden ekran kartını eledim.Torrent indirmek HDD leri biraz zorlar bir de birden fazla indirme yapınca HDD nini üzerine resmen serpme yapar sistem, arada bir disk birleştirme iyi olur.Bir de windows SDK lar güncel mi orjinal sürüm olup olmadığı da faktör olabilir.2 +1 ram demiş arkadaş ram ler de saçmalama yapabilir mümkün ise aynı marka seri model kullanılmalı
-
Sistemin bence en zayıf halkası HDD ler çünkü düşünüldüğü zaman en yavaş parça onlar.Ve fiziksel çalışmaktalar her ne kadar 3 aylık desenizde beim ilk şüphelendiğim şey HDD olur bir de Bios ile oynandımı yada ayar değişikliği yapıldı mı toplama bilgisayar ise genelde fabrika ayarlarında en iyi performans göstermez.İnce ayarlar vardır ama bilen birisi tarafından ayarlanması tavsiye edilir yoksa çok uğraşılır.Kısacası önce HDD yi kontrol et sonra bios ayarlarını benim aklıma bunlar geldi
Ha bu arada PSU da önemli sistem voltaj görüntülemelerinde bileşenlerin alması gereken voltajları alabiliyormu?
bios da sadece format atacagım zaman boot kısmında cd ve hdd yerlerini değiştiriyorum...başka da hiç bir ayarıyla oynamadım...1 yıldırda kimse biglisayarıma elini sürmedi....hdd sata3 seagate marka....sata3 oldugu ıcın veri aktarım hızı da yüksek....eski tek çekirdekli 350 wat psum duruyor bide onu takıp deneyim bakalım bir fark görecekmiyim...sanırım şuanki psu 200 yada 250 wat...
-
aslında haklısın NFS 2(underground2) eski ekran kartları ile de oynanabiliyor ama yüksek çözünürlük ve FULL Detay takıntısı olan birisi için 9000 serisi kartlar NFS2 oyununda bile problem yaratır.
---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:05 ----------
ferhatkars adlı üyeden alıntı
bios da sadece format atacagım zaman boot kısmında cd ve hdd yerlerini değiştiriyorum...başka da hiç bir ayarıyla oynamadım...1 yıldırda kimse biglisayarıma elini sürmedi....hdd sata3 seagate marka....sata3 oldugu ıcın veri aktarım hızı da yüksek....eski tek çekirdekli 350 wat psum duruyor bide onu takıp deneyim bakalım bir fark görecekmiyim...sanırım şuanki psu 200 yada 250 wat...
PSU ile uğraşma!.. Sadece zaman kaybı. PSU dan kaynaklı problemler şöyledir: Ya makina reset atar, yada cihazlar düzgün beslenemediği için(örn ekran kartı) mavi ekran alırsın.
-
Acil112 adlı üyeden alıntı
şöyle söyleyeyim çözünürlüğü artırdığında karşına çıkan ilk engel ekran kartı. Sonra işlemci, sonra RAM ve HDD.
2gb RAM DDR2(800) NFS nin bütün serilerinde HD kalitede oynamaya yeterlidir.
2007 Aralık ayında ilk topladığım bilgisayarda bu ekran kartını(8800GT) kullandım. Türkiye'ye gelen ilk partiden ortalama bir bilgisayar parasına almıştım. 2yıl hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Sonra monitörü 22"(1680*1050) büyüttüm, Win 7 ye geçtim ve Flight Simulator oyununda takılma yapmaya başladı.
Şimdi GTX 260 AMP2 kullanıyorum ve hala 2Gb RAM var, oyunlarda ve HD filmlerde hiçbir sorun yok. uygun fiyat olması için bildiğim bu kartı söyledim onun dışında GTX serisi bir kart da alabilirsin ama "9000 serisinden uzak dur"
p4 1.6 chz 512 ddr ram 256mb 128 bit agp ekran kartı ile nfs2 yi bitirdiğimi biliyorum...yüksek çözünürlükte değil ama gayet güzel şekilde oynamıştım.... benım anlamadıgım ondan kat kat üstün olan bu sistem de neden cok iyi görüntü kalitesınde oynayamıyorum...
ekran kartına para vermediğim için mi öyle oldu acaba...beleş geldi...
sniper ghost warrior oyununu ele alalım....sistem gereksinimi bu .... ben kendı bilgisayarım da ancak en düşük görüntü ayarlarında oynadım...
CPU: Intel Pentium 4@3.2 GHz / AMD Athlon 64 3500 +
Video: nVidia Geforce 6800 / ATI Radeon X1650 (256 mb)
RAM: 1 GB / Vista için 1,5 GB
SOUND: DirectX uyumlu
HDD: 1,6 GB
-
Tek çekirdekli psu nasıl onu anlamadım ama bir onu dene bir de HDD yi emanet falan tak gör , Çünkü hatalı üretim payı olan ve en çok sorun çıkaran parçalar HDD lerdir.HDD den daha öncesine göre garip sesler duymaya başladıysan gidici olabilir.bir tanıdığımın kullandığı 2.1 GB seagate var canavar gibi çalışıyor şans işi biraz, ramlarin yerini değiştir ve tek kullanırsan belki ordan da bi şey çıkabilir
-
Acil112 adlı üyeden alıntı
aslında haklısın NFS 2(underground2) eski ekran kartları ile de oynanabiliyor ama yüksek çözünürlük ve FULL Detay takıntısı olan birisi için 9000 serisi kartlar NFS2 oyununda bile problem yaratır.
---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:05 ----------
PSU ile uğraşma!.. Sadece zaman kaybı. PSU dan kaynaklı problemler şöyledir: Ya makina reset atar, yada cihazlar düzgün beslenemediği için(örn ekran kartı) mavi ekran alırsın.
mavi ekran şuana kadar hiç görmedim... cod7 de çözünürlüğü yükseltmiştim onda donma oldu hata raporu verdi görev yöneticisinden oyunu kapattım ama mavi ekran falan hiç olmadı...
counter 1.5 de çözünürlüğü yükselttim resmen bilgisayar dondu...oyun kapandı...
aslında benim ekran kartından olabilir...intel-ge force......amd-ati.... uyumluluğu varmış.... benım amd işlemci ve amd tabanlı anakart oldugu ıcın ekran kartı uyumsuz kalıyormus...az önce netten baktımda...ekran kartından dolayı tam performans alamıyorum sanırım....
-
mavi ekran şuana kadar hiç görmedim... cod7 de çözünürlüğü yükseltmiştim onda donma oldu hata raporu verdi görev yöneticisinden oyunu kapattım ama mavi ekran falan hiç olmadı...
counter 1.5 de çözünürlüğü yükselttim resmen bilgisayar dondu...oyun kapandı...
aslında benim ekran kartından olabilir...intel-ge force......amd-ati.... uyumluluğu varmış.... benım amd işlemci ve amd tabanlı anakart oldugu ıcın ekran kartı uyumsuz kalıyormus...az önce netten baktımda...ekran kartından dolayı tam performans alamıyorum sanırım....
O dediğin ince ayrıntılar da geçerli diye biliyorum oyunun kökten oynanamaması gibi bir şeyin olabileceğini zannetmem adam malını satmak ister neden sadece AMD ye bağlasın belini pazar intel inken / ekran kartının harici bir power kablosu var ise PSU seçeneğini elemezdim ben
-
Tek çekirdekli psu nasıl onu anlamadım ama bir onu dene bir de HDD yi emanet falan tak gör , Çünkü hatalı üretim payı olan ve en çok sorun çıkaran parçalar HDD lerdir.bir tanıdığımın kullandığı 2.1 GB seagate var canavar gibi çalışıyor şans işi biraz, ramlarin yerini değiştir ve tek kullanırsan belki ordan da bi şey çıkabilir
anakartın kitabında bu yazıyor...
kanal a ve kanal b ye farklı boyutlarda bellekler takabilirsiniz....sistem çift kanal yapılandırması için daha düşük boyutlu kanalın toplam boyutunu eşler...ardından yüksek boyutlu kanaldan daha büyük boyutlu bir bellek tek kanal çalışması için eşlenir....
kısaca yerini değiştirmek birşey fayda etmeyecek demek istiyorlar sanırım....
-
Bilgisayarını değiştirme vaktin gelmiş, bunları 250 liraya okutsan 1000 liraya sağlam sistem yaparsın.
Windows Xp kur bence. Performans baya artar.
[COLOR="DarkRed"][U][I][B]" ... [COLOR="Navy"]motosiklet[/COLOR] üstünde ölürsenizde her [COLOR="Black"]motosikletçi[/COLOR]'nin istediği gibi görevinizi tamamlamış olursunuz."[/B][/I][/U][/COLOR]
-
moto gp yi izleyimde geliyorum
-
Valla benim 15 senelik Pc serüvenimde o kadar garip şeyler gördüm ki en güzel yol sisteme zarar vermeyecek şekilde deneme yanılma yoludur.Bir de ramlari çıkar ve bildiğin silgi ile bağlantı yerlerini sil ( entegrelere fazla dokunmadan ) sonran üzerinde toz kalmadığından emin olduktan sonra tak bu bile farkedebiliyor bazen.kitapta yazıyor olabilir ram uyumsuzlukları olabiliyor ama senin kartın bunları düzeltiyorsa yada yeni teknolojilerde böyle şeyler olmuyorsa onu bilemem çünkü bu sektöre yetişmek mümkün değil
-
counter 1.4 ü ben onboard 256 mb ile full çözünürlük oynuyorum. sanki sorun ekran kartı ile alakalı. ekrartı üzerindeki fan özelliğini yitirmiş olabilir. belkide tozlanmıştır. işlemci fanı da aynı şekilde tozlandıysa gerekli hava silikülasyonu yapılmıyodur bu nedenle bilgisayar aşırı sıcaklıktan dolayı performans kaybına uğrar. Sistemin fena değil. Ya da Bilgisayarında virüs olabilir. format atarken bütün diski komple sil ve yaniden bölüm oluştur ( bütün bölümler C _ D vs.) sonra yavaş bi şekilde biçimlendirme yap. Kulllanmakta olduğun flash bellek- hasız.kart gibi depolama alanlarını virüs taramasından geçir. En kötü ihtimalle Ekran kartı bozulmuştur. Birde antivirüs olarak fazla kasmayan program kullan.
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
-
-
oyun oynamak istiyorsan kısa yolu kendine ps3 alıver bi tane
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)